Chávez voornaamste gast machtswisseling Suriname

31

PARAMARIBO, 11 aug – De Venezolaanse president, Hugo Chávez, is de hoogste gast tijdens de ceremonies rond de machtswisseling. Dit meldt voorzitter Ricardo Panka van het organiserend comité. Chávez komt met een delegatie van ruim honderd man. Direct na de ceremonie volgen gesprekken op het hoogste niveau.

Chávez wil de samenwerking optrekken. “De gesprekken worden daarom op het hoogste niveau gevoerd”, zegt Panka. In de delegatie zitten een aantal hoge functionarissen. De Venezolanen vertrekken dezelfde dag huiswaarts. Tot de belangrijkste gasten behoort ook de Guyanese premier Samuel Hinds. Brazilië stuurt een minister en Frankrijk vaardigt ambassadeur Richard Barbeyron af.

De Organisatie van Amerikaanse Staten laat zich vertegenwoordigen door de assistent Secretaris Generaal, de Surinamer Albert Ramdien. De veiligheidsvoorzieningen rond de Annthony Nesty sporthal zijn streng. Voor en tijdens de ceremonie wordt alle verkeer in de directe omgeving geweerd. Alleen geregistreerde personen worden toegelaten. Het gebruik van mobieltjes is beperkt.


31 REACTIES

 1. Wat gaat deze poppenkast onze samenleving kosten ?
  Bouterse laat zien dat hij een wolf in schaaps kleren is hij weet hoe de amerikanen hebben gereageerd toen hij nauwe banden met cuba graneda onderhield hij weet wat de gevolgen waren toch gaat hij nauwe banden met chavez aan hij gokt altijd op de verkeerde paard let op mijn woorden. bouterse heeft de zelfde soort weerhaan opportunisten en avonturiers om zich heen zie hoe lacking zich uit naar buiten toe lacking is naar mijn mening een ongeleid projectiel die mij doet denken aan henk herrenberg.


  Maak melding

 2. Het verbaast mij niet, dat de president van Venezuela de enige is bij de installatie van een couppleger, drugs veroordeelde, mensenrechten schender, dictator, psychopaat en massa moordenaar en desie bouterse.

  Mijn land Suriname is geïsoleerd van de buiten wereld, dit was al te voorspellen.

  Ken je uitdrukking nog:
  Al draagt een aap een gouden ring,toch blijft hij een aap.Al ga je Antony Nesty zoveel versieren om de buitenwereld te laten zien,je bent en blijft die massa moordenaar, die drugs veroordeelde, mensen rechten schender, couppleger en dictator.

  DIE MAN KAN ZIJN HAREN VERLIEZEN, MAAR ZIJN STREKEN NIET.HANDLANGERS, U BENT GEWAARSCHUWD.KIJK WAT MET ZIJN NAASTE MEDEWERKER, COLLEGA R. HORB WAS GEBEURD. ZOGENAAMD HAD R. HORB MET ZIJN KOORD VAN ZIJN ONDERBROEK IN DE GEVANGENIS ZICH ZELVE OPGEHANGEN.

  Ik zie zo zoetjes aan, dat al die handlangers die debet zijn deze massa moorden, de coup etc. weer op de voorgrond treden en krijgen hoge functies.

  Ik hoop, dat de huidige president drs R. Venetiaan zijn ambtsketen niet persoonlijk aan die massa moordenaar overdraagt, OMDAT DIE DESIE BLOED AAN ZIJN KLAUWEN HEEFT.

  Wordt vervolgd


  Maak melding

 3. Hugo wel en de Nederlandse Ambassadeur niet
  Ik had niet anders verwacht, Den Haag zal toch stiekem kijken hoe het zal verlopen, ze doen hun best maar, en logisch dan hun man in Paramaribo thuis mag blijven. Maar wat Hugo betreft wil ik dit aan Baas meegeven
  keep him on a distance, take care, and watch out for this man!!!!! Hugo weet wat ie wil
  heeft zijn eigen denkwijze, hij is behoorlijk tegen de VS, maar hij moet niet denken dat ie een soort Castro type zal worden in die regio, we zitten nu in een andere tijd. maar ik ben benieuwd hoe het zal verlopen met die inauguratie van BAAS
  We staan dan aan het begin van een nieuwe periode, wie o wie, kow wakti sa o kong!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. De Nederlandse Ambassadeur mag van Bouterse niet komen :-)) Pas nadat Nederland te kennen heeft gegeven dat niemand komt. :-)) Ach van de buurlanden kan je moeilijk verwachten dat ze helemaal niets van zich laten horen.
  In Nederland gaan steeds meer stemmen op om de ontwikkelingshulp terug te schroeven. De reacties op de diverse fora spreken voor zich.

