Vicepresident Suriname: nu echte onafhankelijkheid

21

PARAMARIBO, 19 nov – Het is tijd voor de echte onafhankelijkheid. Dit zei vicepresident Robert Ameerali bij de start van feestelijkheden rond Suriname’s onafhankelijkheid. Vijf en dertig jaar markeert meer dan alleen maar een digitaal gegeven. De Nederlandse ontwikkelingshulp is op.

Dat valt mooi samen, uiteraard afhankelijk van hoe je er tegenaan kijkt. “Het is tijd voor de echte onafhankelijkheid. Na dit jaar houdt de hulp op. Na dit jaar zullen wij het zelf moeten doen”, zei Ameerali. “Onze focus moet verschuiven van een situatie van geld krijgen van Nederland naar zelfwerkzaamheid, inzet en vindingrijkheid om onze eigen ontwikkeling te kunnen bepalen.”

21 REACTIES

 1. “Het is tijd voor de echte onafhankelijkheid. Na dit jaar houdt de hulp op. Na dit jaar zullen wij het zelf moeten doen”,

  Dus is het bedelen en werken op het gemoed van DE in nederland wonende SuriNed verledentijd
  En dus is het bedelen met hangende pootjes van de grrotste en gulste gever Nederland verleden tijd.
  En dus zullen de nu zittende lijders hun zakken volproppen als de kredietlijn van India en China is ondertekend vcoor eigen “surinaams” gebruik.


  Maak melding

 2. retoriek noem ik deze uitspraak voer voor de domme massa die geloven toch alles wat uit de koker van de mc komt . al deze verhalen heb ik al tig keren gehoord einde van de rit zit het volk met de gebakken peren en deze schoften hebben lekker hun zakken gevuld .


  Maak melding

 3. Allemaal mooie woorden Ameerali en nu gaat het bedelen zich uitwijken naar andere landen. De geld kraan in Ned wordt nu definitief dicht gedraaid.

  Brokobana.


  Maak melding

 4. “Het is tijd voor de echte onafhankelijkheid.” Dit zei de vicepresident.
  En wat verstaat u hieronder ? Men kan het makelijk uitroepen. Maar hebt u al een blauwdruk voor de praktische uitvoering hiervan? Sinds de aanvang van de onafhankelijk, op 25 februari, had men het moeten weten…op een dag houdt de verdragsmiddelen OP. Maar men doet alsof hun neuzen bloeden. Ze wachten tot het op IS, dan pas gaat me denken waar HAAL men NU geld vandaan ? Als de boot aan het ZINKEN is gaat men pas denken hoe ga ik het GAT dichten ? Als men preventief had gewerkt, door op tijd de boot te onderhouden, dan zou het NIET zinken. Preventief onderhoud bestaat alleen in de woordenboek maar in het ECHT NIHIL. Als men geen reddingsgordel of zwemvest hebt zult ge STERVEN. Denk goed na.
  Voorzie u van een zwemvest…
  Dringi dresi…wakti siki..if no so yu go dede !

  Ik heb gesproken


  Maak melding

 5. Ps: Errata:

  “Sinds de aanvang van de onafhankelijk, op 25 februari, had men het moeten weten…op een dag houdt de ” moet zijn

  “Sinds de aanvang van de onafhankelijk, op 25 nowember 1975, had men het moeten weten…op een dag houdt de “


  Maak melding

 6. Errata:

  “Sinds de aanvang van de onafhankelijk, op 25 februari, had men het moeten weten…op een dag houdt de”

  moet zijn:

  Sinds de aanvang van de onafhankelijk, op 25 november 1975, had men het moeten weten…op een dag houdt de”

  Ik heb gesproken

  Hojot


  Maak melding

 7. Tamara,

  Bedankt voor Steven Johnsons vlugge vingers.

  Maar ik denk dat het zo niet zal werken in Suriname. We hebben geen tijd! We willen nu planten en morgen oogsten. Helaas!

  En samenwerken is er al helemaal niet bij. In plaats van ideeen uit te wisselen willen we iedere keer het wiel opnieuw uitvinden, is gebleken.

  Het geld uit Nederland is op en daar meten we onze onafhankelijkheid van af. Als we MET geld uit Nederland niet vooruit zijn gekomen hoe gaan we het er zonder redden?
  Andere geldschieters zoals China en India op ons continent loslaten waar we eeuwen lang van afhankelijk zullen zijn? ONAFHANKELIJK zijn van Nederland maar ZEER AFHANKELIJK zijn van andere landen is geen vooruitgang.
  En we willen vooruitgang, zonder bemoeienis.

  Steven Johnson gebruikt niet voor niets een Schildpad als loopdier. Wij Surinamers zien de Schildpad liever als waterdier, want hij kan sneller zwemmen dan lopen. En daar gaat het dus fout; we verzuipen hem!


  Maak melding

 8. En uw definitie van ONAFHANKELIJK is????

  Onafhankelijk en geld lenen uit Azie kan ik niet rijmen.
  Ik vraag me of deze dombo zichzelf wel hoort praten. Als ik hem was zou ik dan heel hard om me zelf moeten lachen. Was hij vroeger cabaretier? Of een clown? Uiteraard kan niemand in Suriname om deze achterlijke uitspraken lachen.
  Soms vraag ik me af of ie Suriname wel kan aanwijzen op de kaart?!


  Maak melding

 9. Mooi!! Dat het echte onafhankelijkheid is!!
  De Nederlandse ontwikkelingshulp is op.

  Nu zelf op eigen kracht verder gaan!! Dit zegt ook en Puber ook altijd: Ik weet het altijd beter en het gaat mij lukken ook nog! tegen ma en pa en opscheppen bij de vrienden, dat je niet wilt geloven.

  Deze oplichters van Surinamse regering en bepaalde groepering hebben gewoonweg een puberale gedrag!!

  Bi dezen roep dn ik iedereen op om geen €€€, pakketten of elk hulp in welk vom dan ook niet naar Suriname te sturen. Familie of geen familie. Zijn er mensen wier ik hiermee geraakt heb, mijn oprechte excuses ervoor!!

  He enige wat ik wil zeggen is dat bepaalde groepering Surinamers niet hard moeten kraaien, want als puntje bij paaltje komt beginnen ze te kakelen.

  De tijd zal het leren!!!! onthoudt dit en of ergens opschrijven!!!

  Wie het laatst lacht, lacht het best!!!!


  Maak melding

 10. Zielig!!
  Hoe zei met dat geld/ontwikkelingshulp om zijn gegaan……

  Als je nu,anno 2010 in dat land rond loopt,en je vraagt je af waar dat geld gebleven is? Dan kun je niks/notie/nothing aanwijzen of benoemen wat ze met al die MILJARDEN GEDAAN HEBBEN !!!!!!!!!!!!!

  Ze kunnen daar in de tropen NIET met geld om gaan!!!!!! TOEN NIET, EN NU OOOOOOOK NIET!!!!

  Bolkestijn (ex- nederlandse parlementarier van vvd huize) krijgt nu(in 2010) weer gelijk.Ram,Ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 11. ..en dat is het breekpunt: nooit zelfstandig geweest en hoe kan het in eens zelfstandig worden?
  Suriname is nooit volwassen geweest.Economie hangen we aan de buitenlandse infuus.De nedelandse stekker gaat nu echt eruit…infuusslangen ontkoppeld…en wie komt als eertse hulp bij zulks ongevallen?Juist ja..Omoe. De supermarkten zijn al eeuwen van de omoes…de stratenasfalt is ook van de omoes…etc. en straks spreken we allemaal ook chinees…haw-maw?


  Maak melding

 12. Ja de bruidschat is op. Grotendeels zijn alle daarmee aangeschafte goedies door DDB gesloopt en daarnaast heeft hij, samen met zijn matie, de rest gestolen.

  Nu breekt een andere tijd aan: allemaal de broekriem aanhalen zodat DDB en matie weer kunnen feesten en beesten.


  Maak melding

 13. Nu pas echt anafhankelijk BEDELEN zonder SCHAAMTE, toe maar.

  Suriname heeft geen enkele reden om feest te vieren, daar tegenover heeft Nederland alle reden om feest te vieren, omdat Nederland bevrijd was van een land met gierige luilakken.
  Nederland bood een zak geld aan en de gierige luilakken zagen tegelijk ook hun kans om de baas te worden van hardwerkende mensen.
  Dus Nederland heeft simpel met een zak geld misbruik gemaakt van hun zwakheid en hebberigheid.
  En de gierige luilakken zijn nog steeds in een roes met hun zog. onafhankelijkheid die ze vieren.
  China weet inmiddels ook dat geld bedelen hun zwakte is i.p.v. een goede toekomst voor Suriname, dus nu is de beurt aan China om misbruik te maken van de gierige luilakken.


  Maak melding

 14. Heer Amaraali(Arme ali),zie je niet dat jullie nu de straat stenen gaan moeten op eten!!!!!!
  NU PAS ONAFHANKELIJK, nu komen jullie stuk voor stuk in de grote SHITE`TERECHT.

  Jullie gaan nu over de hele wereld moeten BEDELEN!!!!!En dan durven jullie nog te zingen MI`KONDRE`TROE ME BE YOU………

  Ram Ram,

  Lalbhadoer


  Maak melding

 15. Nr 15 Shayrie: En weet je wat het ergste is? Sme heeft geen GELD gekregen van de Chinezen maar goederen!!

  Dus 35 jarige feestviering is nog ver weg!!

  Hoop is dus vervlogen van deze re geringsbende. Ze zijn opzoek naar een andere arme slachtoffers(GUYANA bij mr. Jagdew).


  Maak melding

 16. onafhankelijkheid 25 nov.1975 sedert die dag hangt de vlag in suriname halfstok.en nog hoog van de toren willen blazen die ameerali.zeg het maar iemand met zulke hersen is hij dan ziek of incompetente dwaas.

  M.R. SUNIL MAHABIERSING
  HOOGACHTEND


  Maak melding

 17. Ja ameerali is de zoveelste Hond van baasje bouterse ééns in de zoveel tijd mogen ze blaffen van de baas dan krijgen ze een honden brok als ze braaf zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.