Roué Verveer in NPS tv-serie ‘De Slavernij’

11

Na de succesvolle geschiedenisreeks ‘De Oorlog komt de NPS dit najaar met een nieuwe tv-serie: De Slavernij. De vijfdelige serie wordt gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer. Dat heeft de NPS vrijdag bekendgemaakt.

De internationale slavernij met daarin het aandeel van Nederland is volgens de omroep het meest verzwegen onderdeel van de vaderlandse geschiedenis. Tussen de zestiende en negentiende eeuw werden vanuit Afrika alleen al naar Amerika zo’n 12 miljoen slaven onder mensonterende omstandigheden over de oceanen getransporteerd.

Minstens 10 procent van ‘de lading’ (mannen, vrouwen en kinderen) haalde de overkant niet. Nederland was in die tijd verantwoordelijk voor 5 procent van de handel, een belangrijke speler op het wereldtoneel en verantwoordelijk voor onnoemelijk veel leed, aldus de NPS.


11 REACTIES

 1. Over die dingen wordt er ( in de Nederlandsegesiedenis) wijselijk niet geschreven of op scholen onderwezen.Het waren tenslotte toch alleenmaar zwarten die verhandeld werden voor de zware onmenselijke werkzaamheden.De Hollanders waren één van de laatsten,zoniet het laatste land die de slavernij afschafte in 1863.Nu zijn ze wel gebrandt op HUN 4 en 5 mei (dodenherdenking en bevrijdingsdag).


  Maak melding

 2. Hoe serieus neemt men de slavernij als de serie over dit onderwerp wordt gepresenteerd door deze twee mensen. Met alle respect voor Rouee als komedian. Slavernij is een serieuze zaak. Series over Nederlandse geschiedenis worden door typen als Max Pam verzorgd. Waarom bij dit onderwerp geen zwaarder gewicht.


  Maak melding

 3. De republiek suriname moet herstel-betaling eisen van de nederlandse staat. Het mag ook in de vorm van ontnemingsvordering van het crimineel verkregen vermogen van 369 miljard euro die uit suriname is geroofd door middel van zware criminalteit waar onder slavenhandel in de zwaarste vorm en wrede slavenij.

  Ik hoop dat er gerechtigheid zal geschieden, en dat de nazaten van de slaven van suriname eindelijk gemoeds rust zullen vinden.

  De zaak van de contract-arbeiders moet ook afgewikkeld worden en de benadeelden gecompenseerd.

  Stem Mega-Combinatie voor de juiste rechtpleging m.b.t. de geschiedenis van suriname.


  Maak melding

 4. Het is natuurlijk een weergave van een belangrijk stuk uit de geschiedenis van ned.Belangrijk omdat een flink deel van de nu heersende welvaart uit die tijd komt,en vooral omdat vele blanke nederlanders zich nog altijd afvragen :hoe het komt dat de sur .nedelanders zo vlot de taal machtig zijn.Ga maar lezen de boeken en kom met een eerlijke uitleg blanke nederlander.


  Maak melding

 5. ook hindoestanen zijn opgepakt in india en op schepen verzonden en ze zijn ook geslagen en vernederd en na hun contract periode werden zij niet terug gebracht naar india maar gewoon weg ergens in de wereld onder gebracht bijvoorbeeld mauritius of andere eilanden in de oceaan, ook zij hebben geleden en eigenlijk zagen zij ook hun families nooit meer terug. dat zijn eigenlijk onmenselijke dingens die gebeurt zijn; naast de verhandeling van mensen uit afrika als slaven… wat je zaait zul je ook oogsten en dat wordt ook herdacht met HUN 4 mei en 5 mei….gado neh sribie..


  Maak melding

 6. @ brantimaka waarom denk je dat ze rouee gevraagd hebben hiervoor. Ik kreeg kippenveld toen ik hier naar keek. Iemand als rouee heeft in verschillende uitspraken bewezen, de nederlandsers naar de mond te praten. Waarom een standup comedian gebruiken om de slavernij te belichten. Slavernij is toch geen grap. Ik vind dat de youtube filmpje echt verspreid moet worden. Want dit soort onbewuste uitspraken kunnen niet ongestraft blijven.


  Maak melding

 7. Theo hoeveel moet Bouta dan betalen??? Grootste schade vd afgelopen 100jaar in Suriname is het schrikbewind en de gevolgen tot vandaag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.