Oppositie Suriname bleef weg uit ontevredenheid

47

PARAMARIBO, 26 nov – De oppositie bleef uit ontevredenheid weg van officiële gelegenheden rond de onafhankelijkheidsviering. Dit zegt parlementariër Radjkoemar Randjietsingh (VHP, Nieuw Front). Die ontevredenheid geldt het totale beleid. De regering stort zich aan god noch gebod. Meedoen met het grote feest zou een verkeerd signaal kunnen afgeven.

Politieke correctheid en integriteit zelf staan op het spel. “Veel handelingen worden gepleegd in strijd met de grondwet. Dat is geen teken van democratie en daarom kunnen we niet met dezelfde mensen gaan feesten. Wat zal men denken van onze integriteit als we dat zouden accepteren”, zegt Randjietsingh tegenover de Times of Suriname. Vooral het onbeantwoord blijven van kritische vragen steekt.

Die vragen hebben alles te maken met problemen in de samenleving. Zoals de criminaliteit. “Onschuldige mensen worden beroofd en vermoord. Alles wordt duur, de wisselkoersen zijn gestegen”, aldus Randjiestingh. Ook het uitgavenbeleid geeft te denken. De reegring zegt aan de ene kant dat er geen geld is voor het voldoen van schulden. Aan de andere kant wordt er met geld gesmeten. Overigens stelt de politie zelf dat de misdaad afneemt. De wisselkoersen zijn ook al op hun retour na maanden van aanhoudend stijgen.

47 REACTIES

 1. de politieke partijen hadden het klimaat geschapen voor een “zachtaardig”ingrijpen. dat was februari 1980.

  Vanaf die tijd hebben de politici bezig geweest om weer het klimaat te scheppen voor een “change”.

  Het begin van MC/NDP/AC/KTPI/PL/NS/DOE.


  Maak melding

 2. Ach die 14 lege stoelen zijn onopgemerkt gebleven. Laten we wezen, deze 14 lieden zitten voor zichzelf in de DNA, de ontwikkeling van het land zal ze een worst wezen zoals ze dat al hebben laten blijken de afgelopen jaren.


  Maak melding

 3. Een andere reden om weg te blijven zijn de aanwezigen. Wie wil met een MOORDENAAR op de foto!?

  Suriname een onafhankelijk land, laat een luchtshow uitvoeren door een vreemde mogendheid (Brazilië), hoe onafhankelijk ben je dan!? Zijn er nog wakkere Surinamers op deze site en in Suriname? Wat een zelfstandigheid! Het land waarvan een soort vijfde colonne in Suriname aanwezig is en een groot gedeelte van deze colonne onze bodem vergiftigd met kwik en andere chemicaliën, komt op je Onafhankelijkheidsdag een luchtshow weggeven.

  Het demonstreren van militair vernietiging materieel heeft slechts een doel! Kijk eens hoe sterk ik ben! En de Surinamers die op het weest waren hebben er van genoten.

  Onafhankelijk noh! Wordt wakker ndp-slijmerds, wie zijn nu de werkelijke landverraders?


  Maak melding

 4. Whome’s kleine geest stelt hem niet in staat om groot te denken. Zelf vond ik het een adembenemende schouwspel hoor.

  Waargenomen vanaf de hoek Jodenbree- en Domineestraat.

  Hoelang ben je daar niet geweest? Blijf jij maar zeuren vanachter die Hollandse vleespotten.


  Maak melding

 5. Zwarte bladzijde afwezigheid oppositie

  26/11/2010

  WEGBLIJVEN VAN DE oppositie op de buitengewone openbare vergadering van de Nationale Assemblee gisteren bij het gedenken van 35-jaar Staatkundige onafhankelijkheid is een onvergeeflijke blunder. De redenen die zijn opgegeven om de vergadering te boycotten horen hoogstens thuis in een gewone openbare vergadering. Het motief dat vijf jaren geleden de NDP zich hieraan schuldig zou hebben gemaakt is verwerpelijk, en het is weerzinwekkend te constateren dat wij niet uitgroeien boven fouten die anderen hebben gemaakt. Op deze manier groeien wij nooit naar volwassenheid. Het is niet kies redenen van algemeen politieke aard te bespreken op een buitengewone vergadering ten overstaan van buitenlandse vertegenwoordigers. Daar heeft de oppositie bij de begrotingsbehandeling en op andere momenten voldoende tijd voor. Het is om deze reden dat in deze kolom eerder is vermeld dat dit volk in verwarring wordt gebracht door politieke leiders. Want, terwijl uit hun mond eenheid en saamhorigheid komt, worden zij betrapt op de krabbenmentaliteit en wordt het volk in vertwijfeling gebracht. Oppositie en coalitie kunnen aan de gang blijven elkaar te verwijten van alles en nog wat, maar als de kracht van het woord en de argumentatie niet meer gelden, en op een ordinaire manier belangrijke momenten zoals beleving van de onafhankelijkheid geboycot worden door de oppositie, is dit land reddeloos verloren. Het gedrag van de oppositie riekt naar een a-nationale houding. Het enig lichtpuntje dat nog overblijft is dat de leiding van traditionele politieke partijen zo snel mogelijk wordt vervangen door bekwaam en nieuw politiek leiderschap.

  JUIST OMDAT DE Nationale Partij Suriname prat gaat op de nadrukkelijke bijdrage bij de totstandkoming van de onafhankelijkheid, bestond de gelegenheid een stevige felicitatieboodschap te brengen zoals de presentatie van Ricardo Panka van de MC-fractie. De VHP speelt mooi weer met de onafhankelijkheid. In herinnering wordt gebracht het dwarsliggen van deze politieke partij rond 1975.
  Dankzij de vaderlandslievende houding van VHP-parlementariër George Hindorie werd het ijs gebroken, zwichtte de VHP en werd de weg vrijgemaakt voor de onafhankelijkheid. Hindorie verdient een standbeeld, want hij heeft op een cruciaal moment als enige VHP-parlementariër in landsbelang zijn ja-stem gegeven voor de onafhankelijkheid. Daarbij voorkwam hij dat de spanning die er in het land heerste zoals branden die hebben gewoed, verder oplaaide. Nu staat iedereen in de rij om in koor realisatie van de onafhankelijkheid op te eisen. Het is intreurig en bizar dat de naam van Eddy Bruma en de Partij Nationalistische Republiek (PNR) waar hij leiding aan gaf nergens wordt genoemd. Dit typeert de wijze van geschiedvervalsing. De SPA en C-47 die zijn voortgekomen uit de PNR zullen er op moeten toezien dat de bijdrage van de PNR die jarenlang het verwerkelijken van de onafhankelijkheid tot een levenstaak maakte en door de NPS is verguisd als zou de PNR een communistische partij zijn, niet onder de mat wordt geschoven.-.

  ————————————–

  Zie hier Surinamers worden wakker, front zijn rol is misschien met deze verraderlijke stap voorgoed uitgespeeld, dit zou een echte zegen zijn voor Suriname. Na 35 jaar zouden we eindelijk zonder deze front landverraders het land kunnen ontwikkelen.


  Maak melding

 6. Jij wil over iedereen hier op dit net een boekje open doen maar waneer het over massamoordenaar bouterse gaat dan reageer jij net een dolle stier maloot dat je bent.
  ik vindt het goed wat de oppsitie heeft gedaan bouterse is hard op weg in herhaling te treden de jaren 80 is nog vers in onze geheugen.


  Maak melding

 7. EN dat noemt zich nou volksvertegenwoordeger.
  eerst vijftien jaar lopen klooien en dan nog denken dat het volk ze op haden gaat dragen , het is gewoon een elite groep die had gedacht dat het deze regering anders zou vergaan .
  en ik wil ze erop wijzen dat dit het begin is van hun einde , ze gaan zichzelf mond dood maken aangezien er geen fundament meer is binnen hun elite groep , ik vind het wel jammer voor el vene dat hij zich heeft laten meeslepen door deze landveraaders .
  ze zaten daar voor meer dan vijftien jaar , hebben alles wat met froude te maken had hebben ondersteund en nu de schuldvraag leggen bij de nieuwe regering die juist de goeie weg heeft ingeslagen , deze groep moet zich schamen hoe zouden ze zich weer kunnen begeven in het parlemend .
  het is bewezen dat deze groep instaat is ons geliefd suriname te verkopen aan het buiten land , maar alles zal recht getrokken worden door deze regering ,DUS ………..maken jullie je borst NAT SRANAMANG SA WINIE ……


  Maak melding

 8. Een vliegshow uitgevoerd door machten van een ander land kan nog. Het is een SHOW!
  Maar dat gewapende machten van andere landen door de straten van Paramaribo macheren met hun wapens paraat, lijkt wel alsof zij waken over iets.
  Is het land Suriname verkocht? Voor het buitenland komt het niet onafhankelijk over.

  Stel je nou eens voor dat op Koninginnedag in Nederland, gewapende Duitse militairen zouden meedoen aan een parade. Wat zullen de Fransen en/of andere landen niet denken? Hoe zou dat overkomen?


  Maak melding

 9. Ach die 14 lege stoelen zijn onopgemerkt gebleven. Laten we wezen, deze 14 lieden zitten voor zichzelf in de DNA, de ontwikkeling van het land zal ze een worst wezen zoals ze dat al hebben laten blijken de afgelopen jaren.

  Boga

  Je hebt helemaal gelijk je hebt echt gestudeerd zo te zien!!! Die 6 nullen die achter het surinaams geld stonden gedrukt in de jaren 90 kwam echt door de front regering, zij hadden de surinaamse munteenheid verzwakt en het was de front regering die de goed voorraad van de Surinaamse bank had gerooft en het was dezelde frontregering die maar geld bleef bijdrukken!!!! Suriname heeft mensen als jou echt nodig!!!


  Maak melding

 10. De VHP,blijft doorgaan met hun gelieg en bedrieg-praktijken.Dat de criminaliteit is gestegen in 3 maanden, is een uitermate leugen.
  Als deze Randjit de moorden op onschuldige winkeliers en burgers,denk aan de moord en verkrachting van een vrouw en haar dochter 2 jaar gelden,toen Mangal de doodstraf wilde invoeren,toen had Randjiet zijn snuit moeten roeren,en niet te vergeten de roofovervallen op reizigers van en naar Albina.
  Deze Front-ale boeven,zullen er alles aan aandoen om de nieuwe regering in discrediet proberen te brengen,maar zoals steeds weer blijkt is het onbegonnen werk.
  Kappen jullie 1x mee je zo kinderachtig te gedragen stelletje losers.


  Maak melding

 11. Wat zal men denken van onze integriteit als we dat zouden accepteren”, zegt Randjietsingh tegenover de Times of Suriname. Vooral het onbeantwoord blijven van kritische vragen steekt.

  Door niet aanwezig te zijn op zo’n belangrijke dag van ons Geliefd Suriname geedt inderdaad heel veel te denken!!


  Maak melding

 12. Wat zal men denken van onze integriteit als we dat zouden accepteren”, zegt Randjietsingh tegenover de Times of Suriname. Vooral het onbeantwoord blijven van kritische vragen steekt.

  Door niet aanwezig te zijn op zo’n belangrijke dag van ons Geliefd Suriname geedt inderdaad heel veel te denken!!


  Maak melding

 13. Pinto # Boga,

  GOEDE AKTIE van de oppositie.

  Het is meer dan genoeg dat de oppositie leiders door hun functie met deze CRIMINELEN worden geconfronteerd.

  Maar dan ook nog met ze samen Feest Vieren !!!!! ????? ho,ho, wahaha
  Een ieder die zijn of haar WAARDIGHEID en goede REPUTATIE liefheeft moet heeeeeel hard wegrennen van deze WAARDELOZE COALITIE CRIMINELEN.

  En wat betreft de lege stoelen, nou de SUKKELS zoals PINTO en BOGA moesten daar maar gaan zitten, want deze Sukkels hebben heel veel begrip voor de Criminelen, SOORT ZOEKT SOORT zo is het tcoh?

  Ga zo door Pinto en Boga dan belanden jullie vanzelf in de Goot, als jullie daarin nog niet zijn.


  Maak melding

 14. Wat een stelletjes dombos die opkomen voor die moordenaars en zijn ze nou ook blind dat ze niet in kunnen zien waar naar toe Nu Suriname gaat vind wel jammer voor die hard werkende Surinamers


  Maak melding

 15. M.a.w. de oppositie zoekt spijkers op laag water want de wisselkoers daalt en het KPS geeft aan dat de criminaliteit afneemt.

  Misschien moet Bouterse een sollicitatie plaatsen namens de regering waarbij men op zoekt gaat naar echte oppositieleden.

  Want het zooitje ongeregeld wat er nu is bij de oppositie (Randjietsingh, Jogi etc etc), die hebben geen recht op die benaming. Is gewoon een stelletje bandieten die Suriname aan de rand van de afgrond hebben gebracht, aangevuurd door Venetiaan (met zijn Fiso2)


  Maak melding

 16. Boga,
  Was het ook een blunder van de oppositie vijf jaar geleden toen zij de festiviteiten rond 30-jaar srefidensie hadden geboycot? Bye the way, waar hebben meneer en mevrouw Rawlings naar toe gebracht? Ik hoop dat de piloten van de Luchtmacht niet ziek waren.


  Maak melding

 17. “Oppositie Suriname bleef weg uit ontevredenheid ” en de redenen liggen in de volgende feiten ;
  – De invasie-plannen werden op een un-expected moment geopenbaard en bevestigd door gewezen verantwoordelijke bewindslieden
  – De timing kwam voor de oppositie slecht uit en werkt in het voordeel van de coalitie
  – Hierbij werden namen genoemd van personen die gelieerd zijn aan de oppositie c.q de VHP , waardoor zij in grootte verlegenheid verkeren
  – De toenadering van de afgezant van de nederlandse regering
  – De fysieke aanwezigheid van de nederlandse ambassadeur op de 35e verjaardag van onze Natie ,wordt door de oppositie vertaald als het doen plegen van politiek-verraad jegens de oppositie
  – De rol van “gastheer-zijn ” ligt in handen van de coalitie
  – Overrompeld door gene en rekening-houdend
  voor een openbare politieke vernedering bij/tijdens de toespraak van de president

  Kortom :Wederom getuigd de afwezigheid van de oppositie dat het “nationaal-bewustwording en natie-vorming” zoekende is .

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 18. Nr.4 Whomeid ,
  Ik heb zeer recent een foto gezien van de nederlandse afgezant met z’n “gastheer” .
  Dat heb je zeker niet gezien he ???

  Brazilie is een “bevriende natie” en zeker “geen vreemde” en de luchtshow is een teken van solidariteit aan onze jarige jonge natie .

  Wij kennen en onze verantwoordelijk heden , maar het is een onredelijk eis/verwachting,
  om binnen een regeer-periode van drie maanden ,de puinhoop en waanbeleid van 10 jaren Vene-Sardjoe ,eenklaps te egaliseren .

  ” Wie zijn nu de werkelijke landverraders”
  Whomeid ; ” zelfreflectie kan een nuttig instrument zijn” .

  Streeee de fu streeee
  Wi no sa fredeeeee
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 19. Nr.9 Miesabi ,
  Ooit een defile meegemaakt op bevrijdings-dag of tijdens de doden-herdenking in Arnhem
  Miesabi ; ” sabi diri ”

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 20. Pinto wil schrijver worden, wel vertel wanneer dat boek geopend wordt hoor? Het wordt een adembenemende schouwspel v.a. hoek Jodenbree/Domineestraat. Kom allemaal massaal er is Hollands vleespot.

  Alleen Boga heeft gemerkt dat er 14 stoelen leeg waren, misschien wel voor hem, Pinto, Sang Seng en Soemintra. Boga concurent schrijver Pinto, hij doet alleen maar zwarte bladzijdes.

  Sang Seng maak jij je borst maar nat, met de feestelijke uitgaven en renovatie’s laatste tijd? Onkosten moeten ergens vandaan terug komen, gek. Da Seng no de moro, jo baar soso Sang ! Ehh men Sang!!! Bouta taki wrokko de.

  Dit is pas kinderachtig Soemintra, wat ik nu vertel. Losers no, losers. Brede nanga watra jo jang, let maar op. tenminste als je nog brood op tafel kunt zetten bij regering NDP.
  Er is 1 ding waar wij straks zeker vooruit op gaan en dat zijn de nulletjes. 1 srd wordt 1000 srd voor 25 euro centen.

  Shayrie I LOVE YOU! als bouta ervoor zorgt dat ik voor 2,20 srd’s 1 euro kan wisselen, dan vraag ik jouw ten huwelijk lieve schat.

  Losers no !!! Losers, misschien ben ik wel gek, toch ???


  Maak melding

 21. Shyari of hoe heten mag,
  Maak je niet druk, “die fronters sluiten zich bij bosjes aan bij MC.

  Verder dan de goot kan ik niet komen. Daar kom ik van daan jo EZEL jo!!!


  Maak melding

 22. Deze man praat gezegd stront wanneer hij het over de criminaliteit heeft was er onder de vorige regering geen criminaliteit? Het is zo de oppositie voert gezegd geen oppositie maar een vijandigheid en dat is zeer sterk onder de VHP.Bouterse was niet beter toen hij in de oppositie zat.Deze mensen weten niet wat het woord oppositie in een parlementair-democratie betekent het wil niet zeggen dat je vijandig tegen elkaar moet om gaan.Het niet samen feest vieren van een zo`n grote dag is het bewijs daarvoor.Wat voor voorbeelden zijn zulke personen voor het Surinaamse volk?schamen ze zich niet of gaat het om eigen interesse zoals altijd ?


  Maak melding

 23. “Veertien lege stoelen” 35jaar onafhankelijkheid, dat is iets dat de gehele natie aangaat (het volk), als je als oppositie dan wegblijft, dan ben je in mijn ogen een landverrader ! Henk Arron en Jaggernat Lachmon hoeweniet mijn favoriet, waren op heel andere wijze hiermee omgegaan, maar deze 2 mannen Sardjoe en Vene hebben niks meer verliezen en de rest die loopt er slaafs achteraan. Is dit nou domheid of Arrogantie?! Oeng attie Bita !!!!!


  Maak melding

 24. Geachte redactie,

  De oppositie o.l.v. de politieke organisaties de V.H.P. met drs. Ronald Venetiaan (N.P.S.) als figurant voorzitter van de Nieuw Front-combinatie, heeft ook bij de 35 jarige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname de zelfde houding geëtaleerd als tijdens de aanloop naar de Onafhankelijkheid in 1975. Gelukkig was het historisch gezien ir. George Hindori van de V.H.P. (1933-1986), die op het laatste moment het ‘valselijk’ gezicht van de V.H.P. historisch enigszins had weten op te poetsen.

  De Nationalistische Partij Suriname (N.P.S) o.l.v. Henk Arron o.a. en de Nationalistische Partij Republiek (P.N.R.) o.l.v. mr. Eduard Bruma, waren ‘voorstanders’ van de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975. Terwijl de Verenigde Hervormingspartij o.l.v. mr. Jaggernat Lachmon, voorheen de Verenigde Hindustaanse Partij (V.H.P.), juist ‘tegen’ de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 was.

  En juist vanwege de nationalistische opstelling van ir. George Hindori (V.H.P.), die uiteindelijk ook ‘voor’ de onafhankelijkheid van Suriname stemde, liet zijn verrassende optreden zijn partij GEEN enkele keus meer na, dan met ‘knarsetanden’ deze realiteit te accepteren en dus ook mee te doen aan de onafhankelijkheidsfestiviteiten.

  De kolonie Suriname werd op 25 november 1975 formeel Onafhankelijk van het Koninkrijk der Nederlanden.

  WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT (ANTON DE KOM/1898-1945).

  De nationalistische opstelling van George Hindori had vriend en vijand verrast. In het bijzonder zijn partijvoorzitter en partijgenoten. Hindori kreeg namelijk tijdens de politieke taferelen inzake de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 te horen, dat ter ondermijning van het Onafhankelijkheidsstreven, er vanuit zijn partij de V.H.P. enorme branden in de hoofdstad Paramaribo gesticht zouden worden, om zodoende etnische rellen uit te lokken. Dit tot zijn verbazing met medeweten van zijn partij genoten en zijn partij voorzitter, die hij goddelijk adoreerde.

  Hindori was zwaar, zeer zwaar teleurgesteld.
  En opgrond daarvan was zijn politieke opstelling in nationaal belang in 1975 bepaald geworden. Maar deze houding werd hem binnen zijn partij absoluut NIET in dank afgenomen. Hindori werd vervolgens politiek verbannen door zijn partij en uit de organisatie gezet. Welke oorzaak tot de dag van vandaag het vasthoudend standpunt is gebleven van deze etnische politieke organisatie de V.H.P. in de Republiek Suriname.

  Hindori moest historisch tenslotte ter aller tijde doodgezwegen worden in alle talen. Zelfs in literatuur als op het internationaal netwerk (internet).

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  En als de President van Suriname nu uiteindelijk de spijkers op de kop wenst te slaan, dan is dat zijn goed recht. En terecht. Vooral wanneer nu blijkt, dat juist diegene die Surinames Onafhankelijkheid in 1975 verraden hadden, momenteel schaamteloos de grootste ‘bekken’ in het Surinaams Parlement durven op te zetten. Alsof zonder enig historisch besef.

  Meer nog als blijkt, dat in de afgelopen jaren het juist deze dubieuze V.H.P. figuren geweest zijn, die d.m.v. racisme, etnische politiekvoering en corruptie geprobeerd hebben, om het land Suriname te reduceren tot een ‘nyangron’ (kostgrond of wingewest). Zowel in denken als in doen. En zelfs nu nog nauwelijks of geen affiniteit durven te tonen met de geboorte grond van henzelf, hun kinderen, kleinkinderen en over kleinkinderen.

  Een racistisch elitair doch invloedrijke kliek politici binnen deze partij, die onbeschaamd en zonder enig historisch besef nogmaals voor de strijd die hieraan vooraf ging, grote groepen van burgers voornamelijk uit de eigen doelgroep, generaties lang succesvol heeft weten tegen te houden en mentaal heeft weten te frustreren binnen de Surinaamse gemeenschap.

  Deze kinderen zelfs belet, om op welke wijze dan ook hun liefde en respect te tonen voor het land Suriname, waarin deze kinderen en kleinkinderen intussen geboren en getogen zijn geworden. En hen zelfs nu nog opvoedkundig ‘nadrukkelijk’ aanspoort, eerder de grond te kussen van een ander land, waar deze kinderen en kleinkinderen niet geboren zijn en ook niet als ingezetenen geaccepteerd worden. Een land waarvan zij allen zelfs vervreemd geraakt zijn, namelijk de Republiek India.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5JkfYcxiQ8&feature=related

  Een racistische elite die verre van het Surinaams proces van ‘Nationaal Bewustwording’ en ‘Nationale Eenheid’ wenst te staan. En zelfs dagelijks nogsteeds aanzet tot etnische broederhaat. Wat eerder in het land van herkomst van de over overgrootouders ook de grootste oorzaak was van enorme verdeeldheid met zelfs onderlinge moordpartijen als gevolg. Erger zelfs, momenteel met zelfvernietigingswapens mekaar nogsteeds naar het leven staan, vanwege etnische en religieuze verschillen.

  De Engelse kolonie Brits-Indië werd uiteindelijk verdeeld in twee onafhankelijke staten, India en Pakistan. Ondanks de onvermoeibare inzet van Mahatma Karamchand Ghandhi (1869-1948), de leider van de Indiase onafhankelijkheidsstrijd tegen het Brits Koninkrijk. Ghandhi werd vervolgens op 30 januari 1948 in India vermoord. Echter hebben velen zijn boodschap nimmer begrepen, zelfs nu niet. Erger nog, zelfs niet door velen van zijn nazaten, die hem tot de dag van vandaag overal ter wereld nogsteeds adoreren. Zonder dat zij de ‘essentie’ van zijn boodschap diepgaand wensen te vatten, laat staan belijden. Een levenshouding die wetenschappelijk moeizaam te doorgronden is.

  http://www.youtube.com/watch?v=U1Uqcew_bnM

  Het is nu deze zelfde intussen parasiterende elite in Suriname, die momenteel ervoor gekozen heeft, om de 35ste Onafhankelijkheidsviering van de Republiek Suriname te boycotten. Vanwege naar eigen zeggen; “NIET serieus te worden genomen”. Terwijl zij de enorme kansen die zij geboden kregen tijdens de Revolutie van 25 februari 1980 juist gebruikt heeft, om ‘slechts’ zichzelf te verrijken ten koste van de eigen achterban, de Surinaamse gemeenschap in het bijzonder.

  Om vervolgens op deze bijzondere dag voor de Republiek Suriname en haar bevolking, juist diegene onder wiens leiding in 1980 ontwikkelingsmogelijkheden voor allen inclusief deze zelfde doelgroep geschapen werd, vandaag politiek te willen bestrijden. Dit i.s.m. neokoloniale politieke partners zowel intern als extern.

  Hoe wil je dan gezien deze historische feiten, door progressieve groeperingen als ‘betrouwbaar’ gezien en/of serieus genomen worden. Met zulks een ‘gespleten levenshouding (attitude) gebaseerd op racisme, etniciteit en nationaal verraad.
  Omhult in een waas met o.a. een witteboordencrimineelgrondslag. Daar waar de onafhankelijke natie Suriname moeizaam haar grenzen steeds meer aan het verleggen is in het belang van een ‘Grote Geheel’ (Nenseki).

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/248

  En als blijkt dat racisme en etnische partijvorming als partij filosofie in uw partij nog hoog in het vaandel staan aangeschreven. En zelfs publiekelijk gepropageerd worden als ‘politieke strategieën’. Zowel naar de eigen achterban als naar de diverse delen van de Surinaamse gemeenschap toe. Daar waar er in de Republiek Suriname gesproken wordt over natievorming, eenheid, saamhorigheid en welvaart voor allen in ‘Nationaal Belang’. Dan lijkt het alsof u de essentie van de boodschap vanwege uw neokoloniale attitude of NIET kunt of hardnekkig NIET wilt begrijpen. Waardoor u een ‘zelfvernietigende’ indruk maakt op grote delen van de Surinaamse gemeenschap.

  Vermeldenswaard is dat deze elite zelfs zo ver ging, om de eigen jeugdige politieke propagandisten, die tijdens Algemene en Geheime Verkiezingen in Suriname
  partijwerkzaamheden verricht hadden, op schaamteloze en corrupte wijze vooraf publiekelijk te belonen, op kosten van de staat. Door deze jongeren massaal “arbeidscontracten” aan te bieden op diverse ministeries. Zonder enig rekening te houden met de waardigheid van deze jongeren. In plaats van zoals gebruikelijk de eigen partijkas enigszins hiervoor te willen aanspreken (nyangron). Waarbij vervolgens tijdens de Presidentiële Verkiezing van de Republiek Suriname in 2010 in het Surinaams Parlement, er zelfs ‘lacherig’ gedaan werd. Wie houdt wie voor de gek!

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/247

  Tijd om ‘serieus’ aan ‘zelfreflectie’ te doen. In de hoop dat mede door de geest van o.a. ir. George Dewinderpersad Hindori, ‘vernieuwing’ in uw denken mag optreden. Opdat vijf en dertig jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname ook voor u en alle generaties na U, toch blijvende herinneringen zal mogen opleveren. Dit in het kader van het ‘Bewustwordingsproces’. In het bijzonder in het belang van een geestelijk ‘vrij’ Suriname, op weg naar ‘economische en politieke zelfstandigheid’.

  En hiermede willen wij de Republiek Suriname van harte feliciteren met haar onvermoeibare onafhankelijke zoektocht naar waarachtige vrijheid, vrede en welzijn voor allen haar inwoners. Uit respect voor de natie, in naam van de Almachtige Anana Kediaman Kediampon.

  Republiek Suriname Voorwaarts!

  http://www.youtube.com/watch?v=wTJm1sTKvWw


  Maak melding

 25. Pinto reactie 2, laat parlementariër Radjkoemar Randjietsingh (VHP, Nieuw Front) maar lullen wat hij wilt. Vast staat dat de nazaten van ir. George Hindori hun rust binnen de Mega-combinatie gevonden hebben. En nu vrijerlijk hun idealen tot uiting kunnen brengen in nationaal belang, wat hun binnen de VHP meer dan vijftigjaar vanwege de etnische VHP politiek voering steeds belet werd.

  Ir. George Hindori is NIET dood maar zijn gedachte (ideaal) leeft voort momenteel in de Republiek Suriname. Blijkt vooral nu!

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4


  Maak melding

 26. Ik ben net niet (niet dus) kleingeestig genoeg om lid van de M(oord) C(ombinatie) te zijn of mij te gedragen als een ndp-groupie. Blijkbaar bent u dat wel!

  Hier komt de vraag nogmaals hoe onafhankelijk
  is een land dat een vliegshow door een ander land laat uitvoeren? Nota bene op de dag dat je als land je onafhankelijkheidsverklaring viert!

  In Suriname vertoef ik met regelmaat (en langdurig) in mijn stadhuis en op mijn boerderij te Saramacca.
  Allemaal verdient met eerlijk werken, ik heb niemand hoeven te vermoorden om aan deze aardse rijkdommen te komen.
  Dit kan echter niet beweerd worden over uw halfgod de MOORDENAAR! Zoals u weet heeft hij heel, heel, heel veel bloed aan zijn handen.

  Wie is nu daadwerkelijk klein van geest!?
  U bent in mijn perceptie (in dit geval juist) second to none!

  Alle respect voor de waarachtige Surinamers die geen reden zien om feest te vieren met een ordinaire MOORDENAAR!


  Maak melding

 27. @ #4
  Waar was uw kritiek toen er een paar jaar terug een airshow werd gegeven door de venezuelaanse luchtmacht?

  @ #9
  Waar was uw kritiek toen dit gebeurde tijdens de regeringen van het front(n.l. nederlanders en fransen)

  Hypokrieten allemaal.


  Maak melding

 28. Suriname heeft niks aan de oppositie….of laten we het goed zeggen, aan deze oppositie. Ze hebben nooit wat voor Suriname betekent….het zijn dieven en niet-nationalisten.

  Ze moeten het land verlaten, zodat Suriname bevrijd wordt van het juk van onderdrukking.


  Maak melding

 29. Stel je nou eens voor dat op Koninginnedag in Nederland, gewapende Duitse militairen zouden meedoen aan een parade. Wat zullen de Fransen en/of andere landen niet denken? Hoe zou dat overkomen?

  miesabie

  Waarom niet??? Duitsland als Frankrijk en Nederland zitten alle drie in de Europese Unie zou een goed teken zijn van herstelde vertrouwen, vriendschap en broederschap tussen deze naties. Tenslotte hebben ze ook nog een en dezelfde munt.
  Dat de Brazilianen, Venezuelanen aanwezig waren met een militaire parade en vliegshow en de Amerikanen,Engelsen Fransen en Nederlanders met hun vliegdek schepen in de Wateren van Guyana en Suriname aanwezig waren geeft toch aan dat zij om ons Geliefd Suriname geven en ons in moeilijke tijden bij zullen staan.


  Maak melding

 30. De VHP is niet de boegbeeld van- en staat allang niet meer als synoniem van de Hondoestaan.

  Laat dat duidelijk zijn. Wij moeten geen poppenkast spelen met gevoelens van mensen.

  Hier op die hoek voel ik mij als crosfaja happy tussen al die Hindoestaanse buren en overburen. Ik geef hen- en geniet ook hun respect.

  Sharmilla en Girja zijn op Radio Paramaribo/TV doende geesten op te roepen, die zij niet zullen weten bezweren.


  Maak melding

 31. November 26th, 2010 at 2:33 pm
  Een andere reden om weg te blijven zijn de aanwezigen. Wie wil met een MOORDENAAR op de foto!?

  Suriname een onafhankelijk land, laat een luchtshow uitvoeren door een vreemde mogendheid (Brazilië), hoe onafhankelijk ben je dan!? Zijn er nog wakkere Surinamers op deze site en in Suriname? Wat een zelfstandigheid! Het land waarvan een soort vijfde colonne in Suriname aanwezig is en een groot gedeelte van deze colonne onze bodem vergiftigd met kwik en andere chemicaliën, komt op je Onafhankelijkheidsdag een luchtshow weggeven.

  Het demonstreren van militair vernietiging materieel heeft slechts een doel! Kijk eens hoe sterk ik ben! En de Surinamers die op het weest waren hebben er van genoten.

  Onafhankelijk noh! Wordt wakker ndp-slijmerds, wie zijn nu de werkelijke landverraders?

  W. Whome

  Is dit werkelijk de eerste vliegshow boven Paramaribo?

  Belangrijk is dat de Surinaamse- en niet de Nederlanse samenleving intens heeft genoten van het gedemonstreerde.

  Over hypokretie gesproken whome.


  Maak melding

 32. Deze grondrover is de laatste, die moet praten.

  Vraag aan Randjietsing waar het Beml zwaar materieel uit India is gebleven.

  Op de achtererven van partijgenoten om later op te kalefateren en weer aan diezelfde overheid te verhuren???

  Suriname is ook niet geholpen met zo ene.


  Maak melding

 33. Stelletje miggezifters en azijndrinkers.

  Feit is en blijft dat het Surinaamse volk heeft genoten van hun 35 jarige onafhankelijkheid inclusief een geweldige vliegshow gepresenteerd door onze naaste buur en opkomende wereldmacht Brazalie.

  De oppositie werd niet gemist en hun rol is in deze dan ook uitgespeeld. Vriend en vijand van deze regering hebben al te kennen gegeven dat het een gemiste kans is, niet nationalistisch en puur dom van front.

  Wat kan je anders verwachten van deze criminele bende front, die het tot hun beleid hebben gemaakt het volk verdeeld te houden, onder te drukken en zichzelf te verrijken ten koste van de staat.

  Enne by the way intussen zijn er deals gesloten met Venezuela.

  Suriname voorwaarts ondanks de muggenzifters en de oppositie.


  Maak melding

 34. De aartsconservatievelingen van het Nieuw Front hebben grote moiete met het nieuw beleid van de Surinaamse regering.Ze zijn gewoon afgestraft door het kiezersvolk en dit dringt nog steeds niet door tot hen.Dat de criminaliteit is toegenomen is een fabeltje.Met deze fabel proberen de conservatieven politieke munt uit te slaan.De nieuwe regering moet de criminaliteit niet alleen repressief aanpakken, maar men moet ook de werkelozen omscholen tot bijvoorbeeld landbouwer,bosbeheerder,enz.enz.


  Maak melding

 35. November 27th, 2010 at 2:05 pm
  Pinto reactie 2, laat parlementariër Radjkoemar Randjietsingh (VHP, Nieuw Front) maar lullen wat hij wilt. Vast staat dat de nazaten van ir. George Hindori hun rust binnen de Mega-combinatie gevonden hebben. En nu vrijerlijk hun idealen tot uiting kunnen brengen in nationaal belang, wat hun binnen de VHP meer dan vijftigjaar vanwege de etnische VHP politiek voering steeds belet werd.

  Ir. George Hindori is NIET dood maar zijn gedachte (ideaal) leeft voort momenteel in de Republiek Suriname. Blijkt vooral nu!

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4

  Tamara

  Toen deze meneer er lucht van kreeg dat er een brug zou komen over de Suriname rivier, eigende hij zich grote lappen grond toe in het distrikt Commewijne, die nu verkaveld en wel voor grof geld wordt verpatst. Ding mang disi na dedeskin libibro. waarachtige Surinamers onwaardig.


  Maak melding

 36. @Pinto #43

  Ook en vooral de NDP heeft grote lappen grond toegeeigend en verkaveld dus ga eerst maar eens in je eigen cluppie naar criminelen zoeken. Zal niet moeilijk zijn want die zijn zo arrogant en dom dat hun crimineel verworven rijkdom voor iedereen zichtbaar is.
  En straks als het GLIS een feit is zal alles duidelijker worden.

  Verder moet ik opmerken dat het feit dat er met de gronden gespeculeerd kon worden aantoont hoe slecht het bestuur van Bosje-DDB- NDP in die tijd was. Een beetje verstandige regering had een totaal plan voor die omgeving ontwikkeld en de gronden zelf verworven. Met de winst die daarmee gemaakt kon worden had dan een groot deel van de brug gefinancieerd kunnen worden. Maar nee Bosje had uitsluitend interesse voor de Tjoekoe die hij met de brug kon maken. Zelfs de financiering was feitelijk niet rond met als gevolg dat de volgende regering de brug mocht betalen uit een door Bosje-DDNB-NDP geplunderde schatkist.

  Dus hoepel maar op met je eeuwige OCER leugens.


  Maak melding

 37. Pinto reactie 43, Wat zo gespleten is in het denken van deze VHP- nazaten van Lachmon in tegenstelling tot die van Hindori is, dat de nazaten van Lachmon valselijk, uiterst corrupt, a-nationaal en zelfs ‘overdreven’ asociaal zijn. Je geeft ze een vinger, nemen vervolgens je hele hand en spugen je achter je rug nota bene ook nog na wanneer je je omkeert. Ziekelijk. In 1980 ten tijde de controverse tussen de NPS en de VHP heeft Bouterse voor deze VHP-nazaten van lachmon de weg geplaveid, opdat zij de kansen kregen die hen eerder vanwege een etnische politiekvoering gedomineerd door de NPS te lang ontbeerd hadden. Maar nadat zij hun voordeel gehaald hadden, gingen zij over om hem met andere militairen in een tempel vervolgens proberen te vergiftigen. En toen dat mislukte gingen zij over om ten slotte samen met Venetiaan (NPS) het voortouw te nemen, om hem Bouterse met goedkeuring van hun buitenlandse bondgenoten (Nederland) voor goed uit te schakelen (“rechtmatige” te vermoorden d.m.v. een zogenaamd strafproces). Terwijl het Bouterse was die hen in 1980 ruim tegemoet gekomen was met de bedoeling in ruil ondersteuning van hen te verwachten. Want op de N.P.S. kon hij niet regenen. Maar ook deze VHP-nazaten van Lachmon bleken onbetrouwbaar te zijn, haast even erg als die Venetiaanse NPS-ers. Bouterse bleek zich ernstig te hebben vergist in de ‘karakterfout’ van deze parasiterende elite. Maar gelukkig is er hoop, omdat de nazaten van Hindori een ander en passend geluid laten horen. Dit in tegenstelling tot de ‘geestelijk verknipt’ VHP-nazaten van Lachmon met hun verworvenbheden mede dankzij Bouterse.

  http://www.youtube.com/watch?v=JNpPGVpba9s


  Maak melding

 38. November 26th, 2010 at 8:11 pm
  Een vliegshow uitgevoerd door machten van een ander land kan nog. Het is een SHOW!
  Maar dat gewapende machten van andere landen door de straten van Paramaribo macheren met hun wapens paraat, lijkt wel alsof zij waken over iets.
  Is het land Suriname verkocht? Voor het buitenland komt het niet onafhankelijk over.

  Stel je nou eens voor dat op Koninginnedag in Nederland, gewapende Duitse militairen zouden meedoen aan een parade. Wat zullen de Fransen en/of andere landen niet denken? Hoe zou dat overkomen?

  miesabie

  Dat trajekt is door El Vene ingezet.
  Heel lullig, maar je kunt daar beleefdheidshalve daar niet abrupt een einde aan brengen.

  Vraag 1: zou Suriname op vier fronten tegelijk strijd kunnen leveren tegen vreemde mogendheden?
  Vraag 2: Is Suriname in staat om die Brazilianen tegen te te houden als zijn besluiten om vanuit het zuiden zo door te marcheren naar de Atlantische oceen?

  No is the answer. Doe toch normaal man!!!


  Maak melding

 39. neus , doe je naam de eer aan en gebruik je neus nuttiger en steek het niet in de verkeerde richting .
  wie zijn neus schend schend zijn aangezicht .

  pas op neus………..er is een bloed neus opkomst .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.