Documentaire over Pim de la Parra in productie

3

PARAMARIBO, 29 mrt – In Suriname begon afgelopen weekend de opname voor ‘Parradox’, een documentaire over het leven van de controversiële filmmaker Pim de la Parra. In deze persoonlijke documentaire belicht regisseur In-Soo Radstake de veelzijdige cineast in een levensfase vol ingrijpende veranderingen. Centraal staan films, vrouwen, ego en geld – belangrijke thema’s voor de eigenzinnige De La Parra.

Na Suriname verplaatsen de opnamen zich naar Aruba, waar de filmmaker een vijf jaar durende sabbatical hield nadat zijn productiebedrijf $corpio Films failliet ging door de film ‘Wan Pipel’. Op het eiland maakte De la Parra ‘Aruba Affair’. Ook ontmoette hij er zijn tweede vrouw, met wie hij zijn tweede dochter Nina kreeg. De la Parra keert na 23 jaar terug naar Aruba. Dochter Nina vergezelt hem tijdens deze emotionele reis naar het land waar haar ouders elkaar leerden kennen.

Pim de la Parra, de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker die decennialang veel voor de Nederlandse film heeft betekend, is nog altijd een inspiratiebron voor velen. Hij produceerde en regisseerde talloze films waarvan hij een groot deel maakte met zijn partner Wim Verstappen.


3 REACTIES

  1. Ome Pim van “Wan Pipel” heeft hier vaker afscheid genoten om zich te gaan vestigen in India. Wat schets mijn verbazing als ik hem driftig zie fietsen over de Gompertsstraat.

    Gaat hij nou wel of niet?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.