A Combinatie deels uit Surinaamse verkiezingsrace

33

PARAMARIBO, 10 apr – A Combinatie, AC, mag niet deelnemen aan de algemene verkiezingen voor wat betreft Paramaribo en Wanica. De coalitiepartner van het Nieuw Front meldde zich te laat voor de inschrijving van kandidaten. De lijsten voor beide districten waren te laat af.

Vertegenwoordigers van AC meldden zich dan ook ruim na sluitingstijd. Het hoofdstembureau voor Paramaribo had aanvankelijk nog gewacht. Maar een twintig minuten later was AC nog niet zover. Volgens de wet hoort het hoofdstembureau zich strikt aan de openingstijd te houden. Dus was de leiding fout door te wachten. Ook in Wanica was AC veel te laat.

Wellicht heeft het oponthoud te maken met het ter elfder ure gesloten verbond met het Nieuw Front. De afspraak was elk een eigen lijst in te dienen met kandidaten voor het parlement. Omdat AC niet genoeg kandidaten heeft voor de districts- en ressortraden, wordt op dat niveau samengewerkt. Kiezers van AC moeten dus wel stemmen op eigen kandidaten voor het parlement.

Voor de lagere organen is het stemmen op kandidaten van het Nieuw Front. Deze nogal omslachtige link is AC fataal geworden. Beroep bij president en Nieuw Front-leider Ronald Venetiaan is nog mogelijk. Ook het Nieuw Front ondervond oponthoud. De inschrijving ging nog net door. “Door de afspraken op het laatste moment, moesten nog wat formaliteiten in orde worden gemaakt”, zegt Hesdy Pigot van het Nieuw Front.


33 REACTIES

 1. Te laat is te laat, in dit geval hoort dat zelfs in SME te gelden.

  Wel wrang dat dit (mede) veroorzaakt is door het AC als enige partij een principiele discussie voerde om criminelen niet kanidaat te stellen.
  Andere partijen zijn minder principieel. Die plaatsen bewezen criminelen op de meest prominenten plaatsen. Triest.


  Maak melding

 2. En dit teringzooi zou Suriname naar grote hoogten moeten brengen, dit bende ongeregeld weet al jaar en dag dat er verkiezingen komen en toch zijn ze laat.

  Inmiddels keurt het OKB de inmenging van basja vene af, ik benne benieuwd wat het wordt, iedereen weet nu wat de wet voorschrijft 15:00 is 15:00 uur.

  Ik benne benieuwd. Dit alles is natuurlijk typerend voor het zooitje front, die nog nooit eerlijke en democratische verkiezingen heeft kunnen organiseren, de twee verkiezingen die onder Bosje zijn georganiseerd waren foutloos en democratisch geen enkele klacht van fraude werd bij het OKB ingediend.


  Maak melding

 3. Ai boi, die koenoe AC,dacht overal mee weg te komen,ze staan al onder en boven de wet in het Marowijne gebied,en probeerden dat ook in geheel Suriname,die ouwe gek van een Vene probeerde nog coulance te verkrijgen om nog ff te wachten,maar alleen in Suriname is dat mogelijk waar alles maar corrupt aan toe gaat.voor zijn verkrachter,bankovervaller,moordenaar en drugscrimineel Brunswijk,is deze laffe president bereid om de wet met voeten te betreden.
  We moeten nu 10 paar ogen hebben om op te letten dat het Nieuw Front de verkiezingsuitslag gaat manipuleren.
  Ai bajaa Nieuw Front tjari frumu.


  Maak melding

 4. Deze vertegenwoordigers bewijzen het nogeens in het algemeen!!! Wees niet blind!!! A.U.B.

  Op zo’n belangerijke moment!! Ook in hun(AC) eigenbelang. Wanneer ze zelf laat zijn, wat straks met andere zaken o.a. het belang van het gemeenschap???

  Achterbakse aasgieren!!

  Deze oplichters moeten doodgewoon oprotten met een stevige boete aan hun broek en uitsluiten voor het deelname in de regering.

  Suri’s niet stemmen op venetiaan’s en ac’ partij!! Ze hebben nu al bewezen van hoe nu verder!! Jullie zijn gewaarschuwd!! en het telt voor twee. Starks niet klachen, want dan is het je eigen schuld!!! Pas wel op svp!!!!!!

  Ik ben ervan overtuigd dat deze AC goedgekeurd wordt voor deelname door de grijsaard Venetiaan. Samen zijn zij een vuist en sterk. Ze zijn proffessionals!! het land naar het klote helpen. Ze kunnen niet zonder elkaar. Stelletje MALLOTEN!!!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 5. het zijn de nederlanders dat bezig zijn de landgenoten te criminaliseren.omdat deze niet als de zo velen naar deze hun pijpen willen dansen.

  de landgenoten die aan de kant staan van de nederlanders zijn even slecht als deze.het zijn de nederlanders die de psychiatrie en de rechtelijke macht misbruikt om onschuldige te laten opsluiten.

  hoeveel misdadigers lopen niet vrij rond in nederland zonder een dag verhoort te zijn geweest.laatst staan om deze te veroordelen.
  laten wij ophouden onszelf dit aan te doen.

  mijn landgenoten gaan gewoon gebukt onder het geloof en verwaarloost hierdoor hun eigen leven en dat van anderen.

  we worden gewoon dom en achterlijk gehouden door de mistleiders.de idioten dat respect moeten afdwingen neuk iedereen van achter en van voren.

  mocht er een nieuwe regering in dit land haar intrede doen,dan zal men moeten overgaan om zaken op orde te stellen.als eerste prioriteit de zogenaamde surinaamse website.er moet een grondig onderzoek komen op de waardeloze of asociale zogenaamde surinaamse website.


  Maak melding

 6. Helaas!

  Tijd is tijd! Zou voor alles en iedereen moeten gelden in SME; helaas is dat niet zo!
  Toch is het stom om te elfder uure te werk te gaan en zo de kans op deelname aan de allerbelangrijkste verkiezingen ooit in de jonge geschiedenis van Suriname, te missen.

  Ook al ben je als partij zo principieel mogelijk bezig, uit principe zou je moeten weten dat tijd, tijd is! Jammer!
  Zou dit schadelijk zijn voor het Front? Ik hoop het niet, want ook ik gun het Front nog een regeerperiode.


  Maak melding

 7. inderdaad is het triest gesteld met onze geliefde suriname mijn hart bloed als ik dit bericht leest.op 25 feb 1980 is het moreel verval in suriname ingezet moordenaars kregen de hoogste onderscheiding, moordenaars en mensenrechtschenders worden toegelaten tot de hoogste orgaan van het land anderen werden benoemd tot adviseur van staat.ik zie de toekomst van suriname heel sober in.


  Maak melding

 8. Men mag zeggen wat men ook maar wil.

  Maar iets klopt niet: men probeert al voor de verkiezing elkaar te naaien.

  Al is dombo Rambo een domme jongen, zo ga jij als mens niet met mekaar om.

  Jullie laten die vent wachten en nogmaals wachten zodat hij gewoon laat is met alles…….is dat eerlijk is dat recht en wet is dat democratie.

  Gewoon Front bestaande uit stront zeg ik.

  Ik mag die vent helemaal niet….maar men moet eerlijk tegen over elkaar zijn.

  EN LAAT HEM VOORAL EERLIJK VERLIEZEN….(niet in de maling nemen de bevolking heeft er zo niks aan)

  Daarom zeg ik wees eerlijk het is toch een mens…of blijven zij(wij) elkaar dom en achterlijk houden….VERFOEILIJK is dit alles.
  En vooral hoe dat wij weten dat hij in maling is genomen….a no kan toch. !!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Hallo Hallo sranang mang. AC,ALIAS BRUNSIE sang a mang e dinkie ing na gado,kan doe sa ing wannie,time will tell na 25mei dang who broko ing vree,zijn dagen zijn geteld…………..

  wordt vervolgd:


  Maak melding

 10. Typisch typisch de djoeka’s ..

  Ze hebben nooit geleerd naar de klok te kijken ,altijd naar de zon gekeken,maar als in parbo het regent,dan ben je de orientatie kwijt..

  Dus jammer voor deze zeer hoog ontwikkeld groep etnisch minderheden..

  Ze hebben naar uitspraken van hun lijders de diplomas immers verbrand en weggegooit dus lezen en schrijven kan ookal niet..

  Te laat is inderdaad te laat hoewel opa grootvader el vene de tijd wilde rekken,maar de kiesbureau heeft er een stok voorgestoken..en te recht ook..

  Volgende verkiezing beter op de tijd letten.. succes..


  Maak melding

 11. In Suriname is het mogelijk, dat iemand die nergens respectabel werk zal vinden, een hoge politieke functie kan bekleden. De sollicitatiecommissie (het volk) krijgt immers niet de gelegenheid mee te beslissen bij het in dienst nemen van de persoon. Het zijn politieke vrienden die voordragen en beslissen.
  De enige presidentskandidaat op dit moment is een zelfvernoemde koning, die klaarblijkelijk bereid is zijn troon op te geven om eventjes president te worden van Suriname. Deze koning staat bekend als onsportief, een relschopper, guerrillero en zo kunnen we nog eventjes doorgaan. In ieder geval hij hij geen curriculum vitae dat je opstuurt als je ergens een baan zoekt. Bij geen enkel respectabel bedrijf in Suriname zou de mn worden aangenomen. Bij het zien van zijn sollicitatiebrief krijgt elke personeelschef de kriebels en gooit de brief direct in de prullenbak. Klaar is Kees.
  In feite komt het er dus opneer dat onze koning ervan juitgaat, dat het presidentschap geen respectabel beroep is, want anders zou hij het niet in zijn hoofd halen om te solliciteren. Bang dat al zijn moeite voor niets zou zijn. Maar aan de andere kant hebben wij als werkgevers van de president, er niet voor gezorgd dat een goed functioneende personeelschef alle sollicitanten screent. Klaarblijkelijk vinden wij dat niet nodig. Dus ook wij vinden het presidentschap geen respectabel beroep. Anders hadden wij wel de juiste maatregelen genomen om te voorkomen dat iemand van onzedelijke levenswandel het in zijn hoofd haalt te solliciteren.

  (Hoofdredactioneel commentaar De Times, d.d. 9 april 2010).

  Hier is niet aan toe te voegen. Ja, misschien dit: God zij met Suriname.


  Maak melding

 12. En dit soort mensen die niet eens orde op zaken kunnen stellen in hun eigen “huis”,willen het land regeren.En wilt terrorist,verkrachter en drugs dealer uit hun gelederen ronnie brunswijk nog erbij president van Suriname worden.Dit is gewoon belachelijk en schandalig.Als dat gebeurd dan zal Suriname erger dan Ethiopie worden.GOD zij met ons Suriname en HIJ behoede ons.


  Maak melding

 13. Laat R.Doekhie zijn mond dicht houden,na de
  verkiezing gaan NDP en Volksalliantie samen-
  werken,je bent toch geen tjamar,eet je soms
  varkensvlees,niet doen, dat is Haram.


  Maak melding

 14. Het is toch zo simpel. 15.00 uur en nothing else.
  Als je laat bent ben je af.
  wees dan zo groot om dat te erkennen. Genoeg tijd gehad voor een lijst toch en dan een land willen besturen. Dit is toch de mop van de eeuw.


  Maak melding

 15. En dan in beroep gaan bij de President tevens voorzitter van de NPS. “Conflict of Interest” noemen we dat. Verder merken we dat deze gasten niet eens hun eigen zaken in orde kunnen maken en dan denken ze eraan een land te besturen. 5 jaar geleden wist men, dat de verkiezingen zouden komen en toch merken we dat ze op het laatste moment hun zaken in orde proberen te maken. Planning, vooruit zien noemen we dat!!!


  Maak melding

 16. Maar is de leider van het AC geen crimineel dan?Brunswijk staat op de lijst van internationale gezochte personen,voor zijn drugsaktiviteiten ,dacht ik zo.
  Je kan ook stellen, dat Bunswijk de hardste criminelen op zijn lijst wilde hebben om contole te krijgen in het Surinaamse drugscircuit,daarom waren ze laat,want de slikkers die op schiphol worder aangehouden komen in de meeste gevallen van zijn soort.
  Sommigen willen Brunswijk als de redder zien ,gezien de reaktie van no.3,jammer voor ze hij is een crimineel toen en nu.Hij wil zijn stelen buitenvrouw Amofo,die een knal party met staatsgeld vierde, kostte wat kost op de kandidatenlijst,hoe laag kan je zijn,maar ja we hebben het ook over een ongeletterde crimineel he.


  Maak melding

 17. “Wel wrang dat dit (mede) veroorzaakt is door het AC als enige partij een principiele discussie voerde om criminelen niet kanidaat te stellen.”

  neusje met bovenstaande geef je duidelijk weer hoe achterlijk en hypocriet je bent. volgens mij ben je nogsteeds zwaar aan de paddo’s.


  Maak melding

 18. @zo is dat #18
  Je bent duidelijk NDP gelieerd en je hebt duidelijk last van de bekende ziekte: “OCER-selectieve verontwaardiging”.

  Ik zeg nergens dat ze Bruns moeten laten zitten. Ik geeft slechts aan dat zij als eerste partij het principe hebben omarmt dat je iemand die corrupt was of anderssinds crimineel NIET op de lijst moet zetten. Dat is een instelling die toe te juigen is.

  Jouw reactie daarop is weer beneden alle peil.
  -1- Racistisch omdat je alle Djoeka’s beledigd o.a. door te stelllen dat zij de bolletjes slikkers zijn. Pertinent onjuist. Overigens zijn veel bolletjes slikkers slachtoffer van armoede en de echte schoften zijn de drugsbazen die hen het risico laten lopen
  -2- Ethnisch omdat je stelt dat alle Djoeka’s op Bruns stemmen.
  -3- Uiterst selectief: Je meld wel Bruns maar niet de vele criminelen in jouw eigen partij die veel erger waren/zijn en steeds er van blijk geven dat ze mooi praten maar de grootste en wreedste egoisten zijn.

  Nee ik juig deze ontwikkeling toe en zie graag dat bij de volgende verkiezingen ook de andere grotere criminelen door hun eigen partij aan gekaart worden. Er is toekomst voor SME zodra ze inzien dat ze niet afhankelijk zijn van criminele politicie.


  Maak melding

 19. Cursus!

  Een cursus politicologie en Staatskunde zal dit soort zaken wegnemen. Kandidaten voor een Staatsfunctie zullen dit diploma moeten overleggen alvorens ze op de kandidatenlijst komen te staan. Screening zal hieraan vooraf moeten gaan dan voorkom je alle ellende want de cursus is alleen voor onbevlekten.
  Je zal tenminste moeten weten wat voor Staatsvorm je land heeft en vooral je naam kunnen schrijven en notulen van vergaderingen kunnen lezen, toch?
  Maar omdat de politieke leiders anderen dom willen houden zodat zij er bovenuit steken, ben ik bang dat deze cursus er niet zal komen.
  Zolang vriendjespolitiek ook politiek is in Suriname, zal je deze wanorde houden.


  Maak melding

 20. Beste would be politici, hoe wilt u verantwoordelijkheid voor dit land- en volk dragen als u nog niet eens in staat bent om invulling te geven aan de meest elementaire activiteitem. Blijf maar lekker buiten die tenet.


  Maak melding

 21. kan iemand mij vertellen wat er met die figuur op nummer 6 aan de hand is?
  hij ziet ze vliegen volgens mij hij is helemaal de weg kwijt,hoever kan iemand wegzakken.de man die hij aanbid heeft laten zien hoe hij omgaat met kritische media en kranten hij laat ze gewoon in brand schieten.


  Maak melding

 22. “Beroep bij president en Nieuw Front-leider Ronald Venetiaan is nog mogelijk.”

  volgens de wet is het ONMOGELIJK om in beroep te gaan bij de President!

  wat een domme artikel.


  Maak melding

 23. Deze ZAKAZAKA uit Marowijne denkt hij alles mag en kan in Suriname. Gewoon uitsluiten van deelname aan de verkiezingen, domme pech voor hem, punt uit!!!!!!!!


  Maak melding

 24. blaka bakra
  Beter had ik het niet kunnen verwoorden.
  We moeten toch ook vertrouwen in het volk van Suriname hebben dat zij het ambt van President van de Republiek Suriname hoog achten en er nooit voor kiezen om een crimineel die internationaal op de verlanglijst van Interpol staan dit ambt toe vertrouwen.
  Laat ze maar eerst eens het 8 december proces respecteren en zich verantwoorden voor het volk.


  Maak melding

 25. de prikkels om te kunnen overleven,is een van de broodjeaapverhalen.

  the insider probeert ons aan de praat te houden voor hun eigen commercie behoudt.dit heeft niks te maken met bouterse en de n.d.p.

  de aanhoudende bombastische zeikreacties van de demonen.is een strijd van leven en dood of te wel een innerlijke strijd.
  the only way to win a fight is to not fight with stupid.m.a.w.moet je echt dom zijn om voor de duivel te dansen.

  de demonen vraagt om assistentie.


  Maak melding

 26. er is toch niets aan de hand AC doet gewoon mee met de komende verkiezing.

  Alles kan en mag in Suriname

  Dus het heeft geen zin om je druk te maken, moraal en respect is totaal weg gevaagd.


  Maak melding

 27. Ik zeg het nogmaals mensen , maak je liever druk met de buitelandse inmenging de vloek die na 1863 is uit gespoken door Jobo en dezijnen,de vloek die niet toelaat dat wij surinaamers vooruit komen ,geef elkaar niet de schuld maar ga terug naar je roets ,breek met de zogenaamde blanke religie blijf je zelf , laat je niet mislijden door RK en dergelijke religies door hen zijn we vandaag de dag gestrand dus mensen breek met die buitenlandse Koenoe ,dan komt het goet.


  Maak melding

 28. Djoeka haters???? Zijn djoekas geen Surinamers???? en hebben ze Suriname niet bevrijd van Slavernij -Niet- djoekas?????

  WEES BLIJ MET DJOEKAS!!!!!

  Ze hoeven geen deelname te doen, het land was vanaf 1760 van hun.
  Blanken waren moeilijker te verslaan dan JULLIE dus pas OPPPP!!!!!!!!


  Maak melding

 29. ik vind het mooi verwoord je moet dom zijn om voor de duivel te dansen.
  dames en heren dit zegt de man die elke dag danst met de duivel, de duivel in ware gedaante namelijk desi bouterse.
  @bratimaka je moet de Iq van een pinda hebben om bouterse serieus te nemen, je moet op jou achterhoofd gevallen zijn om bouterse als president te willen iemand die van een redelijk welvarend land een puin heeft gemaakt met zijn wanbeleid en zijn militaire dictatuur.


  Maak melding

 30. Heb ik in mijn reaktie veralgemeniseerd,Neus?
  Ik heb heel duidelijk gesteld:de slikkers ,die op Schiphol worden aangehouden komen in MEESTE gevallen van zijn (Brunswijk)soort,of wil je anders beweren.
  Ik heb het over Brunswijk ja,omdat het artikel over hem gaat en niet over een ander.
  Begrijpend lezen moeilijk noh?
  JuiCH deze ontwikkelingen maar toe,geeft aan dat je net zo een stupid bent als Brunswijk.
  TE LAAT is TE LAAT,ook voor je zelfde benoemde koning(criminele) van Marowijne,hahahhahahaha wat dacht hij wel,In Het Land Der Blinden Is 1 Oog Koning?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.