Kruistocht Surinaamse minister tot bittere eind

30

PARAMARIBO, 20 okt – De ingezette kruistocht tegen corruptie gaat door tot het bittere eind. Dit zegt minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. “Het is wat president Bouterse heeft beloofd.” Dat zijn ministerschap er kortstondig door kan blijken, moet op de koop toe worden genomen.

Nu zijn politieke partij KTPI moeite heeft met zijn aanpak, is er altijd kans dat Bouterse toegeeft. “Het is aan de president een besluit te nemen. Een eerlijk mens vreest geen kwaad”, zei Sastroredjo in het actualiteitenprogramma Een voor Twaalf. Naar zijn gevoel heeft KTPI geen reden tot kritiek. Van zijn kant is geen sprake van soloacties. Een gezond, corruptievrij grondbeleid was juist een strategisch partijstandpunt.

Het standpunt volgde direct na de verkiezingen. Als sociaal onderzoeker had Sastroredjo kunnen concluderen waarom het Nieuw Front de verkiezingen verloor. Het foute beleid op de uitgifte van land deed deze combinatie finaal de das om. “We hebben in de KTPI daarom afgesproken dat we eerlijk en transparant zullen werken. Ik houd mij aan die afspraak”, aldus Sastroredjo.

30 REACTIES

 1. “De ingezette kruistocht tegen corruptie gaat door tot het bittere eind. Dit zegt minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. “Het is wat president Bouterse heeft beloofd.”

  Goed zo Minister, beloofd is beloofd en vooral zonder aanziens des persoon.

  You’re my man.


  Maak melding

 2. als de president deze minister ontslaat dan verliest hij het vertrouwen van het volk, dit is precies wat men wilde duidelijkheid wat betreft grond uit gifte van de vorige regering vene was bang voor somo dus hij kon zijn gang gaan, dus de president kan en mag niet de zelfde fout maken anders is het hek van de dam en kan men stellen dat somo de sterste man is in suriname, nog maals ik heb het volste vertrouwen in deze president dat hij een wijs besluit neemt in deze, ik wens deze minister veel kracht en wijsheid toe god bless suriname.


  Maak melding

 3. Het valt mij op dat de`O’ van Ordening niet wordt vermeld bij de afkorting. RGB moet toch ROGB zijn toch? “Ruimtelijke ORDENING Grond BEHEER! Die Sastro is goed bezig! Laat hem AUB de klus klaren! Hij heeft een punt als hij stelt dat de vorige regering op het grondbeleid is afgerekend. Wie A zegt, moet ook B zeggen! Als er koppen moeten rollen dan rollen ze maar. Sastro dit is een goede start! Mungra doe hier ook ’n eigen onderzoek zoals bij OW!


  Maak melding

 4. Ik hoop dat deze minister zo als hij het hier zegt bij zijn afspraken zal houden transparant en eerlijk te zijn.Voor Suriname is het van groot belang zulke personen te hebben in plaats van al deze schurken die op het ministerie van openbare werken zaten die met zich de hele boedel meenamen toen ze er uit moesten.Suriname heeft nog een lange weg te gaan om af te zijn van deze corruptie die het land meer achteruit brengen dan vooruit.


  Maak melding

 5. Als Sastroredjo erop rekent dat hij de ‘backing’ zal krijgen van Bouta dan komt hij beslist bedrogen uit. De NDP is nog corrupter dan PL en KTPI samen (zie renovatie kamer en stiekeme verhuizing van Mondje). Ik voorspel dat hij als compromis (om de KTPI en PL tevreden te stellen) vervangen zal worden, maar dan door een NDPer. ‘Tek joe ai loekoe!!!!’


  Maak melding

 6. Suriname is eindelijk op de goede weg. Een stelletje dieven worden nu ingeblikt. Somo en Tjumita laten zich aardig in de kaarten kijken.

  Het bewijs is geleverd.

  Positing mi poepoeroe pawroe disi ting pi poepoeroe grong!


  Maak melding

 7. Is deze minister zo verkeerd bezig??? Corruptie kun je misschien niet uitbannen, maar wel beperken. Zonder aanziens des persoon hard aanpakken!!! Minister, geeft niet toe aan oude politieke voering, maar pakt uw taken serieus op en doe uw ding!
  DE MAAT IS VOL; en VOL=VOL.


  Maak melding

 8. Foute boel. Geef iedereen een stuk terrein.Dit ie een fundamenteel recht van iedere geboren Surinamer. Het onthouden van dat recht leidt tot yes:CORRUPTIE.

  Dat NF/PL een roekeloos grondbeleid had is onjuist. Het zijn toch de Surinamers die grond hebben gekregen.

  Bestrijding daarvan kan het beste om door de overige Surinamers een stukje terrein ter beschikking te stellen. En wel onvoorwaardelijk. Geen andere tegenprestatie eisen dan in de wet is bepaald.

  Ministers van RGB, OW, Volkshuisvesting:

  Te Commewijne SLOC duizenden hectaren terrein totaal verwaarloosd vanaf 1982. Er is 12 km infrastructuur aanwezig:
  weg, electriciteitspalen, stroomdraad, loostrenzen aan weerszijden van de weg.

  Waarom lukraak grond uitgeven, terwijl het SLOC gebied uitstekend past binnen het Stedebouwkundige plan.

  Binnen no time kan 6000 burgers geaccomodeerd worden met een kavel.

  En nu nog Financien voor de bouw van een woning. De Chinees of de buitenlander is niet nodig. Geef de persoon een lening. Binnen 3 maanden staan er 6000 woningen.

  Niemand voor nodig.


  Maak melding

 9. IK teken er voor.. de verklaring wat deze minister hebt afgelecht om de grond corruptie aan te pakken, Minister zet hem voort je heb mijn zegen,Als de heer Bouterse deze minister ontslaat, is het einde verhaal met dit land..

  Ik Hoop dat de Heer bouterse nu zijn leiderschap zal tonen en staat waar hij voor gekozen is, De Stem van het volk hebt U daar gezet heer Bouterse, Ik Hoop dat u Ook zal luisteren naar ’t stem van het volk.

  is tyd dat u met de vuisten op tafel gaat slaan en de corruptie stevig gaat doen aanpakken Heer Bouterse.

  De politieke stabilliteit in Suriname is ver te zoeken en ik vrees dat het schadelijk is voor het land, het gaat investerders afschrikken.


  Maak melding

 10. afspraak is afspraak wat van het land is is van het land suriname . ga zo door minister je komt je afspraken na andere ministerie kunnen een voorbeeld nemen of liever gezeg alle sranangman , dan pas word het land suriname een echte eerlijke land


  Maak melding

 11. Dreiging!

  KTPI dreigt, Pertaja Luhur dreigt, Bep en Abop dreigen en DOE heeft verkeerde timing.

  Als Bouterse onder druk van Somo c.s. deze minister naar huis stuurt, kan hij de tent net zo goed sluiten. Want dan is zijn, al niet aanwezige geloofwaardigheid, vernield.

  Alle gestolen of weggegeven grond terug geven aan de Staat of rechtmatige eigenaar, vanaf november 1975. En als Bouterse dat durft, dan moet ook hij grond terug geven.

  Daarom is mijn angst dat minister Sastro op korte termijn op nonactief wordt gezet zodat de zaak de kans krijgt om in de doofpot te verdwijnen. Sastro, ik hoop dat je je werk kan afmaken en de dieven aan Misiedjan kan afgeven.

  Ik ben een DOE-aanhanger maar vindt dat mijn leider te vroeg met deze stelling komt. Eerst kijken hoe het loopt en dan deze zin uiten. Nu vreest niemand meer Breeveld zijn standpunten.

  Terwijl een dreiging met je standpunt juist nodig is om het voordeel voor de bevolking te behalen.


  Maak melding

 12. Corruptie kan door elke minister onderzocht worden. De pres en de vp zijn daartoe ook in staat. Elke minister in dit kabinet wordt gedragen en in vertrouwen genomen door de politieke partij die hem heeft voorgedragen. Want zo hoort het. Een goede minister en een goede partijman. Een goede minister die een slechte partijman is, of een slechte minister die een goede partijman is, moet het veld ruimen voor een andere. De KTPI heeft deze minister het vertrouwen opgezegd. Zo ook de PL. En ook de gehele oppositie. Er is dus geen draagvlak meer. Hij moet dus de eer aan zichzelf houden. Indien hij een NDP minister was, dan was hij allang van het toneel verdwenen. Indien de president hem niet ontslaat, dan komt er zeker een motie van wantrouwen in de DNA. Dan is de president te kwader trouw bezig. Want de stoel waarop deze minister zit, is een KTPI stoel zoals in het regeerakkoord is overeengekomen. Een enkeling,die een naieveling is, is een drenkeling. We benne benieuwd…


  Maak melding

 13. Corruptie kan door elke minister onderzocht worden. De pres en de vp zijn daartoe ook in staat. Elke minister in dit kabinet wordt gedragen en in vertrouwen genomen door de politieke partij die hem heeft voorgedragen. Want zo hoort het. Een goede minister en een goede partijman. Een goede minister die een slechte partijman is, moet het veld ruimen voor een andere. De KTPI heeft deze minister het vertrouwen opgezegd. Zo ook de PL. En ook de gehele oppositie. Hij moet dus de eer aan zichzelf houden. Indien hij een NDP minister was, dan was hij allang van het toneel verdwenen. Indien de president hem niet ontslaat, dan komt er zeker een motie van wantrouwen in de DNA. Dan is de president te kwader trouw bezig. Want de stoel waarop deze minister zit, is een KTPI stoel zoals in het regeerakkoord is overeengekomen. We benne benieuwd…


  Maak melding

 14. “Een eerlijk mens vreest geen kwaad”

  Daar wringt de schoen, die zogenaamde president van hem heeft nooit van eerlijkheid gehouden. Hem aanhouden is op den duur een vroegtijdige beëindiging van de bescherm formule van de van MOORDENAAR. Dus het loopt zoals het in deze kringen gaat, blijft nog even op zijn post om kool en geit te sparen.
  Maar uiteindelijk gaat deze vazal (lees minister) richting uitgang.


  Maak melding

 15. Ik vindt dat deze minister tenminste direct de koe bij de horens vat.afgelopen met die free for all praktijken. Minister U bent een ware christen U kent het verschil tussen het mijne en het zijne dat Gado lobi,Ga zo door


  Maak melding

 16. Hoop dat Misiedjan je begrijpt kerel want mijn steun heb je. Of is het occuperen (bezetten) van andermans grond dat goedgekeurd wordt door Misiedjan dan niet corrupt?????????
  Ik denk dat velen je zullen steunen en als Bouta jou afzet dan heeft hij zijn kaarten op tafel gelegd en is het spel afgelopen.
  Kratie en succes bij het bestrijden van corruptie.


  Maak melding

 17. Eerlijk en 100 procent transparat, dan heeft de Minister mijn zegen!!!!

  Maak alle beer putten lossen, grond- transactie`s uit het verleden die niet deugen moeten weer terug gedraaid worden.

  Get up, stand up, fight for your right!!

  Lalbhadoer


  Maak melding

 18. Geachte redactie,

  En nu begint het ergens op te lijken. De jongeren van de Republiek Suriname hebben hun besluit genomen: “Tot het bittere eind”.

  Jonge academici tegenover so call de nestors van het vak. En benieuwd zijn velen omtrent welke ‘zetten’ de jonge academici zullen spelen. Wordt het schaken op niveau of toch het achterhaalde ‘brokobana’ van onze nestors.

  Het laatste begint er veelal op te lijken aan de zijde van onze nestors. Want waar draait het feitelijk om.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZnepHUYFqgg

  Onze jonge academici daarentegen tonen zelfvertrouwen, gezien de woorden van de minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB.

  En laat hopen dat uiteindelijk een nieuwe generatie jonge Surinaamse politici, zonder kleerscheuren de politieke arena succesvol mag verlaten, in het belang van volk en vaderland.

  Dit opdat een nageslacht mag delen in de welvaart welke zij op eigen kracht tot stand gebracht hebben.

  Republiek Suriname voorwaarts!

  http://www.youtube.com/watch?v=EpQdVKOfZ58&feature=fvst


  Maak melding

 19. Heel vreemd. Maar vol lof voor deze jonge javaanse jongen die het durft op te nemen tegen de gevestigde politiek. Ik durf te wedden dat hij zich nu al profileert als de nieuwe leider die de plaats gaat innemen van Willy Willie en Somo.
  Wat zal het zijn goede zet van Pres Des of weer een slimme spel van Willy.


  Maak melding

 20. Ik vrees dat deze minister geen lang politiek leven zal hebben. Zoals hij nu zo fanatiek te werk gaat o.a. Somo te ontmantelen zal hij er achter komen dat veel sporen leiden naar de huidige President Die samen met Graanoogst en Doekhi een groot gedeelte van de haven van Nickerie hebben toegeeigend. En wat te denken van Paramaribo en andere districten.


  Maak melding

 21. DDB kwam terug naar SUR.als militair zonder enige rijkdom niet eens een stukje grond, na de staatsgreep waren hij en zijn kornuiten zeer welgesteld”ra ra waar kwam dit vandaan”?. Aanhangers ga hierover nadenken als jullie tenminste dat kunnen.


  Maak melding

 22. Sastroredjo dit wordt een zeer uitdagende taak voor je, waarbij je als je iets te fanatiek bent frommels van zowel coalitie als oppositie zal blootleggen. Somo en Soemi grommen al, VHP houdt zich wijzelijk koest en NDP zal je de genadeklap geven als je ook maar iets openbaart wat niet in hun straatje past 🙂


  Maak melding

 23. Jong Tjin Fa gaf 520 hectare aan de familie Karaya op 5 verschillende dagen, zelfs op 10 augustus 2010, 3 dagen voor de nieuwe regering aantrad.

  Nu hadden we publiekelijk van Vene begrepen dat JTF onder curatele stond en hij eerst alle beschikkingen onder ogen moest zien.

  Dit geval alleen betekend dus dat Vene medeplichtig is aan deze grove grondroof.

  Wie nu wil ontkennen dat de corruptie onder front tot alle geledingen binnen het landsbestuur had doorgedrongen, is gewoon rijp voor de LPI.

  Het is niet te ontkennen dat sommige Surinamers gewoon corrupter zijn dan andere.

  Op de vraag van een journalist aan jogi, waarom hij zoveel grond heeft toegeeigend, was zijn antwoord zo simpel als de man zelf, hij is Surinamer en mag hij zoveel grond krijgen.

  De familie Karaya zal wel het zelfde denken we zijn Surinamers en mogen we zoveel grond krijgen, intussen hebben we de arme Marrons op Sunny point niet een stukje grond gegeven om zelf een huis te bouwen, blijkbaar zijn het geen Surinamers.

  Minister alles afpakken en eerlijk verdelen onder alle Surinamers die echt grond nodig hebben.

  I rest my case


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.