Herdenking niet op agenda president Suriname

26

PARAMARIBO, 8 dec – Formele handelingen in verband met het herdenken van acht december staan niet op de agenda van president Desiré Bouterse. Dit meldt zijn woordvoerder Cliff Limburg. Hij heeft de presidentiële agenda ingekeken: “Daar stond helemaal niets in over een eventuele aanwezigheid bij de herdenkingsdienst van de Decembermoorden.”

Ook is op het kabinet van de president geen moment gesproken over het bijwonen van de dienst in de St. Rosakerk. Of over het feit zelf. “Als de president met zijn mensen praat, dan gaat dat over het bouwen van bruggen of het opzetten van huizen. Acht december, daar praat hij niet over”, zegt Limburg tegenover de Ware Tijd. Het thema van de herdenkingsdienst dit jaar is Mededogen, troost en bemoediging. Volgens de organisator van de dienst, de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, is Bouterse welkom.

26 REACTIES

 1. Ja limbo hij (bouterse) hoeft er niet over te praten maar het denken en voelen doet hij zeker. Maak geen grappen met de karma. De wet van “wat je een ander aandoet komt jou of jouw kinderen toe”. Kijk hoe bouterse erbij loopt als een zombie. (gedrogeerd door medicijnen of drugs)


  Maak melding

 2. Al bouwt hij heel Suriname vol met bruggen en huizen, 8 december zal hem altijd blijven achtervolgen. Het liefst had hij dat de Organisatie van Gerechtigheid en Vrede hem voor vies en vuil had uitgescholden, dat hij welkom is op hun herdenking komt hem niet goed uit. Is hij eindelijk welkom bij beschaafde mensen dan bedankt hij voor de eer. Waar heb ik dat al eerder gehoord? O ja, bij Obama had hij ook iets beters te doen.


  Maak melding

 3. beste jeugd en de toekomst van su, kijk hoe jullie leider laf is en wegkwijnt. Ga het gehele gebeuren van de december moorden maar nog eens goed bekijken en sta erbij stil en denk na wat voor idioot jullie gekozen hebben en dit geld ook voor de aanhangers die indertijd geholpen zijn door bouta om zich te verrijken.
  a tang so


  Maak melding

 4. Dinki a tori,
  Dus die militairen lichten uitgerekend die 15 prominenten uit hun bed en geen 15 of 20 anderen?

  Dan hebben lullie gelijk hoor, want dan moeten ze goed gek zijn geweest om zomaar bloed te vergieten.

  Die honderd soldaten zijn helaas door bloedvergiftiging omgekomen.

  Gaat u dit verhaal maar aan dodo vertellen, die gelooft het ook niet.


  Maak melding

 5. Niemands geweten laat het toe dat men de zaken kan uitwissen waar ZELF weet van heeft.

  Nogal begrijpelijk dat de persoon in kwestie altijd de grote afwezige zal/moet zijn.

  De persoon in kwestie minacht toch ook al vele jaren de rechtsgang in SME?

  Enkel iemand met een rein geweten of die de kans aangegrepen heeft daarmee in het reine te komen zal aanwezig kunnen zijn bij zo’n bijeenkomst.

  De afwezigheid zegt genoeg en heel onwenselijk op dit moment hem aan wezig te hebben.

  Als de persoon in kwestie nog immer in een soort onkennende fase verkeerd (misschien mede onder invloed van opiaten voor gewetensvlucht) hoe zou die zich dan bij zo’n bijeenkomst kunnen vertonen?

  One can run away from many things but not from what’s going through your mind/memory.

  Zij die nu mee heulen (ook de nieuwe lichtingen) moeten zichzelf eens in de spiegel aankijken en zich afvragen hoe zij tegende zaak /persoon hadden aangekeken indien het hun naaste was geweest die ook op de vlucht was neer geschoten.

  Uiteraard wil eenieder verder enniettelkens achterom kijken, maar dan moet menwel het fatsoenhebben het verleden op een juiste wijze af te sluiten.

  Dat is tot nu toe niet gebeurd, erger nog zij die hem bevochten dansen nu effe hard de Surinaamse polonaise met hem mee.(Zie VA en AC members de ooit gezworen vijanden die niu vergevingsgezind zijn en beweren het land(ZICHZELF) te willen opbouwen.

  Het spreekt boekdelen over het volksmoraal van een belangrijk deel van Suriname.

  Dus beste mensen , wees blij dat het niet op zijn agenda staat. Laat dat zo zijnna een fatsoenlijke afronding middels de rechtsgang als dat er ooit komt.

  WORDT VERVOLGD


  Maak melding

 6. Het thema van de herdenkingsdienst dit jaar is Mededogen, troost en bemoediging. Volgens de organisator van de dienst, de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, is Bouterse welkom.

  Mocht de president van Suriname Desire Bouterse niet verschijnen tijdens de herdenkingsdienst van de 8 december moorden die gehouden wordt in de St. Rosakerk dan zou die als nog een vertegenwoordiger naar de St. Rosakerk kunnen sturen namens de regering.
  Wens de nabestaanden en de slachtoffers van deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van ons Geliefd Suriname heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 7. Duhhhh, maar natuurlijk zal hij er niks mee doen. t Zou zijn als in de spiegel kijken en met jezelf en geweten geconfronteerd worden.Dat kan behoorlijk confronterend en pijnlijk zijn ,dus daar doen we niet aan.

  Blijven praten over andere zaken want dat gaat er bij de aanhang in als zoete koek.

  Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven, en leven in hoop een sterven in verwachting.


  Maak melding

 8. @ nummer 1,
  Een reactie naar mijn hart.
  Ik heb vandaag naar premtime geluisterd op de radio ik heb mij echt geschaamd om de ongenuanceerde uitleg van de bouterse volgers het zij net papegaaien die elkaar na praten zonder enige onderbouwing deze laffe honden zijn een schande voor suriname .
  als ik de reactie op nummer 6 leest bekruipt mij het gevoel dat het van iemand afkomstig is die geestelijk niet ontwikkeld is.Cliff limburg die hond van bouterse schend met zij uitspraak de ethiek van de journalisten.


  Maak melding

 9. Limbo is het van het ergste SOORT!!!!!!HELE GROTE DIKKE billen LIKKER!!!!

  Tijdens de regering van Front was hij heel goed bezig/ook met zijn radioprammma.Hij leverde commetaar, had een criètiese houden.

  Waar is hij nu?????? Waar blijft hij nu met zijn commmentaren????? Is hij nog steeds die objectieve `journalis`/programma maker???

  JA Limbo: WIENS BROOD MEN EET,DIENS WOORD MEN SPREEKT…….Daarom ben je van het ergste SOORT!!!!!!En daarom pas je ook goed bij de huidige regering.HET gaat je alleen maar om `macht` en aanzien.Zoals al die NDP-ERS en consorten……

  Het kan je NU ook geen bal schelen, welke kant het op gaat met SWIETI SRANANG!!!!!!

  Hoop voor je dat je heel gauw Wakker wordt!!!!

  Groet,(Veel wijsheid)Ram,Ram,

  LAlbhadoer


  Maak melding

 10. Vandaag (8 december)is uitgerekend dè dag ,dat de Heer Bouterse moet laten zien dat hij een waarachtige nationalist is….

  Hij is nu het symbool van het land, president van alle Surinamers. Laat hem dan nu bewijzen…..Neee, dat gaat hij niet kunnen, want zijn geweten begint hem nu in de steek te laten!!!! Je moet eens goed opletten hoe hij er uit ziet, uit zijn blik kijkt…..Je hoeft geen geleerde te zijn,om dat( hoe hij met de dag achter uit gaat) waar te nemen. HEM WENS IK ÒÒK VEEL WIJHEID….

  Groet,Ram Ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 11. Ja limbo hij (bouterse) hoeft er niet over te praten maar het denken en voelen doet hij zeker. Maak geen grappen met de karma. De wet van “wat je een ander aandoet komt jou of jouw kinderen toe”. Kijk hoe bouterse erbij loopt als een zombie. (gedrogeerd door medicijnen of drugs)

  pirka

  Christenen zeggen. De zonden van de vader gaan over op de kinderen tot in het vierde geslacht.


  Maak melding

 12. Bouterse zal zijn verdiende straf niet ontlopen.één van zijn straf is dat hij nu zwaar verslaafd is aan drank en drugs, hij moet zuipen om de wreed heden die heeft begaan in mijn land weg te drukken als je goed kijkt naar bouterse dan zie je dat hij niet gezond is dat is zijn straf . Wie bloed laat vloeien op sranang doti zal ervoor moeten boeten. als klein jongen heb ik van mij oma en moeder geleerd dat je nooit bloed op jou erf mag laten vloeien ook niet van en dier.


  Maak melding

 13. Ja! Limbo je bent van het ERGSTE Soort!!!!!

  Tussen de soort,waar jij nu beweegt, gledt; WIENS BROOD MEN EET, DIENS WOORD MEN SPREEKT!!! Veel wijsheid! Waar blijf je nu ???Met je krìeti`se houding.

  Als Bouterse president van alle Surinamers is, dan moet hij zich vandaag (op 8 december) bewijzen!!!!Is hij èèn èchte Nationalist!!?????

  Groet,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 14. Meneer Limburg,

  Met littekens spot alleen,
  Zij die nooit een wonde heeft gevoeld!

  Bidt God elke dag dat Hij je moet behoeden om
  wat de moeders en vaders op 8 december 1982 hebben meegemaakt.

  Het vertederde mij altijd als je zo liefdevol over je kleine meid en Ivar sprak tijdens je bakana torie.

  Nu zeg ik: Denk a torie!

  Een oprechte Surinamer!


  Maak melding

 15. CITAAT: “Als de president met zijn mensen praat, dan gaat dat over het bouwen van bruggen of het opzetten van huizen. Acht december, daar praat hij niet over”, zegt Limburg

  WALGELIJK. Geen enkel respect voor een mensenleven.


  Maak melding

 16. Nummer 17 i love you.Limbo jij vergeet één ding wij allemaal,dan bedoel ik dus alle Surinamers zijn nabestaanden van dit onmenselijk drama in de Surinaamse geschiedenis!ook JIJ,meneer de zogenaamde objectieve programma maker.God behoede jou voor enig leed in jou verdere leven.Bouta zal op zijn knieén in fort Zeelandia,plaats der onheil,OPRECHT! Mamma Sranan om vergiffenis moeten vragen voor het onschuldig bloed die hij daar heeft laten vloeien!Dan pas zal Suriname verlost zijn van deze nachtmerrie!


  Maak melding

 17. Iedereen geeft af op Bouterse maar het zijn de Surinamers zelf die hem het hoogste ambt hebben geschonken. Waarom niet afgewacht op de uitspraak van de Krijgsraad. Iedereen kan zie aankomen dat de uitspraak van de Krijgsraad m.i. symbolisch is t.a.v Bouterse en zijn vrienden. De president heeft wederom door het volk van Suriname gegeven, het recht om zich zelf en anderen amnestie te geven.


  Maak melding

 18. “beste jeugd en de toekomst van su, kijk hoe jullie leider laf is en wegkwijnt. Ga het gehele gebeuren van de december moorden maar nog eens goed bekijken en sta erbij stil en denk na wat voor idioot jullie gekozen hebben en dit geld ook voor de aanhangers die indertijd geholpen zijn door bouta om zich te verrijken. ”

  Helemaal mee eens! Heb geen woorden meer aan te voegen.

  Sranangman.


  Maak melding

 19. jullie hebben altyd commentaar op bouterse en jullie (domme surinamers) bijven kijken naar het verleden, en daarom komen jullie surinamers nooit vooruit.
  kappen met de (domme tunnel visie) en kijken jullie vooruit in godsnaam…..!
  jullie kunnen op dat gebied ,wel een voorbeeld nemen van de hollanders, praten veel en doen ook heel veel. Roberto


  Maak melding

 20. Alle Bouterse liefhebbers die hier vol haat reageren hebben 1 ding gemeen en dat is,zich conformeren aan de macht,want o’wee als ze de boot missen dat opportunisme heet.
  Valse vaderlands liefde voert hier de boven toon,angst om hun diepste te ventilleren, angst om hun eigen angst,zielig,onmenselijk
  en toch weer niet,maar ik ben geen psycholoog,wedden dat deze helden op sokken,geen familieleden hebben onder de slachtoffers.


  Maak melding

 21. Ach wat moeten ze anders dan zich negatief uitlaten over Bouterse of andere Surinaamse zaken.

  Geen van deze parasieten woont in het land waar het gebeurd. Oeverloos lullen heet dat, niets zinnigs kunnen zeggen, verachtelijk Nederlanders van Surinaamse afkomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.