Suriname wil snellere levering Indiase heli’s

17

PARAMARIBO/NEW DELHI, 17 feb – De regering wil de drie bestelde Indiase helikopters zo snel mogelijk binnenhalen. Minister Ivan Fernald wil in New Delhi nagaan wat kan. De helikopters zijn dringend nodig bij de misdaadbestrijding en kustbewaking. Het bezoek aan India dient meerdere doelen.

Volgens het ministerie van Defensie zal vooral legermaterieel worden bekeken. Fernald woont een belangrijke expositie bij. Hij wil dan bekijken of niet ook vaartuigen kunnen worden aangeschaft. Die zijn nodig voor de bestrijding van smokkel op zee. Ook de kustbewaking moet eindelijk van de grond komen. De helikopters zijn volgens schema pas in de tweede helft van dit jaar beschikbaar.

Fernald wil vervroegen naar mei. De toestellen zijn aangeschaft voor ruim vijftien miljoen dollar. India stelde een kredietlijn beschikbaar. De zogenaamde Dhruv heli’s zijn gefabriceerd door Hindustan Aeronautics Ltd. De Dhruv kan worden ingezet voor het transport van personeel en vracht. Maar voor gevechtsoperaties is het toestel net zo geschikt. Piloten en technici zijn opgeleid door Indiase experts.


17 REACTIES

 1. kan iemand mij vertellen wat er met die honderden miljoenen militair materieel is gebeurd die zijn afgeschaft tijdens de militaire dictatuur van bouterse, over het weg gooie van geld gesproken als er figuren zijn die geld met bakken over de brug hebben gesmeten dan zijn het Bouterse bosje en goedschalk wel.


  Maak melding

 2. Andere ingang!

  Suriname heeft andere ingangen nodig. India en China hebben beiden al een kredietlijn opengesteld, dat kan voor Suriname de weg zijn naar vooruitgang. Nu Brazilie nog zo ver krijgen voor verbetering van onze economie.
  Deze heli’s kunnen jammer genoeg niet als vechtmachines gebruikt worden anders waren ze goed voor bestreiding van criminaliteit in het binnenland.

  Wat de minister niet goed doet is om haast te zetten achter de levering. Waarom? Wil hij in mei vlak voor de verkiezingen met zijn Heli’s paraderen in Paramaribo? Dat allemaal met het risico dat er weer verkeerde spullen worden geleverd? Niet doen! Gewoon wachten tot de afgesproken leveringsdatum.


  Maak melding

 3. Ik vind niet dat we troep uit India en China moeten bestellen.
  We moeten betrouwbare en duurzame materiaal uit afrika aanschaffen.
  Wereldwijd worden militair materieel uit afrika aangeschaft. Afrikaanse helicopters kunnen op 1 liter brandstof 1000 km heen en terug vliegen. Nergens ter wereld is men in staat om zulke helicopters te bouwen.


  Maak melding

 4. Ik kan niet oordelen over de kwaliteit van de heli’s maar dat het geen gevecht’s heli’s zijn vind ik zeer zwak van de minister van defentie. Defentie hoort toch gevecht’s materieel aan te schaffen zodat er toch met zo een klein land eengszins rekenig wordt gehouden in dit geval guyana.


  Maak melding

 5. Die helikopters zijn heel goed , als je ziet wat ze kunnen doen en aan kunnen. Als je niks over wapens weet moet je niet zomaar rommel zeggen en ze doen hun best in Suriname.


  Maak melding

 6. De meeste helikopters en marine/kustwacht vaartuigen van het Indiase leger zijn afkomstig uit Rusland.Het Indiase leger neemt het zekere voor het onzekere.De Druvs zijn lichte tour helicopters.


  Maak melding

 7. Niet te vergeten dat deze heli’s door heel wat landen uit Afrika en Zuid Amerika en zelfs door Israel zijn gekocht.Geen van de landen klaagt dat ze niet goed zijn. Alleen Paraboi heeft er verstand van.


  Maak melding

 8. Als u niets eens bij machte bent om fixed-wings te onderhouden, -geen enkele vliegtuig vliegt-, zult u ook niet in staat zijn om deze uitermate onderhoudsintensieve heli’s in de lucht te houden.

  Ik heb ook die pompgemalen van Wakaai uit de grond zien rijzen om vervolgens letterlijk aan de natuur te worden overgelaten.

  Waar praten wij over? Time will tell.


  Maak melding

 9. @paraboi: Ai, laten ze liever helicopters uit Ghana importeren. Zij vliegen de beste en zijn de snelste en winnen zo een oorlogje om een lapje grond.

  Iem zabie


  Maak melding

 10. De aanschaf van heli’s verdient volgens mij geen prioriteit.De bestrijding van drugs/criminaliteit-gerelateerde zaken kan men gewoon afdoen met goed getrainde militairen.
  Met de aanschaf van de heli’s of kustvaarders kan er een deal met Amerika sluiten.Dat land wil toch haar “achterburen” gevrijwaard houden van drugs.Dus waarom duur materieel aanschaffen terwijl dit geld besteed kan worden aan andere zaken?
  Zaken als infrastructuur,oude krotten die slecht zijn voor het stadsaanzicht enz enz.
  Geef de gouvernementsgebouwen een flinke lik verf !! Ik schaam me kapot als ik deze gebouwen op TV zie of als ik bemerk hoe de toeristen daarop reageren.Zie maar de wegen in de binnenstad of de wegen die moeten leiden naar toeristische gebieden.
  Kom regering van Suriname…Ruim die grote/krot gebouwen op met de grootste bulldozer die jullie hebben.
  Maar nee….de aanschaf van dure zaken als Heli´s zijn belangrijker.Belachelijk !!!
  Ik heb het helemaal niet over de particuliere ondernemers.Die doen progressief en goed werk.Ik ben zeer zeker trots op ze.Zie maar de nieuwe winkels en ander entertainment.Bravo !!!
  Maar alles wat de regering toebehoort cq verantwoordelijk voor is… is ….KLOTE !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.