Surinaams oppositielid laakt bericht Wikileaks

26

PARAMARIBO, 24 jan – Oppositieparlementariër Guno Castelen weigert de Wikileaks-onthullingen over president Desiré Bouterse serieus te nemen. het is op zijn minst frappant dat gevoelige informatie over Bouterse’s drugsrelaties zo makkelijk op straat ligt. Je zou bijna denken dat Castelen zich schaart achter Bouterse’s sympathisanten.

Die vinden ook dat het allemaal politiek steekspel is, doorgestoken kaart. “Dit soort zaken zijn instrumenten van de wereld- en de geopolitiek”, zegt Castelen tegenover de Ware Tijd. Het kan er eenvoudig niet in dat de Amerikanen over zulke belangrijke informatie beschikken en er verder niets mee doen. Bouterse is nu president en dan wordt de bom gedropt, zogenaamd uitgelekt.

Het komt nogal verdacht over. Waarom zijn de Surinaamse autoriteiten bijvoorbeeld nooit op de hoogte gesteld? Als de ambassade in Paramaribo wel de informatie doorspeelde, waarom is dan niet opgetreden? “Dit zijn interessante vragen en het nu achteraf zeggen zie ik als een poging tot schade van besturen van landen. En daar ben ik niet zo in geïnteresseerd”, aldus Castelen.

26 REACTIES

 1. Die Kastelen lijkt wel een agama.Straks zegt hij nog dat er in december ’82 niets is gebeurd.En een ieder die hand en span diensten verleent om een moordenaar uit de cel te houden is medeplichtig aan moord.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Zo ook,wie een drugsdealer de hand boven het hoofd houdt,is schuldig aan drugshandel.Zelfs juf Jenny schijnt niet al te schone handen te hebben.Castelen schoon?

  Cobie.


  Maak melding

 3. Ach steek de koppen maar in het zand. Alle wikileak berichten die de afgelopen maanden in de openbaarheid zijn gebracht bleken op waarheid berust. En de reden waarom de e Surinaamse autoriteiten niet zijn opgetreden is omdat ze doodsbang zijn voor de gevolgen.


  Maak melding

 4. Castelen, je kan onder die steen waar je leeft vandaan komen. Wikileaks is een recent iets. Over de echtheid van de informatie kunnen wij nog over in discussie. Het is ook een kwalijke zaak vind ik dat Bouterse, onze gekozen president, in relatie wordt gebracht met drugs en moord terwijl hij de onschuld zelf is. Straks komt ook het gerucht dat zijn zoon crimineel is en dat hij zijn zoon aan een baan heeft geholpen, onzin allemaal.


  Maak melding

 5. Oude politici, met een tunnel visie, die niet mee gegaan zijn met de “nieuwe ontwikkelingen” zullen altijd ontkennen. Als is het allen maar om hun onkunde te maskeren.

  Maar de hele wereld neemt wikileaks serieus (en niet alleen de amerikanen en de palestijnen).


  Maak melding

 6. Deze onbekwame strontvlek kan weigeren wat hij wilt…

  FEITEN LIEGEN IMMERS NOOIT!

  Trouwens zo frappant is het anders niet dat Bouterse weer eens ter sprake komt, WELDENKENDE MENSEN hadden immers niet anders verwacht!


  Maak melding

 7. Komt er nog meer stront boven drijven, ook van de toenmalige NF-Venetiaan regering? Guno Catstelen liep toen met doorgeladen pistool rond (gestrande passagiers (901 stuks) van ITA vliegmaatschappij vanuit Brussel en later de Surinaamse tak Blue Wings; eigenaar was een drugsbaron dhr. Shaam G.). Kijken wat wikileaks te vertellen heeft over Old Bad Guy Guno Castelen.
  Paramaribo-Brussel connection?


  Maak melding

 8. Als je een beetje logisch kan nadenken dan is het verhaal van Wikileaks moeilijk te geloven.

  Ik kan mij niet voorstellen dat dit gegeven
  bekend was bij Amerika om vervolgens niks mee te doen alsof er niks aan de hand was.

  Noriega van Panama is destijd ook gewoon opgepakt door Amerika waarom hebben ze dat ook niet met Bouterse gedaan?
  Heeft Bouterse zoveel macht dan?
  dat lijkt mij niet.

  Iemand die in drugs handelt dien je op te pakken en te berechten en niet zoals Amerika door de informatie op te bergen in een dossier achter slot en grendel en doen alsof er niks aan de hand is.
  Als dit verhaal van wikileaks inderdaad waar zou zij zou je bijna tot de conclusie kunnen komen dat Amerika onder een hoedje speelt met Bouterse want het lijkt alsof ze dit in de doofpot hebben proberen te stoppen (???).
  Wat zou het belang van Amerika geweest kunnen zijn om deze belangrijke informatie achter te houden?
  Ik kan niks bedenken.

  Dit verhaal van Wikileaks kan er bij niet in.


  Maak melding

 9. Wikileaks??
  Ik zou de Amarikaanse ambassade opheldering vragen.Vanwaar wordt het bericht verspreid?
  Nederland.Laat Ned zijn bek houden en naar zijn eigen drugbeleid kijken wat ze aan wat kunnen doen.


  Maak melding

 10. Aan de ene kant meneer Castelen e nati ing barba, zijn kontrakt moet nog worden verlengd. aan de andere kant gelooft u toch zeker niet dat zo’n hot item om Bouta de nek om te draaien zolang geheim zou worden gehouden.

  Ik houd het op pure colder! Ik zag hem net bij die lijkstatie van moeder Abrahams.

  Sranan o draai liki wang tontji!


  Maak melding

 11. Castelen wil met zijn uitspraak zich zelf alvast indekken voor wanneer er straks nog uitgelekte berichten over zijn handel en wandel naar buiten komen.
  Iedereen met boter op zijn kop siddert, natuurlijk ook Herrenberg, onze chinaloog die in het verleden flinke hand en spandiensten verleend heeft aan het land van Mao. Hij zal de cables op de voet volgen wetende dat zijn kotsmisselijke handelingen m.b.t. de migratie op surinaamse paspoorten van chinezen naar het westen onvermijdelijk ter sprake zal komen.
  Tot nu toe is slechts 2% van de ambtsberichten gepubliceerd. De amerikaanse inlichtingen en veiligheidsdiensten en ook de inlichtingendiensten van andere landen zijn van heel veel zaken op de hoogte geweest en hebben daarover via het internet gecommuniceerd. Het komt er in feite op neer dat al die diensten ook voor ons hebben gespionneerd. Lang leve Wikileaks.
  Ik wil alles weten wat de amerikanen weten over o.a. Bouterse, Herrenberg, Castelen, Misiedjan, De geldbronnen van de NDP, Brunswijk, en al die andere criminelen die Suriname alleen maar naar de rand van de afgrond aan het brengen zijn.
  Ik zeg: Iem sabie.


  Maak melding

 12. Wat een grapjas is die Castelen. Nederland heeft geen enkele invloed op de berichtgeving van de VS.
  Neuroten zien achter elke boom Nederland.


  Maak melding

 13. De enige die deze figuur serieus neemt is hijzelf. hij is ook geen licht en heeft zeker t buskruit niet uitgevonden,en dan moet je wat , toch?
  t Geflikflooi bij stemmingen (markeren van stembriefje), ligt nog vers in de geheugen.

  De werkelijkheid is dat hij bezig is asiel is te zoeken onder de mega paraplu.
  If you can,t fight them , join them.

  En hij is niet de enige, denk even na , wie hem al voor zijn gegaan.

  Vraag is : wat schuift t?


  Maak melding

 14. Wel heel raar hè dat al de vervelende berichten , over wat dan ook richting President Bouterse uit Nederland komt. De nederlanders doen niks verkeert hè?
  Hopelijk zullen we in de toekomst ook kunnen lezen hoe nederland achter de schermen betrokken is geweest bij bijvoorbeeld de coup in 1980 ,de tegen coup van Hawker, Rambocus etc en de binnenlandse oorlog in Suriname en hoe de financiering daarvan verliep.
  Daar ben ik heel benieuwd naar als deze berichten dan ook via de zelfde route de media zullen bereiken.
  Mensen , wordt eens wakker en zie maar dat ja nooit in Nederland krijgt te horen dat het dat de huidige regering iets goed doet.
  En daar gaan we dus weer hè.
  Zie hier maar de reacties , hoe we elkaar nu voor alles uitmaken en wat doed Nederland …….juist ja ons uitlachen en voor de zoveelste keer.
  Als het allemaal zo goed ging in Suriname , had de Surinamer massaal op de vorige regering gestemt , of zie ik het verkeert ?
  De nieuwe generatie heeft gekozen voor een betere toekomst en hoopt dat het met de huidige regering beter zal gaan in suriname.
  Dat kan ik en ik denk niemand ze kwalijk nemen.
  Het zou denk ik beter zijn als we zouden kunnen kijken hoe we het land naar grotere hoogte zouden kunnen helpen ipv elkaar alleen maar negatief benaderen.
  Uiteindelijk zijn we hoe dan ook allen Surinamers.
  Ik wel , u ook ?


  Maak melding

 15. De Wiikileaks berichten komen uit Nederland omdat die kaaskoppen behoren tot een vfolk die voor geld alles doen, zelfs hun moeder en hun zuster verkopen. Ze noemen het zelf VOC mentaliteit, het is zoiets als lager dan laag.
  Echter, de cabels zijn geen fake.
  Ze geven in het echt allerlei communicatie over feitelijkheden weer, zeg maar, inlichtingen over wat er precies gebeurde en wat zich boven de hoofden van het gewone volk afspeelde.


  Maak melding

 16. @19 Floyd

  Man wordt toch eens wakker en wordt graag ook een beetje wijzer, of droom natuurlijk rustig verder!

  “De nieuwe generatie heeft gekozen voor een betere toekomst en hoopt dat het met de huidige regering beter zal gaan in suriname.”

  Slechts enkel de zakkenvullers en de kontekruipers hebben het mijn inziens beter gekregen!

  De jeugd heeft helemaal geen betere toekomst gekregen!

  Waarom zou je immers nog naar school gaan, als je met een grote bek en twee jaar lagere school al in de regering kan komen!

  De jeugd mag dadelijk de rekening betalen, voor deze verkeerde beslissing, welke voortkomt uit het oneerlijkste kiestelsel van de wereld!

  Inmiddels gaat er weer een generatie naar de klote, zo wordt het toch nooit wat!, dat noem ik geen toekomst!!!

  “Het zou denk ik beter zijn als we zouden kunnen kijken hoe we het land naar grotere hoogte zouden kunnen helpen ipv elkaar alleen maar negatief benaderen.
  Uiteindelijk zijn we hoe dan ook allen Surinamers.
  Ik wel , u ook ?”

  Helemaal mee eens, maar dat is juist het probleem van Suriname!

  Je moet eerst het ergste onkruid wieden voor je gaat planten, niet anders om!

  Naar grote hoogte brengen zal helaas met deze regering (eveneens) niet lukken, daar deze regering wederom bestaat uit echte volbloed criminelen!

  Dergelijke lieden denken altijd eerst aan zich zelf en aan hun inkomsten, de rest en zeker het domme volk, is slechts bijzaak.

  Verkoop het domme volk gewoon wat gebakken lucht en gooi er een paar loze kreten tegenaan dat het allemaal de schuld is van een ander.
  Ondertussen kan je dan ongelimiteerd graaien en je zakkenvullen en dat noemt men in Suriname regeren!

  Wat heeft de regering inmiddels bereikt?
  Men is alleen maar bezig om zijn vuile straatje schoon te vegen!

  De waarheid is hard maar wel rechtvaardig!

  Ik vrees het ergste voor de toekomst…


  Maak melding

 17. Hallo Floyd en Watchtower

  Zolang Surinamers maar blijven wijzen naar Nederland als schuldige van alle misstanden in hun eigen land, wordt het dus nooit wat in dit zo rijke land. Suriname moet eens aan de slag gaan maar iedereen is ambtenaar. In geen enkel land ter wereld is bijna 50 procent van de beroepsbevolking ambtenaar behalve in Suriname. En zoals JoJo het goed verwoordde: Er gaat weer een generatie naar de kloten onder corrupt bewind. Waarom hard studeren of hard werken als de leiding van je land door vriendjes politiek elkaar aan de leukste baantjes helpt en de zakken loop te vullen. Maar ook deze misselijk makende mentaliteit komt voor lieden als Watchtower, Sempa, Pinto en Floyd allemaal door de Hollanders


  Maak melding

 18. JOJO,

  U zegt het wel leuk , maar is het nou ooit anders geweest dan dat de regeerders eerst aan hun zelf dachten en misschien nog steeds doen?
  Althans ik ken het nu al 45 jaren in dit leven en ben daar ook mee opgegroeid.
  Als dat op korte termijn zal veranderen weet ik niet. 

  Dat er nu een generatie naar de klote gaat door deze regeerders is dan naar mijn mening ook wat er is geoost van de vorige regering , anders zouden er veel meer mensen op hun gestemt hebben om dat wat ze hebben te behouden. 
  Men was ontevreden en hebben dus gekozen voor een andere wind. 
  Als dat de juiste keus is geweest moet nog blijken. 
  Daarvoor vind ik dat het eingelijk nog veel te vroeg is om daarover een oordeel te vellen. 

  Als een regering binnen 5 jaar niet alles heeft kunnen realiseren wat ze belooft hadden , dan is dat jammer maar niet veel aan te doen. 
  Maar als je bv 10 jaar lang hebt geregeerd en het niet voor elkaar  hebt kunnen krijgen dat de mensen bij de volgende verkiezing voor meer zekerheid dan dat wat ze toen hadden te kiezen , dan ging er ergens iets mis. 

  Als u praat over scholing bagage van wat er nu in de regering zit , dat geef ik u volkomen gelijk. 
  Vergeleken met wat regeerde dan is het een groot verschil. 
  De aanpak is nu anders en daar moeten wij aan wennen. 
  Het zijn ondertussen verschillende mensen , u en ik ook. 

  U schrijft ook over de domme mensen daar die op deze regering hebben gestemd.  

  Nou zo ver ik mij nog kan herinneren heb ik maar ook een ETS (eenvoudige technische school) diploma gehaald in Suriname en denk echt niet dat als ik daar woonde anders had gekozen dan voor een andere wind. 

  Waar ik mij het meest aan stoor is dat ik het niet snap en het kan er bij mij niet in dat Suriname zo een deal heeft gemaakt dat het Surinaamse goud. 

  Geen een land zou zo een deal gemaakt hebben , of er moet meer in het spel zijn dan het dag licht kan verdragen. 

  Als regeerder moet je naar mijn mening in ieder geval zorgen dat  als je zo een grote deal sluit , het land er op vooruit gaat en natuurlijk ook het gehele volk. 

  Als arme ik dat had mogen beslissen , dan was ik tot uiters 40/60% gegaan en niet wat het nu is. 
  Dit kan echt niet.

   Ik ben trouwens wakker en ben blij mijn mening te mogen geven en helemaal als ik weet dat ook dat van mij word gerespecteerd. 


  Maak melding

 19. Waarom zou de VS Bouterse nu willen oppakken. Internationaal speelt hij geen rol. De VS heeft hem strak in de gaten.
  Bouterse is een kruimel, de goudvis van Venezuela komt met behulp van Suriname de fuik binnen zwemmen.
  En wie gebruiken daarvoor, degene die al jaren in de gaten wordt gehouden door de VS,n.l. de huidige president van Suriname
  Alle gangen worden nauwlettend in de gaten gehouden en gerapporteerd aan Washington van dat persoon.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.