  ===
  Fijn dat Bouterse duidelijk maakt dat ze respect en onafhankelijkheid willen, dan willen financieel ook. Respecteer die afwezigheid, en die moordenaar accepteert het misschien ook wel dat ze geen geld meer van ons krijgen.
  =====
  Tja, dat hadden ze beter kunnen bedenken vóórdat ze een moordenaar/drugsdealer als president kozen. Nu is het te laat voor een goede indruk. Bovendien weten ze dondersgoed dat Nederland toch niet zou komen, lekker makkelijk om dan te zeggen dat we niet welkom zijn.

  En dat dit:
  ”We blijven vrienden met het Nederlandse volk. En we hebben een goede relatie met het Nederlandse bedrijfsleven, dat willen we voortzetten.”

  Ja, raar he als ongeveer de helft van de surinaamse bevolking in Nederland woont of werkt.

  en zo gaat het maar door.

  Fijne feestdag.


  Maak melding

 5. als ik de heer bouterse was zou ik voorzichtig zijn met de heer Chavez. dat is de enigste advies die ik bouterse te bieden hebt. Ik heb veel vrienden die van venezueala zijn, die hebben allemaal geen goed woord over voor deze man. hij hebt een puinhoop gemaakt van zijn land. heel veel armoede, crime is ontzettend hoog daar, werkloosheid, rampzalig, ik zou niet weten wat hij suriname te bieden heeft, bouta kijk uit anders beland je zo in een vicieuze cirkel.


  Maak melding

 6. starnieuws.com
  Chávez, enig buitenlands staatshoofd bij inauguratie.

  De Venezolaanse president Hugo Chávez is het enige staatshoofd dat de inauguratie van Desi Bouterse als president en Robert Ameerali als vicepresident donderdag zal bijwonen. Chávez komt met een grote delegatie naar Suriname. Ongeveer twintig personen, veiligheidsmensen en protocol, zijn al hier en logeren in Royal Torarica. De vlag van Venezuela hangt prominent voor het hotel.

  Rose-Ann Franklin, belast met protocollaire aangelegenheden bij de inauguratie zei op een persconferentie vanmiddag dat er ongeveer zestig personen worden verwacht in de delegatie van Chávez. Het Venezolaanse staatshoofd is behalve bij de inauguratie ook aanwezig tijdens een presidentiële lunch en een receptie voor genodigden in het paleis. Chávez komt met een eigen vliegtuig naar Suriname en vertrekt donderdagavond weer.

  Daarnaast worden delegaties verwacht uit Frankrijk, Guyana, onder leiding van premier Sam Hinds, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) met aan het hoofd assistent-secretaris generaal Albert Ramdin, Cuba, Brazilië, verschillende ambassades en honorair consuls.

  starnieuws.com
  Breaking news: Nederlandse ambassadeur niet welkom op inauguratie.
  De Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi, is niet welkom op de inauguratie van president Desi Bouterse donderdag. Hij zal ook niet worden uitgenodigd voor de receptie die voor buitenlandse gasten en het Corps Diplomatique wordt gehouden. “Deze boodschap krijgt de ambassadeur via geëigende wegen schriftelijk van ons te horen”, zegt aankomend minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, aan Starnieuws.

  Lackin zegt dat dit besluit gebaseerd is op het reciprociteit beginsel. “Als politiek Den Haag geen respect kan opbrengen voor de keuze van het Surinaamse volk, dan hoeft de ambassadeur ook niet te komen op de inauguratie”, aldus Lackin. Hij wijst erop dat er niks persoonlijks tegen de ambassadeur is, maar het gaat om het beleid dat zijn regering voert.

  “Wij hebben de verkiezingen gewonnen en verschillende landen en organisaties hebben ons gefeliciteerd. Maar Nederland blijft een halsstarrige houding aannemen”, zegt Lackin. Hij benadrukt dat de komende regering goede banden wenst te onderhouden met het volk van Nederland en het bedrijfsleven, maar “aan Politiek Den Haag hebben wij geen boodschap”, zegt Lackin.

  De regering-Bouterse wacht volgens Lackin niet op Nederland en Suriname wil zijn ontwikkeling ook niet ophangen aan het voormalige moederland. “Wij willen ook geen vijandige houding aannemen tegen Nederland. Wij willen gerespecteerd worden. En als dat niet kan, dan is de Nederlandse ambassadeur niet welkom. Daar zijn wij open en eerlijk in”, aldus Lackin.


  Maak melding

 7. als ie maar niet gaat stoken, die chavez ; zoals u zich misschien wilt herinneren : bishop van indertijd kon een een voorzet geven tot een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.


  Maak melding

 8. Als ik winston moet geloven stonden de wereldleiders in de rij om naar suriname te komen uiteindelijk blijkt dat alleen die geestelijk gestoorde chavez komt waar blijft mugabe,ahmadinejad,omar al-Bashir, khadaffie? De beschaafde wereld wil niets met de gekozen surinaamse president te maken hebben.


