zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse doet handreiking naar alle Surinamers

Bouterse doet handreiking naar alle Surinamers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – “Ik strek mijn handen uit naar allen die zich tegenstanders noemen, naar de NPS, de VHP, naar alle Surinamers.” Dit zei Desi Bouterse in het parlement na zijn verkiezing tot president. De handreiking moet iedereen bereid krijgen “om dit land op te bouwen.” De verkiezing van president en vicepresident moet een periode van tegenstellingen afsluiten.

“Het is vrij lang geleden dat de president in het parlement werd gekozen”, zei Bouterse. Voor hem is de verkiezing dan ook een historisch moment. Maar ook om een andere reden. “Het moment is ook historisch dat een kleine Indiaanse jongen uit Casiwinica (Indiaans dorp in Commewijne, red.) president zal zijn de komende periode”, aldus Bouterse. Hij bedankte tegenstrever Chandrikapersad Santokhi die hem eerder feliciteerde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

54 REACTIES
 1. Mijn oprechte medeleven voor hen die hun naaste verloren door het WAARSCHIJNLIJKE toedoen van deze President van Suriname!

  Groet : Linksom.


  Maak melding
 2. Als de singapore concept wordt uitgevoerd in suriname, dan zal iedere surinamer hard nodig zijn om mee te werken naar de opbouw van suriname. Waarschijnlijk zullen buitenlandse krachten ook op grote schaal worden in-gezet om de werkzaamheden versneld uit te voeren.


  Maak melding
 3. PARAMARIBO, 19 jul – “Ik strek mijn handen uit naar allen die zich tegenstanders noemen, naar de NPS, de VHP, naar alle Surinamers.” Dit zei Desi Bouterse in het parlement na zijn verkiezing tot president.

  Gefeliciteerd Desi Bouterse met te zijn de nieuwe President van de Republiek Suriname, wens jouw en het Kabinet heel veel voorspoed toe de komende regeerperiode en Gods zegen.


  Maak melding
 4. niks heeft mij zo getroffen toen de president bouterse zei dat een kleine indiaanse jongen president van Suriname is geworden.

  velen in de assemblee hebben dit klein zinnetje tot bezinning gebracht.ik hoop dat wij surinamers,dan bedoel ik ook hiermee te zeggen,alle surinamers waar ook ter wereld ons moeten afvragen.wat wij voor dit land kan doen.

  de jeugd en de bejaarden wachten op ons antwoord,in het bijzonder ons geliefd land.

  SRANAN SA WINI


  Maak melding
 5. Ik condoleer het Surinaamse volk, voor het onzekere voor wat er komen gaat, het is vrijwel honderd procent zeker dat vele investeerders zich gaan terugtrekken er maar niet aan gaan beginnen. De diplomatieke betrekkingen met vele landen zullen nu op een laag pitje gaan staan, met alle eventuele economische gevolgen van dien. Ongetwijfeld komt er een economische onzekerheid.

  Tevens wil ik de kersverse president van Suriname dhr. D.Bouterse feliciteren en vooral verzoeken om alles te doen ten gunste van het volk van Suriname. Dat we ook een veiligere Suriname in de toekomst tegemoet kunnen zien, waar niemand bang hoeft te zijn om in zijn eigen huis rustig te kunnen slapen. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel en andersom ook.


  Maak melding
 6. dit moet zeker een grap zijn hoe kunne ze hem nog een x als president kiezen hij heeft mijn tante en mijn nichtje en neefje vermoord!

  Hoe kan een moordenaar weer president worden ik begrijp hier niks van
  hij is niet eens berecht niks waarom hem er zijn zoveel surinamers kon er niemand president worden als of hij de enige bewoner is

  Ik ga in iedergeval niet meer naar suriname dit doet me teveel pijn alles komt naar boven ik was nog een klein meisje maar ik kende mijn tante heel goed en mijn nichtjes ook
  Uit respect naar hun toe zeg ik bij deze
  Dag suriname het was leuk in 2009 mijn geld komt daar niet meer ga liever in een land vakantie vieren waar mensen nadenken over wie ze kiezen als president niet iemand die mijn familie pijn heeft gedaan

  Ik voorspel bij deze dat hij niet veranderd is omdat hij zowiezo van plan is het land te plunderen niemand word er beter van
  een vos verliest nooit zijn streken wel zijn haren of zo iets
  vaarwel suriname en nu ga ik door met mijn leven pffffffff


  Maak melding
 7. De hand van God!

  Die is al aan Maradonna gegeven. OK! De hand van de Heilige Zoon, vooruit dan maar! Maar owee!
  Owee als deze hand weer terugvalt naar oude streken. Owee als deze hand de Surinamers weder krenkt. Allemachtig als deze hand zich in eigen boezem steekt.
  De hand van de Heilige Zoon bracht brood uit stenen; de hand van de Heilige Zoon heelde melaatsen en andere zieken; De hand van de Heilige Zoon verrichte wonderen en bracht rust.
  De scheidende president heeft het goed gezegd: “hoop op rust voor het volk” door de hand van deze zoon.


  Maak melding
 8. Beste mensen,

  De koehandel heeft plaatsgevonden, de dromen van sommigen zijn in vervulling gegaan.

  Een kleine indiaanse jongen uit Commewijne heeft zichzelf nu eindelijk President zien worden.

  Een boslandcreoolse jongen heeft voor zichzelf een mooie positie toebedeeld gekregen. Het DNA leiden zal hij gelukkig nooit hoeven te doen.

  Beiden waren voor 1980 gewone (modale) burgers.

  Beiden zijn anno 2010 financieel welgestelde Surinamers.

  De Surinaamse jeugd weet nu in elk geval wie hun voorbeelden zijn en hoe zij rijkdom kunnen vergaren.

  Kijkend naar de op straat gillende sympatisanten, kan elk weldenkend mens constateren welke types het zijn die nu verwachten dat zij het over 5 jaar veel beter hebben, niet uitmakend hoe zij eventueel die welstand bereiken.

  Het zijn veelal niet de types die bereid zijn door hard werken, opleiding of een langer termijnplan hun doel te bereiken.
  Zij krijgen graag en vinden hard werken lastig en ongeschoold no pai enough.

  Een oude (sluwe?) Javaan heeft dezelfde lijn van zijn voorbeeld (Soemita) gekozen n.l. dat de Javanen ,ongeacht wie er aan de macht komt, ervoor moeten zorgen altijd in het machtscentrum te zitten ofwel meeregeren.

  Zo zoetjes aan is het gedrag van zijn groepering binnen de SME gemeenschap bekend. Men weet in elk geval wat men aan hen heeft,want zij hebben altijd een prijs. History will show it over and over again.

  Anyhow, niet veroordelend geven wij de nu democratisch gekozen mensen (los van de MC/AC/VA poppenkast) gewoon het voordeel van de twijfel om waar te maken wat zij beloofd hebben.

  Zoals DDB er nu uitziet verwacht ik niet dat hij de volle 5 jaar vol maakt. Het zal niks te maken hebben met tegenwerking, afzetten of opstanden, maar gewoon alles op zijn beloop.

  Wie weet dat dit uiteindelijk wel een positief keerpunt is in de SME politiek. Laat ons dat hopen.

  De oude politiek is niet in staat gebleken op een voortvarende , niet op etnische sentimenten gebaseerde wijze te opereren.

  Wat het nu wordt (AC,VA) blijft afwachten,want de 2 genoemde groeperingen zijn duidelijk op etnische basis bezig om hun EIGEN achterban te bedienen.
  De leiders om hun posities te consolideren.

  Verhalen zoals “handelen in landsbelang” moet men zeker niet serieus nemen.
  Verhalen van verzoening etc., gaan erin als zoete koek.

  In SME wordt in elk geval binnen enkele weken aangetoond dat zij die elkaar eens konden vermoorden instaat zijn elkaar te omhelsen. Of er Judassen bij zijn zal de toekomst leren.

  Zelfs(VA) zij die eerst voor het maximale gingen, nemen nu genoegen met veel minder.
  In elk geval heeft een ieder zijn prijs.

  Als nu DDB zo’n emotioneel gebaar doet en de hand uitstrekt naar een ieder,dan zou hij zich een GROOT Surinamer kunnen noemen indien hij verder het LEF heeft het gebaar naar het volk en de nabestaanden te maken van een “Sorry voor gemaakte fouten”. Die zijn er immers gemaakt en dat kan NIEMAND ontkennen.

  Elk mens kan en mag fouten maken, maar een mens kan ook zijn grootheid laten zien door toe te geven.

  Ik denk niet dat grote volkstammen erop zitten te wachten dat DDB na 28(of 33) jaar nog de cel in gaat.

  Maar als hij vraagt om de afgelopen 65 jaar achter ons te laten, laat hij dan DAT ENE GEBAAR maken en kunnen wij misschien een hoofstuk afsluiten.

  ** SURINAME en de SURINAMERS. .HET GA JE GOED **


  Maak melding
 9. ik bharos moetniet haat dragent zijn.
  wenste het ergste voor desi bijna 30 jaar geleden.
  maar 30 jaar geleden was desi jong en dom,zoals alle militairen.
  ik hoop dat deze jongen groot is geworden ,niemand poging tot dooden zal toestaan.
  als jij meneer bouterse dit een aantal jaren vol kan houden ,ben jij de echte indiaanse jongen waar ik na mijn pensioen ook trots zal zijn.
  hoop het beste voor jouw en voor het volk van Suriname.
  nu heb jij de voordeel van de twijvel,laat het ook zien.


  Maak melding
 10. Ik wil zoveeeeeeeeeeeeeeeeel zeggen, maar woorden schieten mij te kort. Ik wil huilen maar mijn tranen zijn al aan een ander vergeven. Ik zou willen feliceteren maar condoleance staat mij in de weg.
  Ik zou…ik zou….laat ook maar want duizenden anderen voelen hetzelfde wat ik voel. IK heb wel een vraag: Hoe in vredesnaam denkt men het land te kunnen regeren als je niet eens naar het buitenland kan…………..Is het antwoord: “we hebben toch een “vieze president” of was het een vice president. Ik denk het eerste want het zal een puppet on a string zijn.

  De wereld zit nu achterover, net als ik en we wachten af wanneer de eerste schietincidenten zullen plaatsvinden. Wie zal als eerste zijn zin niet krijgen? Wie knalt wie? wordt brunsie weer freedom (uitbuiter) fighter. Wordt door de keuze op Bouterse de export van groente en goud ingetrokken omdat cocaine meer geld in het laatje brengt?
  Hoezo Bouterse in eigenland vervolgen? De man is president…. geef me een bigi brik. Ik denk dat Santoki nu heel goed moet oppassen. Een vos verliest wel zijn indianen haren maar nooit zijn STREKEN.

  Migado, ik heb toch gereageerd….foeiiiiiiiii


  Maak melding
 11. PS: intelectuelen, journalisten, geachte dr’s, drs’s en logen en gogen….. ren nu of blijf en hou absoluut je mond. Geen tegenspraak, want we willen geen nieuw bloedbad


  Maak melding
 12. Wat een ophef allemaal.
  zowel hier als in holland.
  wat staat Suriname te wachten?
  een tegen coup van de nederlanders en amerikanen? een telefoon coup vanuit washington? mijn gevoel zegt dat er meer gaat gebeuren. ik hoop dat ik het verkeerd heb. ik hoop dat Suriname voorruit zal gaan.
  ondanks de voorspelde boycot van velen zal het nieuwe kabinet het heel zwaar krijgen met name meer het vertrouwen naar het volk.
  er wordt nu al met argus ogen gekeken en geconcludeerd dat het afgelopen is met ons mooie land. ik hoop en denk van niet.
  voor het westen wordt zuid amerika een achtertuin vol met wit spul waar Suriname een belangrijke rol heeft in de export.
  het moet niet zo moeilijk zijn om een land met 500.000 inwonders te regeren. (lijkt mij)
  evalueer zelf even de afgelopen tijd wat voor een rommeltje is geweest in de DNA.
  De heer Bouterse wist al dat hij zijn doel zou bereiken.
  waarom is suriname zo belangrijk?
  denkt u zelf dat het komt door de heer door de heer bouterse ?

  Sranang mang heel veel succes.
  respect


  Maak melding
 13. wie niet in suriname meer wil komen, blijf maar in je land. blijf maar in je rijke land. vergeet niet dat een rijke land een arme land nodig om rijk te worden. we waren al jaren lang slaven van nederland. het is nou genoeg. waarom moeten wij slavernij vergeten ne jullie decembermoorden niet?? er zijn zoveel landen die met ons willen werken. dus weg met nederland met al haar inwoners…………


  Maak melding
 14. wat met tranen is betaald,betaal je niet terug met zout water.

  dit mooi gebaar hebben velen niet begrepen,
  nadat de pas gekozen president zijn rede heeft kunnen houden,zijn de pessimistische kanonnades losgebarsten.deze hebben niet een klein beetje respect getoond voor wat hen met gevoel is gegeven.

  het zijn dezelfde personen dat steeds het woord van waarden en normen bezigt.maar in werkelijkheid de grootste hypocrieten zijn.
  of zijn haan moet altijd koning kraaien.

