maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse rechter: AC terecht buiten de boot

Surinaamse rechter: AC terecht buiten de boot

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – A Combinatie valt definitief buiten de verkiezingsrace in Paramaribo, Wanica en Para. De rechter in kort geding wees het verzoek om deelname in Paramaribo af. Te laat is te laat, besliste de rechter. Voor de combinatie rest niets anders dan zich neer te leggen bij het besluit.

Rest alleen nog deelname in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini. “We concentreren ons nu op de districten waar we wel mogen meedoen. We gaan nog altijd voor het maximale”, zegt AC-bestuurslid Michel Felisi. AC beriep zich op ‘gewekt vertrouwen’. De hoofdstembureaus hadden toegezegd langer open te blijven. Maar volgens de rechter was dit vertrouwen onterecht.

Er waren niet voldoende feiten en omstandigheden om kandidatenlijsten te laat aan te bieden. Het is niet duidelijk of er een stemadvies komt. AC was eerder bereid samen te werken met het Nieuw Front. De achterban zou worden geadviseerd te stemmen op Nieuw Front-kandidaten voor districts- en ressortraden. “We weten nog niet of we stemadvies zullen geven”, aldus Felisi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Instruktie!

  Als DDB overal loopt af te kondigen dat de rechters in Suriname instrukties krijgen uit de politieke hoek, dan heeft hij het nu mis.
  DDB heeft door te stellen dat de rechter AC in het gelijk zou stellen vanwege politieke druk bereikt dat de rechter juist het tegenovergestelde heeft gedaan dan wat hij zei. Slimme zet van Bouta.

  Als de AC leden zich maar houden aan de uitspraak van de rechter en niet als wilden in Paramaribo te keer gaan, mogen ze de volgende verkiezingen weer meedoen.


  Maak melding
 2. Zeer terecht,,het recht moet hoe dan ook zegevieren..

  Geen uitzondering voor wie dan ook,niemand staat boven de wet ..

  Ieder is verplicht zich te houden aan recht en wet, tijd is tijd en geen gedoe..


  Maak melding
 3. Een ongevraagde straf te hoog. Wat te zeggen over andere laakbare gedragingen van personen(veroordeeld of niet, althans nog niet veroordeeld, althans met een vervolgings/straf procedure)en wel kandidaat zijn voor parlementarier, minister of president. Hopelijk leidt de uitspraak tot verruiming van de opvattingen over normen en waarden.

  Jongens troost je in jullie vindingrijkheid. probeer met compromisvoorstel.

  Ronny for President.


  Maak melding
 4. Gefeliciteerd Rechtstaat Suriname. Het recht heeft gezegevierd en de zet van de moordenaar om de Rechterlyke Macht op een dwaalspoor te leiden is niet gelukt. Hy dacht dat de rechters in zyn val zouden lopen. Zelfs zyn eigen advokaat vindt zyn uitlatingen voorbarig. Wet en wet, en tyd is tyd. Lex dura sed, tamen scripta. Amen, Suriname voorwaarts.


  Maak melding
 5. Want anders zou ik niks en ook niks meer begrijpen van Wet en Recht en Regelgeving of zelfs Verordeningen.

  Dat recht heeft gezegevierd is hier niet van toepassing hoor..!!!!!!!!!!!

  Gewoon dom om de rechter zijn hoofd moe te maken…dat is het..!!!


  Maak melding
 6. Ondanks de grote politieke druk op de rechter(s) blijken er toch nog onkreukbare magistraten te zijn in Suriname. Deze uitspraak zou een signaal kunnen zijn tot een onpartijdig herstel van de rechtsstaat. Hulde.


  Maak melding
 7. Als je wil jagen met een Indiaan, dan moet je nooit zijn spoor volgen,ha ha ha, omoe iedereen lacht zich rot hier en de bellers uit Suriname, de mails, skype soso drukte,zoveel mails kan ik niet lezen want ik moet nog werken,wel mijn doos Jack.Daniel, ophalen 500 euro gewonnen,en nu neemt juist niemand de rechterlijke macht niet meer serieus.
  Dit is echt kiesie tigrie nanga so anoe wat hij toch weer flikt, ze konden niet anders en het is natuurlijk ook in het voordeel van Front,NPS.


  Maak melding
 8. zo de kogel is door kerk,ik ben nu benieuwd welke uitleg bouterse en zijn aanhagers nu gaan geven over de rechters in suriname die volgens hun op instructie handelen.


  Maak melding
 9. jammer,maar alendy jij val zelf in het gat wat je zelf heb gegraven.dombo.amofo jij bent een de pineut waarom wil jij zo graag weer op de lijst komen,jij had het al verpest.


  Maak melding
 10. he he, eindelijk begint het door te dringen tot die sukkels in Su.Wie dom is blijft dom ,tenzij je nog wil leren.Maar als je steeds wapens en kracht wil gebruiken, dan schijt je de pleuris.Dus Lonnie met je stomme kop, ga naar school en plobeel je mensen wat te laten lelen.Andes wo tang dong molo sopo

  Na mie tak so


  Maak melding
 11. Tja, laat is inderdaad laat. ben trots op de rechtelijke macht. niet vanwege de politieke partijen, maar dat dit een les is in professioneel handelen.
  Volgend keer gaat het vast beter.


  Maak melding
 12. Geachte redactie,

  Geen man overboord.

  Omdat wat voor de één het eindpunt blijkt te zijn, zulks een situatie voor anderen juist de mogelijkheid biedt, om veranderingen ten goede te bewerkstelligen. In denken en in leefomstandigheden.

  En de kansen blijven zich van zeer dichtbij aanbieden. Maar het is de ‘eigen keus’ die daar de doorslag in zal moeten geven.

  http://www.ndp.sr/index.html

  Maar laat hopen dat deze Rechterlijke Uitspraak, een waarschuwing mag zijn voor alle overige organisaties en/of politieke partijen. Dat ‘wet en regelgeving’ niet voor niets staat.

  Maar bovenal dat het fenomeen “Surinaamse tijd” niet overal, altijd of op elk gewenst moment meer toepasbaar is. Haar waardering blijk kennelijk steeds meer af te nemen.

  Tijd voor een nieuwe wind of vanwege angst voor het onbekende, toch maar blijven vaststeken in het oude, de zogenaamde ‘Surinaamse tijd’?

  Bij de Algemene en Geheime Verkiezingen in Suriname op 25 mei 2010, blijken er voor de teleurgestelde kiezers gelukkig nog voldoende alternatieven te zijn, voor Surinames toekomstige ontwikkeling.

  De Surinaamse Vrijheidsstrijder Anton de Kom, zei het trouwens eerder ook al met de nadruk op ‘organisatie’:

  “EN MISSCHIEN ZAL HET MIJ LUKKEN HEN IETS TE DOEN GEVOELEN, VAN AL DE HOOP EN MOED DIE BESLOTEN LIGGEN IN DAT ENE MACHTIGE WOORD DAT IK LEERDE IN DEN VREEMDE: ORGANISATIE.

  MISSCHIEN ZAL IK ER IN SLAGEN IETS VAN DIE VERDEELDHEID UIT DE WEG TE NEMEN, DIE DE ZWAKTE WAS DEZER GEKLEURDEN.

  MISSCHIEN . . . ZAL HET NIET ONMOGELIJK ZIJN. . .”

  Dus nogmaals.

  Er is geen man overboord.

  http://www.youtube.com/watch?v=T9FfIU7jG4A


  Maak melding
 13. NATUURLIJK ZIJN JULLIE blij in suriname want jullie( met uitzondering van anderen die niet barbaars zijn)zwarte afgunsige gefrustreerde afhankelijke zwarte negers die enorm minderwaaardigheids complexen hebben en nooit vooruit komen en zich stadsnegers noemen. Wat heeft een stadsneger al in Suriname bereikkt wat voor staatsbedrijven hebben jullie jullie in surinamen

  Omdat jullie sommige van jullie een zwart hart hebben tegenover andere surinamers zukken velen van jullie waardeloos en afhankelijk van de Hindostanen blijven,

  Jullie zwarten doen altijd onder voor een hindostanen en chinezen omdat velen van jullie bij hun radiostation werken en hun kont letterlijk liggen. jullie zijn jaloers afgunstig en kunnen wij marron die nooit onder druk staan van andere en zeer onafhankelijk zijn,

  Wij hebben nooit stront kakken van Joden opgeruimd maar juliie die zo een grote bek hebben in de Surinaamse samenleving. Door al die shit die jullie voorouders in de stad moeten slikken zijn jullie tot de dag van vandaag jaloers barbaars onrechtvaardig getraumatiseerd.

  In de ogen van hindostanen die nooit een zwarten als pertner nemen zijn jullie nogsteeds afhankelijke onderdanen in Suriname.

  En dat zwarte achtelijke mentaliteiten van vele zwarten in suriname ordt van kind op kind overgedragen

  en zoland jullie de marrongemeenschap tegen werken zal een groot aantal van jullie zwarten laag en gefrustreerd blijven.


  Maak melding
 14. Vele zwarten in Suriname ik wil niet iedreen over de zelfde kam scheren maar er zijn vele die afhakelijk zijn en zeer jaloers zijn op de marrongemeenschap in Surineme.
  Afhankelijke onderdanen zijn velen van jullie en zal eeuwig de hindostanen hun viezigheden blijven opruimen Het is nu aan jullie zwarten nu om suriname een waarde plaats toe te kennen in de wereld.


  Maak melding
 15. niet eens een computer hebben juliie voor de kinderen op school noch kopieermachines dan hebben jullie grote bek in de Surinaamse gemeenschap. Jullie afgunsigen oprotten allemaal


  Maak melding
 16. Ooit van een omtrekkende beweging gehoort of Drogreden alla Socratis,het leven en de politiek zijn twee zware kluiven waar je geen vals gebit voor moet hebben als je,je erin vastbijt.
  Ik ben met een taxi thuis gekomen want ik ben gaan incasseren,40 kilovlees, 100 kilo rijst,3 paar Bommels,een maand gratis kapper voor mij en mijn zoon, een half jaar gratis haren vlechten voor mijn dochter,thanks rechterlijke macht van Suriname, maar vooral hij die nooit slaapt en eerst goed stil bleef tot de climax!!


  Maak melding
 17. Dhr. Bouterse heeft de zaak duidelijk verwoord richting gemeenschap. Zodat het voor iedereen duidelijk is waarom de AC laat was. Het zwaarte-punt in het betoog van dhr.Bouterse is; dat wanneer de beide voorzitters van ABOP EN BEP aan het bakkerlijen zijn , zij naar de klok moeten kijken. En daar gaat het om: de tijd !!!

  Maar mensen; voor wat betreft de verkiezingen zijn wij als volk nog niet uit de zorgen. Want het hoofdstembureau te Sipaliwini heeft niet conform de wet gehandeld. De vraag is, moet na 25 mei opnieuw in dat districkt worden gestemd i.v.m. niet bindend-verklaring van de verkiezing aldaar.

  De regering van suriname organiseert de verkiezingen, daarom zijn zij verantwoordelijk voor al deze miskleun. Als dit zelf nog niet duidelijk is voor de stemmers; dat deze lieden niet deugen, wat voor bewijs willen zijn dan nog meer hebben.

  De Mega-Combinatie vaart een koers naar de vooruitgang en daarom is alles Stabiel en stijgt zijn ster naar grote hoogte op 25 mei 2010. Stem Mega-Combinatie voor vooruitgang van suriname.


  Maak melding
 18. alcholisten, grote snavel opzetten kont van de Hindostanen likken, afgunst, djaroesoe tap marrongemeenschap bigie bek opzetten slechte achterlijke voorbeelden aan hun kinderen geven: dat is vooruitgang van sommige zwarte negers die zich stadsnegers noemen


  Maak melding
 19. SME wordt steeds meer een bananen republiek met die onzin van de NDP broodschrijvers.

  De rechter heeft gewoon gedaan wat hij moets doen: de wet volgen als die duidelijk is. De advocaat heeft geen wetsartikelen gevonden/aangehaald die conflicterend waren dus feitelijk is dit artikel van geringen nieuwswaarde.
  Er is gewoon rechtgesproeken zoals dit dagelijks gebeurt. Alleen omdat onze nationale psychopaat en onruststoker weer met zijn gebruikelijke onbeschofte en respectloze onzin tories gekomen is haalt dit feit de voor pagina’s.

  Wanneer ontgrooit SME nu eens het niveau van de bananen republiek waar in een psychopaat die meer dan een jaar zijn werk in de DNA niet doet krijgt wat hij verdiend?
  – algemene schande omdat hij meer dan een jaar zijn werk niet gheeft gedaan.
  – een eeuwige ontzegging van elk publiek optreden en elke publieke functie opgrond van het feit dat hij politiek verantwoordelijk is voor 8 december, iets wat hij zelf heeft toegegeven maar waarvoor naar hij niet handeld.
  – eindelijk eens op het proces verschijnen, desnoods onder dwang. Wet is toch wet!
  – een snel en gedegen oordeel in dat proces. We weten inmiddels genoeg om een boven elke twijfel uitspraak te doen.

  Schoften hoor je niet vrij rond te laten lopen. En grote, schofterige en gestoorde idioten zeker niet.


  Maak melding
 20. @DAS #2

  Over kromme bananen in een bananen republiek:

  Zo kun je elke onzin tekst van DDB tot een orakel verheffen.

  Valt mij tegen van jouw. Itt de domme NDP idioten had ik toch echt wat meer intelligentie van jouw verwacht. Maar ja misschien waren mijn verwachtingen te hoog en ben je toch gewoon lid van de bananen republiek van onze aanbede psychoot.


  Maak melding
 21. Met dank aan Bouterse.Hij durfde wel te zeggen wat iedereen in Suriname denkt.
  De rechter kon geen kant op dan,tegen het AC beslissen.
  Een keigoede strategische zet van Bouterse.


  Maak melding
 22. de kogel is door de kerk
  dit is het moment geweest voor vele om hun gezicht schoon te wassen.

  voor de ander kan het gunstig uit vallen.

  voor sommige is het een klap in het gezicht , voor de andere begint nu pas de pret.

  een ding is jammer dat de kloof tussen de zwarte gemeenschap vanuit het binnenland en de stad alleen maar GROTER wordt, omdat de zwarte gemeenschap nog steeds niet bewust is.

  sarie torie.


  Maak melding
 23. Het is te hopen dat eens de ogen van de zwarten in suriname opengaan om te zien dat wij zwarten in Suriname ondergewaardeerd worden.
  Als jij je eigen identiteit niet weet te waarderen als zwarte bevolking dan zullen de andere bevolkingsgroepen vele van ons die niet verder denken dan hun neus lang zijn steeds met de grond gelijkgemaakt blijevn maken

  Omdat ze door hebben dat wij zwarten mekaar niets kunnen in Auriname maar elkaar steeds blijven tegenwerken.

  Wat denk jij als zwarten hiermee te bereiken NADA NADA NADA EN NOGMAALS NIETS
  Het enige dat overblijf voor voor vele zwaarten is dan afhankelijkheid van de hindostanen die elkaar niet tegenwerken maar elkaar dik en dun blijven steunen

  shappoo hindostaanse gemeenschap


  Maak melding
 24. Ik wil de AC combinatie vragen om al het zoutvlees en bruine bonen weg te gooien die opgeslagen hebben.
  want de houdheidsbaardatum is allang verstreken.


  Maak melding
 25. Precious! | 28-4-2010 10:31:04
  Plotseling zijn Surinamers zo stippelijk, betrouwbaar en zakelijk geworden.
  De reacties komen er als vuurpijlen uit.
  Mijn vraag is …….waar zijn deze hypocriete en huichelachtige Sranang mangs te vinden……wanneer er op grootschalige wijze wordt gefraudeerd in het land………gesjoemel met gronden, corruptie in het douane apparaat en de politie.

  Ik snap niet waarom er zoveer heisa wordt gemaakt over het 5 minuten te laat zijn van een politieke partij?
  Wet is wet, en dat weet een ieder.
  Maar hoe rechttttttttttt is recht en wet in Suriname.
  Hoeveel politici en andere topmannen hebben niet gefraudeerd oftewel tegen de wet in hebben gehandeld in dit land?
  Waren al deze zaken niet in de doofpot gestopt???????????????

  Als wij nu een goede start willen tonen om rechtvaardig te handelen en te proclameren dat wet=wet in dit land………….dan moet dat dan voor elke handeling TEGEN DE WET gelden…….EN LET WEL HET GELDT VOOR EEN IEDER, ONGEACHT NAAM,TOENAAM,FAAM,TITEL,POSITIE, RAS EN KLEUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  iK DANK U!!!!!!!!!


  Maak melding
 26. Beste Neus,

  Ik beweer niet dat ik intelligent ben.
  Ik weet 100% zeker dat ik geen NDPer ben.
  Ik kan vooruit zien; en dat is geen intelligentie. Ik verwacht ook niet dat mensen die mijn postings niet begrijpen me intelligent gaan vinden. Wil je me begrijpen, lees dan al mijn postings over deze AC zaak en oordeel dan.

  Suriname zal ik nooit een bananen republiek noemen omdat er ook oprechte en eerlijke mensen wonen. Dat de politiek er een zootje van maakt geeft mij het recht om kritiek te leveren.

  Toch weet ik ergens in mijn achterhoofd dat jij en ik hetzelfde voor ons land wensen. En dat is vooruitgang!


  Maak melding
 27. het is best wel triest gestemd met een aantal van mijn landgenoten hier op dit net ik schaam mij echt dood voor een aantal surinamers.
  de heer neus heeft het heel goed verwoord op nummer 21.


  Maak melding
 28. @27: Nou, je moet de negatieve reactie naar de AC toe zien als een soort “wraak” naar de bosnegers toe. En dat simpel om het feit dat veel marrons het te bont maken in de stad met hun ongeciviliseerd gedrag. Het meest hinderlijke is hun roofmoordgedrag dat uitsteekt boven alle andere bevolkingsgroepen die Suriname rijk is. De relletjes en verkrachtingen op Albina waarbij zelfs een adjunct-DC had meegedaan, heeft de imago van de bosnegers in elk geval niet verbeterd. En dan het asociaal gedrag van Ronnie Brunswijk, zowel in het parlement als daarbuiten. Niemand lust ze. En als je moet bedenken dat vele bosnegers die man als hun idool hebben, dan mag je concluderen dat ze uit hetzelfde hout gesneden zijn als die man. En dat valt dus niet goed te praten. Vandaar men ze eerder ziet vertrekken uit de politiek dan dat ze hun intrede doen. En ze voeren openlijk racistisch politiek door hun achterban te advieseren om op hun eigen soort te stemmen. Als ze werkelijk zulke capabele figuren waren, kan je me dan vertellen wat voor byzondere zaken die zogenaamde robin hood van Albina voor zijn district heeft gedaan in de afgelopen vijf jaren dat hij aan de macht was?


  Maak melding
 29. nummer 14 zie je wat ik bedoel, sommige van jullie hebben gewoon een minderwaardigheids complex.
  en dat moeten jullie eens uit de weg ruimen.
  en nog wat meneer marron om niet te vergeten dat de stads neger je uit het oerwoud heeft gehaald om wat te leren´ , dat jullie niet willen maar wel kunnen laat ik aan jullie leiders over.
  dus nummer 14 denk er over na.


  Maak melding
 30. Als wet wet is recht recht is,waarom doen wij dan zo moeilijk..

  Wij leven in het zelfde land,zitten in de zelfde bus eten ongeveer het zelfde eten bij de warung,chinesie,hindoestanie,criolo ,jampanesie,djoeka,malata, enze enze enze..

  We lopen ook nog op die zelfde straten,gebruiken die zelfde stroom,water,gas genieten ook nog van die zelfde zon,maan licht,de zelfde wind waait door ons lichaam .

  We noemen ons zelf blakamang,jampanesie,indjie,creool,hindoestaanie,chinesie,malata,marrons,djoekas enz enz enz..

  Beste mensen,we zijn toch allemaal su-ri-na-mers..of zie ik dat verkeert..


  Maak melding
 31. Wat een comments allemaal men.
  Het begint een beetje op zuid-afrika te lijken. Rechts/anc.
  Sranang mang bondru. Dat is de start naar een vreedzaam en stabiel Suriname.
  We moeten rekening houden met het verleden.
  Iedereen heeft het moeijlijk gehad. Veel van onze voorouders uit Afrika , India , etc etc zijn naar Su gekomen onder erbarmelijke omstandigheden.
  Dit alles wis je niet in een paar eeuwen.
  tang bun


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES