Leger Suriname krijgt tien Ford pick-ups van VS

35

PARAMARIBO, 19 mei – De Amerikaanse regering heeft het leger tien Ford pick-ups geschonken. De schenking van ruim een half miljoen dollar moet de misdaadbestrijding vergemakkelijken. “Het leger heeft een voorname rol in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad”, zegt de Amerikaanse ambassadeur John Nay.

Drugssmokkel, terrorisme en mensenhandel vallen alle onder die kop. “De voertuigen kunnen van nut blijken bij onder meer acties tegen terroristen en wanneer Suriname’s territoriale integriteit wordt bedreigd”, zegt Nay. Washington ziet grensoverschrijdende misdaad als een levensgrote dreiging. Suriname mag niet in de kou worden gelaten. Vandaar de schenking.

Washington neemt ook nog het onderhoud voor zijn rekening de komende twee jaar. Ook voor onderdelen wordt betaald. “We doen dit omdat het leger de afgelopen jaren heeft getoond democratie en mensenrechten te respecteren”, aldus Nay. Minister Ivan Fernald van Defensie beaamt Nay’s waarneming. “We mogen trots zijn op de prestaties van het leger.”


35 REACTIES

 1. PARAMARIBO, 19 mei – De Amerikaanse regering heeft het leger tien Ford pick-ups geschonken. De schenking van ruim een half miljoen dollar moet de misdaadbestrijding vergemakkelijken. “Het leger heeft een voorname rol in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad”, zegt de Amerikaanse ambassadeur John Nay.

  “We doen dit omdat het leger de afgelopen jaren heeft getoond democratie en mensenrechten te respecteren”, aldus Nay. Minister Ivan Fernald van Defensie beaamt Nay’s waarneming. “We mogen trots zijn op de prestaties van het leger.”

  Mooi gebaar van de Amerikaanse regering voor Suriname zulke prachtige Fords te leveren.
  Zie toch liever dat hun bedrijven SURALCO en IAMGOLD meer BTW Winstbelasting voor het Importeren en Exporteren van Delftstoffen gaan betalen aan de Surinaamse Staatskas want daar heeft het Volk van Suriname toch meer aan om de groeiende kloof tussen Rijk en Arm te kunnen dichten en de broodnodige investeringen te kunnen doen in de Medische Sector , het Justitieel en Politie apparaat, Het Onderwijs, de ICT sector, en de Sociale Woningbouw..


  Maak melding

 2. De schenking van ruim een half miljoen dollar moet de misdaadbestrijding vergemakkelijken. “Het leger heeft een voorname rol in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad”, zegt de Amerikaanse ambassadeur John Nay.

  Het wachten is Nu op de betalingen van hun bedrijven SURALCO en IAM Gold aan de Surinaamse Staatskas door BTW te betalen aan de Surinaamse Staatskas voor de Import en Export van Delftsoofen van en naar Ons Geliefd Suriname


  Maak melding

 3. Drugssmokkel, terrorisme en mensenhandel vallen alle onder die kop

  Brussel, 17 mei. De NAVO heeft geen taak bij elke nieuwe bedreiging die zich voordoet, zoals onzekerheid in de energievoorziening, de gevolgen van klimaatverandering of bij aanvallen die computersystemen platleggen.

  Washington, 18 mei. De Verenigde Staten hebben de steun van Rusland, China en andere grootmachten gekregen voor nieuwe sancties tegen het nucleaire programma van Iran.

  Kabul, 18 mei. Bij een zelfmoordaanslag op een NAVO-konvooi in Kabul zijn dinsdag zeker twintig doden gevallen. Onder hen zijn zeker zeven buitenlandse militairen, Amerikanen en Canadezen. Er vielen circa vijftig gewonden.


  Maak melding

 4. Waar naar ik benieuwd ben is, of het nieuwe
  voertuigen zijn, want ie sabie toch, voertuigen die nog net kunnen rijden vinden altijd hun weg naar Sranang kondre, bijv die oud stadsbussen die jaren geleden hier waren afgedankt, reden op gegeven moment gewoon in Suriname, en a probleem dape, na tak deng passie werie, bigi olo’s enz!!!!!!
  Maar die Amerikanen zullen het wel goed bedoeld hebben.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. Kunnen ze die lekker weer als prive vervoer gebruiken net als bij de politie en justitie toen 10 jaar geleden.Die hadden mooie witte voertuigen gekregen en die bleken ook geen lang leven beschoren door prive gebruik