  de vele vernederingen dat aan het hoofd van deze man geslingerd is door politieke tegenstanders was/is niet eenvoudig.en leden van de nederlandse regering gedraagt zich als wilde diplomaten in een circustent.

  de media in nederland is ondeskundig te werk gegaan en hebben zo ironisch genoeg alleen donkere nederlanders geïnterviewd hoe zei denken over de pas kozen president in suriname.alleen de deskundige suriname kenner was niemand minder dan john jansen.

  hebben deze onbewust of bewust meegewerkt om de haat te voeden en te verspreiden.als de politieke elite in mijn land had geluisterd naar het volk,dan was dit zeker anders afgelopen.

  de vele politieke blunders van de nieuw front leiders is hen duur komen te staan. politieke principes moest plaats maken voor machtsdronkenschap.de oude politieke gaarde is niet mee gegaan met de tijd en zijn blijven steken in de koloniale onbewustheid van het volk.

  de vele negatieve berichten over bouterse met de n d p heeft juist averecht gewerkt en heeft de mega combinatie groot gemaakt.de huidige generatie zijn echt niet gediend in fabeltjeskrant verhalen of de viswijf uitspraken.

  arrogantie of pessimisme verbeterd de wereld niet.wie bang leeft,gaat ook bang dood.


  Maak melding
 15. Gefeliciteerd of gecondoleerd???
  Ik begin met het feliciteren, de tijd zal uitwijzen (wat ik niet hoop) dat er gecondoleerd dient te worden.

  Time will tell.

  Op basis van het verleden en het heden vind ik het op zich een “vreemde” democratische beslissing/keuze.

  Ik hoop dat deze keuze meer is gemaakt op basis van het verstand dan op basis van emoties.

  Ik hoop dat de nieuwe president deze kans grijpt om te trachten zijn fouten uit het verleden een beetje goed te maken door het GEHELE Surinaamse volk over te hevelen naar een positive en hogere level en niet deze kans gebruikt om te “plunderen”.

  Misschien dat dan de nabestanden en de rest ondanks de pijn en bedenkingen nog over hun hart kunnen strijken voor deze president.

  Verder ben ik benieuwd hoe de internationale betrekkingen zich gaan ontwikkelen, omdat ik vrees dat investeerders kunnen vertrekken of nieuwe niet happig zullen zijn om te investeren in de republiek. En wat de rechtszaak betreft…benne ook benieuwd hoe dit in praktijk wat er hier van komen gaat.

  Ik wil zeggen ….Surinamers ..doe het samen , maar blijf kritisch naar elkaar toe.
  Met kritisch bedoel ik natuurlijk opbouwend 😉

  Oh.en..het is natuurlijk ook een kunst om “opbouwende” kritiek te kunnen incasseren en te kunne verwerken.

  Alla Sranang soema , kragti en tang boeg.

  P.s. Hij is niet de eerste “moordernaar”, die door een volk op een voetstuk geplaatst wordt.
  Er zijn genoeg voorbeelden te vinden in de wereldgeschiedenis. Sterker nog..sommige worden zelfs als helden gezien door “beschaafde” landen/volkeren.
  Ik bedoel maar..


  Maak melding
 16. zoveel negativiteit,geef de man een kans en stop een keer achter de blanken aan te rennen.
  Dhr Venetiaan heef nooit naar het volk gekeken of handelingen verrricht in naam van het volk.

  Laat nu iemand anders het proberen,en vergeet niet er zijn veeeeeeeeeel meer tegenstanders van het westen dus Suriname met Bouterse zal niet de enige zijn.

  When one door is close others are open


  Maak melding
 17. Heeft Front ooit de hand gereikt naar de NDP? Bouterse toont hiermee dat hij een groter man is dan mr. ‘Katibo’ Venetiaan. Hij heeft Santokhi bedankt zoals het hoort. Bouterse en wijlen Lachmon zijn de enigen die ooit eenheid heeft gebracht in dit land. Bouterse is nu de enige die het land weer kan verenigen.


  Maak melding
 18. “Bouterse doet handreiking naar alle Surinamers”

  Goed zo President Bouterse, dank je wel.

  Het is vroeger anders geweest, we hadden vroeger een President die de oppositie met wortel en tak wilde uitroeien.


  Maak melding
 19. hahahahahaa bouterse kan het land verenigen wat een grote onzin zeg ik vraag mij nog steeds af waar deze mensen die onzin wat zij hier uitkraien op baseren.


  Maak melding
 20. Ser, Een volk die een moordenaar als president kiest kan zich niet meer beroepen op haar slavernij-verleden; zij hebben zichzelf reeds verkocht !!

  Groet : Linksom.


  Maak melding
 21. Suriname een heel mooi land en een voorbeeld hoe een smeltkroes van rassen met elkaar kunnen wonen en leven, een voorbeeld voor de rest van de wereld hoe het kan.
  Fantastisch om haar mooie natuur en cultuur. Dan is het een gemiste kans om te kiezen voor een president met bondgenoten met een zeer besmet verleden. Had dat niet anders gekund vraag je je af. Een jonge bevolking laat zich leiden door oudjes uit het verleden. Juist deze bevolkings groep die het verleden niet kent of niet wil kennen. Respect voor degene die het leven lieten in de jaren 80 is niet aanwezig. Het blijft een gemiste kans voor jonge bestuurders met schone handen en een rationele kijk op de samenleving ipv machtspolitiek en persoonlijk gewin.


  Maak melding
 22. Ode aan Bram Behr

  Na 30 jaar is de verantwoordelijke voor de moord op jouw en 14 andere democraten op 8/9 december 1982 en zijn mede-misdadigers tegen de menselijkheid “legaal” aan de macht ge-komen. Vele andere landgenoten zijn door deze bende misdadigers op wrede wijze vermoord en hebben ook hun land moeten ontvluchten terwijl ze zich enorm verrijkten aan onze nationale rijkdommen als parasieten en woekeraars.

  Bram, wij missen je, omdat ons land terugvalt in wetteloosheid en zelfverrijking van een nieuwe elite, terwijl de massa van de arbeiders en arme landbouwers in Suriname alle lasten moeten dragen van de (internationale) kapitalistische economische crisis.

  Het meest missen wij de stem die je vertegenwoordigde: die van de Suralco-arbeider en de arme landbouwers. Je zette de eerste stappen om in de sporen van Adek het Surinaamse volk
  “tot strijdvaardig klassenbewustzijn” te brengen en het perspectief van het socialisme te geven.
  De oprichting van de Communistische Partij op 24 juni 1981 was een historische daad waar de zwakke nationale bourgeoisie, die op 25 februari 1980 (door het Nederlandse imperialisme geïnstigeerde), de militaire dictatuur – gepresenteerd als “revolutie” – als de dood zo bang voor was.

  Bram, jouw offer is de hoogste geweest die men kan brengen en zal niet worden vergeten, omdat enkele parasieten en profiteurs het nodig hebben voor hun “nationale democratische
  revolutie”, dat wil zeggen het ontwikkelen van het kapitalisme in Suriname.

  Het verlangen van ons volk naar nationale en sociale bevrijding kan alleen vervuld worden door hun georganiseerde klassenstrijd onder leiding van hun CP omdat dat de enige manier is die door de geschiedenis is bewezen succesvol te zijn en dit inzicht heb jij Bram ons mede bijgebracht.


  Maak melding
 23. Bouta wil zijn eigen hachje redden door een
  handreik te doen.Is de ” redder in nood “.
  Maar vergeet niet een moordenaar blijft een moordenaar.


  Maak melding
 24. Hoi Ser,

  Ik ben niet eens met: “weg met NL en haar bewoners”
  Waarom ik dit vind:
  1.Ondanks dat er vele NL zijn die ons, Surinamers liever zien vallen dan opstaan zijn er ook genoeg NL die ons wel zien opstaan.

  2.Het feit dat sommigen liever naar onze negatieve eigenschappen kijken en ons daarop veroordelen (zie o.a. de reacties op populistische website van…) wil niet zeggen dat wij op dezelfde manier met MENSEN uit Su, NL, Maroc, Ant etc moeten omgaan.
  Zie : http://www.telegraaf.nl/buitenland/7205748/__Bouterse_gekozen_tot_president__.html?p=26,1

  3.Verder kan je Suriname, antillen en Aruba en Nederland nog lang niet los van mekaar zien aangezien WIJ ALLEN in wat voor “negatieve” zin een band met elkaar hebben. En zolang er ZOVEEL Surinamers o.a. in NL wonen zal dit zo blijven lijkt mij.

  Wat wij als volk(een ieder die Suriname een warm hart toedraagt) bewijzen moeten (met of zonder Bouta) is dat wij afrekenen met het verleden en in het heden gezamelijk strijden voor de toekomst.

  Afrekenen met de slavernij van sommigen hun voorouders, afrekenen met het “slaaf(s)zijn”
  en ook afrekenen met de december-moorden.
  Hoe dit concreet wordt gedaan maakt misschien niet uit, als het maar als volk gebeurt en dat op het einde niemand zich hier meer op hoeft, wil of kan beroepen op december of slavernij.

  Het hangt vanaf wat Suriname wil:
  We hoeven niet te wachten op NL om af te rekenen met Europa(slavendrijver)of Afrika en muslims(slavenhandelaar) om met de slavernij af te rekenen.

  Het hangt vanaf wat Suriname wil:
  We hoeven ook niet op Bouta te wachten als wij willen afrekenen met de decembermoorden.

  Beide “problemen” kan Suriname zelf oplossen. Als Suriname het zelf maar wil!

  Als Suriname niks van de “buitenwacht” wil aantrekken, moet Suriname ook zelf stappen ondernemen om het zonder de buitenwacht af te kunnen en dit dmv vallen(wat vaak al gebeurd is en zal blijven gebeuren) en opstaan(zullen we ook blijven doen) de consequenties en ontwikkelingen te aanvaarden.

  Zoals ik zelf leef en dan oordeel: I take a look in the mirror & i stll got a long, long way to go.

  Respek & One Love.

  Hoi Linksom,

  “Ser, Een volk die een moordenaar als president kiest kan zich niet meer beroepen op haar slavernij-verleden; zij hebben zichzelf reeds verkocht !!”

  Kan jij je nader verklaren svp?
  Alvast bedankt.


  Maak melding
 25. Theo heeft de klepel horen luiden maar weet niet waar de bel hangt. Singapore model in Suriname hahaha wat een grap. Het grootste verschil is wel de sterke leider van Singapore Lee Kuan Yew (advocaat – Cambridge university) en Bouterse in Suriname( derde rangs militair, mensenrechten schender, moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel). Een groter verschil is niet denkbaar. En ja politieke en militaire macht heeft Bouterse al gehad in Suriname met desastreuze gevolgen op humanitaire en economisch vlak. Maar ja in het land der dommen en blinden is de minst gekwalificeerde koning.


  Maak melding
 26. Eigenlijk is het perfect dat deze Moordenaar president is geworden. De zelfdestructie heeft dan een aanvang. Uiterlijk negen maanden duurt de roes van de gewetenloze, daarna ontwaken zij met een enorme kater.

  Waarom die kater!? Wel alle beloften (denk aan WAT WIJ ZEGGEN DOEN WIJ) blijken podiumtaal te zijn, dat moet je niet letterlijk opvatten. Dus niets maar dan ook niets komt voor elkaar.

  De investeerders zetten alles op hold, buitenlandse investeerders bedenken zich (op China na) wel twee keer alvorens in een onzekere avontuur te stappen.

  En de Moordenaar heeft een coalitie bijeengebracht dat met frommel werk tot stand gekomen is. Ergo conclusio men kan wachten op de eerste spanningen binnen deze frommelcoalitie.

  Aan de zijlijn kon hij net als die blonde Indo in Nederland van alles roepen. Nu moet hij het waarmaken, zal ik jullie een geheim verklappen! De schoft kan het niet heeft het reeds telkenmale bewezen.

  Dus eind goed al goed, hij wordt uitgekotst! Dat is als hij tenminste thuis blijft.
  Mocht de schoft toch gaan reizen dan is de kans aanwezig dat hij een bordje snert eet in een cel aan de Noordzee.


  Maak melding
 27. zoveel jaren lang is jullie koningin niet naar su gekomen, nou komt uw minister zeggen dat ze nooit meer naar suriname komt, haha wat komt ze hier zoeken?? het westerse landen zijn bang voor strakke leiders. neem een voorbeeld aan president hugo chavez en fidel castro. tot zo ver ik weet zijn hun landen geen arme landen. en om te praten over moorden. de westerse landen zijn de grootste moordenaars. hoeveel mensen heeft bush vermoord??? hoeveel soldaten heeft nl naar het midden oosten gestuurd??? houden jullie op met jullie nonsens. iedereen moet een kans krijgen. niemand dwing je om naar hier te komen en als je hier bent koop dan snel een ticket en weg uit ons land.bedorven tomaten moeten uit het mand gehaald worden. dag nederland, welkom andere landen, hahaha


  Maak melding
 28. 1 ding dat wij surinamers kunnen over nemen van de blanken is hoe zij met elkaar om gaan hier in het parlement geen ruziek en gezeik ze doen hun uitterste best om hun land vooruit zien te laten gaan het wordt tijd dat wij met zn allen werken aan de op bouw van ons gelief land


  Maak melding
 29. Ik moet eerlijk zeggen ik ben ook geen voorstander van bouta. Maar als hij zelfs met de tegenpartij wil samen werken om suriname vooruit te helpen dan geeft hij me met die woorden al een goed gevoel. Nu de daden.

  Kom op bouta eerst suriname opbouwen dan mag je gaan zitten wat mij betreft. succes


  Maak melding
 30. jaaah eindeijk is meneer bouterse president geworden,je hebt het goed gedaan!! je bent echt een kanjer..maar hier bij zeg ik ook..als een dief in mijn huis komt stelen schiet ik hem DOOD!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 31. Voor de gene die tegen zijn sorrie dan moest je gericht kiezen.Houdt toch op met dat oude GED……….der.Wij Surinamers houden er van om steedts naar achteren te kijken .Waarom denken jullie dat Europa ons voor is met name Nederland omdat ze weten wat een Surinamer in staat is te doe als hij daartoe in de gelegenheidt word gesteld.Wij Surinamers zijn niet dom maar we laten ons mee sleuren .Elk volk kies voor een leider en het Surinamse volk heeft gekozen .Dus mondtje dicht en geen gezeur weer.Zetten jullie dit goed in je hoofd.Wie gekozen heeft moet er voor zorgen zijn keus trouw te blijven en ik hoop dat Nederland het nu ook weet dat wij in ons land te zeggen hebben en niet hun.Wij hebben gekozen en wie zich niet gewonnen voeld mag zich gauw gaan beraden om zich aan te sluiten bij de kant van Preside DESI DELANO BOUTESE van SURINAME.laten wij het land samen opbouwen en ik eindig net hoe ik begonnen ben niet kijken


  Maak melding
 32. Linksom, ik adviseer je om voorzichtig te zijn. Na 3 Augustus wordt de suprematische houding die Nederlanders en Euro-Surinamers koesteren tegenover Surinamers niet meer getolereerd. Ongeacht wie aan het roer staat van het land, wordt het hoog tijd dat de Surinamer weer wordt aangeleerd om van zijn land en zijn landgenoot te houden.

  Het gaat hier namelijk niet om wie meer bloed aan zijn handen heeft, want als je in staat bent om zoiets te roepen ben je verplicht je huiswerk gedaan te hebben; verreweg de meeste rijkdom in de wereld is gebouwd op de ruggen van anderen (losjes gezegd maar niet minder waar), en slavernij is wat dat betreft maar een klein voorbeeld van hoe de huidige wereldmachten hun positie hebben uitgekapt.

  Feit is dat er een nieuwe wind waait in het land, en iedereen moet accepteren dat, waar we ook naartoe gaan met deze wind, we het gezamenlijk moeten doen. Het enige wat negatieve reacties op dit moment kunnen doen, naar mijn mening, is verdeeldheid zaaien onder het volk, en juist het volk is nu harder dan ooit nodig om voor eens en altijd te bewijzen dat het WEL vooruit kan komen op eigen houtje, zij het met of zonder Bouterse aan het roer.

  Maar ik begrijp sowieso niet waarom je binnen 30 replies iemand die je verdenkt van medeplichtiging aan moord tot moordenaar kan bestempelen. Het maakt je tirades ongeloofwaardiger en kinderachtig in mijn ogen, en ik ben er ook niet van overtuigd dat je los van je uitgesproken mening over onze nieuwe staatshoofd het beste voor hebt met Suriname of haar bevolking.

  Het grootste probleem hier is niet het feit dat Bouterse president is, maar dat Euro-Surinamers nog steeds vastzitten in het indoctrinatie-beleid dat in Holland als o.a. scholing en integratie bekend staat.
  Het maakt niets uit, wanneer jij het besluit maakt om de ketenen van het verleden in het gezicht van je meesters te gooien, zul jij net als alle anderen verloren broeders en zusters met open armen ontvangen worden op de J.A.P. luchthaven.

  Gado Blesi


  Maak melding
 33. Indien dhr. Bouterse nu de grootheid kan opbrengen om de handen te strekken naar de anderen, en te vragen om de afgelopen 65 jaar achter ons te laten, dan zou het een prima gebaar zijn indien hij dan ook de GROOTHEID kan opbrengen naar het
  volk en de nabestaanden zijn EXCUSES te bieden voor fouten die er nu eenmaal gemaakt zijn.

  Geen mens is volmaakt, maar daar waar sommigen aangeven dat hij ook een mens met emoties is, en het ook moeilijk heeft met zaken uit het verleden, kan hij zijn grootheid tonen door een simpel gebaar.

  Daar wachten velen toch nog op.


  Maak melding
 34. mi brada nanga sisa laten we niet zo haatdragend zijn ,wat willen wij van mama sranang pe mi afo mi nene mi trotro broedoe long pai nanga sweti gi onoe tide ,waarmee zijn we bezig onze droeder verkopen hem kruizigen terwijl wij hem moeten steunen in het strijd tegen overheerser van buiten af .denken ze dat de wereld van vandaag het zelfde is dan dat van gisteren men praat over de wereld die niet met ons in zee zullen inverband met ONS PRECIDENT DDB wat verstaat zij onder de wereld , weten zij dat er landen zijn waar wij beteraf zijn dat de zogenaamde uitsluiters .laat je niet van de wijs brengen als zij het zo meeenden met ons dat was het nooit zo ver gekomen ,als wat je beriek zul je zelf moeten opbouwen zij aan zij sranag sa winie positie denken is de kracht van doorzetten surinamers ga er voor er is hoop tijden veranderen dit is ons kans


  Maak melding
 35. goed zo Donna niet meer daar gaan op vakantie ..GA MAAR NAAR AFGHANISTAN bij de hollandse beschermers die intussen naar huis toe willen.Bravo


  Maak melding
 36. Donna nr. 11. Je bent door de mand gevallen. Als het de bedoeling is in de huid van mij te kruipen dan is het bij dezen mislukt. Jouw verhaal rammelt aan alle kanten.

  En het is zeker niet in mijn stijl geschreven.

  Dus gasten op het forum wees gewaarschuwd.


  Maak melding
 37. De meningen zijn verdeeld over de handreiking van Baas,dat is duidelijk, had ie dan zijn kont moeten laten zien.
  Feit is wie wel de handreiking zal aanvaarden en wie niet, dat hou je toch altijd. We zien dat wel.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 38. #46.

  Is dit een bedreiging of kunnen wij een wederom een orgie van soso lobi verwachten!?

  Ik bewaar deze URL en indien er mensen lastig gevallen worden, doe ik aangifte!

  Even voor de duidelijkheid, er zijn in opdracht van, ja u raad het goed die stumper die u met baasje aanspreekt mensen van huis en uit de gevangenis gehaald. Van deze mensen is er slechts één levend uit het Fort gekomen, de overigen zijn gemarteld en vermoord.

  Knoop het goed in de oren (voor de rechter is de stumper verdachte die leiding en aanleiding gegeven heeft tot het martelen en vermoorden van mensen) voor mij is uw baasje een Moordenaar.


  Maak melding
 39. Jullie weten allemaal ik ben niet voor of tegen front en/of mega blok.

  Geef DDB een kans laat hij bewijzen dat hij geleerd heeft van zijn fouten lukt het hem vooruitgang te boeken met Su dan zijn er alleen maar winnaars dit gun ik het volk van suriname.
  Laten we wel even het bedrag in staatskas noteren en dan over 5 jaar kijken wat er gebeurt is en hoeveel er nog over is van dat geld dat door front nu is gespaart als het op is maar goed besteed is dat gheen probleem.
  Als hij er een potje van maakt en het verpest met het land dan moet hij deze keer wel de verantwoording nemen en opstappen en dan meteen alle oude mannen en vrouwen van front, megablok en noem maar op meenemen en breekt de tijd voor de nieuwe generatie aan in de politiek.

  Ik hoop dat het goed gaat zeker voor het volk van suriname geef hem een kans ook al heb ik mijn bedenkingen met de DDB maar een ieder moet een kans krijgen om te laten zien dat hij ten goede is veranderd. en laat het aaan het volk over of zij hem vergeven voor 8/12/82 en aan een nieuw begin beginnen.


  Maak melding
 40. Deze hand rijking zou ddb sieren,als hij nu de heer santokhie tot minister van staat zou benoemen..of tot buitenlandse zaken zou maken..


  Maak melding
 41. De meeste dromen zijn BEDROG en als je wakker word dat droom je nog, voor de aanhangers van massamoordenaar bouterse de mensen die bouterse weer een kans gunnen kennen deze Beest zijn verleden niet als bouterse 10 belofte doet maakt hij niets waar ga maar deze beest bouterse liegt dat zelf in geloofd.we wachten niet op een hand rijking maar de ware verhaal waarom moesten onze landgenoten op zo een wrede manier gedood worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES