Interreligieuze Raad Suriname wil nette verkiezing

12

PARAMARIBO, 8 mei – De Interreligieuze Raad in Suriname, Iris, wil keurige verkiezingen. Leiders moeten zich meer dan ooit bewust zijn van hun leidende rol. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Traditionele animositeit tussen bepaalde leiders is een duidelijke sta-in-de-weg.

Debatten over de meest eenvoudige onderwerpen blijven uit. De religieuzen hebben er kennelijk niet echt moeite mee. Zolang het gedrag niet over de grens heen gaat van fatsoen. Dat mag niet zo moeilijk zijn. Als houvast wordt een heuse Code voor de Verkiezingen van 2010 aangeboden. Er is een aantal principes bij als leidraad. “Eerlijkheid en oprechtheid bij discussies”, stelt Iris.

Dat betekent radicaal kappen met het verleden. Geen persoonlijke aanvallen en groepen mogen niet worden opgehitst tegen elkaar. “Het is de verantwoordelijkheid van ngo’s, individuen en politieke partijen om respect op te brengen voor het verlangen van het volk naar integer leiderschap”, aldus Iris. In de raad zitten moslims, hindoes en de traditionele christelijke denominaties.


12 REACTIES

 1. “Dat betekent radicaal kappen met het verleden.”

  dan moeten ze als eerst bij de NPS langslopen en die versleten plaat van hun getiteld 8 decembersongs, te verbieden.


  Maak melding

 2. Een ieder schijnt de misdaden van Bouterse te legitimeren. Wat is er verkeerd aan om het volk ervan bewust te maken dat de internationale gemeenschap geen veroordeelde drugsdealer zal accepteren. Dat zal zijn weerslag hebben op heel veel zaken en relaties met andere landen.
  Ik vindt het triest dat zelf kerkelijke leiders het inmiddels de normaalste zaak van de wereld zijn gaan vinden dat figuren als Bouterse zich ksandidaat stellen. Er zullen in de toekomst steeds meer van dit soort figuren zich via zogenaamde democratische paden naar de macht werken. Tenslotte is het in Suriname algemeen geaccepteerd. Zelf denk ik dat het lafheid is van het Surinaamse volk, van de bonden en van politieke tegenstanders. Lafheid om duidelijk hiertegen stellingb te nemen.!!!!


  Maak melding

 3. Eigenlijk moet ik niet klagen over Bouta en Bosje. Ik heb tenslotte heel veel geld via hun verdiend.
  In de jaren tachtig ging het economisch zo slecht, dat ik heel goedkoop percelen kon kopen. In 1995 tijdens Vene 1 begon het weer wat aan te trekken en kon ik die percelen met een aardige winst verkopen. In 1998/1999 tijdens Bosje kon ik weer heel goedkoop percelen kopen op veilingen en die tijdens Vene 3 weer verkopen met aardige winst.
  Mocht Bouta/Bosje an de macht komen dan zal het zich gegarandeert herhalen en is het weer manja tijd voor mensen met geld. Na zo’n Bosje/Bouta komt er dan weer een regering die orde op zaken stelt, de economie groeit weer, en kan ik weer een aardig centje verdienen. Bosje en Bouta zijn erg goed voor mensen met geld. Thanks Bosje and Bouta for making me rich.


  Maak melding

 4. dit is de zoveelste wenk/waarschuwingen binnen een week aan de idioten/ettergezwel op dit net.

  de traditionele viswijf mentaliteit is een vijfjaarlijkse terugkerende kanonnade van de domme massa en hun leider.


  Maak melding

 5. Het wordt hoogtijd dat Surinaamse pedo monsters die een dubbelleven leiden worden opgepakt!
  Het lijken “nette mensen.”
  Maar de tijd zal het leren, he I?


  Maak melding

 6. @ brantimaka
  waarom lees jij niet met aandacht wat er staat op nummer nummer 2 voordat jij jou grote demagogische smoel weer open doet. ik vindt de aanhangers van bouterse schandalig dom ze kunnen niet na denken hun algemene ontwikkeling in nihil die ezels, nog china nog india gaan hun relatie of betrekkingen met nederland of amerika op het spel zetten om met bouterse te gaan samenwerken denk daar maar eens rustig over na stelletje ezels dat jullie zijn.


  Maak melding

 7. Het is niet aan de internationale opsporing veroordeelde dubieuze figuren om de deur tot het machtscentrum te openen in Suriname, het is het volk van Suriname die de deur opent op 25 mei.
  De toekomst zal uitwijzen waar het volk voor staat.


  Maak melding

 8. #6 busje komt zo.
  ik ga je even confronteren met jou eigen stommiteit.let op de tijd dat boven staat vermeld.en maakt dan een kleine reken sommetje,dan heb jij de uitkomst.maar zo wijs ben je weer niet.

  anyway ik regeert niet op een posting met een comment.ik geeft alleen mijn eigen mening op een artikeltje en dan houdt dit op.maar jij maakt er een gewoonte van,om anderen voor vies en vuil uit te maken.zo dom en asociaal ben ik weer niet.

  je bent gewoon een dommekracht.


  Maak melding

 9. En jij no.2 vindt het normaal dat figuren als Brunswijk en Somo zich kandidaat stellen?
  Waarom hun wel en Bouterse niet,vraag ik me af,ze zijn alle drie veroordeelden.
  Daarom zijn er veel aanhangers van Bouterse ,doordat mensen zoals jij ,die Brunswijk en Somo adoreren,krijgt ook Bouterse ontzettend veel symphatie.Bouterse is populairder dan die 2 bij elkaar,daar doe jij en de wraakzuchtigen niets tegen.

  De interregligieuze-raad kan zich beter bezig gaan houden met de noden van het volk ipv dat ze zich met politiek gaan bemoeien,Scheiding van KERK en STAAT heet dat.

  En voor DneUs,waarom stuur je anderen aandachtig te gaan lezen?Er werd je ook gevraagd dat artikel over L.Doedel te lezen,maar dat deed je niet omdat je daar simpel weg de hersenen niet voor hebt,who the hell are you anyway.


  Maak melding

 10. Hahahahhahahaah,DneUs,denk je nou echt dat India en China,het kan schelen wat Amerika en Nederland over ze denken?Als jij enig verstand van wereldpolitiek had,kletste je niet zo uit je nek.
  Een recente vb,haast de gehele wereld boycot Iran,de VS voorop,maar denk je nou echt dat China zich daar wat van aantrekt,gelukkig,helemaal niet,ze doen daar niet aan mee,ook met Cuba en Venezuela hebben ze goede HANDELS betrekkingen tot ergenis van de VS.Ga googlen hoor,want dat is blijkbaar je favoriete bezigheid.


  Maak melding

 11. pure,
  jij laat mij zien hoe dom de aanhangers van bouterse zijn, het gaat om belangen yo koe, het is nu verboden om bepaalde wapen tuig richting iran te sturen daar houd china zich keurig aan,een andere voorbeeld is die opsporings bevel van bouterse brazilie wil geen probleem met nederland hebben die hebben bouterse netjes verteld om niet naar brazilie af te reisen.een mooi voorbeeld is de dalai lama kijk maar hoe sommige landen op dun koortje moeten manoeuvreren, in zuid afrika was onlangs ook zo een probleem met de dalai lama.de economische belangen van suriname met india en china, zijn niet zo belangrijk als dat wat china heeft met nederland en andere grote economie in de wereld. ik weet dat aanhangers van bouterse niet kunnen relativeren ze weten allemaal in wat voor problemen suriname nationaal en internationaal terecht zal komen waneer bouterse president word toch maken ze hier op dit net reklama voor deze moordenaar, over belangen gesproken jongens , denk een beetje na .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.