A Combinatie claimt vicepresidentschap Suriname

39

PARAMARIBO, 8 jun – A Combinatie, AC, claimt het vicepresidentschap van de republiek voor zichzelf. AC-topman Paul Abena ziet geen ruimte voor anderen. Dat is inclusief de Volks Alliantie van Paul Somohardjo. Het is een kwestie van elementair rekenen.

“Als je weet dat wij zeven parlementszetels hebben en de anderen zes, dan kun je zelf je conclusie trekken”, zegt Abena. Hij gaat daarmee voorbij aan de absolute voorwaarde van Somohardjo. Die wil alleen mee als hij het vicepresidentschap krijgt toegeschoven. “Het maakt niet uit hoeveel en welke ministeries wij krijgen, het vicepresidentschap is voor ons principieel”, aldus Somohardjo.

Het maakt opname in de nieuwe coalitie er niet makkelijker op. Somohardjo is erop gebrand zijn oude politieke kameraden van het Nieuw Front het nakijken te geven. Hij verliet hen vanwege zijn ambities. Het Nieuw Front vond het presidentschap te hoog gegrepen. Nu vicepresident worden zou minstens een politieke overwinning betekenen. AC weet niet van wijken. “We praten binnenkort over invulling van posten”, aldus Abena.


39 REACTIES

 1. Ik vraag me een paar dingen af:
  Zou Front nog bereid zijn om Somo terug te nemen? Welke voorwaarden zou Front dan stellen? Zouden ze aardig tegen hem zijn of zullen ze hem het lummeltje met de grote broek noemen? Wat kan deze man eigenlijk presteren? Hij heeft wel ballen om hard te roepen maar hij blijkt op het juiste moment dat ding niet omhoog te kunnen krijgen. Hmm mmm mmm, Schande! Sjing! Shame on you.
  Wat een vernedering als je daarop gestemd hebt.


  Maak melding

 2. Dit is te belachelijk voor woorden.
  Geeft aan hoe deze pricipeloze man is.
  Deze vertoning zal zeker een staartje hebben.
  Ben benieuwd hoe MC zich uit deze chantabele situatie gaat redden. Ze wisten met wie ze om tafel zouden zitten.
  het volk heeft gekozen?
  Dan krijgt het wat ze verdienen.


  Maak melding

 3. Brunswijck(AC) en Somo(PL) willen beiden VP worden. Maar beide figuren hebben in het verleden dood en verderf gezaaid in Suriname. Somo was lid van de Bevrijdingsraad en Brunswijck was van het Jungle Commando. Deze personen zijn dus ongeschikt. Wie geschikt zou zijn is Willy Soemita. Sedert 2000 heeft hij Bouterse gesteund en is mede aan hem te danken dat de MC een eclatante overwinning heeft behaald bij de laatstgehouden verkiezingen. Soemita was tientallen jaren lid van het parlement, minister van LVV en minister van Soc.Zaken. Ook was hij vice-prmier onder Henck Arron. Hij heeft de vredesbesprekingen met het JC geleid en ontving in 2005 de Kwakoe Award in Amsterdam. Een man dus, die kan bogen op een ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Hij heeft de onafhankelijkheid van Suriname helpen realiseren. Hij maakt geen vlieg kwaad en heeft de wapens niet opgenomen om andere Surinamers het leven zuur te maken.
  Voorwaar Soemita is een betrouwbare en geschikte kandidaat voor het vice-presidentschap.

  Benito


  Maak melding

 4. Wat een gezeik allemaal.
  Nu hoor je niemand meer praten over het volk.
  Een paar dagen geleden hoorde je ze nog roepen, het volk bepaald, het volk dit, het volk dat…….
  En sinds na de verkiezing hoor je alleenmaal wie welke functie wilt hebben.

  Deze mensen hebben geen schaamte gevoel en respect.

  alfa


  Maak melding

 5. Wat een gezeik allemaal.
  Nu hoor je niemand meer praten over het volk.
  Een paar dagen geleden hoorde je ze nog roepen, het volk bepaald, het volk dit, het volk dat…….
  En sinds na de verkiezing hoor je alleenmaar wie welke functie wilt hebben.

  Deze mensen hebben geen schaamte gevoel en respect.

  alfa


  Maak melding

 6. Een functie bezetten is heel leuk hoor,,máár de kapacietijd de kennis kundigheid ervaring overwicht accentatie hebben is wat anders ..


  Maak melding

 7. Somo neem mijn advies aan: ga niet in de coalitie met de combinatie dictator/moordenaar en hersenloze/boef/rover.
  Als D.D.B. zijn zin niet krijgt wordt je op een dwaalspoor gezet en als Brunsie zijn zin niet krijgt ben je genoodzaakt met tien lijfwachten te lopen. Kijk maar naar allendy: wat zei Brunsie toen tegen allendy. “teken ? neks no teken” kort daarna moest allendy lijfwachten inroepen. Dit is de manier waarop straks leiding wordt gegeven aan het land. Somo je ben een kei in het oppositie voeren. Mek denk mang denki tak you drungu gi a VP-post.
  Ga de 30.000 stemmers niet als stemvee gebruiken om het rechtssysteem sraks door deze leiders om zeep te helpen. Surinamers hebben toch geen geheugen en weten niet meer hoeveel progressieven en intelectuelen met met alle middelen zijn verdwenen. De middelen zullen niet meer het zelfde zijn, maar marked my words “de methode zal blijven bestaan”.


