Getuigen Moiwana bang om te praten in Suriname

41

PARAMARIBO, 13 feb – Getuigen van de slachting in het Marrondorp Moiwana zijn bang om een verklaring af te leggen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het Openbaar Ministerie stuit als het ware op een blinde muur. Het betekent niet dat van vervolging wordt afgezien.

Hooguit is er sprake van stagnatie. “Getuigen die een verklaring konden afleggen als basis voor een goed opsporings- en vervolgingsonderzoek, kunnen niet zichtbaar worden gemaakt. Men is bang voor dreigingen van personen die verantwoordelijk zijn voor de moorden”, zegt Santokhi. Opgeven is geen optie. Getracht wordt alsnog een verklaring los te krijgen.

Een mogelijkheid is verhoor op vreemde bodem. “Dat kan in Costa Rica, bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens”, aldus Santokhi. Hetzelfde hof bepaalde eerder al dat de overheid verantwoordelijk is voor de moorden. In 1986 doodden legertroepen ruim veertig inwoners van het dorp. Het leger zocht naar rebellen van het Jungle Commando.


41 REACTIES

 1. Die Sander de joker is knettergek het leger die Staat Suriname (republiek)op dat moment moest verdedigen tegen indringers van buiten af ziet hij als dader….dan weet ik het echt niet meer met deze hopeloze man.
  Een hoop zand(santi) gepraat…..puur om dit in je ogen te gooien.

  En nog erbij wil hij nu staatsgeld om een uitje met zogenaamde getuigen maken naar het buitenland…waar nu juist Su geld nodig heeft om huizen te bouwen wil hij geld om rotzooi te gaan zitten uithalen…a man dizi kon lawa kaba….wat een domoor.(wat hebben wij aan FRONT)


  Maak melding

 2. Brunswijk wil samen-werken met elke surinamer. Dat is inclusief dr Bouterse. Wat zal gedaan moeten worden om dat gestalte te laten krijgen. Het verleden mbt Moiwana zal toch aan de orde moeten komen en andere geschil punten die in het verleden is geweest. Maar dat de surinamers moeten samenwerken is evident, anders gaan wij als volk ten onder aan verdeeldheid.


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Als het ‘Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens’ eerder bepaald heeft dat de Surinaamse Overheid verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen in het Marrondorp Moywana, dan betekent dit dat de Regering Venetiaan hiervoor veroordeeld is geworden.

  Dat wil met zoveel woorden dan zeggen, dat het geen wat Minister Santhokhi nu aan het doen is, mosterd na de maaltijd is. Alhoewel een ‘onderzoek’ kan helpen voorkomen, dat zulks zich in de toekomst herhaald. Maar dat de Regering Venetiaan w.o. deze minister, door het Hof veroordeeld is, is wel degelijk ’terecht’. Omdat deze Front politici eerder in 1980, alle politieke ondersteuning gaven aan hun bondgenoten w.o. aan het huidig parlementslid Ronny Brunswijk. Dit met volledige goedkeuring van de toenmalige Nederlandse Regering. En het risico van een tegenaanval van de jonge Surinaamse militairen, die in het Koninkrijk der Nederland ‘militair strategisch’ hoog opgeleid waren, kwam steeds dichterbij.

  http://www.kennisaanval.nl/revolutie.html

  Deze Fronters waren tevens van op de hoogte, dat er vanuit Nederland en Engeland publiekelijk huurlingen geronseld werden, om gewelddadigheden in de Republiek Suriname te plegen, om zodoen het tij te doen keren. Sommigen van hen zaten zelfs samen met huidig parlement voorzitter van Suriname dhr. Paul Somohardjo op Stoelmanseiland/Suriname, onder het mom van “Bevrijdingsraad” onder leiding van de voormalig president Henk Chin-A-Chen. Met ondersteuning van de Nederlandse kolonel wijlen Bas van Tussenbroek. Dus laat deze minister u geen zand in de ogen strooien vanwege de komende verkiezing in Suriname in mei 2010. Trouwens ‘huurlingen inhuren’ is voor Europa absoluut GEEN onbekend fenomeen. Ook voor Nederland NIET.

  http://www.nrcboeken.nl/recensie/coup-hier-bodyguard-daar

  Wat deze huidige Regering Venetiaan nog meer aan kwaad m.b.t. de Moywana Gebeurtenissen aangericht heeft, is politiek treurig te noemen, zelfs politiek ontactisch en kleingeestig te beoordelen. Want toen de zaak naar het Internationaal Hof verwezen werd, heeft zij BEWUST GEEN ONDERZOEK laten plegen naar de ‘werkelijke oorzaak’ van deze gebeurtenissen en de doden ten gevolge daarvan. Zelfs NIET naar ‘wie’ de feitelijke daders waren. Men heeft het Hof opgrond hiervan, zelfs NIET om enige uitstel van de zaak gevraagd, om enig ‘onderzoek’ omtrent ‘oorzaak en gevolg’ te kunnen plegen of eventueel af te ronden. Omdat men opzettelijk een veroordeling van het Hof wilde afdwingen, om naar de kiezer te kunnen roepen van: “Niet wij regering Venetiaan zijn in feite veroordeeld, maar de toenmalige regering.

  Zelfs de advocaat die deze overheid in deze kwestie bij het Hof verdedigde, is door deze regering tot op dit moment bij NIEMAND bekend gemaakt. Maar zo werkt dat ding niet. ‘Overheid = Overheid’. Ongeacht wie aan het roer zit. Dit doet ons denken aan: a ‘Pikin fowru’ di sutu en gogo go na loktu fu morsu Gado fesi.

  Wat aangeeft, welke ‘politiek amateurs’ Suriname momenteel aan het roer heeft onder de naam ‘Front’. Met een president aan het hoofd, die ons absoluut doet denken aan de afgestudeerde Negerslaaf Jacobus Eliza Joannes Capitein. Die omstreeks 1717 in het slavenfort Elmina in Afrika geboren was. En die de zaak van de slavenhandel met zijn afstudeerscriptie vervolgens, een goede dienst trachtte te willen bewijzen. Maar dat was ook een van de redenen van het ‘Vernegeringsproces’ van meer dan vier eeuwen. Wat haar gevolgen op elk niveau van de samenleving nu nog blijkt te hebben.

  “HET ‘ONTNEGERINGSPROCES’ ZAL HEEL VEEL TIJD VERGEN”.

  Vermeldenswaard in dit licht is, dat deze huidige president van Suriname Ronald Venetiaan, in afbeelding merkwaardig genoeg veel gelijkenissen vertoond met de afgestudeerde Negerslaaf Johannes Capitein. Zouden zij verre familie van mekaar kunnen zijn?

  Want waarom is de stamboom (1) voor het publiek geheim gehouden? U mag dat bij het zien van de onderstaande afbeelding (2) zelf beoordelen.

  http://www.genealogieonline.nl/stamboom-kaptein/I11481.php

  http://www.zuurdeeg.net/histories/elminacapitein.jpg


  Maak melding

 4. Gelet op de deal van Im-Gold die met de front regering gesloten is waar sme 5% en Im-Gold 95% ontvangt, is een van de reden dat de hr Bouterse terug moet komen aan de macht. In het verleden is nooit een deal gesloten onder de hr Bouterse waarbij de Republiek Suriname zo benadeeld is. Wij als surinaamse volk moeten de witte-boord criminelen van onze grondstoffen afhouden en het zelf gaan delven en verwerken. Het domme volk zit bij het Front en niet bij de Mega-Combinatie. Verder hebben vele leiders in de wereld bloed aan hun handen ook democratische gekozen leiders van landen in het westen. Er is meer dan een miljoen mensen omgekomen in Irak van een oorlog die niet gevoerd moest worden omdat er geen mandaat was van de V.N. Vele leiders uit het westen hebben mee-gedaan en die hebben allemaal bloed aan hun handen. Gezien de omstandigheden van het feit wat hierboven omschreven is, zijn deze leiders moordenaars van een miljoen mensen. In wie van jullie achterlijke figuren noemt die leiders moordenaars, stelletje hypocrietelingen

  Santokhi kan niets voor elkaar krijgen, is dat niet reeds duidelijk. sommige mensen zeggen dat hij goed is. De vraag is waaruit blijkt dat?? De verkeersdoden misschien, die stijgt alleen maar. De roofovervallen , die worden steeds gruwelijker en ook op touristen.
  Diefstallen en inbraak, neemt niet af.
  Illegaliteit stijgt alleen maar. Dus santokhi kan de mensen van Moiwana niet helpen maar ze meer ellende bezorgen, omdat hij onkundig is en hij heeft de grote schijn tegen zich van criminaliteit.

  Corruptie dan, daar wordt santokhi zelf van verdacht met de smeergelden voor visa voor chinesen op zijn ministerie. Verder de aankoop van een woning door zijn vriendin van een top crimineel Seggebai die in amsterdam is dood-geschoten. Seggebai Hield zich voornamelijk bezig met het beroven van drugsdealers.
  Drugs bestrijding dan, bij een aanrijding samen met zijn vrouw werd 10kg cocaine in zijn auto aangetroffen.Tevens verdween 90 kilo cacaine uit het depo van de A Team waar hij de eind verantwoordelijke is.Nou nou nou wie beweerd nog dat deze man nog goed is. En als dat niet genoeg is moet men weten dat hij in zijn jonge jaren als politie agent een hindoestaanse jongen die wegens paniek voor de politie op de vlucht sloeg, dood heeft geschoten.
  Dus santokhi heeft letterlijk bloed aan zijn handen.

  Beste mensen kies liever voor Rabindre Parmessar van de Mega-Combinatie als je toch op jou eigen soort mensen wilt stemmen. Want dan krijgt men echte organisatie wat de mensen van moiwana ten goede kan komen.


  Maak melding

 5. Wanneer komt er een onderzoek naar de activiteiten van brunsje, en wie allemaal die huurlingen hadden gehuurd om mijn surinamse broeders tevermoorden die mijn geliefd suriname verdedigd hebben.


  Maak melding

 6. Het netwerk en de jongeren die de NDP, nu Megacombinatie steunen,vinden dat er tinderdaad moed voor nodig is om een winnaar te worden, geen winnaar in de zin van iemand die de ander verslaat door erop te staan dat hij over hem moet zegevieren,maar een winnaar in zijn benadering van het/zijn leven.

  Er is moed voor nodig om de vrijheid die met autonomie gepaard gaat te ervaren,om intimiteit te aanvaarden en anderen op directe wijze te ontmoeten,om een standpunt in te nemen in een nare affaire,om authenticiteit te verkiezen boven het ondervinden van goedkeuring en dat blijven doen,om de verantwoordelijkheid voor je eigen
  keuzes op je te nemen.

  Zoals Robert Frost zei “moed is de grootste deugd van de mens,de moed om te handelen terwijl je kennis beperkt is en je gegevens onvoldoende zijn.

  De weg die de ethische mens gaat,iemand die een autonoom bewustzijn heeft,spontaan is en intiem kan zijn is niet altijd even éénvoudig.

  maar als de persoon zijn verliezerstrekjes herkent en tot het besluit komt er iets aan te doen,dan komt hij waarschijnlijk tot de ontdekking dat hij alles wat hij nodig heeft om te kunnen winnen al bij zijn geboorte had meegekregen.

  EEN fylosofische inzicht/overdenking van het netwerk en de jongeren die de NDP,nu megacombinatie steunen.


  Maak melding

 7. Terecht. Elke vorm van genocide moet bestraft worden.

  En een ieder die het tracht goed te praten zou eigenlijk als medeplichtige gestrafte moetn worden. Mn idioten als de eerste 3 posters.


  Maak melding

 8. Die getuige zal ook moeten verklaren hoe dat grote gat in de rug van die 1 van die twee patrouillegangers van het Nationaal-Leger is ontstaan. Wanneer patrouilleganger #2 overleeft en het verhaal kon na vertellen was er echt geen ruimte meer om aan Paramaribo te vragen wat of te doen. Ieder zichzelf respecterende commandant zou resoluut gehandeld hebben als blijkt dat er ook vrouwen en kindsoldaten in de strijd waren gesmeten. Santo moet zich verstaan met de nabestaanden van Segebaai.


  Maak melding

 9. de verkiezing is voor de deur.en allerlei waardeloze uitspraken worden gedaan tegen de ene man bouterse.als deze de verkiezing toch nog mag winnen wat dan.

  gaan jullie dan zelfmoord plegen of niet.principeloze mensen hebben altijd van die stomme redenering en krabbelt altijd terug in hun eigen morsen.

  anderen beweren dat de mensen in suriname zeer domme mensen zijn,om op bouterse te gaan stemmen.men gaan echt te ver.
  of anders gezegd paniekerige uitspraken of loosalarm.


  Maak melding

 10. In Nederland kennen wij he fenomeen van de ‘Kroongetuige’. Ook is er een speciale wet van de ‘Beschermde Getuige’. Onder bepaalde voorwaarden kunnen de mensen dan deze status verwerven. Santhoki moet gewoon een wetsvoorstel indienen voor bescherming van de getuigen van Moiwana. Zo simpel is het!


  Maak melding

 11. Bij oorlogse omstandigheden dienen ingevolge de conventies van Geneve vrouwen, ouderen, invalieden en kinderen te worden ontzien.

  Wat doe je dan als uitgerekend als uit die hoek vijandelijk vuur op je afkomt?

  Bellen naar Paramaribo om instrukties te verkrijgen zal geen zoden aan de dijk zetten.

  Gewoon terug vuren was de boodschap van de plaatselijke commandant.


  Maak melding

 12. Aan uitgerekend deze bewindsman wil ik zeggen, “obia a no fu yu, no spiti naini!”. Hij doet er goed aan om na te gaan wie er allemaal zijn gevallen tijdens die vuile oorlog. Wie waren er in geen velden of wegen te bekennen als het gaat om onze verdediging?


  Maak melding

 13. @ Akademiya,
  jou reaktie laat heel duidelijk zien dat jij een Demagoog en gefrustreerde neger ben met een minderwaardigheidscoplex.
  29 nov 1986
  In de zoektoch naar brunswijk en zijn junglecommando richten soldaten van het surinaams leger een ware bloedbad aan in het dorp moiwana.
  april 1989
  De mensenrechtenorganisatie moiwana’86 vraagt de regering -shankar (87-90) om een onderzoek in te stellen naar de gebeurtissenin moiwana.het onderzoek word stopgezet als de politie-inspecteur gooding word vermoord.
  1995 het surinaamse parlement bepaald dat menserechtenschanding uit het verleden van suriname onderzocht moeten worden.
  1997
  De nabestaanden dienen een aanklacht bij het inter-amerikaans hof van de rechten van de mens.
  dec 2002
  De surinaamse regering moet zich verantwoordevoor de het inter-amerikaanse hof van de rechten van de mens in costa rica omdat niet word gereageerd op herhaaldelijk verzoek om onderzoek te doen naar de moiwana moorden.wat wij niet moeten vergeten is dat de macht van bouterse nog vrij groot was in suriname niemand had toen de durf om een onderzoek in te stellen en ook niet met de uitslag naar buiten te komen van een vooronderzoek die eerder was gedaan. dit krijg je als er een ware schrikbewing jou land in een ware greep houd en iedereen wist wat de gevolgen zijn als je jou mond open deed fort zeelandia moiwana gaan niet in jou koude kleren zitten dat hakt er goed in vooral bij een kleine gemeenschap als dat van suriname.Bouterse is vloek


  Maak melding

 14. De militairen hebben niet van de ene op de andere dag besloten om 40 mensen dood te schieten. Maar als je ergens in het land komt en er een handgranaat op je wordt geworpen, waarbij een militair gewond raakt, zul je als militair en militaire reactie geven. Helaas zijn daarbij onschuldige burgers omgekomen. Maar dat is de consequentie van die vuile oorlog die is aangezet door Nederland en ondersteunt door haar volgelingen in Su.


  Maak melding

 15. @ nummer 7,
  ik ben het voor de volle 100% met jou reaktie eens,
  De aanhagers van desi bouterse laten duidelijk zien dat ze geen moraal hebben.@ brantimaka vind je het gek dat mensen dat beweren? overal in de wereld worden dictators de Bak in gesmeten alleen in suriname willen jullie een dictator terug dan ben je toch dom niet alleen dom maar ook geestelijk labiel.


  Maak melding

 16. “Getuigen die een verklaring konden afleggen als basis voor een goed opsporings- en vervolgingsonderzoek, kunnen niet zichtbaar worden gemaakt……………Doden kunnen niet zichtbaar worden gemaakt meneer santaki!!!!!Vraag maar aan Brunswijk en zijn JC.Die weten veel meer dan dat jij ooit te weten zal komen!!!!


  Maak melding

 17. Geachte heer Hoost (reactie # 13),

  In de periode van voor 1980, heerste er in de Republiek Suriname een cultuur in vooral het centrum van de macht in Paramaribo, waarbij de zogenoemde ‘Surinaamse elite’ waar ook u bij hoorde, er vanuit ging, dat men zich van alles konden permitteren. Dit terwijl het volk verpauperde, de armoede onder de massa toenam en de toenemende arrogantie van de voornamelijk lichtgekleurde elite zich ‘nergens’ van aantrok.

  Naar onze jongeren werd er absoluut NIET geluisterd. Onze senioren burgers stonden er met hun uitkeringen en pensioenen belabberd bij. Terwijl in de overige districten, met name in het binnenland van Suriname, baby’s stierven van ondervoeding en ten gevolgen van een slechte gezondheidszorg. Kinderen moesten het doen met ongekwalificeerde leerkrachten, zonder een dak boven hun leslokalen. De werkgelegenheid ten slotte was ver te zoeken, tenzij het om een kantoorbaantje ging.

  Aandacht m.b.t. ontwikkeling en welzijn van Suriname, ging slechts naar de districten Paramaribo en omgeving en het district Nickerie. Alsof de overige districten absoluut NIET bestonden. Tenzij verkiezingen aan de deur stonden.

  De vakbondsorganisaties waaronder de Moederbond, Radio stations zoals Radio ABC en de enige Surinaamse televisie station STVS, hielden samen met de het Surinaams Politie Corps, het zooitje keurig in lijn. Alsof er niets en niemand tussenin mocht of kon komen. De machtsgreep van de zogenoemde elite in Paramaribo was compleet.

  Ontwikkelingshulp vanuit het Koninkrijk der Nederlanden vloeide intussen rijkelijk naar deze groep toe, die onder leiding stond van de Nationale Partij Suriname de NPS. Alle overige partijen hadden het nakijken. Terwijl in politiek Nederland (Den Haag) sommige politici zich geïrriteerd verbeten, vanwege de aanhoudende corruptie, armoede en achterstelling van grote groepen burgers. Men was bang voor opstanden ten koste van de buitenlandse belangen.

  http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.caribiana.nl/innederland/car20090320_valk-coup-redirected

  In 1980 echter ontstond er uiteindelijk een vakbondconflict tussen deze zogenoemde Surinaamse elite en de Surinaamse militairen. En ging deze zogenoemde elite onder leiding van Premier Henk Arron er van uit, dat het slechts een ‘varkentje’ was (padvinders werden deze militairen toen spottend door deze elite genoemd) die even gewassen kon worden. Zich verkijkend op de rol van Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.

  En wederom vanwege de ‘arrogantie van de macht’, dacht deze Surinaamse elite te zullen zegevieren. Totdat het Koninkrijk der Nederlanden groenlicht gaf; “schiet ze weg en breng ons de macht”, werd in politiek Den Haag geroepen. En deze Surinaamse elite werd inderdaad weggeschoten. Maar helaas bleef de macht ‘te lang’ in de Republiek Suriname steken. En toen werd het Koninkrijk der Nederlanden echt boos. Vooral ook vanwege de politieke houding van deze progressieve hoogopgeleide Surinaamse militairen, die samenwerkten met progressieve politici waaronder Eduard (Eddy) Bruma. Die in de Republiek Suriname steeds meer prioriteit stelden, voor het centraal stellen van het Surinaams economisch en ontwikkelingsbelang. Waarbij besloten werd de welvaart van de Onafhankelijke Natie Suriname voorvarend ter hand te nemen. En de bewijzen werden zichtbaar.

  http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://lh6.ggpht.com/_z-JywmrDOss/Rw-uaIhezPI/AAAAAAAAANA/KEChvM4Regw/kamer%2Ben%2Bopname%2B006.jpg&imgrefurl=http://picasaweb.google.com/lh/photo/Zkzi1txkG25HQOWdK2LvPw&usg=__c0ZNarG5F29fFlihH9sruE6kCqY=&h=768&w=1024&sz=13&hl=nl&start=17&itbs=1&tbnid=WY2SafDF5PTexM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3DBrug%2Bover%2Bde%2BSuriname%2Brivier%26gbv%3D2%26hl%3Dnl%26sa%3DG

  Een meerderheid van de eerder zogenoemde Surinaamse elite daarentegen, vluchtte hals over kop als ‘politiek vluchteling’ richting Nederland. Alwaar zij zich bundelden in een comité ‘Nabestaanden van Slachtoffers’. Om vervolgens hun gehele leven werkeloos te genieten van een ‘Vluchtelingen Uitkering’. Nauwelijks beseffen dat de tijd van afrekenen met de Front mentaliteit van ‘that’s all what we can get’, nu definitief afgelopen moet zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ciiaTmR0pg&feature=related


  Maak melding

 18. @ brantimaka ,
  jij bent een principeloos mens, en jou redenering is zo krom als het maar zijn kan.iemand met principe weet wat onrecht die weet ook wat goed en wat fout is vooral waneer het gaat om onschuldige en ongewapenden burgers van jou land zwangere vrouwen kinderen die afgeslacht zijn dat moet je afkeuren als jij principe in jou donder hebt maar inplaats daarvan kom je met jou schaamteloos reaktie.waneer gaan jullie voor één keer die misdaden van bouterse afkeuren? ik schaam mij voor jullie echtwaar en dat meen ik echt uit mijn hart.


  Maak melding

 19. @Soko

  Sukkel je weet bij god niet waar over je praat.

  Die mensen di op 8 decmber zijn doodgeschoten waren over het algemeen allemaal vreedzame mensen en hadden nooit een vlieg kwaad gedaan. Nee sterker nog de meeste van hen hebben zich altijd belangloos ingezet voor hun naaste en de ontwikkeling van het land. En dat is iets wat we beslist niet van de leden van Bewind kunnen zeggen. Die vierden elke avond feest in het fort, kidnapten des noods meisjes, stalen het geld van de overheid, riepen de volksmilities op iedereen die kritiek had aan te brengen, worden verdacht van meerdere on opgeloste moorden en verdwijningen, hebben diverse moorden en martelingen op hun geweten, etc. etc.

  Dus l.l niet.


  Maak melding

 20. De domste jongen van de klas heeft gesproken op nummer 11.zonder enige repect naar de doden toe, dieren zijn beter dan dit soort waardeloos figuren. deze man zegt gewoon schieten op ontschuldige en ongewapende burgers van ons land zwangere vrouwen kinderen mannen zijn op de meest beestachtige manier afgeslacht en hij zegt gewoon schieten waar is jou moraal jongen.het zou mijn niet verbazen of deze imbeciel ook bij dat groepje moordenaars hoord. ze kiezen allemaal voor zelde oplossingsmodel dan mag de samenleving de gevolgen maar zien op te lossen, militaire met ptss ontspoorde jongens uit het binnenland velen verslaafde een land naar hel geholpen de aanhagers van bouterse waaronder pinto willen leugens hier verkopen waarvan houdbaarheidsdatum is verstreken verkoopt ze maar in ocer ze zijn toch dom daar.ai pinto de schoolmeester dit nog het is invalide en niet invaliede.verbeter de wereld maar begin bij jou zelf me boi.


  Maak melding

 21. Sommigen maken er dankbaar gebruik van om decennia lang te lopen dwepen met de negatieve gebeurtenissen van de tachtigerjaren zonder dat zij er echt iets ten positieve mee willen uitrichten.

  Deze figuren gaan dus over lijken en zijn op z’n zachts huichelachtig bezig.


  Maak melding

 22. @ nummer 17,
  ik sta achter mijn reaktie op nummer 13,die labyrent van jou op nummer 17 gooi ik de prullenbak, kijk nou eens een keer in een spiegel mss kom je tot inkeer wat jij hier doet is de omgekeerde wereld iedereen is schuldig behalve die medogenloos massamoordenaar bouterse.hou a.u.b jou mond over verrijking vertel de lezers hoe bouterse aan al zijn rijkdom is gekomen dan ben je eerlijk. jij hebt het over lichtgekleurde elite dat geeft jou minderwaardigheidscomplex aan en ook hoe dom en achterlijk de aanhagers van bouterse zijn.


  Maak melding

 23. frustratie op frustratie
  ik denk dat er een aanklacht ingediend moet worden tegen deze twee heren du en theo para

  deze weten zoveel te vertellen over bouterse en toch worden deze heren niet gedagvaard.
  als jullie zoveel weet te vertellen over deze man.waarom dan hier op waterkant net staan te lullen.

  doe jullie je burger plicht en meld je aan.
  zodat bouterse snel gepakt kan worden.
  maar nee jullie zijn de echte kuikens en klootzak van de eerste uur.

  du ik heb eerder tegen jou gezegd dat jij geen moer voorstelt en dat jij je zo snel als het kan je moest aanmelden bij een psychiater.
  want je bent echt niet normaal.


  Maak melding

 24. @ brantimaka,
  zeer zwak jou reaktie op nummer 23
  ik doe mijn plicht als geboren suriname om mijn landgenoten te waarschuwen voor bouterse dan hoop ik dat ze het oppikken vooral in suriname. maar als het aan jou licht dan stort je mijn landgenoten weer in de ellende van de jaren 80. jij leverd op iedereen kritiek van bommel , santokhi, vene niemand doet wat goed in jou ogen alleen de man die heel veel bloed heeft aan zijn klauwen is toch schrijnend de manier hoe jij en de rest van volgelingen reageren waneer het over 8 dec of moiwana gaat.ook bij dieren zie je een manier van medeleven als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 25. “Getuigen van de slachting in het Marrondorp Moiwana zijn bang om een verklaring af te leggen.”

  Misschien hebben ze wat op hun kerfstok, maar goed als ze geen verklaring willen afleggen, dan is het toch de taak van het OM om de OORZAAK van dit hele gebeuren te onderzoeken, om te beginnen bij brunsie, somo etc. etc. Enne terwijl we wachten op de verklaringen van Moiwana kan OM lekker doorgaan met Pokigron en Atjoni of zijn de gruwelen daar niet zo belangrijk.


  Maak melding

 26. Sommige volksstammen wringen zich in allerlei uithoeken om steeds meer greep op Suriname te krijgen.

  In the end zullen ook zij tot de ontdekking komen dat wij ons midden in Zuid-Amerika bevinden.


  Maak melding

 27. Geachte heer Hoost,

  Met betrekking tot die ‘lichtgekleurde elite’ in Suriname ten tijde VOOR de Surinaamse Revolutie van 1980, willen wij u herinneren aan de methodieken welke in Zuid-Afrika tijdens het apartheidsregime gehanteerd werden. Dus beslist geen nieuw fenomeen.

  En Suriname maakte op dit stuk beslist geen uitzondering op de regel.

  Trouwens, wanneer je kijkt naar de wijze hoe tegenwoordig nogsteeds naar onze Marrongemeenschap in Suriname gekeken wordt. Hindustaanse Surinamers kunnen hierover zelfs een boek over schrijven. De Chinese Surinamers en noem maar op.

  Dus nogmaals, GEEN nieuw fenomeen. Integendeel. Maar wat weten wij van de OORSPRONG van deze Europese methode, welke ontstond ten tijde de Afrikaanse Holocaust (Verdeel en Heers).

  http://www.youtube.com/watch?v=JvGvxhhBgH0

  Maar wanneer je tot de elite behoort en op een terrein woont waarvan de schutting meters hoog is. En NIET verder geïnteresseerd bent in wat daar buiten om je heen gebeurt. Dan zult u begrijpen waarom ingrijpen op den duur als een ‘must’gezien wordt. Wat mede de oorzaak van was dat Den Haag uiteindelijk ‘groenlicht’ gaf, om dit beknoptdenkend-zooitje weg te schieten ter bescherming van haar belangen.

  Tenslotte zegt u: ….en ook hoe dom en achterlijk de aanhangers van DE HEER Bouterse zijn?

  En het is ‘exact’ deze zelfde ‘denkfout’ die u en uw ‘elitaire kornuiten’ ten tijde de Revolutie van 1980 ook maakten. Toen u in 1982 uiteindelijk met de ‘neus op de feiten’ werd gedrukt, dat een Revolutie GEEN theevisite is. De doden ten spijt.

  http://www.youtube.com/watch?v=C-6ulzbKWHw&feature=related


  Maak melding

 28. @ NA MI
  als jij hier geboren en getogen ben dan moet jij weten wat er op 4 en 5 mei herdacht word in nederland, ik vind jou reaktie en dat van de aanhagers van bouterse over deze tere punt zeer laag bij de grond en respectloos.eigelijk geeft jullie reaktie aan hoe jullie in elkaar zitten dom zonder enige moraal.@ soko jij geeft heel duidelijk aan hoe jou geestelijk vermogen is, NIHIL DAT GELD VOOR DE HELE NDP AANHANG ZE ZIJN ZO DOM ALS HET MAAR ZIJN KAN.


  Maak melding

 29. du ,
  zou het niet beter zijn als jij terug komt in suriname en alhier jou verhaal kenbaar maakt
  maar nee je bent en blijft een pantoffel held.
  hoe geweldig ben je in jou handelen of ben je gewoon een sufferd zonder bal.

  weet je hoe prettig het is,om tegen bouterse te zeggen wat ik wil.
  terwijl je bezig bent die man af te schilderen als te zijn een boeman.dit moet nog bewezen worden.

  door jou slap gelul hebben anderen hun kostbare leven verloren.en dit zal jou tot je dood achtervolgen
  domkop dat je bent.


  Maak melding

 30. @Du,

  Waarschijnlijk zal het je verbazen, maar ik vind het niet zo interessant wat je van mijn reacties vind. Ik heb je al heel lang geleden afgeschreven.

  Vroeger zeiden we ” je doet mee voor spek en bone”. Voor mij en ik denk vele van ons hier doe je dus niet echt mee!!!!!!


  Maak melding

 31. DU, en als men de slavernij wil herdenken ben jij de eerste die roept het is al 300 jaar geleden,en jij kletst over de ex-slavenhouders van je?
  Ik heb niets te herdenken op 4 en 5 mei,want het zet geen zoden aan de dijk ,als je ziet hoe Wilders zich gedraagt,zo ging het toen met de Joden,ze werden als uitschot behandeld en heel veel zijn zo geeindigd.Dus wat voor 4-5 mei gedenken?Is echt een westerse mentaliteit ,at hun doen ,e blanken praten ze steeds goed,denk aan volkerenmoord,de Indianen,mensenhandel met martelingen de Afrikanen ook de Indonesiers hebben geleden door je slavendrijvers.En wie herdenkt de meest zwarte bladzijde uit menkind,de Slavenhandel.
  Kijk hoe je slavenmeesters de Surinaamse Indiegangers behandelen als stuk oudvuil en dat vind jij allemaal best he?
  Jouw boevenbene komt steeds maar met slapelul ,ze denken nog steeds dat het stemvolk dom blijft,gelukkig zien de meesten hun gore spelletjes vooral Jongeren die mogen stemmen ,n die DOmmie DU,kiezen massaal HET MEGABLOK.
  Ga nou 1 keer je idool Brunswijk veroordelen,want die is nog slechter en gevaarlijker dan Bouterse


  Maak melding

 32. mijn antwoord aan MI TAKI, NA MI, en BRANTIMAKA.
  Dictaturen Brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de moraal aan ze vernietigen maatschapelijke waarden, en vertrouwen in de democratische instituties.het heeft een corrumperend effect op het bewustzijn en de ethiek. dat is op de lange termijn mischien zelf het ergste. lezen jullie dit goed dan herken jij jou zelf zeker in. ach ja MI TAKI jullie heeben een minderwaardigheidcomplex domme volk kiest voor dictatuur verstandige mensen voor democratie dus nogmaals de aanhagers van de ndp van bouterse zijn dommer als ezels ze zijn waardeloos.


  Maak melding

 33. @nummer 25 akademiya.
  luister no me boi, don no habi dresi.
  kademiya jij hebt een minderwaardigheidcomplex dat kan ik heel duidelijk uit jou reaktie zien jij raapt van alles bij elkaar om jou zogenaamde waardheid hier te verkondigen je ben ziek jongen echtwaar.je probeerd het goed maar alleen ezels en ossen van de ndp geloven die bulshit van jou.het is onmogelijk om wat krom is recht te praten eerst was het een paus besluit uit de jaren 1800 of zo nu zijn de lichtgekleurde, de appartheid komt ook erbij kijken zie je niet dat jou argumenten niet kloppen je ben een zielig figuur dat durf ik wel te stellen. Citaten van bouterse over de staatsgreep van 1980.,,De doelen van de coup wachten nog steeds op realisatie het doet mij zeer dat het volk voor wie de revolutie bedoeld was, nog steeds niet begrijpt, althans er zolang over doet”over de decembermoorden van 1982, twee jaar na dato, het was zij of wij,in tijd van nood handel je onmiddelijk”
  over diezelfde moorden, 18 jaar later, als vervolgd dreigd, ik heb die mensen niet vermoord.niet alleen god is mijn getuige,maar ook een groot deel van het leger kan daarvan getuigen.bouterse is de surinaamse hitler.wat bouterse wel slim doet is die domme massa goed bespelen en achteraf waneer hij aan de borel tafel zit dan lacht hij jullie uit dit heb ik uit zeer betrouwbaar bron,om hem heen zitten alleen mensen die hij heeft gekozen ja knikkers die niet durven om kritiek te leveren terwijl er veel kritiek is maar niemand binnen de ndp durf dat. bouterse zijn parate kennis is zeer slecht hij doet zich voor als een slimme man maar in werkelijkheid is hij dom als het maar zijn kan, slimme en verstandige mensen gaan de discussie aan en luisteren wat anderen te zeggen hebben maar bouterse niet hij wil altijd het woord hebben iedereen moet naar hem luisteren zie wat er in ocer gebeurd daar zitten honderde koeien bij elkaar naar iets te luisteren waar ze zelf geen moer van begrijpen enige wat je hoord na zo partij bijeenkomst van de ndp aanhangers het was druk spang mang dat is dan alles inhoudelijk nul. precies op de zelfde manier reageren zijn aanhagers hier op dit net ellenlange tirades nul procent informatie.


  Maak melding

 34. Ai baja DU,je hebt er een dagtaak aan om te reageren.Zeker weten dat je nutteloos thuis 3 hoog achter zit.
  Typ je het apezuur maar,na 25 mei zal je niet meer in staat zijn te reageren,want dan zit je in een inrichting met je jaren 80 trauma.
  De miltaire junta’s in Argentinie ,Chili,Peru en Brazilie hebben decenia lang geduurd or isn`t it?Met medewerking van landen die zich democratisch noemen wo de VS,Nederland en de gehele westerse wereld.
  Joe dong kaw joe.


  Maak melding

 35. De aanhgangers van sekte leider desi bouterse hebben gelijk de rest van de wereld is gek. tevreden MI TAKI????
  één advies me boi de beer is nog niet geschoten. jij hoopt dat ik in een inrichting terecht komt maar jij zit er al in de ndp aanhanders zijn allemaal patiénten die geestelijk labiel zijn jou reaktie is het levende bewijs.


  Maak melding

 36. ” jij hoopt dat ik in een inrichting terecht komt …..”

  Ach komop du. Het is niet hopen, maar als we eerlijk moeten zijn hoor je gewoon in een inrichting thuis.

  De psychiater die je niet heeft laten opnemen hoort een nekschot te krijgen, want nu heeft hij de gemeenschap opgezadeld met een gek die vrij rondloopt.

  Het kan ook zijn dat je toch gewoon in een inrichting zit, die hebben tegenwoordig ook computers, ik kan me anders niet voorstellen dat een psychiater jou gewoon laat rondlopen.


  Maak melding

 37. hahahahahhahahahahahah DU,neen mangz ik zit lekker ,heel lekker in me vel,kan men niet over jouw zeggen hahahahahahah want je raakt steeds verwarder hahahaha ai bajaaa.Maar jongoe ga nu hulp zoeken boi.
  HET MEGABLOK gaat GREAT WINNEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.