donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinameVenetiaan: hoop op rust voor volk Suriname

Venetiaan: hoop op rust voor volk Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – President Ronald Venetiaan heeft een felicitatie aan Desi Bouterse en Robert Ameerali in het parlement vermeden. Hij feliciteerde de politieke partijen die voor Bouterse’s overwinning zorgden. Venetiaan noemt de verkiezing het resultaat van een dynamisch proces na de verkiezingen van mei. “Politieke partijen kwamen bij elkaar en zochten een basis voor samenwerken. Ik wil die partijen nu feliciteren en hoop dat zij erin slagen het volk een regering en regeerperiode aan te bieden van rust en vooruitgang.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. zoals wij gewoon zijn van de ex president met zijn huichelachtige/viswijf mentaliteit
  zal hij altijd proberen om de schuld op anderen te schuiven.ook mogen wij niet vergeten dat dit een cultuurgewoontes is bij de fronters,of beter gezegd bij de n p s-ers.hij moet de schuld bij zich zelfs zoeken en niet bij anderen.
  einde gepraat.

  nu maar naar de toekomst kijken en geen tijd voor onsportieve mensen.


  Maak melding
 2. ik hoop dat deze nieuwe beslissing, de komende jaren veel geluk en vooruitgang zal brengen in suriname, maar vooral politieke rust, in de komende tijd voor het surinaamse volk.


  Maak melding
 3. Deze man is een president onwaardig. Een vertrekkende president dient zijn waardigheid te behouden. Het gaat om een door het parlement gekozen staatshoofd, geheel volgens de grondwet van de staat Suriname. Ook Venetiaan valt onder dezelfde grondwet en dat hij niet het fatsoen kan opbrengen om zijn opvolger te feliciteren bewijst dat deze man ongeschikt was voor deze ambt. Het resultaat is daar, door corruptie en mismanagement van de regering Venetiaan is Bouterse nu aan de macht gekomen. Had deze man met zijn lange tenen goed gezorgd voor zijn land en onderdanen dan was Bouterse wellicht nooit aan de macht gekomen. En daarom was een felicitatie van de vertrekkende president aan de komende president op zijn plaats.


  Maak melding
 4. Door de handelswijze van dhr. Venetiaan heeft hij nog eens duidelijk aangetoond het ambt van President onwaardig te zijn geweest.

  Je hoeft het niet eens te zijn met de gang van zaken, of de persoon, maar zeker vanuit zijn functie was hij de eerste die respect diende te tonen voor de uitkomst van de wil van een groot deel van het volk.

  Per slot van rekening is het in SME langs democtratische weg verlopen.

  Het niet feliciteren van een persoon die door 36 DNA leden(MC,AC en VA) is verkozen toont aan hoe kleingeestig dhr. Venetiaan denkt en handelt.

  Voor de NPS te hopen dat deze man gauw de politiek vaarwel zegt en nieuw bloed aan het roer mag staan.
  Op zulke gasten staat SME niet te wachten.

  Hij heeft zijn 3 termijnen gehad, heeft eigenlijk niks bijzonders klaar gespeeld, bezit totaal niet over enige daadkracht, en was in elk geval niet de figuur om het land verder te leiden.

  Bedankt voor de geroemde
  “stabiele” periode, maar nu even trachten wat harder voorwaarts te gaan met Suriname, want met zijn stabiliteit bleven de armen ook stabiel ARM zonder enig perspectief op vooruitgang voor hen.

  Of de nieuwe bewinsdlieden het doen blijft afwachten, maar dan kunnen zij straks niet zeggen dat zij daar niet de kans voor hebben gehad.

  * GOD BLESS and be with SURINAME *


  Maak melding
 5. Vene bedankt voor je waardeloze leiderschap.Het volk zal nu de vruchten plukken,Vene en Sardjoe foeiiii… arrogante imbecielen…schaam je!


  Maak melding
 6. ik feliciteer de president van suriname,dhr bouterse,en de mensen om zich heen.
  persoonlijk vind ik dat bouterse een nieuwe kans moet krijgen zoals nu van het surinaamse volk.
  nu kan dhr bouterse laten zien, wat hij met suriname kan, en in de toekomst.
  we kijken teveel in de verledentijd , en dat vind ik niet positief.
  ik weet zeker dat bouterse het goed zal doen in sur.gefeliciteerd bouta.
  .


  Maak melding
 7. Dat correct gedragspatroon verwachtte ik wel van de heer Venetiaan.Het blijft een correcte man!Ook dat hij dan een eerlijk advies (in belang van de betrekkingsnormalisatie)aan de vriendjes bij de noordzee geeft.Houd je groot Nederland en doe wat jebehoord te doen als “respectabel groot land”


  Maak melding
 8. Dat correct gedragspatroon verwachtte ik wel van de heer Venetiaan.Het blijft een correcte man!Ook dat hij dan een eerlijk advies (in belang van de betrekkingsnormalisatie)aan de vriendjes bij de noordzee geeft:Ned doe je zelf opgelegde plicht.


  Maak melding
 9. een ding is zeker. Bouterse heeft niet zichzelf tot president gemaakt, hij is gekozen door een ruime absolute meerderheid en een nog ruimer relatieve meerderheid tov tok tokkie.
  Dit is geen uitkomst van toevalligheid, blijkbaar is het suri volk nu wijzer en blijkbaar heeft het front het ernstig verbruid en blijkbaar is bouterse populairder en dat ook zijn redenen hebben.
  nu aan bouterse of hij het vertrouwen beschaamt of niet.


  Maak melding
 10. Vene is arrogant, onbeschoft en haatdragend. Hij maakt zijn tronie helemaal waar. En hier heeft Suriname het nou 15 jaar mee moeten doen. Deze man was geen leider maar een gewoon te verwaarlozen sujet. Nu gaat ie naar Nederland verhuizen waar hij zijn memoires goed kan verkopen want Suriname verkopen kan ie niet meer. En nu te hopen dat al die Goud deals en houtkap deals en palmolie deals tegen het licht gehouden worden en die zogenaamde investeerders op het vliegtuig worden gezet.


  Maak melding
 11. Neus, probeer het eens wat positiever te zien. Het was inderdaad een dynamisch proces de afgelopen weken, ook al zal El Vene dat wel cynisch bedoelen. De uitkomst is echter wel dat er nu een regering is met een echte meerderheid in het parlement zodat er echt geregeerd kan worden, ipv dat twee ongeveer even grote machtsblokken elkaar in een wurggreep houden met als gevolg stagnatie op alle vlakken. Daarnaast bieden de huidige historische ontwikkelingen het Surinaamse volk een kans op verzoening en daadwerkelijke vrede. Misschien dat er nu ook een daadwerkelijk eerherstel kan komen voor de slachtoffers van de dictatuur in de jaren tachtig, hoe paradoxaal dat ook moge klinken.

  Dus, go with the flow, houd je niet vast aan de zekerheden van gisteren maar kijk ook eens wat morgen te bieden heeft.


  Maak melding
 12. Zelf heb ik een kleurrijk frobeltijd gekend. Ik ben bang dat El Vene voor wat dat betreft een grote gap heeft.

  Er is definitief iets mis met deze grote zoon van Suriname.

  Een verbeten man! Wie zou het zeggen???


  Maak melding
 13. Suriname huilt waar het nooit heeft gelachen!

  Het is hier altijd kommer en kwel geweest.

  Waar komen anders al die stelselmatige errupties vandaan?

  Toen ik opgroeide hebben wij het warmeten nooit eerder dan 16.00-uur of later gehad. Waren dat goede tijden neus?


  Maak melding
 14. Ik ben geen aanhanger van Bouterse en ook niet van de NDP, maar gezien de economische omstandigheden denk ik dat hij op dit moment de juiste man is als president van Suriname.

  De regering Venetiaan heeft gedurende 15 jaar veel onvoordelige contracten afgesloten met buitenlandse investeerders. Dit omdat men de knowhow miste om goede contracten af te sluiten, waarbij de onderhandelingen werden gevoerd vanuit een onderdanige positie. Gevolg is dat deze buitenlandse investeerders nu mega-winsten behalen en de staat Suriname zit opgescheept met een mega-milieuvervuiling en mini-inkomsten uit haar bodemschatten.

  Buitenlandse investeerders zullen nu met Bouterse als staatshoofd eerder geneigd zijn om de lopende contracten te herzien. Immers zij weten dat met deze man niet te spotten valt. Weigering om herziening leidt wellicht tot onteigening van hun bedrijven a la Bolivia. Dit risico zullen ze nu niet willen lopen, anders dan bij Santhoki (NF) die op de valreep nog een voor deze uitbuiters gunstige deals heeft bewerkstelligd.

  Ik verwacht dat Bouterse de komende jaren, vooral aan Nederland, laat zien dat zijn tegenstaanders het bij het verkeerde eind hebben gehad met hun stellingname jegens Suriname en hem persoonlijk als president van Suriname.

  De beste manier om dit te weerleggen is een solide economische groei, gebaseerd op inkomsten uit eigen bodemschatten en diepte investeringen. Afslanken van het ambtenaren apparaat dient voorrang. Uitgaven in de publieke sector zijn niet-productieve uitgaven, waartegenover geen inkomsten staan. Een herplaatsingsbeleid van deze ambtenaren dient de komende jaren eveneens voorrang te krijgen, onder het motto van “ander werk voor inkomen”. Ambtenaren die weigeren om ander werk te accepteren in de private sector raken hun baan en inkomen kwijt. Deze stok achter de deur is de enige manier om uit de neerwaartste spiraal te geraken. Ik geef deze president en zijn regering het voordeel van de twijfel.


  Maak melding
 15. @ nuriel.
  gezien zijn verleden mag je meer twjfels hebben gisteren heeft al een schot voor de boeg gegeven dat laat zien dat het enige wat veranderd is aan deze massamoorden zijn dikke kop is en zijn nette pak voor de rest is hij in mijn ogen de zelfde moordenaar gebleven luister naar de antwoorden wat hij geeft op vragen over december moorden en de samenwerking met nederland de zelfde grote smoel van vroeger. bouterse en zijn aanhangers vergeten één belangrijk ding je mag zoveel bodemschatten hebben als je het niet uit grond kan halen en niet kan verkopen heb je er niets mee ik heb naar en paar reaktie van zijn aanhangers geluisterd de zelfde emotioneel gelul wat wij hier iedere dag lezen komt uit domme achterlijke waffel van hun.


  Maak melding
 16. Oud-president Vene is en was idd niet geknipt voor dit werk.
  Men maakt en breekt in suriname met volksvertegenwoordigers die doen wat zij willen.
  Hopelijk is de nieuwe president wel een man van woord zowel daad… en betekend hij veel voor het eigen volk(Blacka,Ingie,hindustanie,Javanen) alles hoort bij elkaar als een volk Suriname.

  Hoewel de eigen bevolking meestal niet aanspreekbaar was over dit onderwerp(eigen ervaring) leert de wetenschap toch anders.

  Suriname is een mooi en rijk land hopelijk word het nu wel op de juiste wijze bestuurd.

  Jah Bless Surinam
  Jah Bless Surinam people
  And Jah Bless Bouta..!!!

  Mek alla san wakka boeng.


  Maak melding
 17. Venetiaan zit met een pruillip, omdat het ambtsketen wisselt van drager!
  Waarschijnlijk stuurt hij het op per post naar Bouterse!!
  In het parlement zullen we ook als hij nooit wat zegt hem niet over het hoofd zien!
  Met zo’n rooie hamlap onder zijn neus is hij niet te missen!
  Kijken of het hem lukt als parlementarier die biggie lip tip tip in beweging te krijgen!!


  Maak melding
 18. nauw over nps gesproken mij oude schoenen die konden niet meer recycle worden. wordt en is tijd voor vernieuwing iets waar wij surinaamers jaren naar gehoopt hebben.suriname heb meer vertrouw met mekaar . bewijst als surinaamers dat wij 1 zijn en met z,n alle kunnen werken aan een beter surimaribo . heb vetrouw in je zelfs en in onze leider en bouta jij bent voor en van suriname. bewijst dat het goed komt. want vertrouwen hebben wij in u bouta


  Maak melding
 19. Als de Haan kraait!

  Als de Haan ‘s-morgens vroeg kraait, is Baiwa al wakker. Dan loopt Paiman met zijn hower al naar het achtererf om zijn cassave aanplant van onkruid te ontdoen. Omoe Aloi is al klaar wakker en poetst zijn tanden met een mok hete thee. In het Indianendorp haalt Maipio water voor de bereiding van de soep van de dag.

  Als de Haan ‘s-morgens vroeg kraait, zullen al deze handelingen moeten worden aangevuld met harder werken. Vroeg op, uitrekken, poetsen, aankleden en rap naar de baas.

  Als de Haan ‘s-morgens vroeg kraait, is het weer een nieuwe dag. Dan hopen alle echte Surinamers te kunnen plukken van de vorige dag. Dan pas is er vooruitgang.

  Als de Haan ‘s-morgens vroeg kraait, dan is het hopelijk een mooie, zonnige dag. Een dag van bloei, groei, blijdschap, geluk en rust.


  Maak melding
 20. Hoi Das,

  Die haan heeft nog niet eens driemaal gekraaid, en de wereld “lijkt” te zullen veranderen 🙂 Hmm, ik beloof plechtig, dat ik vaker naar de kerk ga!

  copy/paste
  Petrus ontkende 3 keer achtereen dat hij een vriend van Jezus was.
  Toen kraaide een haan en herinnerde Petrus zich dat Jezus gezegd had:
  “Voordat de haan kraait zul jij mij 3 keer verloochenen”.
  Petrus huilde toen bitter. Tranen van spijt . . .

  Zie berichtje “spijtbetuiging”.
  Laten we hopen dat het waar is!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES