Klacht Surinaamse veroordeelden in behandeling

6

PARAMARIBO, 9 apr – De Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten gaat de aanklacht behandelen van een groep Surinaamse gedetineerden. Dit meldt de Times of Suriname. Volgens de commissie zijn er genoeg juridische gronden. De groep beklaagt zich terecht over het lange uitblijven van de behandeling in hoger beroep.

Volgens de ruim twintig klagers duurt het al jaren. Onmenselijk, vindt mensenrechtenactivist Robert Hewitt. En ook nog onwettig. “Mensen moeten prompt voor de rechter worden gebracht binnen redelijke termijn, van de eerste aanleg af tot aan het hoger beroep toe.” Dat het stelselmatig niet gebeurt, komt vooral door overmacht. Het apparaat is onderbezet.

Zowel de magistratuur als de opvang schieten tekort. Justitie ziet ook de noodzaak in van aanpassingen. Vooral het insluitbeleid heeft aandacht. “Je kunt niet iedereen opsluiten. Op dit moment zijn de cellen overvol. De enige oplossing is in het insluitbeleid”, zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh. Die oplossing moet snel komen, wil Suriname zijn zoveelste internationaal vonnis voorkomen.


6 REACTIES

 1. Dat zelfs de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten de aanklacht gaat behandelen van een groep Surinaamse gedetineerden toont aan dat de NF regering van Ronald Venietiaan deze zaak van de gedetineerden en cipiers serieus moet nemen.

  De verkiezingen komen er aan en het volk eist van de huidige regering dat er niet alleen maar over hun ruggen geregeerd wordt maar dat er ook naar hun geluisterd wordt.


  Maak melding

 2. Hele dag hoor je recht en wet, recht en wet maar wanneer het erop aan komt weet zelfs de minister van jusitie en politie niet hoe het moet werken.
  Echt figuren afkomstig uit Idioten land FRONT.


  Maak melding

 3. Ja gevangen hebben ook minimale rechten en we moeten nog het nodige verbeteren. Maar we komen er wel.

  Niet zo lang geleden werden mensen nog zonder proces afgeranseld of vermoord, terwijl de zittende regering meester was in witte boorden criminaliteit.

  Inmiddels krijgt iedereen een eerlijk proces. Zelfs de grootste misdadigers van SME krijgen een eerlijk proces.
  Nu is het nog zaak er voor te zorgen dat dit proces ook tijdig wordt uitgevoerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.