Presidenten Suriname, Guyana informeel bijeen

7

PARAMARIBO, 19 nov – De ontmoeting tussen president Desiré Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot Bharat Jagdeo in de Surinaamse grensplaats Nickerie, is informeel. Dit zegt Harvey Naarendorp, directeur op het kabinet van de president. Er is dan ook geen vaste agenda. Bepaalde onderwerpen komen sowieso aan de orde.

Dit heeft te maken met eerdere afspraken. Zoals de bouw van een brug over de Corantijnrivier. Ook het aanspreken van Surinaamse expertise in oliewinning is een waarschijnlijke topic. “Het is geen formele ontmoeting en er is geen agenda. In de diplomatie gaat het niet altijd om officiële ontmoetingen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Jadeo overnacht in Nickerie, waar hij ook de Guyanese gemeenschap zal ontmoeten.

7 REACTIES

 1. Nu pas gaat het echt gebeuren.
  Wanneer je informeel praat dan kan je pas echt iemand bang maken.
  Nu gaat Baas tegen Jagdeo zeggen dat hij tigri en onze territoriale wateren terug moet geven.
  Ik ken Baas. Als hij iets belooft voor dat Sranang volk dan gaat het gebeuren.
  We krijgen onze grondgebied en water nu echt terug.
  Bouta maakt ons trots.


  Maak melding

 2. Harvey naarendorp waar ken ik die naam nou weer van oohw ja één van leden van de bloedraad die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad op 8 dec 1982 in het fort zeelandia. waar is bosje met zijn grote smoel over tigri met geweld terug pakken.guyana is de enige buitenlandse reis waar bouterse veilig naar toe kan voor de rest is paramaribo en omstreken hahaahhaa, je praat over het bouwen van bruggen en andere pretige plannen terwijl jou volk in armoede leefd mooi tori.


  Maak melding

 3. Nickerie-Top!

  We noemen het nog net geen Nickerie-Top maar dit is een zeer belangrijke ontmoeting. Alle veiligheidsmaatregelen zijn getroffen en vele wegen in Nw Nickerie zijn afgesloten voor het publiek.

  De Krokodil ontmoet de Anaconda op betwist gebied dus kan het tot ontbossing leiden.
  We wachten het gevecht af en geven het daarna pas een cijfer.


  Maak melding

 4. NICKERIE-STROP zal je bedoelen, want een brug bouwen is hier een te ver.

  Of gaat het hier over de pakhuizen vol zwartgeld en de kelderende economie. In dat geval mag hij Wonnie ook meenemen. Van haar mag het volk vooral rustig wachten en zuinig zijn als het om geld gaat.
  Aan de andere kant mogen Bouta en zijn club met dollars blijven rondstrooien. Ook in Nickerie is een kinderhand gauw gevuld. De magen zullen maar moeten krimpen, de grote Baas wil een brug bouwen. Ik snap niets meer van deze warhoofd economie. Wie gaat weg en wie blijft hier.


  Maak melding

 5. Het is triest voor woorden dat Lackin zo een TOP heeft georganiseerd.

  Zelfs een rijstboer van nickerie kon dit doen.

  deze man noem ik geen diplomaat.

  waarom gaat men nog niet naar andere landen.

  wat is er mis.

  sa na tori.

  Lackin is stijf geworden na informaties gewonnen te hebben in het buitenland.

  Raga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.