Suriname’s minister van Justitie marionet Bouterse

69

PARAMARIBO, 8 okt – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie is “niet meer dan een marionet.” Dit stelt Fred Kruisland, advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers van 8 december 1982. Het besluit om politieagenten te verbieden de rechters te bewaken, is overtuigend genoeg. Daar zit meer achter.

In feite zijn het twee personen die aan de touwtjes trekken. “Niet alleen Bouterse oefent invloed uit, maar ook Abop-leider Ronnie Brunswijk”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd. Als lid van de politieke partij Abop rest Misiedjan niets anders dan opdrachten uitvoeren. Anders valt zijn besluit niet te verklaren. De rechters in het strafproces rond de Decembermoorden verdienen de beste beveiliging.

Die is nog het meest gegarandeerd bij de politie. En niet bij de veiligheidsdienst, zoals nu de bedoeling is. Het effect is niet te overzien. “Rechters krijgen het gevoel dat ze op hun tellen moeten passen. Uiteraard doet dit me denken aan de situatie tijdens de jaren tachtig. Als een andere president dit had gedaan, zou je er volgens mij sowieso niet zoveel achter moeten zoeken”, aldus Kruisland.


69 REACTIES

 1. Suriname slaap lekker hoor.
  Déjá vu noem ik wat er nu gebeurd in suriname. Een vraag aan pinto wie veranderd nu de spelregels tijdens het spel pinto???dit is en zeer gevaarlijke spel van bouterse die suriname zeer duur zal komen te staan let op mijn woorden.Bouterse is geen president geworden om het volk te dienen maar om zijn eigen misdadige belangen veilig te stellen dat kunnen wij nu al constateren met aantal zaken die wij nu kunnen zien ,
  1) het benoemen van een vertrouweling bij de CIVD.
  2) de herinvoering van de dienstplicht.
  3)de benoeming van een vertrouweling als legerleider.
  4) de bewaking van de rechters terug te brengen naar de CIVD die onder zijn leiding is. de handelingen van bouters zijn doorzichtig en dom. ik ben het helemaal eens met de woorden van kruisland .


  Maak melding

 2. Ja, en Kruisland kan alles weten van het ‘marionet’ zijn! Hij is dat jarenlang geweest….en ja…als je alleen een hamer kent lijkt alles op een spijker.
  Achterlijke man die Kroesoe!


  Maak melding

 3. lees de laatste zin,dus deze man spreek zichzelf tegen dit is stemming makerij, als de civd niet goed genoeg is waarom beveiligen zij wel de ministers.


  Maak melding

 4. Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken.

  Heel veel succes!!!!!!!!!!!!!!!

  Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie is “niet meer dan een marionet.”

  Ik vind het hele politiek nu een Marionet.

  Het is jammer dat jullie nu achter komen.

  Mike


  Maak melding

 5. “Suriname’s minister van Justitie marionet Bouterse”

  Ai baja, bovenstaande zegt kruisland de juridische adviseur van de front regering en advocaat van nabestaanden.

  Deze man die nog nooit een kortgeding of rechtszaak heeft verloren onder front. Alle kortgedingen die hij heeft aangespannen konden binnen een week of twee afgehandeld worden, terwijl een kortgeding aangespannen door een gewone burger, jaren moet wachten.

  Het moge duidelijk zijn dat deze man in een ontkennings fase leeft.

  Misschien dat hij de regeringsverklaring, de inauguratie verklaring en het contract met de bevolking moet gaan lezen.

  In alle drie documenten staatduidelijk dat de rechterlijke macht gereogargineseerd moet worden, de handelingen van de Minister zijn dus een gevolg daarvan. Die belangenverstrengeling van politiek (lewes front) en rechterlijke macht moet eindelijk doorbroken worden.

  We willen schediding der machten.

  Deze klaagzang van kruisland is niets meer dan dat zijn belangen worden aangetast.

  Het is dus niet vreemd dat een gewone advocaat het hoogste word in deze voert, terwijl het HOF van Justitie zich hierover moet uitspreken, die hebben nog niet een keer gereageerd, alleen in Suriname is dit mogelijk.

  Onderstaande vind ik nogal vreemd,

  “De rechters in het strafproces rond de Decembermoorden verdienen de beste beveiliging.
  Die is nog het meest gegarandeerd bij de politie. En niet bij de veiligheidsdienst, zoals nu de bedoeling is.”

  Dus de politie die direkt onder de “Marionet” vallen zouden de rechters het beste kunnen beveiligen. Dit snap ik dus niet, want die “Marionet” zou toch gewoon politieagenten kunnen aanwijzen die pas van de politieschool komen, dus agenten zonder enige ervaring.

  De Veleigheidsdienst die is getraind om Ministers, Presidenten en dergelijke te beveiligen is volgens kruisland bijvoorbaat niet geschikt.

  I rest my case.


  Maak melding

 6. Probeer deze Surinaamse minister niet belachlijk te maken als u hem geen hart onder de riem wil of kunt stelken.

  Onze wijn is mogelijk zuur, maar het is onze wijn.

  Als wij oprechte Srananmans hem niet poweren zal niemand dat voor ons doen!


  Maak melding

 7. Niemand is een marionet van iemand, als iemand iets niet goed kan begrijpen is de domheid van zichzelf. De persoon in kwestie moet niet accepteren, doet hij dat wel dan vind ik dat hij uit eigen belang doet.


  Maak melding

 8. Hoe dan ook het volk heeft gekozen voor die indiaanse jongen en die djoekaa lonny en dat moet je respecteren niet waar..

  de rest is gewoon marjonetten voetoe boys voor een salaris kan men zijn kont likken..

  wie durft zijn bek open te trekken,waar zijn de kritiekasters gebleven,is er nog opositie in het parlement..

  succes..

  de paketten diensten draaien nu al overuren in ned.


  Maak melding

 9. Kruisland heeft 100% gelijk. Ik heb eerder aangegeven dat Misiedjan een mariojonet is van DDB. De rechtzaak ka 2 kanten op te weten:

  Uitspraak schuldig maar DDB verleent zichzelf gratie
  Uitspraak onschuldig (bange rechters worden geintimideerd)

  gevolg
  Vervolging inzetten via mensenrechten in Den Haag.
  Tekie joe ai loekoe


  Maak melding

 10. Kruisland moet goed zijn eigen geschiedenis nagaan en aan ons komen vertellen wie de lafaards en marionetten zijn geweest. In ieder geval niet Misiedjan en zijn voorouders.


  Maak melding

 11. eindelijk……de surinamer begint eindelijk wakker te worden.
  bouta en zijn ex rivaal zijn nu 2 handen op 1 buik. het zal de kiezer duur komen te staan. het zal alleen de fam.van bouta en brunisi zijn,die er beter van worden.
  en weer staat de bevolking met lege handen, behalve de marons dan. de jeugd heeft van zich laten horen in sur, tijdens de verkiezingen. ze hebben allemaal op bouta gestemd en wat gaan ze nou de komende jaren doen ….KLAGEN en nog eens KLAGEN.
  en we weten het allemaal een boef doet alleen maar zaken met boefen.

  en laten we nou eerlijk zijn, de surinaamse minister van justitie. dat is toch net een trekpop, die alleen op bevel van bouta en brunsi mag bewegen.


  Maak melding

 12. Natuurlijk kan de ministervanjustitie Misiedjan niet tegen zijn werkgever/baas Bouterse ingaan, anders wordt hij ontslagen. Het zou vreemd zijn degene die je werk heeft gegeven tegen te werken.

  Wiens brood men eet diens taal men spreekt.


  Maak melding

 13. Kruisland >>> NPS >>> gewoon een ruzie zoekende bende.
  Ophitsers, smeerlappen, niks is goed zelf het land opbouwen is niet goed…alles moet REDI-MUZU gedrag zijn het liefst KATIBO.


  Maak melding

 14. Slimme Kruisland waar was de wijsheid toen. Wanneer integer politie, douane, cipier en militaire apparaat dan kan de democratie nooit over de kop gaan. Het is niet zo dat het thans daar sprake van is. Visieloos. Zoveel studenten van AMS LYCEUM NATIN MULO en geen toekomst.

  Nog niet te laat: Laat horen een Politie en Militaire Academie.

  Geen dienstplicht.


  Maak melding

 15. lees ook:
  http://www.nu.nl/buitenland/2351340/advocaten-suriname-bezorgd-maatregelen.html
  Persconferentie

  De minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan, zei op een persconferentie dat hij auto’s terughaalt die ingezet worden voor de beveiliging van rechters. De minister vindt ook dat ruim zestig politieagenten de rechters niet langer hoeven te beveiligen.

  ”Dit is niet de taak van de politie maar van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst”, vindt de minister. De woordvoerder van het 8 decemberstrafproces, Marjory Sanches, is ‘ontlast’ van haar diensten aan de rechterlijke macht. De minister vindt dat het hof van justitie maar een eigen woordvoerder moet aanwijzen. Sanches is ambtenaar op Justitie. De minister vindt dat de scheiding der machten strikt nageleefd moet worden.


  Maak melding

 16. Natuurlijk is het Bouterse die aan de touwtjes trekt, het moet niemand verbazen als er straks een rechter plotseling om het komt, of dat er een een hartaanval krijgt.
  De geschiedenis herhaalt zich.
  OPO KONDRE MANG OENG OPO.


  Maak melding

 17. Nou, dit is pas ECHT nieuws! Wat had u anders verwacht. Alle ministers zijn marionetten, want er is er maar één die aan de touwtjes trekt! Ik wil wel eens weten wat minister Misiedjan doet aan het conflict tussen de marrons van het Nassaugebergte en de multinational Newmont. Zolang Bouterse en Brunswijk alle belang hebben bij de goudwinning, zal er NIETS gebeuren!! En het besluit om de rechters niet door de politie maar door de CIVD te laten beschermen, komt ook niet van Misiedjan. In dit kabinet zitten absoluut geen ministers met “ballen”.


  Maak melding

 18. kan men verwachten, die man wil alles ongedaan maken en ook alles in de hand hebben, maar wat in het buitenland bekend is en bij de slachtoffers, zal hij nooit onbekend of ongedaan kunnen maken.
  hij zal op een dag verschrikkelijk door de maand vallen en is het echt afgelopen met deze man. het is nog steeds niet te snappen dat in sur. zij gekozen hebben voor hun eigen ondergang en dat ze het nog steeds niet door hebben en stappen ondernemen.
  allebeide duivels moeten uit hun functie worden gezet, brunsi en bouta.


  Maak melding

 19. Na de zitting gaan de rechters in het 8 dec. proces alleen zonder bewaking bootschappen doen op de mart. Waarvoor moet er dan politie bawaking zijn als de rechters zich vrijelijk kunnen bewegen in hun vrije-tijd.

  De gene die men zo criminaliseerde is President van Suriname geworden. Daarmee heeft de bevolking te kennen gegeven niet eens te zijn met de zienswijze van de misleiders. Trouwens waarom zou iemand aan zijn eigen vooroordeling mee-werken.


  Maak melding

 20. ”Als een andere president dit had gedaan, zou je er volgens mij sowieso niet zoveel achter moeten zoeken”, aldus Kruisland. ”

  Met deze laatste zin maakt hij zijn hele bericht een lachertje.

  Ik begrijp de verontrusting aan de ene kant wel maar er moest met spoed politie de straat op, bovendien moet er ook bezuinigd worden, het is kiezen of delen.


  Maak melding

 21. Wie niet horen wil moet voelen.
  @ nummer 7 jij maakt jou zelf dagelijks hier belachelijk dus L niet zo dom, met de keuze voor bouterse als president hebben jullie je zelf en mijn land belachelijk gezet in de wereld.@ pinto en de volgers van DB vergeten jullie de woorden van de amerikaanse ambassadeur niet .


  Maak melding

 22. Feiten c.q resultaten kabinet DDB/Ameraali tot nu toe:
  – Ruzie met vakbonden.
  – Woordvoerder rechterlijke macht ontheven.
  – Beveiling rechterlijke macht onder DDB.
  – Prijzen levensmiddelen stijgen.
  – Waarde SRD neemt af.
  – Massaontslag OW.
  – Bezuinigingen op ministeries.
  – Militairen bepalen straatbeeld.
  – Eén internist minder.
  – Vrijheid van meningsuiting loopt deuken op.
  – Intimidatie van regeringszijde begint zichtbaar te worden.

  Niet dat ik een stok zoek om te slaan maar het zijn zaken waar we als surinamers niet blij van worden.
  Inderdaad heeft DDB een dubbele agenda en daar zullen we in de nabije toekomst allen getuige van worden.


  Maak melding

 23. Pinto jij maakt die man zelf belachelijk door hem rastafaraai te noemen. Waarom niet gewoon minister Misiedjan. Zo heet hij toch of vergis ik me.


  Maak melding

 24. Bouta is slimmer dan men denkt. Tegen de tijd dat alle Surinamers het begrepen hebben is hij helemaal schuldvrij, behoort Boxel tot de verleden tijd en is hij ongelooflijk rijk.

  Met grote dank aan de jeugd die dan vastzit in de het legergroen waar het niets tegen kan doen. Want voor een staatsgreep zijn ze te naief, dom en zwak. Van deze minister hoeven ze dan ook geen hulp te verwachten. Bouta heeft dan nl. zijn dreadlocks afgeknipt.
  Mijn voorspelling is dat dit heus niet zo lang meer zal duren.

  Bouta en Brunsi zitten stevig in het zadel. Zolang de andere politieke partijen elkaar blijven betwisten, hoeft dit duo geen tegenstand te verwachten. Hopelijk kan Carl Breeveld nog iets doen. Is hij nog steeds de onafhankelijke?


  Maak melding

 25. Ik ben trouwens niet verbaasd dat nu al deze maatregelen worden getroffen aangaande het strafproces. Dit heeft Bouta al voor de verkiezing bekend gemaakt. En toch heeft een aanzienlijk deel van de bevolking voor hem gekozen. Ik krijg er wel een naar gevoel bij.
  What’s next.


  Maak melding

 26. Kruisland is stom verbaasd,dat er eindelijk een minister opstaat met ballen en doet what has to be done.
  Misidjan is echt geen marionet van Bouterse,deze minister heeft het lef om te doen wat er jaren geleden,tijdens Front,gedaan moest worden.
  Kruisland heeft het echt over zichzelf hij is een marionet van de NPS,ziekelijke jaloerse partij,en de nabestaanden.
  Zij die Kruisland gelijk geven weten niet beter,want ze zijn niets anders gewend dan dansen naar de pijpen van een ander.Misidjan niet denk ik zo,een man met ballen.


  Maak melding

 27. Een herhaling van zetten op alle fronten, met een verschil, het speelveld is niet meer free for all!

  Inmiddels is deze M(oord) C(ombinatie) 42 dagen verwijderd van de eerste magische honderd dagen (lees wittebroodsweken).
  Tot op heden voert rancune de boventoon, wordt er met geld gesmeten om een voortvluchtige op zijn buitenlandse reizen te vergezellen en raakt het volk (vergeet niet, dat meer dan 90000 kiezers niet gestemd hebben en dat het zelfde aantal op de oppositie gestemd hebben) lichtelijk geïrriteerd.

  Ik herhaal mijn voorspelling, deze M(oord) C(ombinatie) zal over een goede 7 maanden van nu in zeer zwaar weer belanden.
  Praatjes, van er is geen geld achtergelaten om de toffe jongen uit te hangen kloppen! U had toch niet verwacht dat dezelfde fout als tijdens de overdracht aan keizer Bokassa II gemaakt zou worden!
  Men heeft ervoor gekozen om zelfs schulden (aan Brazilië)uit de moorddadige periode van de huidige keizer Bigi Mofo I af te lossen.

  Tot slot;
  Wroko de fu wroko, go wroko!
  Tap yu mofo!


  Maak melding

 28. Waar halen jullie het vandaan dat minister Masiedjan in opdracht van Bouterse gehandeld zou hebben?

  Ik heb reeds op diverse forums hier aangegeven waarom ik het onverstandig vindt van Misiedjan om een dergelijk besluit te nemen. Maar nergens is hierbij de hand van de president gebleken. Wat voor belang zou de president hierbij kunnen hebben? Neks!

  Alleen nadeel. Internationale kritiek, zoals: “zie je wel, Bouterse begint nu al het proces te beinvloeden”. Nationale kritiek, “Ma na Bouterse schuld, baya, tru tru, mi frede”.

  En dan hier op het forum de gebruikelijke Bouterse-haters als UITWEG cs, die alleen met een tunnelvisie naar de situatie in Suriname kunnen kijken (San da kel e du nang Sranang?). Dit is trouwens ook bij de aanhangers zo, maar dan in omgekeerde richting.

  De bedoeling van een forum is om tijdens een discussie oog te krijgen voor elkaars standpunten, maar dat zal wel een utopie blijken te zijn?


  Maak melding

 29. Paniek overzee, paniek onze ‘integere’ Kruisland en Santokhi weten degenen die niet hier wonen goed bang te maken. NF is weer bezig met de laag bij de grondse strategie die hun de verkiezingen heeft doen verliezen. #5, 11 en 18 jullie hebben dat goed gezien. Zelfs in de Parbode van okt maken NL correspondenten gewag van dit eenzijdig gevoede paniek ‘nieuws’.


  Maak melding

 30. Wie durft nu een referendum te houden in sme,,,blijven of vertrekken naar holland..

  Kiezen voor een sme’s paspoort of ned..

  ze zal je ogen laten dansen..


  Maak melding

 31. Die verdomde oude rat blijft recht met politiek vermengen. Waarom moeten de rechters die bij het dec.proces betrokken zijn meer bescherming krijgen dan de anderen die bijvoorbeeld betrokken zijn bij grote drugszaken met internationale vertakkingen? Zouden deze rechters soms moeten vrezen voor hun leven? Een ieder weet dat zij niets te vrezen hebben maar het wordt politiek gebruikt. Dit beeld is toen als politiek wapen gecreeerd door het FRONT en succesvol gehanteerd, natuurlijk gesteund door bepaalde nationale en vooral de Nederlands media. Gewoon de normale beveiligingsprocedures volgen, we zitten niet in een film For Christ,s sake!! Laat die oude rat zich samen met de rest van de oude rattengroep te ruste leggen en het aan de jeugd overlaten om over dit soort dingen en de toekomst van SME te praten en de te volgen koers te bepalen.


  Maak melding

 32. waar was pinocio toen santokhi denise de jong liet bedreigen men kruisland moet niet denken dat hij alleen rechtsgeleerde is in sranan en waar was je toen die jonge in de boom werd neer geknald toen die mensen die denken dat zij recht mogen uitspreken over een ander toen die agenten een weerloze man in een manjaboom als beesten hebben afgemaakt? waar waren jij en al die advocaten die op de dag van de verkiezing van bouterse tot president een brief hebben gericht aan DNA toen 8 cipiers hebben ingeslagen op een weerloze man die zijn straf uitzat? een van die 8 heeft het gelach betaald voor de rest omdat die op santhoki en punwasi leken. rechtspraak? de dag komt nog voor jou fredje en ben halfhide en die mw goede daar bij die zgn OGV.


  Maak melding

 33. Waarom heeft men zolang gewacht met het proces om de december moorden? In Suriname gaat alles veel te langzaam had men Bouterse berecht voor twee jaren geleden dan had men niet deze situatie gehad die men nu voorstaat.Kruisland kan niet van Bouterse en de minister van Justitie verwachten dat hij solide medewerking kan verwachten het zou voor Bouterse zelfmoord zijn en dat weet hij zeker.Bouterse heeft als president zeker het recht dit proces op een of andere manier te saboteren en hij is instaat het te doen.Het ziet ook vreemd uit dat de president die door het volk gekozen is te recht moet staan voor gevallen die voor dertig jaren geleden gebeurt zijn.Bouterse kan alleen berecht worden na zijn ambt perioden van vier jaren ten zij hij niet herkozen wordt.


  Maak melding

 34. Rola weet je wat ik me afvraag als ik mag reageren ,Is nou die leugenaar Bouterse en zijne nou zo slim of de aanhangers van hun zo dom.Dat ze het nog steeds niet door hebben .


  Maak melding

 35. Leiden 9 oktober

  Kruisland stelt daar zit meer achter, heeft hij hard en concreet bewijs. Verder dient te worden gesteld dat Kruisland heel vaak de grenzen te ver rekt. Dat ernstig aan zijn capaciteiten dient te worden getwijfeld. Zie bijv. zijn verdediging van A comb..

  De onafhankelijke rechtststaat is niet in het geding omdat de rechters niet onder druk staan om een bep uitspraak te doen.

  Als de reg besluit om ambtenaren anders in te zetten dan is dat gewoon een beleids beslissing, die dient te worden gerespecteerd. Ambtenaren dienen hun taak uit te voeren naar de instructies gegeven door hun meerdere. In dit geval dient ook Sanches de beslissingen van Miesiedjan op te volgen.

  Zoals ik al zo vaak heb gesteld is het proces rondom DDB een politiek schijnproces.
  Het volk heeft al beslist dat DDB de pres is. Een rechterlijk oordeel omtrent zijn onschuld dient er nog te komen. In Sur word er niemand veroordeeld zonder bewijs.
  Er zal dan ook een vrijspraak komen in welke vorm dan ook.

  Verder vind ik dat Spong zich niet mag bemoeien met deze zaak door de ned media voor te houden dat er geen sprake zou zijn van een eerlijk proces.

  Collega Spong is een ned adv die geen jurisdictie in Sur heeft.
  Hij mag alleen maar in ned mensen verdedigen die vallen onder het ned rechtssysteem.

  Ik vind dat de Sur regering het volste recht heeft om juridische actie te ondernemen tegen Spong in Ned wegens inmenging in hun souvereiniteit. Dit door als dekmantel de advocatuur te gebruiken. Ook dient er een klacht te worden ingediend bij de orde van advocaten in ned, en dient hij te worden geschorst als advocaat.

  Hollanders dienen zich niet te mogen en kunnen bemoeien met aangelegenheden van de souvereine staat Suriname,

  Mr Drs Roy Siwpersad
  jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 36. Waar klagen sommige mensen in Suriname en in Nederland nu weer over.De mensen klagen om het klagen. Laten we eerlijk wezen en de feiten helder bekijken.Men klaagt dat er teweinig politie op straat is.Dit geeft criminelen de kans om hun slag te slaan.De politie kan niet overal tegelijk aanwezig zijn vanwege onderbemensing van het korps. De politie moet boeven vangen.

  Zeventig agenten zijn thans aan het korps onttrokken voor het verrichten van beveiligingswerkzaamheden voor de rechters.Deze agenten horen op straat ingezet worden om de burgers het gevoel van veiligheid te geven.In Nederland zijn er speciale eenheden van professionals die dit soort werkzaamheden uitvoeren.In Suriname wil men ook die kant op gaan.Dus hetgeen Misidjan zegt is correct.


  Maak melding

 37. Basja Kama (#41), NF weet bliksemsgoed dat ze met hun misselijk makende strategie alleen sommige Surinamers overzee voor zich kunnen winnen,want die zaken die jij hier vertelt (en ook Sosoboto) t.a.v. klassejustitie kennen ze daar toch niet. Ook de personen achter dit soort politici kennen velen niet goed.

  Hier in Suriname trappen zowel Bouta als anti-Bouta aanhangers er in ieder geval niet meer in. Ons kent ons!

  Ook Lucien (#38)en Roy (#45) hebben wat dit betreft een punt.


  Maak melding

 38. kruisland heeft koekje van eigen deeg
  als je computer traag is komt alles later…
  minder feesten kruisland heb ik jullie al jaren vertelt maar …


  Maak melding

 39. Zo meneer siwpersad,en u denkt door zo te praten u welkom zou zijn bij de balie?Man in uw plaats zou ik kijken wat ik zou kunnen doen voor de marokkaantjes dan te bemoeien in wat gaande is in Sur.Jij woont mijlen ver van hier en proeft de sfeer niet dat in ons land heerst.
  wg
  Mr.drs.dr.


  Maak melding

 40. Misidjan heeft gelijk in zijn analyse over het beveiligen v rechters..de cidv is belast met de beveiliging v de rechtelijke macht..dus waarom zoveel ongefundeerde vooringenomen denigrerende opmerkingen v onze zogenaamde lief hebbende sranang mangs !jullie reageren alleen om gal te spuwen n onze gekozen ministers n president door het slijk te halen..succes met jullie eigen geweldige levens!!


  Maak melding

 41. De Onafhankelijke Rechterlijke Macht van Suriname is wel “onafhankelijk”, maar NIET administratief onafhankelijk.

  ?????????????????????????? hoezo?

  Tamara


  Maak melding

 42. hi simpel,
  dit is echt niet alleen het niet door hebben, maar een blindelinge reactie op basis van mooie en krachtige woorden van die duivels naar het volk toe. nood breekt wet en daar hebben zij allen hun keuze gebaseerd. de duivel weet altijd precies hoe hij zwakkelingen moet bewerken, maar het is altijd door zijn stomme toedoen, zal het slachtoffer toch altijd per laatste, hulp zoeken bij God. maar het ander is dat bepaalde rassen in sur. hun ogen gesloten zijn en al in hun dromen mooie dingen zien die beloofd zijn, maar die ze nooit zullen krijgen. sommige zijn weer hardnekkig, die zijn de geen die nog met een slavengeest leven. ze weigeren zich te ontwikkelen en daarop kan een ieder die even iets geweldig doet al de hele wereld van die slaventype krijgen. maar als je het direct bereideneerd, zijn ze allemaal dom, vooral de situatie waar ze in de toekomst voor zulllen komen te staan, zullen ze verstandig moeten zijn snel in te grijpen.
  maar geloof mij, andere landen zullen aan dit spel een einde maken en dan zal suri. dan onder de macht van dat land komen te staan, want ze zullen ls ratten in de val zitten, ondanks ze bedrijven hebben etc. ze laten nu al die wolven plunderen, tot er heyenas bij komen tot het gehele roofrijk er is en dan is het gebeurd met suri. of er moet snel verstandig ingegrepen worden om deze twee erge soort te ontruimen en nieuwe verkiezingen stellen. arme vaderland.


  Maak melding

 43. Kom hier boy’s en bouw het land op.
  Elke minister in welk land ook blijft en is het poppetje van de president.
  DDB en consorten zijn geen kleine jongens.


  Maak melding

 44. goede vraag op nummer 44.
  Als je de reaktie van aanhangers leest dan is het antwoord duidelijk.
  Bouterse is leider van de oer domme massa in suriname.


  Maak melding

 45. “Wie niet horen wil moet voelen”.

  Helemaal mee eens!!!!!!!
  Ba soekoe ba finie ba tjarie…..

  Ik zeg: lekker achterover leunen en kijken wat er gebeurt. Paniekvoetbal op “hoogniveau”.

  Zo, en nu ga ik lekker naar de paardenrace! Stukje interessanter dus….

  En je hoeft niet op mij te reageren hoor, ja jij…


  Maak melding

 46. @Mr Drs Roy Siwpersad :

  waar heb jij je titels gehaald? Ik vraag me echt af hoe jij aan je titels bent gekomen, maak het waar!! Je hebt het over dhr. Spong, een respect-volle advocaat in Ned. Ooit van vrije meningsuiting gehoord? Je mag een land, persoon bekritiseren! het is gewoon een recht voor/van iedereen. Suriname is nog geen Noord-Korea! Doe eens een studie GLOBALISERING!!! Gratis advies voor jou!


  Maak melding

 47. Als dan de beveiliging van de rechters ingetrokken wordt,gaan de agenten dan eindelijk winti waai,rangoe pont enz.schoonvegen?Of durf je ze niet in te zetten tegen de rovende djoeka’s?


  Maak melding

 48. Een veiligheidsdienst is getraind om de bevolking, bewindvoerders, buitenlandse gasten te beveiligen. De politie is om op straat de veiligheid te handhaven. Wat is er mis mee? Santokhi kan een een beveiligingsdienst opzetten en zich verhuren als hij ’t beter kan toch? Ik heb de beëdiging van de beveiligers kunnen zien door een prominente rechter. Niks mis mee! Goed uitziende en goed getrainde jongemensen.


  Maak melding

 49. Als de vorige regering had besloten om de bouterse te laten beveiligen door de CIVD was deze forum te klein voor de reaktie van die zwakzinnige, ik kan mij nog herinneren dat bouterse moord en brand schreeuwde dat er sluipschutters getraint worden door nederland om hem een kopje kleiner te maken. de vroegere minnares van bouterse jenny simons had ook een grote bek dat er witte mensen in het binnenland waren om bouterse op te pakken. Surinamers zijn vergeetachtig daarom lopen met open ogen in de val van die charmante psychopaat desi bouterse.


  Maak melding

 50. # 29 Heeft helemaal gelijk!! Het surinaamse volkslied liud: mi kondere troe mie lobi you.Nou kijk goed om je heen, lees de reactie`s, volg goed de ontwikkelingen in Su.Trek dan je conclusie , wie houd echt van het land? Allemaal eigen belang wat je om je heen ziet. Dag in dag uit.Ik krijg tranen in mijn ogen,al jaren.Alle stemmmers die op NDP hebben gestemd,nogmaals “gefelicitreed”.Jullie “baas”gaat nu, jullie laten zien wat hij werkelijk van plan is met zijn MC-combinatie(#34 ziet het goed).Het wordt tijd voor Andha hè Kanoe.Weet je het: Film van Amita Bachan.


  Maak melding

 51. Ach waarom druk maken of hij op het gerecht verschijnt.In de tweede termijn van Obama wordt Don Quichote gewoon opgehaald uit Suriname.Net als het de pokdalige is overkomen.De geachte Noriega van Panama…


  Maak melding

 52. back to basics :1).wie helpt er nou zijn eigen graf te delven cq wie werkt er nou mee aan zijn eigen berechting ? 2).desipres van nu was als beklaagde van toen altijd afwezig tijdens de zittingen > dat heet obstructie en niemand liet hem oppakken >> moesten u en ik dat maar eens proberen ! 3).nu hij pres.is moet ie hoegenaamd de rechtstaat respecteren en de rechtsgang faciliteren om eventueel zelf in de bak te belanden ?? ; come on, people, think hard and think again.


  Maak melding

 53. Esmerald,u moet die film zelf zien.Surinamers(ook anderen natuurlijk) kunnen er wat van opsteken.Mensen die niet vaderland lievend zijn en in het parlement terecht komen,alleen voor eigen gewin.ADHA HÈ KANOEN(vert.DE WET IS BLIND)film uit ongeveer jaar 1985

  Vrd.groet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.