Geen EU-waarnemers naar verkiezingen Suriname

4

PARAMARIBO, 11 mrt – De Europese Unie, EU, stuur geen waarnemers naar de verkiezingen van mei. Dit zegt EU-zaakgelastigde Esmeralda Hernandez Aragones. Weliswaar worden de ontwikkelingen rond en tijdens de verkiezingen gevolgd. Maar een speciale missie sturen zou overbodig zijn.

Suriname heeft zich al bewezen qua democratisering. “Suriname is Irak of Afghanistan niet. Bovendien zijn al verscheidene verkiezingen succesvol verlopen in Suriname”, zegt Hernandez Aragones tegenover de Ware Tijd. Waarnemers sturen was vroeger misschien wel nodig. Maar de verslagen vielen sinds 1987 steeds positief uit. Het besluit is dan ook niet meer dan logisch.

De uitnodiging van de regering wordt weliswaar op prijs gesteld. “We werken goed samen met de verkiezingscommissie van het ministerie van Binnenlandse Zaken”, aldus Hernandez Aragones. De EU wil nu hooguit over de schouders mee kijken. Dat gebeurt in samenwerking met de Organisatie van Amerikaanse Staten. Die stuurt wel een grote delegatie. Suriname zet zelf al honderden waarnemers in.


4 REACTIES

 1. Ommoe zegt,
  duidelijk bang voor gezichtsverlies.
  Sinds wanneer hoor je over een (soort) samenwerking tussen de EU en de OAS.
  Groot verschil in attitude, opvattingen en definities, enkelen weten het, gaat u maar op onderzoek uit.
  Ook de Eu heeft een bepaalde voorkeur over wie de verkiezingen zou moeten winnen en als ze al daar zouden zijn en de tegenstander van hen wint is dat dubbel SLIKKEN, doorslikken dus.
  Time will tell bro’s en sis.
  Doei


  Maak melding

 2. Zelfs in het “democratisch” Nederland klopt er geen ene m…..r van gelet op de perikelen rond de Gemeenteraad en deelraadsverkiezingen op 3 maart jl.Wie zonder zonde is die werpe de eerste steen.


  Maak melding

 3. nummer 2
  je kan wel een voorbeeld nemen hoe de democratie hier werkt in dit land beter dan veel anderen landen in de wereld 25 mei aanstaande is suriname aan de beurt ik hou mijn hart vast .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.