zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven: Suriname staat op kruispunt

Bedrijfsleven: Suriname staat op kruispunt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Suriname bevindt zich op een kruispunt. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. Het kan meerdere richtingen op met de economische en sociale ontwikkeling. Het herstel en de rust van de laatste jaren staan op het spel. Wat het wordt ligt aan de samenleving.

De keus valt ongetwijfeld op 25 mei. “De samenleving zal een wijze keus moeten maken over de te volgen beleidsstrategie de komende tijd. In dit opzicht zijn wij op een kruispunt terechtgekomen”, stelt VSB. Juist nu is Suriname klaar voor een stapje hoger. De rust en stabiliteit moeten leiden tot meer welvaart en welzijn. Ook moet de ingezette ontwikkeling bestendigd worden.

Meer dan ooit moet de productie omhoog. Dit soort stappen vergt verantwoordelijk leiderschap. “De belangrijkste uitdaging is een cultuuromslag in het denken. Niet de overheid, maar de private sector zet tot groei aan”, aldus VSB. Het leiderschap zorgt dan voor deugdelijk beleid. De economie op de rails houden, zorgen voor groei en werkgelegenheid behoren tot de aandachtspunten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Wat het wordt ligt aan de samenleving.
  De keus valt ongetwijfeld op 25 mei. “De samenleving enz….. enz ….

  Laten wij eerlijk zijn dit verhaal is duidelijk van een stel boeven….met Judas gehuil ook nog erbij.

  Welke regering wil aan de macht komen om wat anderen goed gedaan hebben, als hoe zij het zeggen zaken met wortel en tak te gaan vernietigen.

  Wie is zo dom wie is dan zo achterlijk..(houden jullie op met onzin)

  Nee, nee, nee, man….!!! gewoon fout bezig anderen voor lul uittemaken.

  Maar juist…toen zij zelf in het verleden de boel zaten te ontwrichten zeggen zij niet.

  Kijken jullie maar even naar deze schurken en boeven Valuta rekening.

  Maarrrrrrr….kijk in welke periode deze schurken rijk zijn geworden.

  Dan ga je schreeuwen !!!!!!!!!!!!!

  De meesten hebben of krijgen dan een lelijk probleem daar in Su…en dat noemt men eerlijk met land en volk omgaan.

  Nu zitten Douane ambtenaren thuis vraag hen wie en wie zij rijk gemaakt hebben vanaf de jaren ´´80 tot de dag in 2010 van thuis te moeten blijven.

  Leg e leg uit met een hoop rommel en frommel erbij…gewoon uitbuiters en dat mag ook nog erbij gezegd worden.

  Ik trap niet in rommel en frommel verhalen.
  NIEMAND EN OOK NIEMAND GAAT HET LAND KAPOT MAKEN ANDEREN OOK NIET…maar wees eerlijk.

  Als opa Ronald zijn kunsten wil(ver)tonen en bewijzen laat hij nu enkele handelaren (importeurs)aanpakken die door de Douane piek fijn geholpen zijn vanaf de jaren ’80 tot heden.

  Als hij dat kan dan zeg ik jouw dan is hij de man.
  Probleem grond en visa daar zat hij ook te bibberen bang om naar huis te gaan.

  citaat(Somo) samen uit samen thuis….leg e leg uit als gek….. anderen bang maken om ze dom te houden…. ma mi e pier mi ai luku….no wan hinkri 6 fu 9…stel slechte mensen met een hoop snuisterij….Unu takru.


  Maak melding
 2. De VSB bestaat vnl. uit handelsbedrijven. Het is bekend, dat de huidige regering gefinancierd wordt door de handel. Het is dan vanzelfsprekend, dat de huidige regering de productie niet op de eerste plaats zal stellen. Door het produceren van bepaalde producten in eigen land zou de import kunnen worden teruggebracht. En dat zal bij de VSB vanzelfsprekend niet in goede aarde vallen.


  Maak melding
 3. Na de verkiezing gaan NDP en PL Volkalliantie
  samen regeren om het het land vooruit te
  helpen. AOV worden verhoogd,AZF worden geho-
  noreerd,alle wegen worden geasfalteerd,alle
  riolen en kanalen worden schoongemaakt etc.
  etc.NPS en VHP 60 jaar heeft niets gedaan voor deze problemen. Takuh Tahuh Di Campur
  Campur, Ayok Bersatuh Mbangun Percaya Luhur.


  Maak melding
 4. Idd staat suriname op een kruispunt.
  Ik hoop alleen dat de goede richting gekozen wordt. Want al men eerlijk is tegen zich zelf dan stemt men nooit en dan ook nooit op de mensen die suriname naar de afgrond hebben gebracht tijdens het bewind Wijdenbosch. Men moet niet vergeten dat suriname bankroet was. OOk moet men niet vergeten dat deze regering onder Meneer Ronald Vinetiaan suriname weer op de economische werld heeft gebracht. Door allerlei schulden — die anderen hebben gemaakt af te lossen.

  Surinamers stem met verstand. Laat je AUB niet in de maling nemen. Want ze zijn listig.

  God zij met ons suriname.

  Bevolking kies!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Suriname bevindt zich op een kruispunt. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB.Het bedrijfsleven staat op een kruispunt zal ie bedoelen.Er zijn enkele corrupte douaniers eruit geplukt dus zal het bedrijfsleven na mei 2010 het echte belastingafdracht moeten voldoen.Het kan meerdere richtingen op met de economische en sociale ontwikkeling,hij bedoelt het kan maar een richting op en dat is de goede “corrupt vrije” richting met “geloof in eigen kunnen”.“De samenleving zal een wijze keus moeten maken over de te volgen beleidsstrategie de komende tijd. Jazeker, de samenleving zal afrekenen met deze corrupte boevenbende en grondrovers.Vandaar dat het Parlement van Suriname met AliBaBa als voorzitter nooit het ANTI-CORRUPTIEWET in behandeling wilde nemen.”GOD ZIJ MET ONS SURINAAMSE VOLK”


  Maak melding
 6. De samenleving beslist!

  Juist! De samenleving kiest voor vlekkeloze, niet corrupte, niet moorddadige en zeer bekwame personen. Dat deze personen ook met de goede wil op de posten geplaatst worden waar ze thuis horen en zeker geen etnische of partij-achtige benoemingen.
  We spelen te veel met de goedheid van de samenleving. Een samenleving die in opstand moet komen tegen leiders die van corruptie, moord, verkrachting en andere frauduleuze zaken worden verdacht.
  Dan pas kiest de samenleving voor rust, groei van de economie en volksvooruitgang.


  Maak melding
 7. “Bedrijfsleven: Suriname staat op kruispunt””

  Tuurlijk staat Suriname op een kruispunt, Front NOOIT meer, lees hieronder maar. Nog 5 jaar front en Suriname is leegverkocht, zonder dat iemand het weet.

  Tumult in RvM
  Consortium krijgt houtkapvergunning Centraal Suriname Natuurreservaat

  door Ivan Cairo

  01/04/2010

  Paramaribo – In de Raad van Ministers is gisteren tumult ontstaan, nadat een controversiële uitgifte van een deel van het Surinaamse regenwoud aan buitenlanders ter sprake werd gebracht. Eén van de aanwezige bewindslieden verraste zijn collega’s door een getekende overeenkomst op tafel te leggen en om uitleg vroeg hoe de vork in de steel zit. Uit het document blijkt dat een internationaal consortium van drie Aziatische bedrijven op onverklaarbare wijze een concessie van in totaal 600.000 hectare heeft verkregen voor houtkap in het Centraal Suriname Natuur Reservaat (CSNR).

  Grenwood Logging Inc., Flatstone Financial Services and Central Pacific Forestry Brokers Ltd, die samen het Tropical Forest Trade Consortium vormen, blijken twee weken geleden in een lokaal hotel een convenant te hebben getekend met vermoedelijk regeringsautoriteiten. De investeerders willen de komende tien jaar twee hypermoderne houtverwerkingsbedrijven in het gebied opzetten en vier meubelfabrieken in Wanica, Coronie, Saramacca en Sipaliwini. Met deze projecten willen ze ongeveer 3.000 lokale banen scheppen.

  Deze kwestie is nimmer binnen de regering aan de orde gesteld en gelet op de instelling van het CSNR is uitgifte in dit gebied voor houtkap, mijnbouw of andersoortige bosbouwactiviteiten verboden. Dit beschermde natuurgebied is 1.600.000 groot en door de regering-Wijdenbosch/Ra-dhakishun ingesteld. Pogingen van deze krant om meer informatie te verkrijgen wat er precies speelt, hebben niets opgeleverd. Ministers die gisteren aanwezig waren tijdens de raadsvergadering wilden niets kwijt, omdat de vergaderingen van de RvM geheim zijn. Minister Gregory Rusland, onder wie het concessiebeleid ressorteert, wilde echter wel zijn ei kwijt.

  Hij zegt op geen enkele wijze bij deze deal betrokken te zijn en hij was ook verrast met de overeenkomst. Wie zich als de bewindsman heeft voorgedaan en de stukken heeft ondertekend, is onduidelijk. Het vermoeden is groot dat de bedenker van deze zaak een flinke smak geld aan de deal heeft overgehouden. Intussen wordt overwogen justitie in te schakelen om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Een machtiging van de president op grond waarvan betrokkenen namens Suriname de overeenkomst hebben ondertekend, blijkt een vals document te zijn.

  Bij de ondertekening van de overeenkomst twee weken geleden was minstens één parlementariër aanwezig. Uit een kwitantie waarop de Ware Tijd de hand heeft weten te leggen, blijkt dat een vijf man sterke vertegenwoordiging van het consortium van 14 tot en met 17 maart in een hotel te Paramaribo-Noord heeft gelogeerd. Grenwood Logging Inc. zou volgens informaties een zeer discutabele track record hebben wat betreft houtkap in onder andere Afrika en Azië.

  De samenwerking tussen de drie ondernemingen komt erop neer, dat Grenwood Logging Inc. de technische aspecten van de bedrijfsvoering beheert en inkomt met materieel en personeel en de twee andere bedrijven zorgen voor het werkkapitaal. Satellietbeelden van de Verenigde Naties onthullen dat de grote Afrikaanse waterpartijen drastisch geslonken zijn, nadat Grenwood Logging daar aan kaalkap had gedaan en zelfs woestijnvorming begint op te komen.

  Daardoor worden niet alleen bestaansmiddelen van veel Afrikanen bedreigd, maar ook hun leven. Bij Hippo Point, aan de Keniaanse kant van het Victoriameer, kijken de vissers reikhalzend uit naar toeristen. Ze hopen dat die wat geld willen betalen om aan boord te klimmen van een houten korjaal die hen dicht bij de nijlpaarden brengt die zich schuilhouden onder het oppervlak van het grootste Afrikaanse zoetwatermeer. Satellietfoto’s van Unep, het milieuprogramma van de VN, laten zien dat meer dan 600 Afrikaanse meren de laatste decennia spectaculair gekrompen zijn door ontbossing, vervuiling en de landbouw. In een groot deel van deze gebieden was Grenwood Logging actief.-.


  Maak melding
 8. Na Mi,

  Mocht dit stuk van Ivan Cairo op waarheid berusten dan is de persoon die deze akte (vals) heeft ondertekend schuldig aan vasheid in geschrifte. Strafvervolging zal dan moeten geschieden en de ondertekende stukken ongeldig worden verklaard.
  De ondertekenaar z.g. namens de minister, moet ook de verkregen gelden aan de staat overhandigen en een boete betalen.
  Dit is te erg voor woorden.


  Maak melding
 9. DAS

  “Mocht dit stuk van Ivan Cairo op waarheid berusten”

  ” Minister Gregory Rusland, onder wie het concessiebeleid ressorteert, wilde echter wel zijn ei kwijt.”

  Hij zegt op geen enkele wijze bij deze deal betrokken te zijn en hij was ook verrast met de overeenkomst.”

  Ik snap jou twijfel in deze niet zo goed, of die Cairo heeft het hele verhaal verzonnen inclusief de reactie van de minister en de kwitantie die hij in handen heeft.

  Note, Cairo is een van de beste of misschien wel de beste onderzoeksjournalist die Suriname rijk is, hij was ook de enigste die over de 90 kilo drugsverdwijning bleef schrijven totdat hij werd bedreigd en nooit meer over heeft geschreven.

  Dat de schuldigen de bak in moeten is een feit, maar dit is typisch, voor wat er afgelopen vijf jaar onder front in Suriname is gebeurd, het is een free for all, maar goed volgens vene hebben we economische stabiliteit, terwijl ze zijn machtiging gewoon vervalsen, dat is uniek en naar mijn weten nog nooit voorgekomen in Suriname.


  Maak melding
 10. die na mi gebruikt pado hij gaat in zijn eigen leugens geloven hij heeft het over onderzoekjournalist de suriname van nu mag een journalist of beter gezegd de media in het algemeen zijn werk vrij doen de tijd dat journalisten werden bedreigd en gedood als ze hun werk deden is gelukkig voorbij. die ndp-ers hebben last van die doctrine ze bleren alleen maar onzin. na mi aanbid de man die media gebouwen in puin heeft geschoten en journalisten heeft vermoord politie inspecteur heeft vermoord die onzoek deed naar de massaslachting te moiwana.ik heb vernomen dat de ndp een aantal ezels in dienst heeft die radio progama’s opbellen om alles wat deze regering heeft gedaan af te kraken mijn gevoel zeg mij dat hier op dit net ook een aantal van dat soort geestelijk gestoorden zijn ze willen suriname weer in een grote puinhoop storten als dat in de jaren 80.


  Maak melding
 11. He neus,

  Begrijpend lezen is niet je sterkste kant, een beetje zelfreflectie zou je echt sieren.

  “Intussen wordt ‘overwogen’ justitie in te schakelen om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.”

  Met front weet je eigenlijk al wat overweging betekend nl de doofpot. En neusje zal schreeuwen zie je tok er is niets aan de hand, storm in glas water, bla bla bla.


  Maak melding
 12. @Na Mi
  Klets niet onrust stokende sukkel denk je echt dat er iemand is die jouw onzin gelooft.

  In de normale wereld geldt het volgende:
  Als een oplichter zich voor iemand anders uit geeft is de oplichter verantwoordelijk.
  In jouw verwrongen wereld geldt dat de oplichter een held is en de slachtoffers de schuldigen. Typerend de kromme logica van jouw en je matie


  Maak melding
 13. Het wordt met de dag gekker, iedere keer weer worden we hier verrast, ook nu weer onze eigen neusje die het woord logica in de mond neemt, dit is de wereld op zijn kop.

  Maar effe serieus neus op welk stuk van mij reageer je precies,volgens mij ben je zoals gewend weer aan het hallucineren.

  He labiele du weer niet interresant!!!!!!


  Maak melding
 14. @ na mi
  jij ben de gene die hier interessant doet , jij hebt over zelfreflectie een mooi woord maar ik vraag mij af of de ndp-ers weten wat zelfkritiek is.ik heb jullie nooit maar dan ook nooit één woord kritiek horen leveren op militaire periode van bouterse en zijn matie, ik hoef het niet allemaal op te noemen wat er toen verkeerd is gegaan.
  wie is dan labiel ? je bent inconsequent na mi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES