woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNog bergen werk aan concurrentiekracht Suriname

Nog bergen werk aan concurrentiekracht Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Suriname is goed op weg het concurrentievermogen op te trekken van het bedrijfsleven. Om succes te garanderen, valt nog het een en ander te sleutelen. Zoals het opstellen van een investeringsgids. Het is een allerminst eenvoudige taak.

Overheid en private sector moeten op een lijn staan. En dat voor maar één doel: het investeringsklimaat gunstig en concurrerend maken. “Het is een basisvoorwaarde”, zegt Mauro Tuur, topfunctionaris op het ministerie van Handel & Industrie, HI. De laatste jaren is dan ook veel geïnvesteerd. De beide sociale partners werken al beter samen. Dat gebeurt vooral via het Suriname Business Forum.

Toch zijn bepaalde zaken moeilijker voor elkaar te krijgen dan andere. De investeringsgids moet desondanks zo snel mogelijk van de grond komen. “We moeten investeringen serieus gaan aanmoedigen”, aldus Tuur. De gids wordt een soort blauwdruk voor investeerders. Om hen vooral wegwijs te maken in de bureaucratische warwinkel. En consulent moet het nog dit jaar opleveren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Het ministerie van HI kan beter haar naam veranderen in Consumentenbond. Zij heeft niets en dan ook niets voor het het bedrijfsleven of nieuwe investeerders gedaan. Ze houdt zich alleen maar bezig met kleine zaken zoals prijsopdrijving en houdbaarheidsdatum van producten. Terwijl investeerders schreeuwen om een wet en andere faciliteiten……


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES