Eerbetoon Fort Zeelandia dient ook strafproces

6

PARAMARIBO, 8 dec – Het eerbetoon aan de “vijftien helden” in het Fort Zeelandia is ook bedoeld om sabotage van het strafproces rond de Decembermoorden te voorkomen. Dit zei voorzitter Sunil Oemrawsingh van Stichting Herdenking 8 December tijdens de kranslegging bij het monument in. Voor ongerechtigheid is geen plaats meer. Niet voor niets is tien jaar terug het proces ingezet.

“Op ons rust een grote verantwoording, we zijn verplicht gerechtigheid te laten geschieden. We zijn het verplicht aan deze 15 voorvechters van de democratie en vrijheid om erop toe te zien dat het strafproces niet gesaboteerd wordt”, zei Oemrawsingh. De geest van ongerechtigheid zoals in de jaren tachtig mag nooit meer heersen. Een dominee leidde de korte plechtigheid in. Behalve de familie, legde ook de Nederlandse ambassadeur Art Jacobi een krans.

6 REACTIES

 1. Besmeuren zullen we ze nooit, maar wel bespreekbaar maken die moorden welke delen van deze nabestaanden op hun geweten hebben.

  Ik heb tijdens dat gevecht in voornamelijk het Oosten des lands klinkende namen herkend c.q. waargenomen. In gesprekken die vroegere terroristen zijn die namen nog eens herhaald.

  Waarom blijven deze hypokrieten die harde feiten ontkennen?

  De geschiedenis zal alles wel zuivern. Hoelang kun je blijven liegen.


  Maak melding

 2. wanneer worden de door huur moordenaars vemoorde soldaten herdacht en te bedenken
  die van kraka zijn dat geen mensen kinderen waren dat geen vaders en broer ezn


  Maak melding

 3. Oprechte mensen met fatsoen die hun hart op de goede plaats hebben herdenken, beesten en idioten zonder moraal reageren als die zot op nummer 2.
  Zijn regering heeft heel de wereld laten zien hoe gemeen en onmenselijk ze zijn, ze laten ook zien wat voor waarde je aan hun woorden en beloftes moet hechten.


  Maak melding

 4. December 9th, 2010 at 5:23 pm
  Oprechte mensen met fatsoen die hun hart op de goede plaats hebben herdenken, beesten en idioten zonder moraal reageren als die zot op nummer 2.
  Zijn regering heeft heel de wereld laten zien hoe gemeen en onmenselijk ze zijn, ze laten ook zien wat voor waarde je aan hun woorden en beloftes moet hechten.

  KGB

  Baboenhol
  Victoria
  Patamakka
  Moengo
  Afobakka
  Witagron
  Brownsweg
  Pokigron
  Kraka
  Stolkertsijver
  Mopikondre
  Albina
  Allemaal plaatsen waar nog gedenkplaten moeten komen voor die honderden doden door inspanning van delen van deze vrome nabestaanden.

  Overmoraal gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.