  Maak melding

 6. Minister Ivan Fernald van Defensie beaamt Nay’s waarneming. “We mogen trots zijn op de prestaties van het leger.”
  En Suriname zij moet blij zijn met 10 Ford Bolides voor de deur terwijl in de achterdeur voor Miljarden worden geïmporteerd en geëxporteerd door Multinationals (w.o Suralco en IAMGold) zonder dat zij winstbelasting willen af dragen voor de Import en Export van onze delfstoffen.

  http://www.youtube.com/watch?v=DhueuTBSvsY

  Dan zie ik liever 10 Vliegtuigen per week uit Amerika komen met Eco Toeristen naar ons Geliefd land Suriname , die het liefst van een ongerept Natuur willen genieten in Ons Land.

  Daar deze Touristen , Toeristen Belasting betalen door naar ons land te komen kunnen we tenminste het Land een beetje draaiende houden.

  Want er zal ook nog betaald moeten worden voor de Benzine door de belasting betaler (het Volk) om die 10 Ford Bolides voor de deur te kunnen laten rijden want voor die kosten draait de Amerikaanse Ambassadeur niet voorop het is enkel en alleen maar het Onderhoud voor 2 jaar.

  Terwijl Toerisme Belasting wel geld in de Staats Kas brengt en tevens ook nog goed is voor de Werkgelenheid , Horeca en de Middenstand.


  Maak melding

 7. En als de Amerikaanse Ambassadeur daar niet mee eens is mag hij zijn Mooie Ford Bolides weer meenemen die Tweedehandse Militaire Autos autos uit Japan rijden nog prima. En je zult het Volk niet horen Klagen.


  Maak melding

 8. De 10 pickups zullen wel niet samen US$ 500.000 (US$ 50.000 p/st) bedragen, want zo duur is geen enkele pickup in de USA of het moeten Cadillac pickups zijn.

  Ik neem aan dat dit het bedrag is uitgetrokken voor de pickups inclusief onderhoud + onderdelen voor 2 jaar.

  Zal wel meevallen, want in 2 jaar gaan die toch niet telkens stuk..hoewel het zijn yankee made en geen Toyota’s.

  Anyhow, een leuke geste van de yanks. Hopelijk kan het leger goed mee uit de voeten.

  Minister Fernald van Defensie heeft in zijn periode nauwelijks fatsoenlijk materieel voor zijn manschappen weten te verkrijgen.. zeker als wij het vergelijken met Justitie en Politie.

  Wie naar het kampement (Memre Boekoe) kijkt zo troosteloos, kan meteen concluderen wat deze minister klaar kan spelen. Gewoon NIKS.

  Hopelijk kan de toekomstige minister van Defensie meer potten breken,want aan NULLEN (Fernald) heeft het NL niks.

  Gewoon rustig naar zijn vroegere post (IMEO ?) gaan is het beste.


  Maak melding

 9. onderhoud voor de komende tien jaar moet veilig gesteld worden de eerste 2 jr gaan autos van tegenwoordig toch niet stuk.
  de suri’s moeten zuinig zijn op deze goede gift.


  Maak melding

 10. Pick Up!

  Raap het op! En toch is het een mooi gebaar. Je kan het bevel negeren, maar je kan ook dankbaar zijn omdat anderen je goede daden willen belonen.
  Van kolonie via dictatuur naar democratie in een paar jaar tijd is werkelijk beloonbaar.
  Met dank aan regering Obama, namens mij en mijn hele familie.


  Maak melding

 11. Iemand die helpt; bemoeit in de zaken van het ontvangende land. Suriname moet straks gaan waken dat de usa niet teveel in onze interne aangelegenheden gaat bemoeien.

  De USA als grootmacht zou de vrede en veiligheid beter dienen door te zorgen dat de grens-geschillen in de amerika’s tot het verleden zouden gaan behoren. Er is een grens-confict suriname,guyana en guyana, venezuela. Verder ook suriname,frans-guyana.

  Het wordt toch tijd dat al deze grens problematiek wordt op gelost onder leiding van een groot-macht die vrede en veiligheid propageerd. Ook hier moet gelden, voorkomen is beter dan genezen.

  Het leveren van militair-materieel alleen is onvoldoende , om de toekomstige vrede en veiligheid in de regio te bevorderen en te garanderen.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 om Tigri terug te krijgen in surinaamse handen. Niet door oorlog , maar door de gang naar het international hof voor grensconflicten.


  Maak melding

 12. Terugroepacties auto’s Toyota en motoren BMW
  Gepubliceerd: 19 mei 2010 08:16 | Gewijzigd: 19 mei 2010 09:15
  ANP, AP
  Tokio, 19 mei. Opnieuw worden auto’s en motoren teruggeroepen vanwege technische mankementen. Toyota roept wereldwijd 11.500 voertuigen van het type Lexus terug, omdat er problemen zijn met de besturing en de Duitse fabrikant BMW roept wereldwijd 122.000 motoren terug wegens problemen met de remmen.


  Maak melding

 13. “Dan zie ik liever 10 Vliegtuigen per week uit Amerika komen met Eco Toeristen naar ons Geliefd land Suriname , die het liefst van een ongerept Natuur willen genieten in Ons Land.

  Daar deze Touristen , Toeristen Belasting betalen door naar ons land te komen kunnen we tenminste het Land een beetje draaiende houden.”

  Als men SURINAME meer zou promoten in the VS zou dit zeker kunnen.


  Maak melding

 14. Theo
  Er is een grens-confict suriname,guyana en guyana, venezuela. Verder ook suriname,frans-guyana.

  Het leveren van militair-materieel alleen is onvoldoende , om de toekomstige vrede en veiligheid in de regio te bevorderen en te garanderen.

  Theo Surinamers willen in alle Rust en Vrede met hun Buurlanden wonen en laten wij het ook zo houden.

  Mocht je daarmee toch een probleem hebben krijg je de Amerikanen op je Kop ze zullen niet toestaan dat hun Economische Belangen in Suriname geschaad worden.


  Maak melding

 15. DAS
  Raap het op! En toch is het een mooi gebaar. Je kan het bevel negeren, maar je kan ook dankbaar zijn omdat anderen je goede daden willen belonen
  DAS als anderen Surinames goede daden willen belonen doen ze het niet met 10 FORD BOLIDES maar met een Toegift aan het Volk door hun bedrijven die in het Land Opereren opdracht te geven hun winstbelasting te laten af te dragen voor het Delfen en Mijnen van onze Grondstoffen en Mineralen. Waardoor het Land de Broodnodige Investeringen kan doen om zich verder Democratisch kan Ontwikkelen door verder te gaan op de Duurzame Economisch Pad waarbij rekening gehouden wordt met de Sociaal Zwakkeren in de Samenleving.
  Wat heb je nou aan 10 FORD BOLIDES waarbij je ook nog eens voor de Brandstof moet zorgen terwijl er voor Miljarden Euros uit het Land geexporteerd wordt. Het is een Zoet Houdertje waar het Land helaas weinig aan heeft.


  Maak melding

 16. Ik vraag mijn af waar die aanhangers van bouterse de energie vandaan halen om de meest kranzinnige reaktie hier op dit net te plaatsen.


  Maak melding

 17. Beste vrienden,
  —Volgens de website van
  het Korps Politie Suriname
  (www.korps-politie-suriname.com)
  bij het kopje: Politiebureaus is er
  volgens het Korps Politie Suriname
  GEEN POLITIEBUREAU OP
  HET TOTALE GEBIED VAN SURINAME,
  in het bijzonder in het District SIPALIWINI (onder ander het plaatsje Godo Olo)!
  –In het District SIPALIWINI is er
  GEEN OPTIMALE VEILIGHEID,
  GEEN OPTIMALE RECHTSBESCHERMING,
  GEEN EFFECTIEVE RECHTSHANDHAVING en
  GEEN OPTIMALE INTERNATIONALE POLITIE SAMENWERKING, omdat
  het Politie Bureau Geyersvlijt
  in PARAMARIBO Noord verantwoordelijk is
  voor het Gehele Gewest ofwel
  District SIPALIWINI.
  (SIPALIWINI heeft een oppervlakte van ongeveer 130.567 km2 en
  PARAMARIBO heeft een oppervlakte van ongeveer 183 km2)
  –Advies:
  Laten we nu samenwerken aan
  een OPTIMAAL VEILIGE SURINAME!
  Het enige wat u hoeft te doen is,
  elke vorm van criminaliteit en
  onveiligheid doorgeven aan
  de minister van Justitie en Politie.
  U kunt de minister van Justitie en Politie telefonisch bereiken op (00597) 473 841.
  U kunt de minister van Justitie en Politie ook een brief schrijven op het adres:
  Henck Arronstraat 1 te Paramaribo.
  –Voor Tips en Opbouwende Adviezen inzake
  een OPTIMAAL VEILIGE SIPALIWINI
  kunt u OOK DIRECT contact opnemen met de minister van Justitie en Politie.
  –Mocht u na een week
  niets hebben vernomen van
  het Ministerie van Justitie en Politie, dan kunt u, met name de nabestaanden van de afgelopen Surinaamse vliegtuigongelukken,
  DIRECT telefonisch contact opnemen met
  United Nations Office On Drugs and Crime
  op het nummer: 0043 1 26060. U kunt UNODC
  (http://www.unodc.org/unodc/en/about-unodc/contact-us.html?ref=menutop)
  ook een brief schrijven op het adres:
  Wagramer Strasse 5,
  A 1400 Vienna in Austria.
  –U kunt ook DIRECT contact opnemen met
  International Criminal Police Organisation
  op het Faxnummer: 0033 (0)472 44 7163 of
  u kunt INTERPOL(http://www.interpol.int/Public/contact.asp)
  ook een brief schrijven op het adres:
  200, quai Charles de Gaulle, 69006 Lyon in France
  –Namens de Surinaamse bevolking bedank
  ik u voor uw medewerking!
  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 18. Ha ha ha, op zich is dit wel kneuterig grappig. Surinaamse beroepsleger die haar materiaal hier en daar bij elkaar schraapt. Een mengelmoes van afgedankte nederlandse, amerikaanse en chinese spullen. Indrukwekkend, ha ha ha. Binnenkort doet india een schenking fietsen waarop mitrailleur-houders zijn gemonteerd.


  Maak melding

 19. Dagblad Suriname geeft een goede beschrijving over de motivatie van de levering van tien nieuwe heavy voertuigen aan het nationale leger van suriname met foto en al.
  het nationale leger van suriname heeft gewonen aan vertrouwen daarom deze levering de samenwerking met amerika word hechter ik vindt het een hele goede zaak want een leger die zijn eigen volk onderdrukt en vermoord verdiend geen respect ook de leiding van zo een leger niet.


  Maak melding

 20. Beste Ray,

  Ik begrijp je volkomen. Maar er is een ruim verschil in deze.
  De schenking van de voertuigen staat los van het innen van BTW. De Amerikanen hebben echt niets te vertellen over Surinames BTW-inning.
  Dat is een Surinaamse zaak waarover onze eigen overheid moet beslissen en invoeren.

  Dat Amerikaanse en Canadese bedrijven onze grondstoffen uitvoeren tegen een laag tarief ligt aan onze beleidsmakers. Daar kan je de schenkers van de pick ups niet op aankijken.

  Ik snap jou goede bedoelingen wel en weet dat je het beste met ons land voor hebt. Maar de schuld ligt bij onze eigen mensen. Niet bij jouw, niet bij mij, maar bij onze bewindslieden. De wurgcontracten zijn door hun ondertekend. Ook ik hoop dat we meer kunnen ontvangen en doen met de rijkdommen van ons land, maar heb het niet voor het zeggen.
  Deze kleine gift moeten we dus niet in de bek kijken.

  Het gaat je goed!


  Maak melding

 21. @ Ray
  Theo Surinamers willen in alle Rust en Vrede met hun Buurlanden wonen en laten wij het ook zo houden.

  Volgens mij begrijpt u niet dat Tigri surinaams grondgebied is. De guyanezen moet daar weg. Dus moet suriname naar het international hof voor grensconficten op land. is die stap dan niet vreedzaam ? Het gaat erom dat de komende regering werk van maakt. oke


  Maak melding

 22. Sranangmang

  Minister Fernald van Defensie heeft in zijn periode nauwelijks fatsoenlijk materieel voor zijn manschappen weten te verkrijgen.. zeker als wij het vergelijken met Justitie en Politie.

  Wie naar het kampement (Memre Boekoe) kijkt zo troosteloos, kan meteen concluderen wat deze minister klaar kan spelen. Gewoon NIKS.
  Sranangmang

  De Amerikanen kunnen van die Troosteloze Kampement (Memre Boekoe Kazerne )een Militaire Basis Kamp van maken waarbij zij zelf voor de beveiliging van hun Bedrijven (SURALCO en IAM GOLD ) kunnen zorgen daar de Surinaamse Staat toch geen BTW afdrachten ontvangt voor het mijnen en exploiteren van onze Delfstoffen en Mineralen de 10 FORD BOLIDES hebben dan tevens een goede plek voor de Amerikaanse Militairen gevonden.

  Het Surinaamse Leger kan zich dan bezig houden met de beveiliging van onze Landgrenzen en het opsporen van illegale Drugshandelaren en Gouddelvers.

  Waardoor er eindelijk wat gedaan kan worden aan de enorme Kwik vervuiling in het Binnenland van Suriname waar de Inheemse Bevolking enorm onder te Leiden heeft.


  Maak melding

 23. Ik zou niet weten hoe en of waar deze logge beesten in te zetten.

  Grote robuuste dubbelcabine V-8 turbo-/intercooler diesel.

  Die US$.500.000,00 zou beter tot z’n recht zijn gekomen met de aanschaf van 1(een) gereconditioneerde helicopter.

  Dan hadden wij de rampplek tenminste eerder en zelf kunnen plotten.

  De vraag moet worden gesteld inhoeverre het die Amerikanen ernst is om daadwerkelijk het Surinaame volk te helpen.

  This is a big joke!


  Maak melding

 24. Met 10-stuks Mazda BT-50 dubb.cab’s zouden wij beter wegkomen.

  In Suriname heeft niemand verstand van deze Ford high-tech. Time will tell.


  Maak melding

 25. Minister van defensie, u bent te laat om het leger nog te paaien en bent al exit of weet u dat niet.
  De brutaliteit om tegen Overste Slijngaard, te zeggen dat hij niet voor zijn beurt moet praten, wie denkt u wel te zijn, ga weer les geven of begin te vluchten.
  De geluiden die ik hoor van mijn kameraden uit het NL,zijn niet mals en het zijn geen kameraden met strepen, maar met sterren en balken.

  Tot gauw kameraden en denk aan de familie van,Peter.Veldkamp, may he rest in Peace,wij hebben het samen fijn gehad in VOS en thuis bij de familie!!


  Maak melding

 26. zeker weten heerst er een virus onder die KRABOES hahahahaaa ze zijn allemaal even dom en laaggeletterd. ze leggen alles uit zoals het in hun straatje past ze denken dat iedereen de zelfde niveau heeft als die schapen van de NDP.@ pinto waar heb jij in hemels naam verstand van??? het enige wat goed is in jou ogen zijn de misdaden die gepleegd zijn door jou holmaat bouterse.@ die schaap die een andere minister van defensie wil zou ik willen zeggen wees blij met deze minister, want die van de jaren 80 hebben niets gedaan om volkerenmoord en massamoord tegen te gaan sterker nog ze zijn verantwoordelijk voor het onderdrukken en vermoorden van mijn volk.


  Maak melding

 27. W. Whome
  Jullie begrijpen toch wel dat die voertuigen geschonken zijn om jullie baasje op te halen!
  Nog niet in de gaten?

  W. Whome
  Ja heb het begrepen wat moet je in Suriname nou in hemelsnaam met 10 FORD BOLIDES uit Amerika.

  We hadden veel meer aangehad als het 10 Vluchten uit Amerika waren met Eco Toeristen of 10 Cruise Schepen per week met Toeristen.

  De Surinaamse Staat zal immers de Benzine/ Diesel en Verzekering van deze Bolides op zich moeten nemen. Een Cadeau die je in de Kosten jaagt kan ik geen Cadeau noemen.


  Maak melding

 28. DU-Bouterse syndroom,je praat weer over jezelf hahahahahahhahahahaha,jij bent de aller aller LAAGST GELETTERDE op dit forum,hihihihihihi.
  Nogmaals, ga een cursus Nederlands volgen hoor het is haast gratis,hahahahhahahaha.


  Maak melding

 29. Doordenkertje!

  Het doordenkertje van Whome op 26 snapt niet iedereen volgens mij. Ik hoop dat ik het wel snap.

  China heeft ons leger touringcars geschonken.
  Brazilie heeft ons leger wapens ter beschikking gesteld.
  Nederland heeft ons leger Genie artikelen aangeboden inclusief verbindingsapparatuur.
  Cuba, ja, het arme Cuba heeft ons leger medisch bijgestaaan.
  Amerika geeft ons leger Ford Pick Ups die altijd en goed inzetbaar zijn vooral op de onverharde wegen in Suriname.

  Misschien dat Whome gelijk heeft om te schrijven dat Baas met deze voertuigen zal worden opgehaald en in kolonne afgevoerd.
  Dan hebben deze voertuigen ons land wel een hele byzondere dienst bewezen.


  Maak melding

 30. de aanhangers van bouterse kunnen niet rationeel denken en discussieren het zijn stuk voor stuk ezels bij elkaar de één is nog dommer dan de anderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.