  Maak melding

 8. Hier wat lekkers voor jullie !

  Bar ‘ puru – Schreeuw het uit!
  Documentaire waarin de geestelijke nood van burgers en vluchtelingen geregistreerd wordt, maar ook van Brunswijks Jungle Commando ‘ s en de militairen. De Binnenlandse Oorlog, de strijd tussen Ronnie Brunswijk en zijn vroegere baas, legerleider Desi Bouterse, duurde van 1986 tot augustus 1992. Honderden burgers en strijders kwamen om; duizenden binnenlandbewoners sloegen op de vlucht.
  http://player.omroep.nl/?aflID=9517898
  veel huil plezier !


  Maak melding

 9. Als de AC met de MC alleen de coalitie gaan vormen dan is het vice-president-schap niet meer belangrijk voor de AC , omdat als AC uitstapt valt de regering. Verder wordt de vice-president belangrijk voor de MC om in de vvv de hindoestaanse achterban tevreden te stellen, door DRS.PARMESSAR vice president te maken van suriname. Wij leven nouw eenmaal in suriname, waar iedere bevolkingsgroep zich wil terugzien in de hoogste positie.


  Maak melding

 10. De strijd tussen Boutserse en Brunswijk was een ordinaire drugsoorlog tussen twee drugsbaronnen. Dat iedereen zo jubelend is over hun verzoening. Eens een crimineel atijd een crimineel. Mie ati e kre dji sranan.


  Maak melding

 11. Deze hele poppenkast toont nog eens duidelijk aan waar het wel/niet om gaat in SME.

  Somo zegt simpelweg: “Maakt niet uit hoeveel ministersposten zij (VA) krijgen, als zij maar de ene post van Vice President mogen invullen”.

  Hoe zielig en doorzichtig is deze man niet,en maalt hij eigenlijk wel om het landsbelang.

  Ik vraag mij af wat al de volgelingen van deze man nu eigenlijk vinden van “hun grote leider Somo”.

  Dit toont enkel het EIGEN BELANG van de persoon dat voorop staat en verder intereseert het hem totaal niet.

  Ik zou het MC adviseren enkel met AC te regeren, en hopelijk is het AC zo verstandig een capabele kandidaat als vice president naar voren te schuiven, en SME niet belachelijk te maken met President Bouterse en daarnaast Vice President Brunswijk, want daar zal SME enkel voor LUL staan in de wereld.

  **Alle WIJSHEID a/d SURINAMERS**


  Maak melding

 12. Soemita kan wel geschikt zijn, maar al deze bejaarde mannen hebben te weinig stuwkracht. De jongeren hebben te weinig ervaring. Mr Bouterse kan het best proberen een gouden combinatie te creeeren van oude ervaren knowledgeble guys combined met jonge daadkrachtige opgeleide nieuw denkers ! Bouterse moet niet zo smachten naar de rol van Pres. Het streelt niet goed. Ook al denkt hij zelf dat. Vele niet MC’rs zouden hem juist een super staatsman vinden als hij het GOUDEN TEAM bij elkaar weet te vormen en ze vooral niet de les komt voorlezen, zoals hij al begonnen is, Ramdien Sardjoe te vertellen dat ie niet eens mag nadenken over het kiezen of suggereren van een President. Dit komt zo dictatorisch over. Doe een beetje moeite mr Bouterse om niet zo dictatorisch over te komen, dan zal je meer zieltjes winnen man !


  Maak melding

 13. Wat zich nu in switi Sranan voltrekt is 23-jaar geleden voorspeld door een stervende Hollandse vrouw, die op haar laatste krachten afreisde naar Paramaribo om Brunswijk en Bouterse aan het verstand te brengen dat zij te zijner tijd een belangrijke rol zullen vervullen in de opbouw-/ontwikkeling van Suriname. Ik heb persoonlijk mogen bemiddelen bij de ontmoeting met DDB. Ik was niet in de positie om met Brinswijk te communiceren.

  Na haar gesprek met Bouterse overleed de dame evenwel 11 dagen later in Holland aan de gevolgen van kanker.

  Ik vond het toenterijd maar komedie, totdat het moment aanbrak waarop die twee een samenwerking aangingen.

  Anno 2010 ben ik wel geinteresseerd in het inhoudelijke van dat gesprek tussen R.N.(RIP) en D.B..


  Maak melding

 14. Het is van groot belang dat wij de goede daden van de vorige regering overnemen en de minder goede dingen nalaten.Suriname kan beter worden indien de juiste personen op de juiste plaats innemen binnen de regering. Het mag niet zo zijn dat wij tedoen krijgen met een situatie waarbij juist personen die op macht belust zijn en de capasiteit niet beschikken op een hoge stoel worden geplaats en niet eens weten hoe suriname naar betere hoogtes te voeren .Wij hebben surinamers die voldoende gemotiveerd zijn die geplaats kunnen worden.

  Lloyd DV


  Maak melding

 15. Somo heeft nu een lelijk probleem.
  Speel nooit spelletjes..nu moet hij begrijpen dat door zijn onbetrouwbaarheid…Hij zich zelf in de nesten gewerkt heeft.


  Maak melding

 16. AC topman Paul Abena ziet geen ruimte voor anderen want hij is de bepaler en vooraf is er een en ander binnen hun partij afgesproken. Doorgestokenkaart noem ik dat!!

  En natuurlijk weten zij niet van afwijken. Al met al, wens ik jullie allen alle geluk van de wereld toe!!!! SME mag het hebben van mij!!!

  Ik geloof wel in nieuwe kansen. Maak er geen zootje van !!
  Laat de daden zien en niet zitten pokeren!!

  Zorg ook ervoor dat de plekken bij Maria- school, AZ ziekenhuis en elders niet vol loopt door regen. Doe ogen open en zie dingen wat niet deugt en grijp positief in.


  Maak melding

 17. Ondanks alle mooie praatjes, speelt etniciteit nog steeds een rol in de Surinaamse politiek. Bijna 35% van de DNA leden hebben een Hindostaanse achtergrond.Als Bouterse het vertrouwen van deze groep wil behouden, kan hij het niet maken om alle belangrijke posities in creoolse handen te leggen. Ik heb begrepen dat Bouterse president wordt en Mw. Simons voorzitter van de DNA. Als AC de vice president gaat voordragen zal deze uit de marron groep afkomstig zijn.


  Maak melding

 18. Nu begint het al.Suriname gaat de verdoemenis
  in.Wat een afgang voor het land.Als zulke lieden suriname moeten regeren.In het buitenland lachen ze ons uit.Die gasten hebben geen visie en ze vullen alleen maar hun zakken en gaan weer weg.Bouta als president is een totale ramp voor het land.De jonge kiezers hebben gekozen dus moeten ze ook voelen.Ze kunnen zeggen wat ze willen maar vene was geen zakkenvullers.Het is triest voor sranan.


  Maak melding

 19. Bouta president.
  Brunswijk vice president.
  Somohardjo vice president.
  Een ramp voor suriname.
  De kiezers weten het ook niet beter.
  Het zal altijd een zootje zijn.
  In het buitenland begrijpt niemand dat.


  Maak melding

 20. @ pinto.
  Blijf jij maar lekker dromen, op nummer 13 kan jij zien wat deze twee beesten in mijn land en met mijn bevolking hebben gedaan.


  Maak melding

 21. waar bleven de trouwe MC mensen US dolars gaan omhoog, Huizen te koop .

  MC kiezers waar blijven de hooge tonen van jullie ,jullie gaan huilen .

  lafoe boy


  Maak melding

 22. BriepBap

  HEBBEN JULLIE HET REEDS GEHOORD…SOMO heeft zich ingezet als vader van Su….vader van het land mi boi.
  Met dit neemt die man een gigantische voorsprong op Ram. S.& R..Ven.
  En hij laat nu duidelijk zien dat wortel en tak vernietigen niet van hem afkomstig is maar van anderen…laten wij dit nu duidelijk gaan begrijpen…….. IS HIJ ZO WIJS…… OF ZIJN DE ANDEREN TE DOM.
  MAAR EEN DING IS DUIDELIJK, HIJ IS NU GROTER DAN NPS.incl VHP…komt het dat hij wijzer en slimmer is..………..SOMO kiest voor……….. COALITIE…zonder één eis op tafel te leggen…..niemand en ook niemand had dit verwacht….geen vriend nog vijand…….SOMO heeft weer gewonnen let maar op!

  dWT


  Maak melding

 23. Lekkermang @32,

  Misschien had je het nog niet door, maar MC is nog niet aan de macht. Front regeert nogsteeds en dit hebben we allemaal te danken aan die zgn. front stabiliteit.

  Je zou moeten vragen waar de president van de Republiek Suriname is? Hij is sinds 25 mei niet meer in het openbaar verschenen, sardjoe gaat desondanks voor 3 dagen naar Nederland, dus Suriname is eigenlijk onbestuurbaar momenteel, geen beleid, geen actie niets.

  Typisch iets voor de front misdadigers, ontwrichting, obstructie, verraad en diefstal tekenend voor front.


  Maak melding

 24. Tijdens mijn algemene kadervorming in Haarlem(Ripperdakazerne) zou een bekende wachtmeester hebben gezegd, “lach maar als je begraven wordt DU.”


  Maak melding

 25. oohw dus die hollanders hebben jou een goede kadervorming geven maar jij hebt het niet tot jou laten doordringen, pinto ik volg jou al hele tijd een grotere leugenaar ben niet eerdere tegengekomen werk jij niet meer voor die speciaale dienst in suriname vuil-ophaal dienst dot’wagiman, we gaan allemaal dood een keer pinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.