Antonius ambassadeur Suriname op Cuba

7

PARAMARIBO, 31 mrt – Ike Antonius (37) is Suriname’s eerste ambassadeur op Cuba. “Een goede keus”, zegt president Ronald Venetiaan. Antonius is al enige tijd betrokken bij het diplomatieke werk. De goede relaties met Cuba zijn voor een belangrijke deel zijn handwerk.

Antonius werkt al geruime tijd in Havanna. Als tolk Spaans kon hij zich makkelijker inzetten voor betere communicatie. Cuba is sinds enkele jaren een stabiele ontwikkelingspartner. Cubaanse oogartsen bieden gratis hulp. Ook is medisch personeel actief in het binnenland. Surinaamse studenten mogen gratis studeren aan Cubaanse universiteiten. Suriname staat goede banden voor.

Vandaar ook de steun voor heropname van Cuba in de Organisatie van Amerikaanse Staten. Ike Antonius studeerde politieke wetenschappen in Brazilië. De ambassade in Havanna is begin dit jaar formeel geopend. Cuba heropende enkele jaren terug zijn ambassade. De post in Paramaribo werd in 1983 opgeheven nadat het diplomatiek personeel Suriname was uitgezet. Dit gebeurde na de invasie op Grenada.


7 REACTIES

 1. Nu probeert Opa Ronald vriendjes te maken, om zijn gezicht te redden.

  In het verleden was hij op tour de force om de boel met wortel en tak uitroeiende technieken en tactieken klein te krijgen.
  Puur om te vernietigen.
  Maar nu dat zijn bejaarde bil behoorlijke brand plekken begint te vertonen weet hij niet waar hij het zoeken moet.

  Dus nu toch door HEBZUCHT de greep van Judas dan maar toepassen

  Unu luku bun nanga wan kus fu Judas….Baryu..kaba !!!!!!!!Judaskus….bar’yu…bar’yu.


  Maak melding

 2. Wanneer ik lees kom ik het woord gratis tegen welke mij opvalt. Bestaat deze wel in het praktijk??? Zit er hier niets achter????

  In Brazilie afgestudeerd vandaar de vele Brazilianen in Suriname,straks de Cubanen??? I don’t know!! it’s only a Question!

  Wat hebben zij in het binnenland te zoeken?? Oh, jawel!! in het binnenland is er geen controle!! Suriname kijk wel uit dat zij niet iets aan het bekokstoven zijn. Ach ja! jullie kunnen ook niet controlen!!! Het is toch een en al een potnat. Jammer voor de burgers.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 3. Nogal schaamteloos allemaak; Cubaanse artsen werken in het binnenland omdat Surinaamse artsen geen “vuile” handen wensen. Hopenlijk worden de Cubanen ook wijzer en zullen zij inzien dat socialisme niet kan opbloeien in een mesthoop!

  Groet : Linksom


  Maak melding

 4. het zou voor de volledigheid goed zijn als reaktie nummer 3 ook aangeeft waar in de wereld socialisme heeft gewerkt in suriname is het faliekant mislukt en in cuba betaald de bevolking de tol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.