Celstraf voor cocaïne-smokkel via de post

15

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft donderdag gevangenisstraffen tot twee jaar geëist tegen meerdere verdachten die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan het smokkelen van drugs van Suriname naar Nederland.Op 7 oktober 2009 werd per post een pakket afgeleverd op een adres in Den Haag met daarin twee kilogram cocaïne. De politie was getipt door de Engelse politie die het pakket op vliegveld Gatwick had onderschept.

Direct na het in ontvangst nemen van het pakket werden de daar wonende 51-jarige moeder en twee zoons van 25 en 28 jaar aangehouden. Enige tijd later werden ook de derde 22-jarige zoon en de 40-jarige financier voor wie het pakket bedoeld was aangehouden. De 50-jarige vader die het pakket vanuit Suriname had verzonden meldde zichzelf op het bureau. Allen zijn woonachtig in Den Haag.

Tegen de twee hoofdverdachten, de vader en de financier voor wie de cocaïne was bedoeld, eiste de officier van justitie twee jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. De moeder en de drie zonen hoorden 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.


15 REACTIES

 1. een echt familie-gebeuren, dus > opsluiten is voor hen dan geen straf, maar zover mogelijk van elkaar achter slot en grendel zetten, met zeer beperkt telefoon-minuten ; dat moet ze van dit soort handel en wandel afbrengen, stelletje ‘slimmerikken’!.


  Maak melding

 2. Nu er 100% controle is proberen ze deze weg.
  Volgens de Bouta-boys. (zoiets als de Putin-jugend) is het allemaal de schuld van de koloniale onderdrukking.
  🙂 🙁 🙂


  Maak melding

 3. als men de berichten in de nl kranten doorneemt,dan zult u hebben gemerkt dat er alleen negatieve berichten over mijn land verspreidt worden op het internet.

  tot nu toe ben ik geen enkele bericht tegen komen waar er iets positief staat geschreven over suriname.

  zijn de nederlanders zo bekrompen ingelicht over dit land en weten niet eens waar mijn land op de wereldkaart voorkomt.dit is top punt.

  laat de zogenaamde surinaamse website ons niet proberen te naaien,deze doen alsof ze onze landgenoten zijn,maar in feite zijn zij gatlikkers.ze dienen de belangen van de hollanders en niet dat van ons.

  maar zwijgen in alle talen over de crimineel mareb jordania,de man die alle aandelen van de arnhemse voetbalclub vitesse heeft overgenomen.

  samen met die stomme nedelandse politici weigert deze de keuze van het surinaamse volk te respecteren.

  gerard spong,henry doest/theo para en romeo hoost zijn de meest uitgesproken aartsvijand van bouterse de huidige president van mijn land.

  gerard let goed op je zelf,henry let goed op je zelf en romeo let ook goed op je zelf hoor.want busje komt zo.


  Maak melding

 4. Deze gasten moeten onderhand met foto, naam, toenaam en al prijken op de voorpagina van alle dag, ochtend en avondbladen. Dan houdt dat gedonder een keer op.


  Maak melding

 5. reageerder zo is dat
  wat holland heeft gezaaid dat oogst je.
  en is er wel democratie in holland?
  want als wilders schreeuw en de media schrijft is er geen straf….dan is dat vrijheid van menings uiting volgens de rechters van holland en als je ael bent en een calicateur tekening maakt dan is volgens de rechters een belediging.
  ik vraag mij zelf af ..
  als de rechters zo door gaan ,hoeveel coca zal in holland terecht komen?
  is dit niet de schuld ook van de rechters van holland?
  willen de rechters een eerlijk proces dan moeten zij wel beginnen met opletten?


  Maak melding

 6. Ach, ieder z’n ding. Het zal me worst wezen wat ze doen! Waarom zal ik mij als Surinamer me voor deze familie verantwoordelijk voelen? Als er in de bouw gefraudeerd wordt, voelen toch niet alle autochtonen zich schuldig? Criminaliteit is niet door de Surinamer uitgevonden, toch?


  Maak melding

 7. Er valt mijn iets bezonders op bij groep surinamers er wordt melding gemaakt van strafbaar-feit sommige voelen zich gelijk op hun tenen getrapt en gaan gelijk in de verdediging let maar op als het gaat om moord drugs noem maar op.lees een aantal reaktie hier over dit bericht dan zal je zien dat ze precies op de zelfde manier reageren als het gaat om moorden in suriname die gepleegd zijn in een bepaalde periode roepen ze allemaal in koor maar nederland heeft dat ook eeuwen geleden gedaan gaat het nu om drugssmokel komt de bouwfraude bij kijken, lees reaktie nummer 7 dan begrijpt u wat ik bedoel het zijn altijd de zelfde mensen met de zelfde argumenten echt stom.
  ik vraag mij af waarom mensen zo rerageren wie het weet mag het mij vertellen daar ben ik echt benieuwd naar .


  Maak melding

 8. ze hebben heel dom gehandeld.
  waarom hebben ze het tot 1 grote family matter gemaakt.
  dat stuff moest opgehaald en gelijk geleverd worden. papa, mama, en alle beta’s de bak in. zonde, blijkbaar tekort aan intelligentie zo te zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.