Venetiaan’s plek in parlement Suriname veilig

38

PARAMARIBO, 5 apr – President en NPS-leider Ronald Venetiaan stelt zijn plaats in het parlement veilig. Anders dan vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe, komt Venetiaan wel op de kandidatenlijst van het Nieuw Front voor. Hij wordt zelfs lijsttrekker.

De keus voor de hoogste plaats op de lijst voor Paramaribo is een bewuste. Het is een partijbesluit. “Ronald Venetiaan wordt de lijsttrekker van het Nieuw Front, dat is een feit”, zegt NPS-bestuurslid Erwin Lely. Feit is eveneens dat Venetiaan niet terugkomt als staatshoofd. Een complete terugtrekking is er voorlopig niet bij. Ook als het Nieuw Front geen regeermacht verwerft, is een plek in het parlement verzekerd.

Bij de VHP ligt het ietwat anders. “Ik heb een keus gemaakt. Ik wil anderen begeleiden, zodat zij het werk in het parlement goed doen. Daar waar nodig kan ik correcties plegen of schouderklopjes geven”, zegt Sardjoe. Bij een verkiezingsnederlaag zit hij wel zonder publieke functie. Een positief scenario levert de VHP het presidentschap op. Sardjoe hoeft dan niet uit het parlement. De partij behoudt dan de zetel. Die zou anders een andere Nieuw Front-partij toekomen.


38 REACTIES

 1. NPS en VHP Hadden 60 jaar lang,papa Iding Soe-
  mita gedomineerd en geirriteerd,bevolking wil-
  len verandering en andere beleid zien.De wacht
  moet verwisseld worden.


  Maak melding

 2. Hiermede is nog niets gezegd over smans populaririteit.

  Het consequent negeren van de grootste politieke entiteit in Suriname heeft niet kunnen resulteren in excessieve groei van de Nationale Partij Suriname.

  Ding fosi pesi bron, deze wordt een andere battle. Of gaan wij de boel weer sabotteren wanneer wij er niet meer bijzullen zijn?


  Maak melding

 3. Met alle respect, dhr. Venetiaan, moet ook zijn plaats afstaan aan de jongeren, als je 70 jaar ben moet je opstappen, ook uit het parlement. Er zijn genoeg jonge integere kandidaten, zo alleen kan je die mc bende van bouterse n bosje die ook oud zijn winnen!

  bouterse 64jaar, Wijdenbosch 69jaar en Soemita 73 jaar, ze moeten allemaal ook opstappen.


  Maak melding

 4. Lijkt mij dat de NPS lang gewacht heeft om eerst naar de andere kandidaten lijsten te kunnen kijken.
  Vervolgens is de beslissing genomen om Veni als boegbeeld op te voeren. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat Veni ook de belangrijkste positie zal in nemen. Hij is lijst trekker, hij moet vooral mensen/stemmen trekken.
  De beslissing straalt de volgende boodschap uit. Onder Veni is de staatshuishouding ( lees o.a. de schatkist) weer op orde gebracht en is het nodige aan sociaal-economische ontwikkeling gedaan.

  Jammer alleen dat de keuze ook een keerzijde toont. Binnen de NPS is veel te weinig gedaan aan opvolging. Lijkt mij dat dit dan ook voor een belangrijk deel gezien moet worden als een belangrijke gemiste kans binnen de NPS.
  Ze was geloofwaardiger geweest als er een opvolger was geweest die duidelijk symbool zou zijn voor een nieuwe stap in de ontwikkeling van SME. Ik wil niet ontkennen dat Veni een belangrijke en goede taak heeft gedaan. Hij haalt de geschiedenis boeken wel in positieve zin. Maar er is nu behoefte aan een nieuw soort politiek met ander bestuur. De NPS heeft daar te weinig oog voor gehad. Jammer.

  Overigens ook diverse andere partijen hebben nog steeds niet het besef dat SME aan de vooravond staat van een belangrijke nieuwe stap in de economische ontwikkeling. Een meer mondialiserence stap, een stap waarin de export grote kansen bied.
  Nu zullen de aanhangers van de andere grote partijen wel reageren met onze partij… Maar jammer voor hen ook zij geven er steeds weer blijk van het niet te begrijpen en komen niet verder dan holle rethoriek.


  Maak melding

 5. Wat moet deze beroepspoliticus anders? Alleen toen de militairen hem uit het politiekproces hadden getrapt heeft ie echt z’n handen uit de mouwen moeten steken, dat is de haat die deze man tot de dag van vandaag met zich meetorst.


  Maak melding

 6. laten wij blij zijn dat die oude heren hun nek hebben uitgestoken anders waren wij als land en bevolking nog verder weg van huis met die medogenloos dictator, vene heeft nog normen en waarde kunnen bijbrengen aan een samenleving die helemaal de weg kwijt was een sameleving die het heel zwaar heeft moeten verduren onder de grillen van een brute militaire regime waar niemand zijn leven meer veilig was zo bekijk ik het. @ die koe op nummer 3, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.


  Maak melding

 7. Oh,oh!! toch niet weer!!! Me gado jongoe!!!!

  Surinamers/kiezers laat je zich niet nog een keer verzuipen in al die oude ezels z’n STRONT!!!!

  Ze komen weer terug om nog meer zooitje van te maken. Jaag ze weg a.u.b.!!! Verdeel ze gewoon de (Hindoestaanse ghoegrie)Panja Koegroe.

  Ga toch naar de maan of elders je heil zoeken stelletje comedianten als zogenaamde regeerders. Jullie komen zondermeer in de hel!!! Laat het toch aan de jongeren over.

  Met welk verstand willen jullie nog meer regeren. Of nog meer naar de klote helpen!!Daar heb ik geen twijfels aan. Jullie zijn toch daar proffessionals in.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 8. Het is lovenswaardig dat Sardjoe plaats maakt voor jongeren. Bij de NPS moeten ze dat nog leren. Deze opa’s moeten allemaal “opdonderen”. Lely verzint allerlei drogredenen om ze te behouden. Alsof de jongeren (dat zijn personen tot 50 jaar), allemaal debiel zijn. De oudjes zijn vaak heel jong begonnen en zitten soms 40, 50 en soms zelfs al 60 jaar in de politiek. Dus plaats maken is heel belangrijk. Ook door Vene. Want hij is geen God op aarde ook al is hij lid van de Rooms Katholieke Kerk en gezegent door de paus.


  Maak melding

 9. De NDP gelooft dat U met kennis van zaken Uw kansen in het leven moet kunnen grijpen en welvaart en voorspoed zal brengen voor Uzelf en Uw familie en voor geheel Suriname; wij zijn vastberaden om de vier vernieuwingen die zijn genoemd in het Manifest van de Revolutie verder vorm en inhoud te geven;

  de NDP in haar regeerprogramma niet alleen aandacht zal besteden aan de nationale doelen die wij willen bereiken. In het programma zal ook duidelijk staan wat wij in elk van de tien districten willen bereiken en welke bijdrage U daarin kunt leveren. Ressortraadsleden en districtsraadsleden ’ un musu nat’ un barba, wroko de fu du ! [wees paraat er is werk aan de winkel]

  de NDP samen met haar partners zal strijden voor de vestiging van bedrijven volgens de succesformule van Staatsolie.
  De NDP wil een Staatsolie in GOUD
  De NDP wil een Staatsolie in RIJST
  De NDP wil een Staatsolie in NATUURSTEEN
  De NDP wil een Staatsolie in WATER VOOR EXPORT
  De NDP wil een Staatsolie in AQUA CULTUUR
  Wat dat betreft hoeft de NDP het wiel niet weer uit te vinden;

  de NDP ervan overtuigd is dat Suriname inderdaad een rijk land is, omdat Surinamers bereid zijn te werken wanneer zij daarvoor de juiste beloning ontvangen. Het Surinaamse volk is een volk dat wil leren wanneer het merkt dat het leren hen verder brengt in de maatschappij. Op dit moment komt men eerder verder met kennissen in de politiek dan met kennis op zak. De rijkdom van Suriname ligt in onszelf. Alles wat we als Surinamers zullen hebben is wat we kunnen verdedigen. Alles wat we zullen zijn is wat we van onszelf zullen hebben gemaakt.

  Stem Mega-Combinatie 0p 25 mei 2010


  Maak melding

 10. Sjonge jonge,wanneer leerd deze ouwe bok eens een keer af?Kan iemand die man duidelijk maken dat hij al HOOG BEJAARD is?Venetiaan,GWEEEEE,ga weg mang!!


  Maak melding

 11. Ik heb een keus gemaakt. Ik wil anderen begeleiden, zodat zij het werk in het parlement goed doen. Daar waar nodig kan ik correcties plegen of schouderklopjes geven”, zegt Sardjoe.

  Ik moet gaan braken…..
  Ga eens een keertje naar huis.
  Vernieuwing willen we.


  Maak melding

 12. Maar Opa Ronald kaba toch…u hebt net als Somo heel wat op uw kerfstok en het is echt niet mooi hoor.

  B.V…U hebt ooit heerlijk gegeten bij Amafo, wat doet u daarna als gebruikelijk haar beschuldigen van stelen staatsgeld.
  Een ieder weet mag niet !!! (staats geld stelen)!!!! maar u hebt ook toen …. die bewuste dag …..lekker gegeten of niet.
  Amafo moest weg stelen……Opa Ro kende geen genade.

  Maar Gilds die arme man wilde aan wat geld ruiken.
  Mag niet van Opa Ronald een blakaman mag niks en ook niks weten van geld.
  Dus Opa Ronald broko ing niki…nu zit hij als NEGER achter slot en grendel.

  Alleen de blakaman moet in het gareel blijven lopen en daar ook blijven.
  Anderen (geen blakaman)mogen doen en laten wat zij willen.

  Al stelen zij het land leeg Opa Ronald zeg niks, weet niks, ziet niks maar als hij een blakaman erbij ziet breekt hij jouw nek voor je.

  Maar nu handelen in domeingrond… handelen in visa’s.
  Importeren Chinezen(straks allen Caricom Paspoort)
  Corruptie Openbare werken….het uitleveren van buitenlanders aan een ander land niet behorende tot verdachte zijn eigen land.

  Weggeven van GOUD als een GEK.
  Vernietigen van het binnenland vooralbuitenlanders die daar actief zijn.
  Het verjagen van binneland bewoners dieper het oerwoud in zodat I’am Gold zijn hebzucht werk kan blijven doen.
  Minister die zaken doet met Segebai.(huisje auto kopen toestanden en nog meer)

  Maar Opa Ronald bepaalde belasting zaken voor Suriname moeten geregeld worden.
  Maar zolang jij de VHP nodig hebt, zodat jij daar als bejaarde kan blijven zitten worden deze zaken voor land en volk niet opgelost er wordt dan geen moer aangedaan.

  Dan waar moeten wij als Suri’s met zulke bedriegelijke figuren als U naar toe.


  Maak melding

 13. met de komst van venetiaan in politiek,is suriname steeds maar een verlaten plantage geworden.iedereen verhuist naar de stad er is zelfs geen plaats in paramaribo om de gasten te huisvesten.

  de criminaliteit stijgt gestadig en niet te spreken over het aantal verkeerds doden,dat meer is dan de binnenlandse oorlog tussen brunswijk en het nationaal leger.
  reeds 27 doden.dit is gemiddeld drie doden per dag.

  wat maakt het zo aantrekkelijk in de politiek voor venetiaan om zich wederom kandidaat te stellen.is dit om persoonlijke redenen,machtspositie,de buitenlandse reizen of een zeer ordinaire manier om aan de belastingscentjes van het arme volk te bekomen.

  aan de bevoorrechte positie van parlementairs,ministers en de president moet er een eind komen.het zou goed zijn als justitie deze mensen laat screenen.controle is geen daad van vijandschap,maar meer om hun eigen veiligheid.


  Maak melding

 14. Ik moet er niet denken dat Vene terugkomt, en helemaal niet dat ie weer president wordt.
  Dan is Leiden in last ja, Vene, prakseer boeng sai wani, alla deng jari ie poring dape
  bigi mofo, bar bari wang lo, neks ie no doe
  a kong saar now, gwe, ie sakka spang toch,
  ma joe tranga yesi, jo broko joe neki.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 15. Deze grijsaard is al overal grijs niet alleen aan zijn afro-kop maar echt overal waar haart groeit op zijn lichaam, laatst had zijn vrouw liesbeth de haren van haar man geverdf helaas na een dag was hij weer grijs.

  Onder zijn bewind heeft hij enkel de bosnegers in de watten gelegd met gratis electra, brandstof en medische zorg.

  De man met de pet mag naar de klote.
  De rijstsector heeft hij ook naar de verdoemenis geholpen, nooit heeft hij in die sector willen investeren behalve als deze in het binnenland had gelegen.

  De districten hebben ook zwaar geleden tijdens de moesson maar toen had hij oogkleppen op. Hij maakte snoepreisjes naar Ghana.
  Het land heeft hij aan multinationals verkocht voor een appel en ei.

  Hj heeft nooit een oproep gedaan op de televisie om de zware criminaliteit een halt toe te roepen.

  Misschien kan hij solliciteren in een afrikaans land waar hij minister van van verkoopzaken kan worden immers afrika wordt ook leegegekocht voor een appel en ei. Misschien kan hij zijn expertise daar goed gebruiken waarom je een land moet verkopen.
  En niet zelf hulpbronnen exploïteren.


  Maak melding

 16. mensen, zomaar maken jullie je druk jullie lezen het niet goed noh? VENE KOMT NIET TERUG ALS PRESIDENT, volgens mij is dat genoeg, als parlementslid of voorzitter van het dna, zie ik heb een veel beter job doen dan als president, laat die man ff 5 jaar nog in zijn afscheidsfase zitten. sardjoe gaat ook al weg dus het is SANTOKI FOR PRES!!!!


  Maak melding

 17. ik moet soms heel hard lachen om sommige reaktie hier, ik vraag mij af hoe realistisch sommige mensen zijn volgens mijn leven ze in soort spook wereld. ik zal een voorbeeld geven iemand hier op dit forum schrijft dat het goed zou zijn om iedereen die in het parlement wil, of president wil worden te laten screenen dit schrijft iemand die een massamoordenaar als president wil hebben hoe serieus moet ik als bezoeker van dit net deze mensen nemen ? als ik moet kiezen tussen vene of bouterse dan staat mijn keuze al vast ik kies voor een integer persoon en niet voor medogenloos moordenaar die mijn mijn land naar sodemiter heeft geholpen


  Maak melding

 18. EINDELIJK hebben ze door dat ze moesten verjongen.

  Jammer dat ze de jongeren geen gelegenheid hebben gegeven. En nu weten ze niet met wie ze moeten verjongen.

  Vene wordt geen pres, maar vertel wie wordt dan lijstrekker in Par’bo – welke NPSer is zo bekend. Heeft zoveel uitstraling.

  Hoe oud hij ook mag zijn/ hoe lang hij ook al heeft gezeten.

  Hij alleen heeft de charisma, binnen de NPS!

  NDP wint, GOD behoede ons!!!! Echt!!!


  Maak melding

 19. Ik denk dat venetiaan beter lijstduwer kan worden aangesteld want als lijstrekker is hij niet capabel.
  Of misschien kan hij president worden in het bejaardentehuis te paramaribo


  Maak melding

 20. Mevr. Ruth Wijdenbosch is een geschikte staatsvrouwe!!!
  De heren zullen het mij niet in dank afnemen, maar een vrouwelijke President zou Suri goed doen! Ergens gelezen dat de dame beschikbaar is, hoop dat zij het wordt.


  Maak melding

 21. NPS haalt 6 zetels en Volkalliantie 10 ze-
  tels dus groter dan NPS en C.Feriera komt
  niet meer terug,na de verkiezing gaan Volks
  alliantie samenwerken met NDP.De bevolking
  wil verandering en andere beleid zien.


  Maak melding

 22. Je lacht je het apezuur maar,als er idd gescreend zou worden in Suriname,was je idool Brunswijk nooit in het parlement beland zo ook je geliefde Somo,DU(ummy).

  Opzouten met deze slaafse good for nothing ,bedelende bij Ned.President.
  Suriname is aan een krachtige Nationalistische President toe.
  Ai ding goh eh brong faya,nu daar ze door hebben dat MegaCombinatie 99,9% van de jonge kiezers trekt,Front(aal) kan verjongen wat ie wil toch na soso owroe sma eh stem gie ding ,de intelligente jongeren trappen niet meer in die zoutmetie nanga alesie verhalen van ze(NPS in meerdere mate).


  Maak melding

 23. Ik heb er over nagedacht of ik deze reactie zal geven, maar ik doe het.

  Pres. Venetiaan interesseert mij niet. Als ik hem geen goede president vind, zeg ik dat ik hem ongeschikt vind voor de functie. Als ik hem nog een keer ga beledigen verzwak ik mijn punt, want dan verleg ik de aandacht naar de belediging. Maar anyhow, ik ben echt niet van plan hier complete cursussen communicatie, sociale vaardigheden en al die ongein te gaan geven.
  Zoek het lekker zelf uit, maar ik wil toch het volgende kwijt.

  Wees een beetje beschaafd met jullie commentaar. Als je tegen bent kan dat ook op een andere manier worden verwoord.
  Maar zonder belediging kunnen Surinamers hun punt geen kracht bijzetten. Daarom maken ze altijd ruzie en bereiken niets! Wat er ook gebeurt…..na 25 mei gaat iedereen op dezelfde voet verder. Dat is al 100 jaar het geval en het zal niet veranderen.
  Als je vanaf je jeugd een slechte gewoonte hebt en deze niet verandert, denk ik niet dat het je vanaf je dertigste of vijftigste jaar nog zal lukken. Dat is wetenschappelijk bewezen. De Surinaamse mentaliteit is vergelijkbaar. Dus denk niet dat alles met een nieuwe regering binnen 1 dag gaat veranderen.

  Eerst datgene veranderen wat jullie op dit forum zo goed etaleren, nl landgenoten beledigen en uitmaken voor alles wat vies en vuil is. Daarna kunnen jullie aan vooruitgang gaan denken.
  Anders, keep on dreaming!

  Tip voor een nieuwe regering.
  Breng het volk eerst een goede mentaliteit bij. Zorg voor een cultuuromslag. Doe dit samen met culturele organisaties en maak er budget voor vrij. Gebruik de media. Integreer dit gedachtegoed in het onderwijs. Ga hier serieus mee om en maak er een megaproject van. Verzin buurtprojecten over het gehele land. Breng de kinderen en jongeren spelenderwijs dit bij. Een cultuur van respect, integriteit en volle inzet. Beloon ook de organisaties die deze opdracht goed uitvoeren met nog meer geld en budget om hun activiteiten uit te breiden. Betrek het volk nauw in alle activiteiten. Maak het volk er van bewust dat volledige inzet loont. En dat inzet en respect voor jouw land een beter en gelukkiger gevoel geeft dan jatten van de staat en indirect ook van het volk. Voor mijn part wordt het één van de, zo niet het belangrijkste project van het Ministerie van Cultuur en…hupplepup.

  “Winti wai lanti pai”
  “Pe joe e wroko dapie joe moesoe njang”.
  “Mi e go na zeven even”

  In maatschappijen waar er vooruitgang wordt geboekt zijn dit soort uitspraken taboe. Men kijkt je vreemd aan, alsof ze een gek horen praten. Maar in Su kom je ermee weg, en vind men je stoer.
  Deze moeten de meest afschuwelijke uitspraken van de toekomst worden. Mensen moeten huiverig worden om deze onzin te zeggen.

  Over 12 a 15 jaar succes gegandeerd met deze aanpak. Maar de leiders moeten wel het goede voorbeeld geven.

  En hulde aan de jongeren, maar intelligent of niet….met een verziekte mentaliteit bereik je niets. Het gaat om veel meer dan een goede scholing en goede ideeën of een Nationalistische president. Ik begrijp jouw punt @mi taki, maar was het maar zo simpel.
  Zolang het volk en de regering dit punt niet serieus neemt, maakt alle olie en andere bodemschatten geen bal uit. Het zal niets opleveren!
  Sterker nog, ik vind het gevaarlijk als een land met zo een verziekte mentaliteit – die je ook in de politieke top terugvind – veel bodemschatten heeft. Zolang het in de grond blijft is er niets aan de hand. Maar op het moment dat het naar boven komt, zul je zien waartoe een verziekte mentaliteit in staat is. Ik voorspel dan eerder verdriet, oorlog en verderf i.p.v. vooruitgang.

  Ik ben geen filosoof, wil ook geen moraalridder zijn en weet dat dit harde woorden zijn. Ik weet ook dat het volk boos is. Begrijpelijk, maar kijk zelf ook in de spiegel en vraag je af wat jij voor het land doet. Wie het er niet mee eens is? Prima; respect daarvoor maar pech gehad, want dit is wel mijn mening. En het is eruit!

  Goh wat een gezeik zeg, waar haal ik de tijd vandaan

  De groeten,


  Maak melding

 24. Even een aanvulling op mijn vorige reactie.

  @ Mi taki, voordat je gaat steigeren. Jouw naam is genoemd maar de reactie is niet speciaal voor jou hoor. Integendeel ben ik het 1 keer met je eens. Misschien niet met de bewoordingen of de naam van de president ;-). Maar in essentie wel.


  Maak melding

 25. Toen en Nu!

  Met de kennis van TOEN en de wetenschap van NU moet ik toegeven dat Vene het niet slecht heeft gedaan. Beetje democratie, beetje economie, beetje vrijheid, beetje verlost, beetje vooruitgang en beetje stabiliteit.
  Dat allemaal verkregen na een toen hopeloos achtergelaten natie.
  Natuurlijk heeft Vene fouten gemaakt om met Somo en Brunswijk te gaan regeren, maar dat was toen FRONT, of het was iets anders. Geef mij dan maar FRONT en zorg nu dat Somo en Brunswijk worden gewipt uit het Parlement.

  Ook ik heb op Vene geklaagd en bijna gescholden, maar TOEN is niet meer NU!
  NU is het tijd dat hij plaats moet maken voor Santhoki die anders dan gewoon, ook het ministerie van J&P onder zich houdt.
  Vene heeft hiervoor gekozen omdat hij straks bij mogelijk verlies, weinig zin heeft om in de opositie te gaan zitten. ‘s-Mans goed recht!


  Maak melding

 26. @ mi taki ,
  je ben te dom om een discussie mee te voeren zoek iemand anders sorry.
  er komt niets verstandig uit jou reaktie alleen maar dom geklets.die zoutvlees met rijst heeft velen groot gebracht jo koebie.
  zie jij niet hoe dom je ben na mi omdat bouterse jou idool is dan moet brunswijk de mijne zijn wat kinderachtig reaktie van jou je ben een peuter.jou reaktie zijn ihoudelijk nul, je hebt kunnen zien wat die pseudo nationalist bouterse met mijn land heeft gedaan, dan moet je echt modder in jou hoofd hebben om zo iemand terug te willen dan ben je echt krankzinnig.tegenwoordig sterf het hier van de maurice de hond typetjes ze weten precies hoeveel zetels die moordenaar binnen gaat halen en hoeveel procent van de jongeren op moordenaar bouterse gaat stemmen, wat een dom volk zijn die aanhanders van bouterse zeg.


  Maak melding

 27. Als er een wetsregel bestond dat na je zestigste met politiek pensioen moet dan zouden er aardverschuivingen plaatsvinden binnen politieke organisaties. De voorzitters van de 4 grote politieke organisaties zijn allen ruimschoots deze leeftijdsgrens gepasseerd. Behalve deze voorzitters zijn ook diverse vooraanstaande leden ver boven de 60 jaar. Bij de verkiezingen van 2015 zou het nog veel erger worden omdat nog een hele grote groep dicht tegen de 60 aan zit. Politiek lijkt een soort kleefwerking te hebben want het verschijnsel oude mannetjes politiek manifesteert zich niet alleen in Suriname. In de USA bijvoorbeeld zijn er ettelijke senatoren van zelfs boven de 80 jaar. Of het politiek bestuurlijke er beter van wordt is een grote vraag. Het is in ieder geval een feit dat met de relatief jonge bevolking van Suriname de afstand tussen de burgers en de politieke leiders groter wordt naarmate deze leiders ouder worden. Mijn advies: Venetiaan, Sardjoe, Somohardjo, Bouterse, Jules Wijdenbosch en alle andere boven de 60 ga genieten van je pensioen.


  Maak melding

 28. @mi taki

  En als de rechtstaat wat slagvaardiger was en de doostraf niet was afgeschaft dan zagen de verkiezingen er nu heeeeeeel anders uit. 😆


  Maak melding

 29. Santokie heeft het goed gedaan noh, santokie als president! Voor degenen die het nog niet weten, voor vhp heeft ie afgedaan. Ze zouden hem niet eens op de lijst plaatsen, dankzij Adjodja zit hij er nog bij. Als ze hem echt als president wilden, hadden ze hem wel tot lijstrekker gemaakt hoor, het is Kanhai geworden. Schrijf het op jullie buik, tokkie komt ook niet in het parlement, in Suriname zijn ze klaar met hem. Ik dat dat de vhp’ers meer weten dan de gemiddelde forumlid hier. Think think.


  Maak melding

 30. “En als de rechtstaat wat slagvaardiger ..”

  Klopt, de meeste van de fronters zouden nu achter slot en grendel zitten en eigenlijk zouden geen van de front partijen nog bestaan want al die toppers zouden in het gevang zitten.


  Maak melding

 31. @ na mi en de rest van domme aanhagers van bouterse waneer komen jullie met argumenten die realistisch zijn, ik word moe van jullie dom geklets. je ben dom na mi je maak jou zelf belachelijk jongen


  Maak melding

 32. TOEN en NU!

  TOEN het Front aan haar regeerperiode begon was ons land op kokosnoten na, failliet!
  De trotse Surinaamse gulden was verdwenen en de schappen in de winkels waren allemaal leeg. Toen was toen en ons volk emigreerde of krepeerde.

  NU is de economie wat aangtrokken, de schatkist is aangevuld en ook de schappen in de vele Chinese winkels puilen uit van allerlei artikelen die je je maar bedenken kan. Ons volk remigreert vanuit alle delen van de wereld terug naar hun geboorteland.
  Ze brengen vreemde doekoe met zich mee hetgeen onze economie een push geeft.

  Sommige Surinamers zien dit niet omdat hun ogen gesloten zijn of willen het niet zien omdat ze hun ogen zelf dicht houden.
  Wachten op de “verlosser” kan leiden tot blindheid.
  NU het Suriname goed gaat, wil iedereen gaan regeren. Een “verlosser” die zijn of haar eigen zakken vult hebben we NU niet nodig, want dat is TOEN al bewezen.


  Maak melding

 33. @ na mi.
  lees reaktie nummer 37 misschien word je wakker, het enige wat jij hier doet na mi is uit jou nek lullen er komt niets verstandig uit jou reaktie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.