Suriname moet strenger optreden tegen illegalen

12

PARAMARIBO, 13 feb – Het wordt tijd strenger op te treden tegen illegale buitenlanders. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door het beleid de laatste jaren ontstaat allicht een verkeerde indruk. Buitenlanders nemen een bijna minachtende houding aan.

De wet wordt vrijelijk genegeerd, vooral omdat de gevolgen uitblijven. “Het mag niet zo zijn dat vreemdelingen het land binnenkomen en van de voordelen willen genieten, maar niet eens bereid zijn de krant te lezen of het nieuws te volgen”, zegt Santokhi. Op zich hoeft dit niet erg te zijn. Maar het wordt een probleem als dit als argument wordt gehanteerd voor het negeren van het gezag.

Mensen beweren doodleuk dat ze niets afweten van oproepen tot registratie. Ze hebben de krant immers niet gelezen. Het verklaart ook het grote verschil in het vermoedelijke aantal buitenlanders in Suriname en wat te boek staat. Hoewel de overheid met uitzetting dreigt, is het er niet echt van gekomen. De meeste illegalen zijn van Braziliaanse afkomst. Guyanezen en Chinezen volgen op afstand.


12 REACTIES

 1. Waar Front dit nu tot handels product gemaakt heeft….dan hoe strenger…..die schurken gaan juist nu geld vangen….en het land verkopen….jij gaat zien.


  Maak melding

 2. Oké, Suriname heeft met zijn groot liefdevolle,barmhartige samaritaanse,zachtende heelmeester regeer mentaliteit ,met rancuneuse en zwaar uit de hand gelopen hebzuchtige trekken(geen trekjes),de mensen al in huis.

  Wat nu als front vertrekt na een ziende en toch blinde regeertijd, na een horende,maar toch doof spelende regeertijd,met veel tijdverdrijf als ingrediënt,vertrekt?

  Het netwerk en de jongeren die de NDP, nu Megacombinatie steunen,denken aan;

  Eerst het criminele gedeelte dat ook met justitie in aanraking komt, terug sturen
  Integratie en inburgeringscursussen voor vanaf 18 jaar,opzetten en geinitieerd door de overheid.

  De overheig geeft aan hoe het wil dat nieuwe burgers zich gedragen ,willen ze een deel worden van de Surinaamse maatschappij,middels onze trotse blauwe Surinaamse paspoort, die door front eigenlijk te hoer is gezet.

  De langdurig ondergedoken ,doch vrije vreemdeling moet de kosten wel zelf betalen.
  Mogelijkheden voor nieuwe ondernemers!

  maatschappelijke stages: bijv ook de vieze toiletten in AZ helpen scrobben en ook betrokken raken bij het maatschappelijk leed die bijv patiënten op 2,3,4 etage aan onhygiënische wantoestanden moeten ontberen.

  1 voorbeeld.


  Maak melding

 3. Sociaal-maatschappelijke oriéntatie verplicht onderdeel inburgeringscursus in alle sociaal maatschappelijke instellingen.

  Er is meer dan de subcultuur goud.


  Maak melding

 4. ha ha ha wat een geklets allemaal, er word totaal niets gedaan. verkiezingen komen eraan dus een ieder opent zijn sjmoel om aandacht te trekken. migratiebeleid voor de haitianen is makkelijker geworden. naar de guyanezen word niet meer gezocht, braziliaanse ilegalen gaan lekker rustig verder waar ze mee bezich zijn.en de chinezen daar mogen ze niet aankomen, want dat is de beste import produkt van suriname. nogmaals allemaal kletskoek van sandopie.

  pengel


  Maak melding

 5. Nu pas komt deze minister met zo’n uitspraak, wat heeft ie de laatse jaren zitten doen. Geen slimme jongen, dit wordt moeilijk nu ja, om ’t te gaan aanpakken
  Vorig jaar was ik in Suriname en keek echt mijn ogen uit van wat er aan vreemde vogels
  rondliep, en dat voor Surinaamse begrippen.
  Santokhi blaast wel eens hoog van de toren
  maar dit lost ie nooit op,en ook diegene niet die na hem op die stoel zal zitten.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 6. Mensen die te veel praten en niet handelen heb je niets aan, want deze illegale buitenlanders zijn niet van gisteren ze wonen zeker vele jaren in Suriname en waarom spreekt deze minister nu over hun het antwoord is over een paar maanden hebben we de verkiezing dus moet je aan de kiezers laten zien dat er wat gedaan wordt.


  Maak melding

 7. r jammer jammer jammer wat een gedoe in mijn mooie sur.heb het nooit zo gekend.was vroeger altijd prettig wonen.nu regeren een paar ongeschoolde krachten mijn mooi land,en het is een grote puinhoop.sorry mensen


  Maak melding

 8. De mini-ster heeft geen enkele beleid, volgens mij vind hij het gewoon leuk iedere keer weer z’n naam in de krant te lezen, met zijn adhoc activiteiten. En de domme fronter moet hem op die manier een daadkrachtige mini-ster vinden. Mochten we goede journalisten hebben in Suriname dan hadden ze hem waarschijnlijk na 3 maanden gevraagd hoeveel illegalen gedeporteerd zijn????

  Het antwoord kan je zo wel raden, maar goed even een tipje van de sluier; dat zou een heel domme vraag geweest zijn, hij kan daar geen antwoord op geven in het openbaar omdat de illegalen meeluistren of meelezen, er zijn journalisten die in dienst zijn van de illegalen, het is allemaal een actie van de oppositie om hem een hak te zetten, enne vooral het laatste ‘het is niet zijn schuld dat er geen illegalen zijn opgepakt of gedeporteerd.

  Wie deze clown nog geloofd is gewoon rijp voor de LPI.


  Maak melding

 9. Als bouterse 30 jaren na zijn militaire dictatuur tot de conclussie komt dan hij nog 30 jaren nodig heeft om suriname te welvarend te kunnen maken dan lees geen commentaar van jou, maar als santokhi de piraterij wil aanpakken heb je een grote smoel. wat heeft bouterse gedaan met die piraten vliegtuig met drugs die in het binnenland lande hij gaf ze bescherming, het is deze regering die daar een eind aan heeft gemaakt.wat mij opvalt aan de reaktie van de kudde is dat ze mijn landgenoten weer willen opzadelen met een medogenloos dictator maar zelf weten ze niet hoe snel ze terug gaan naar nederland na hun vakantie als je bouterse zo een goede man vindt waarom blijf je niet daar om hem te steunen dat is mijn vraag aan jou.


  Maak melding

 10. DU jij laat mensen lachen, hoe dom kan jij zijn men praat of schrijft over iets jij ziet direct Bouterse.

  Al zie jij honden poep op straat jij denkt direct aan ’80.

  Jij ziet een fiets jij denkt aan militairen.
  zij hebben het over iliegalen jij ziet militairen onderleiding van Bouterse hoe dom en gek kan een mens zijn.

  De meeste mensen hebben jouw erop gewezen …neem jouw pilletjes op tijd jongen…..als jij zo door gaat… ga jij compleet doordraaien.


  Maak melding

 11. @ nummer 11,
  jij breng mij op een iedee die honden poep zijn de anhagers van moordenaar bouterse.
  ik mag reageren op de berichten en ook op de reaktie maar jij ben zo dom dat jij dat niet snapt eigelijk verwacht ik niet anders van de volgers van sekte leider bouterse ze zijn allemaal even dom de hele wereld moet niets van dictators hebben alleen in suriname word zo een man aanbeden dan ben je toch lager als honden poep nummer 11.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.