  Maak melding

 9. Chavez maakt de zelfde fout als Fidel destijds in de jaren tachtig, Bouterse is geen echte linkse rebel maar een “hebbertje” die zijn (geringe)kennis nog in Nederland heeft moeten leren.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 10. @ brantimaka,
  Zou het niet verstandiger zijn om eerst respect voor jou zelf te hebben, door de keuze voor bouterse laten jullie de wereld zien dat jullie geen greintje respect voor je zelf hebben en dan verwachten dat anderen dat voor jou moet opbrengen. nummer 6 heeft groot gelijk chavez maakt er puinhoop van in zijn land. Surinamers zijn apetrots dat chavez op bezoek komt hoe ver moet je zakken en hoe dom moet je zijn chavez heeft suriname niets te bieden olie is de enige export product 90 procent is import bijna alles komt uit he buitenland. eingelijk laat bouterse zien waarvoor wij bang moeten zijn, lacking is een verradelijke loopjongen van bouterse.


  Maak melding

 11. Suriname moet zijn onafhankelijke koers blijf bewaren, dat wil zeggen wel zaken doen met Chavez maar niet van Venezuela afhankelijk worden. Zo zijn er nog meer landen waar Suriname zaken mee kan doen zoals Brazilie, Chili, Columbia, China, Canada, USA, Rusland, India, Zuid-Afrika enz. enz.

  Suriname zal en moet alles benutten, laten we onze belangen nu daadwerkelijk gaan behartigen.

  Nu even over Chavez zijn komst. Na Andrez Perez heeft eigenlijk nooit meer een President van een groot land of buurland Suriname bezocht.

  Balkenende is twee keer geweest in de 10 jaar van Vene, dat was het, niemand anders.

  30 jaar onafhankelijkheid van Suriname was Balkenende de hoogste gast. Premier van het voormalig moederland, tot teleurstelling van Vene en front heeft deze premier alleen een schilderij uit de slaventijd meegenomen als kado, terwijl Vene duidelijk aangaf een nog groter kado te verwachten nl DUKU.

  Deze geste, een schilderij uit de slaventijd gaf duidelijk de verhouding weer hoe Nederland, Vene en consorten zag.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat de nieuwe Surinaamse regering haar verlanglijstje reeds klaar heeft.
  Enkele tips:
  Rusland wil elke maand minimaal 30 ton vis in Suriname kopen.Suriname heeft schepen,verwerkings- en koelcapaciteit nodig.Maar ook aan Venezuela en Colombia kan veel vis geleverd worden.Colombia is een land met 80 miljoen inwoners.Maar weinig mensen in het hoogland hebben de mogelijkheid om vis te kopen.Vis is niet te krijgen.


  Maak melding

 13. De karavaan gaat voort en de honden blijven blaffend achter! Pars in opmars!!! Geen ontwikkelingskraan meer om dicht te draien! De oorloghitsers hebben het moeilijk! Ze krijgen ’t allemaal aan hun hart. Van hoog tot laag ook bij de pro-kolonialen en neo’s. Maar de rechtgeaarde-surinamers liggen er niet wakker van hoor. Ik vind ze zielig.


  Maak melding

 14. @reageer
  Al dat geld dat z.g. is gegeven heeft de jeugd van Suriname niet gelukkig gemaakt( geld alleen maakt niet gelukkig) Met al dat geld hebben ze toch hun eigen keuze gemaakt en ze hebben geloof in. Blijf maar zwaaien met de buidel/zakgeld. Maakt geen indruk meer op de surinamers van nu.


  Maak melding

 15. Correctie van de redactie

  DU voornaamste gast vd machtswisseling, want de ambtsketting zal via DU overgedragen worden!
  Ai boi DU je vraagt je af waar de andere leiders blijven he?
  met of zonder andere leiders, if surinamers now wroko sr no go vooruit!
  if buitengasten e kon en front e gi den alla rijkdom sr now go vooruit!

  Du een geheimpje tussen jou en mij, aub niet doorvertellen.
  De buitenlandse gasten zijn beperkt zodat alle aandacht naar jou kan gaan.

  Du no twijfel en teka kans om te verbroederen en van je trauma af te komen.
  + je wordt internationaal bekend.


  Maak melding

 16. Popi-Desi!

  Desi Bouterse is populair. Populair bij jongeren die niet willen leren en populair bij landen leiders die niet willen luisteren.
  Desi is ook populair bij njang-zoekende meelopers die hem indertijd geholpen hebben bij de coupe en nu azen op een topfunktie.
  Dus is Desi populair bij de laagste lagen van de wereldbevolking.

  Maar Desi is ook populair bij drugsbarronnen en bij oliebarron Hugo Chavez. Hugo komt met een delegatie van 100 man zegt het bericht.
  Chavez voert een gesprek op hoog niveau met Desi hoe te conviskeren. Wat is dat? Dat is het toe-eigenen van andermans bezit en bot omzetten in jouw bezit.
  Dus de buitenlandse bedrijven die in Suriname
  zijn kunnen hun borst nat maken? Dat heeft Chavez in zijn eigen land ook gedaan, toch?
  Op hoog niveau!

  Hugo is na Ahmedinedjad en Fidel de hoogste gast in de rij van VS vijanden. Hugo is de ere-gast bij het feest van Bouterse. Mooi!
  Onlangs heeft Hugo nog bonje gemaakt met Nederland vanwege de Antillen en schending van het luchtruim.

  God, laat dit feest toch gauw achter de rug zijn. Laat de mini-gasten gauw ophoepelen zodat we met werken kunnen beginnen. Zodat we het land kunnen gaan opbouwen zoals men heeft beloofd. En laat Desi niet dronken worden tijdens zijn feest want dan zegt hij rare dingen zoals: “Holland niet welkom!”


  Maak melding

 17. Sommige in Nederland woonachtige Surinamers denken de wijsheid in pacht te hebben wat betreft interne Surinaamse aangelegenheden. In Ptata is men ziels ongelukkig want je hoort er niet bij. Dat zijn ongelukkige mensen die gevallen zijn tussen wal en schip: De Hollanders zijn ze liever kwijt dan rijk maar de Surinamers zijn ze ook liever kwijt dan rijk want je hebt je land verraden en nu weet je niet meer waar je vandaan komt…..Yeah right


  Maak melding

 18. Het verbaast me wel dat er zoveel mensen zijn die dhr.Hugo Chavez persoonlijk “denken, schijnen en lijken” te kennen. De demonisering, door het westen maar voornamelijk door de Amerikanen, van Zuidamerikaanse leiders die weigeren aan de imperialistische leiband van de USA te lopen heeft zijn vruchten blijkbaar goed afgeworpen. Hier in nederland bijv., elke hollandse minkukel, al heeft ie alleen maar lager onderwijs genoten, zal je vertellen dat Hugo Chavez niet deugt!

  Chavez, maar niet alleen hij, maar werkelijk elke Zuidamerikaanse leider én ook andere leiders in deze wereld die niet in de pas lopen en het onderdrukkende economische juk van de Amerikanen ook maar “wagen” te bestrijden, worden door het westen stelselmatig als geestelijk gestoord, monsters en nieuwe hitlers afgeschilderd! ik dacht dat iedereen dat al wist. Maar okay, natuurlijk zitten er ook wel foute leiders tussen!

  Dit al is en hoort gewoon bij de evolutie der volkeren. De wereldbevolking wordt gewoon slimmer en laat zich niet meer uitbuiten en onderdrukken door buitenlandse machten noch door eigen leiders! Als Chavez echt in de fout gaat zal z’n eigen volk met hem afrekenen, daar ben ik overtuigt van.

  Ik zal niet beweren dat Chavez zonder zonden is, maar zijn de westerse leiders dat dan wel? Voor mij is elke amerikaanse president een oorlogsmisdadiger en niet anders. Maar ja, de meeste mensen zijn papegaaien, wat ze in de media lezen geloven ze klakkeloos, of ze de persoon in kwestie persoonlijk kennen of niet! Op letterlijk alle soort manieren worden dit soort nieuwe leiders dwarsgezeten, geboycot en zwartgemaakt door het voorlopig nog machtige Westen. Maar ook dit soort leiders zijn door de geschiedenis wijzer en slimmer geworden, ze laten zich niet meer zo snel verjagen.

  Het liefst ziet het westen nog steeds dat grote Amerikaanse en andere westerse multinationals de dienst uitmaken in landen zoals o.m. Venezuela. En dat is dus wel netjes, eerlijk, goed en heilig te noemen? Dacht het echt niet hoor.

  Ik ken Chavez niet persoonlijk, maar ik weet wel dat zijn binnenlandse vijanden, voor hij aan de macht kwam, samen met de voornamelijk Amerikaanse multinationals het land uitbuitten en bestierden! De dienst uitmaakten en er “welbewust” voor zorgden dat het grootste deel van het Venezolaanse volk(75%) gewoon arm, onderdrukt en analfabeet bleef! Maken jullie maar ff een gedachtensprongetje.

  Dus logisch is het natuurlijk wél dat de Venezolaanse oligarchie en hun Amerikaanse bondgenoten de pest aan zulke leiders als Chavez hebben. Vooral als hij door zijn eigen volk al zeker zo’n 10x democratisch gekozen is. Daar staan ze natuurlijk van te kijken omdat ze weten dat hij op democratische wijze aan de macht is gekomen.


  Maak melding

 19. Zozozo mensen

  Als ik dit alles lees zie ik wat jaren kolonisatie/manipulatie met mensen doen

  Een paar punten;

  1 suriname ligt in zuid amerika nederland ligt in europa
  als suriname bouta niet had gekozen waren we nu nog het ‘kindje’ van nederland en net als de laaste jaren gaan we geen stap vooruit(zie de import van nederlandse goederen naar su en de export van su naar nl)

  Voordeel: bouta als presi. , een president met een reputatie
  De meeste landen weten nu dat het ‘leeggraaien’ van suriname afgelopen is.bouta heeft goede contacten met de mede anti-koloniale capitalistise landen zoals venuzuela brasil etc

  Nadeel:
  Doordat NL zijn machtpositie verliest zullen zij er alles aan doen om het bouta zo moeilijk mogelijk te maken het land de juiste richting op te brengen,(zie document operatie zwarte tulp) en wie worden natuurlijk weer de dupe? De burgers
  Is het dan nog een hetze tegen bouta of het hele surinaamse volk?

  Conclusie: suriname is beter af zonder nederland en de gehele westerse wereld,koloniale machten willen landen als suriname het liefts in schulden( zie geschiedenis haiti) zodat ze het leeg kunnen plunderen.we zijn beter af met de indianen van zuid amerika mede doordat we bijna hetzelfde hebben meegemaakt,
  Waarom praat men eigenlijk nederlands in een land omringd met spaans pratende naties? En wat hebben we aan het nederlands ?
  Inplaats van dat het ons herinnert aan een tijd van dwangarbeid en moord.(Over moordenaars gesproken)

  Wat heeft amerika ooit voor suriname gedaan dan de olie,bauxiet en metaal in de jaren 1944 te plunderen voor een oorlog waar surinamers mee hebben gevochten en tot de dag van andaag geen erkenning voor hun hulp hebben gekregen, en waar was nederland toen frans guyana onze olie had gestolen? Ministers van suriname die in nederland onbeschoft behandeld worden

  Nee mensen jullie hebben het mis.vinden jullie het gek dat de jeugd de ouwe generatie niet snapt?

  Hugo chavez is een trotse indiaan die het spel doorheeft en als jullie een beetje wereldkennis hebben zie je dat het westen zijn tijd heeft gehad.(Zie de amerikaanse banken en heel europa is gekoppeld aan usa)

  Ik weet niet als het domheid is van de ouwe garde , maar chavez /indianen hebben surinamers niks foutgedaan en de hulp van chavez is nog oprecht ook (zie bolivaarse revolutie)

  Ik begin te twijvelen als er niet stiekem nederlanders hier onzin lopen uitekramen

  I sab fa toc


  Maak melding

 20. Aan een ieder die hier weer te emotioneel reageert.

  Het is niet de aankomende president Bouterse die zorgt voor het uitnodigen van de buitenlandse gasten. Dit is de verantwoordelijkheid van de zittende president, dhr. Venetiaan. Voor mij een kromme regel, maar dat blijkt een recht te zijn van de vertrekkende president.

  Ik heb vanuit mijn netwerk van buitenlandse zaken van Suriname begrepen, dat er wel degelijk een aantal belangrijke buitenlandse politieke figuren, behalve Chavis, graag naar Suriname wilden komen voor de beediging van Bouterse. Bijvoorbeeld had Spanje ook belangstelling.

  Deze verzoeken zijn tegengehouden door president Venetiaan, maar opmerkelijk wel het verzoek van Chavis goedgekeurd. Politiek vuil spel???

  Vergeten jullie niet dat Bouterse pas morgen, donderdag, regeringsmacht verkrijgt.
  Srika


  Maak melding

 21. Wacht effe, wat krijgen we nou.

  Nu is duidelijk wat daar in Suriname gebeurd, de huidige president heeft uitnodigingen gestuurd in overleg zegt hij. MC zegt dat buitenlandse zaken moeilijk deed welke uitnodigingen en naar wie gestuurd moesten worden.
  Ik vind dit persoonlijk niet kunnen, is dit de reden waarom alleen Chavez komt, zou het zomaar kunnen dat de andere uitnodigingen gewoon te laat zijn verstuurd of helemaal niet.
  Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden.

  Nu zegt de Nederlandse ambassadeur, dat hij komt want hij zou zijn uitgenodigd. A mang disi na boro mang.

  Ik zie die arme ambassadeur al voor me twee brieven in de hand, wat zal ik doen. Ik ben de enigste die thuis mag blijven.

  Weet je wat laat hem maar komen, Boro Mangs zijn op Surinaamse feestjes toch altijd welkom.

  “Nederlandse ambassadeur maakt zich op voor inauguratie 11 Aug, 08:40
  De Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi heeft een formele uitnodiging voor het bijwonen van de inauguratie van Desi Bouterse als president van de republiek Suriname ontvangen. “De ambassadeur heeft aangegeven de inauguratie van de democratisch gekozen president van Suriname te zullen bijwonen.” Dit zegt de Nederlandse ambassade in een reactie op het bericht dat de ambassadeur niet welkom is op de inauguratie.

  Winston Lackin, de aankomende minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de ambassadeur niet welkom is. Hij merkt op dat de uitnodigingen naar bevriende naties verstuurd zijn door de huidige regering. “De Nederlandse vertegenwoordiger is niet welkom, want politiek Den Haag respecteert de verkiezing van de heer Bouterse niet. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken duidelijk laten blijken”, aldus Lackin. De ambassadeur krijgt een schrijven, waarin hem meegedeeld wordt dat hij niet welkom is.

  De ambassade wijst erop dat Nederland altijd een zakelijke en betrokken relatie met Suriname nastreeft en aangegeven heeft dat functionele contacten zullen worden onderhouden met de nieuwe Surinaamse regering en het staatshoofd. “De relatie tussen Nederland en Suriname is en blijft bijzonder, vanwege de gedeelde geschiedenis, de gezamenlijke taal en de vele persoonlijke contacten tussen mensen in onze twee landen”, zegt een woordvoerder van de ambassade. ”

  ——————————————
  “Regering-Venetiaan stuurde in overleg alle uitnodigingen inauguratie 11 Aug, 09:51
  Alle uitnodigingen aan buitenlandse relaties zijn verstuurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. President Ronald Venetiaan is verantwoordelijk voor het beleid totdat hij de macht donderdag heeft overgedragen aan aankomend staatshoofd, Desi Bouterse. Venetiaan zei in een gesprek met ‘ABC Actueel’ vanmorgen dat niet is aangeven van de zijde van de assembleevoorzitter en de gekozen president dat bepaalde relaties niet uitgenodigd moesten worden.

  Nederland is net als alle andere bevriende relaties uitgenodigd voor de inauguratie donderdag. “Wij blijven verantwoordelijk totdat we de bevoegdheden hebben overgedragen”, aldus Venetiaan. Hij merkte op dat achter de rug van minister Lygia Kraag van Buitenlandse Zaken geprobeerd is te manipuleren. Gepoogd is om te voorkomen dat de uitnodiging naar Nederland ging. “Deze poging tot manipulatie is gestuit”, aldus Venetiaan.

  Winston Lackin, aankomend minister van Buitenlandse Zaken, zegt aan Starnieuws dat het ministerie erg moeilijk deed in verschillende zaken. Zo wilde de Spaanse koning komen naar de inauguratie maar er is niet meegewerkt om een uitnodiging te sturen. Venetiaan zegt hierover dat het kort dag is en dat hij de regels in acht moet nemen. Hij legde uit dat iedereen die naar Suriname komt, valt onder de bescherming en verantwoordelijkheid van de huidige regering tot de machtsoverdracht.

  Aart Jacobi, de ambassadeur van Nederland, is uitgenodigd door de regering-Venetiaan, maar hij is van de nieuwe president niet welkom. Jacobi is van plan naar de inauguratie te gaan. Hij zal een brief krijgen waaruit blijkt dat hij niet welkom is.”


  Maak melding

 22. DAS dat ding is geen conviskeren maar Nationaliseren. Chavez had met zijn Nationalisatie plan dus duidelijk gemaakt dat de buitenlandse bedrijven die alleeen maar rijker werden door de bodemschatten leeg te plunderen terwijl de Venezuelanen alleen maar armer werden moest stoppen.

  Vandaar dat het gepeupel hier die niets weet, letterlijk uit de westerse kranten blijft citeren hoe slecht en kwaadaardig die Chavez niet is en dat enkel en alleen omdat hij opkwam voor de Venezuelaanse belangen.

  In feite zouden al die ontwikkelingslanden een heel grote Nationalisatie Plan moeten uitvoeren of massaal moeten afdwingen dat alles op basis van fifty-fifty gebeurd, dat zou ze in een keer uit de armoede helpen.

  Nu even naar Suriname, eigenlijk zijn er maar twee bedrijven die men zou kunnen nationaliseren nl Suralco en IAMGOLD.

  Suralco hoeft Bouterse niet te nationaliseren omdat ze onder Front zelf bauxiet zijn gaan importeren uit Brazilie. MAW door slecht front beleid is Suriname verworden van een Bauxiet export land naar een Bauxiet import land.

  Andere afspraken met Suralco is gewenst, dat zou moeten voldoen.

  IAMGOLD hoeft Bouterse ook niet te nationaliseren, ook met dit bedrijf zullen andere afspraken gemaakt moeten worden. Te beginnen met het stopzetten van electriciteit subsidie die front had afgesproken, dit alleen kost Suriname handenvol geld.

  Trouwens over IAMGOLD wil ik dit nog even kwijt, deze gasten hebben front aangeboden toen ze uit Guyana vertrokken en in Suriname wilden investeren dat Suriname aandelen moest nemen in het bedrijf, Suriname zou aandeelhouder zijn van IAMGOLD, de kleindenkende front heeft dit afgewezen omdat het geld zou kosten, om daarna gewoon met 5% akkoord te gaan en pas als iamgold zijn investring terug had verdiend.

  MC zal met bevriende landen of bedrijven onze eigen bodemschatten moeten delven, op basis van fifty-fifty.


  Maak melding

 23. @Na Mi 13
  Aan wie ligt het als niemand op je feestje komt?

  @Henky
  Maar dankzij al dat geld heeft de jeugd wel gegeten en scholing en medische zorg gekregen, etc. Daar hebben ze meer aan dat het korte gelukzalige gevoeld van een dom inauguratie feestje.

  @Remi
  Klets niet. De armoede is nu groter dan ooit om dat Chavez en vrienden alles slopen en jatten.


  Maak melding

 24. Mooi gezecht srika en na mi

  Toch nog mensen die nadenken..

  Dat wij dit kunnen zien en de regering+denktenk niet. .. Of is het toch MC zakkenvullerij

  Als zuid amerika net als europa 1 munteenheid slaat is het afgelopen met heel wat landen die hun economie grootendeels te danken hebben aan het plundere van ‘minor’ countries

  En het is goed dat die boromang niet welkom is, je hebt boromangs en lagiboromangs
  En het feit dat vene weer als een impotente staatshoofd handelt vind ik dat er een nationaal onderzoek moet komen wat hij zijn ambt allemaal heeft uitgevogeld. Dingen van hedendaagse tijd in plaats. Van de hele tijd over december te praten


  Maak melding

 25. Hahahahaaha ai mi boi srika op nummer 22 je hebt vernomen no mi boi, De west laat heel mooi zien hoe lacking en zijn vrienden mijn volk voor de gek houden als ze een vent zijn laat ze die brief publiceren waarop staat dat frankkrijk bouterse heeft gefiliciteerd mijn bronnen vertellen mij dat lacking nu al last heeft van de macht srika laten wij eerlijk blijven a.u.b jij beweerd iets die jij niet kan checken , niet iedereen wil in de zelfde ruimte zitten met surinaams grootste massamoodenaar mss is dat de redenen dat velen gasten niet op jou moordenaars feesje komen.


  Maak melding

 26. NaMi (#24 en 25),

  Gefeliciteerd! Nationalisering is het juiste woord als je voor je land Nationaliseert. Conviskeren is het juiste woord als je het tot je eigendom maakt. Zo heeft Desi zijn peperdure Domburg-fort in bezit gekregen. En ook te Lelydorp heeft hij een lap grond van vele hectares tot eigendom gemaakt.

  Vergeet niet dat ik grote bewondering heb voor Hugo Chavez. Durven opkomen voor je arme volk tegen de VS-uitbuiting is prachtig. Nationaliseren is ook prachtig.
  Maar dan moet je arme bevolking er rijker van worden en niet armer. En dat is nu in Venezuela gaande. Het arme volk wordt steeds armer. En wat is het probleem? Een kleine groep meelopers en vrienden van Hugo zijn hele rijke grootgrondbezitters geworden met heel veel vee. Deze mensen hadden op een spijkerbroek na, niets. Die zijn rijk geworden ja. Maar de arme bevolking wordt armer. Dat staat jou ook te wachten.

  Waarom je direkt aan mij moet denken?
  Omdat de waarheid pijn doet. Simpel!


  Maak melding

 27. Remi(#20),

  Ik sta aan jou kant als je de brutaliteit van Chavez ten opzichte van de Westers denkende landen ophemelt. Chavez en Fidel zijn in de ogen van de Amerikanen hele grote boosdoeners, simpel omdat ze niet in de pas willen meelopen.

  De uitbuiting door Amerikaanse bedrijven in Venezuela is een feit dus ontken ik die niet.
  Maar stop je die uitbuiting dan hoort je eigen volk er beter van te worden. Dat is helaas nog niet het geval in dit mooie land.

  Ik heb begrip voor de lef van Chavez (die schone handen heeft) om tegen de VS in te gaan. Dapper! Maar wat Desi doet om tegen Holland in te gaan terwijl de helft van de Surinamers daar wonen is niet erg slim.

  Desi maakt Holland zelf belangrijk door er steeds weer iets op tegen te hebben. Als hij dit negeert en zijn mond houdt staat hij sterker.


  Maak melding

 28. @DAS #30
  Ik kan het niet met je eens zijn DAS, maar kan me wel indenken wat jouw punt is. Ik zal zeker Bouterse’s verleden niet willen vergeten maar dat doet niets af aan het feit dat de man, op democratische wijze, door het Surinaamse volk verkozen is. En dan past het geen Nederlandse politicus om van te voren, (ondanks de man z’n track record) van alles en nog wat over de man te beweren, eigenlijk gewoon het Surinaamse volk te ridiculiseren en vooral disrespct tonen voor hun keus! Want dáár komt het in de praktijk op neer.

  Diplomatiek zit Nederland gewoon fout, ze hadden zich even moeten inhouden met hun openlijke aanvallen, en dan nog wel op een pas gekozen president?! Wie hij dan ook moge zijn, ze hadden zich even moeten inhouden. Dat was slimmer geweest. Ik denk eigenlijk dat ze Bouterse “bewust” uitgedaagd hebben om te zien of ze misschien met hem zouden kunnen marchanderen, zoals sinds 1954 gewoonlijk gewend waren en nog steeds zijn met politici van de kolonien en ex-kolonie’s in de West!

  Geloof me DAS, áls Bouterse gezwegen had, zoals jij het graag had willen zien, dan geloof me, dan zouden de hollanders verder zijn gegaan hem aan te vallen. Maar zo werkt de NL-politiek, “eerst ff testen of met die Bouta te spotten valt. Kijken of we hem kunnen ringeloren, zoals we al altijd gewend waren en zijn te doen met die Surinaamse en Antilliaanse politici uit de West”. Dát is o.m. de gedachtegang van politiek den haag als het om Suriname en de Antillen gaat!

  De Nederlanders zullen heus geen maatregelen tegen de Surinamers vertoevend in Nederland nemen hoor. Waarom zouden ze, de Surinamers in Nederland kunnen er toch niets aan doen dat de Surinamers in het thuisland voor Bouterse gekozen hebben?!

  Ja, ik snap het wel, het is een bittere pil voor Politiek den haag, maar nog meer voor Bouterse’s vijanden in Nederland, dat snapt eenieder heus wel. Maar de hollandse aanpak lost in dezen niets op, zo is het gewoon.

  Laat me je wat zeggen DAS, eigenlijk hoef ik je niets wijs te maken, want je weet heus wel dat Politiek Den Haag dit soort kunstjes vaker geflikt heeft met landen of volkeren die zij gekoloniseerd hebben. In feite, en dit ís ook vaker beweerd door verschillende hollandse historici, schijnt het voor de nederlandse staat ontzettend moeilijk te zijn om los te laten, hun voormalige koloniën los te laten. Terwijl ze in nederland zelf altijd een grootse mond opzetten over gelukkig verlost en bevrijdt te zijn van die geldverslindende ex-kolonien in de West!

  Maar in de praktijk kunnen ze er blijkbaar erg moeilijk tegen om geen invloed meer te kunnen uitoefenen op of in hun voormalige wingewesten! Dat is gewoon een feit. Hetzelfde WAS 60 jaren geleden het geval met Indonesie! Maar daar moesten ze al heel gauw met de staart tussen de benen inbinden, want Soekarno, de zijnen en hun opvolgers tot nu toe pikten dat gewoon niet! Nederland zal nooit meer invloed kunnen uitoefenen op of in Indonesie noch op het Indonesische volk! Net goed!

  Dat zie je nu ook uitdrukkelijk gebeuren met de Antillen die kleinschalig is, de Antilliaanse regering is zwak en pro nederland terwijl hun eilandgenoten in nederland vervolgd en zwaar gediscrimineerd worden door de nederlandse overheden en de NL politiek! De Antillen, een makkelijke prooi voor de Politieke PsychopatenClub Den Haag!

  De nederlandse staat moet wel van zeer goeden huize komen om zich op Bouterse te storten terwijl het bekend is dat nederland met de allergrootste boeven en massamoordenaars bekendstaande leiders goede zaken doet! Dus als je zegt politiek Den haag, dan zeg je automatisch ook met grote koeieletters “HYPOCRIET DEN HAAG” oftewel “HYPOCRIETEN” tot in het diepste van hun R..t 😉

  Je moet je ook kunnen indenken in iemand als Bouterse, maar al ging het niet om hem, je kunt er toch donder zeggen dat hij zich niet onbetuigd zou (kunnen) laten? Jij zegt dat hij z’n mond moest dichthouden omdat er hier 360.000 Surinamers in NL wonen. Nou ik zal je zeggen, als Bouterse zich niet had laten gelden, zou dat het sein voor politiek den haag geweest zijn om hem verder te blijven sarren. En zoals je zelf ook wel zult weten, is het bewezen dat het volk hem dan juist gaat steunen, want het volk zelf, zelfs dat gedeelte die niet voor hem gekozen heeft, zullen het op den duur als een belediging naar het gehele volk ervaren cq. beschouwen. Dat is een bewezen stelling! En ik kan me niet voorstellen dat de heren criticasters in politiek de haag dat niet wisten of weten. Zelfs ik, CuracaosAntilliaanse leek, ben op de hoogte van de werking van dit soort politieke “mechanismen”!

  DAS, pas maar op dat Bouterse jullie niet gaat verrassen, ik heb de indruk dat hij zich zal willen bewijzen, teneerste naar het Surinaamse volk toe, en ook de wereld, dat hij zijn uiterste best gaat doen, al was het maar om schuldgevoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.