dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMigratiedienst Suriname jaagt niet op Guyanezen

Migratiedienst Suriname jaagt niet op Guyanezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – De autoriteiten zijn niet van plan een klopjacht te beginnen op illegale Guyanezen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Weliswaar wordt vanuit menige hoek geroepen om reciprociteit tegen het buurland. De harde aanpak van illegale Surinamers daar is niet ongemerkt gebleven.

Informeel wordt al geroepen om een hardere aanpak van Guyanese illegalen. Binnen de regering is er niet bepaald animo. “We hebben er vooralsnog geen behoefte aan”, zegt Santokhi. Het betekent niet dat illegaliteit wordt gedoogd. In 2009 zijn ruim honderd illegale Guyanezen uitgezet. Het betreft personen die of illegaal migreerden of zich schuldig hadden gemaakt aan een strafbaar feit.

De pakkans is vergroot door scherpere controle. De meeste aanhoudingen vinden in Nickerie plaats. Het deporteren valt dan ook een stuk makkelijker “Het beleid is op dit moment gericht op het zo snel mogelijk uitzetten”, aldus Santokhi. Dat scheelt financieel. Bovendien zijn de gevangenissen berstensvol. De komende jaren wordt meer geld gestoken in verhoogde controle langs de grens.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. De veiligheids-diensten van suriname moeten zeer waakzaam zijn omtrent de personen uit guyana. Nu dat guyana de kans groot acht dat de MC aan de macht komt, verwacht men daar moelijkheden met sme mbt Tigri.


  Maak melding
 2. Het niet aanpakken van de illegale Guyanezen geeft een duidelijk signaal aan deze groep,jongens je kunt er naar toe gaan maar kijk uit verder wordt er niets gedaan ten zij je geen criminele bent.Dan vraag ik me zelf af heeft men een vreemdelingen beleid of niet mag de ene groep blijven zonder moeite en de andere groep niet? Guyanezen zijn toch buitenlanders zoals de SurNederlanders die naar Suriname gaan met vakantie en een visa moeten aan vragen om met vakantie te gaan en nog veel geld met zich meenemen om daar te gebruiken of niet,dat doen de illegale Guyanezen niet want ze gaan naar Suriname om geld te verdienen zoals vele andere illegalen dat doen in Suriname.


  Maak melding
 3. het spijt me om te moeten zeggen maar sommige surinamers zijn een waardeloos zelfingenomen dom volk.ze zij zo blind om te scoren dat ze niet de tijd nemen om goed te lezen wat er staat. de kristallnacht vond plaats op 9 en 10 december 1938.
  laten wij niet vergeten dat veel van onze landgenoten naar het buitenland moesten vluchten om in leven te blijven in frans guyana wonen er duizenden ik hoef niet te herhalen waarvoor ze moesten vluchten naar het buitenland en voor wie,iedere verstandige Surinamer zou dat moeten weten .


  Maak melding
 4. De Brazilianen worden gedoogd, De Guyanezen worden gedoogd, de Fransen in het grensgebied worden gedoogd. Kijk zo heeft iedereen een stukje Suriname. Probleem opgelost.


  Maak melding
 5. Ba zoe-koe ba veni ba jari wie is begonnen om oorlog te voeren. In heel afrika is dit een probleem. De afrikaan is gevangen door het licht (de blanken) net als een dier die in het donker het licht ziet en blijf staren naar het licht. Daarom kon en kan nog steeds die mensen de afrikaan aanzetten om oorlog te voeren om het gewin van de aanstichter.

  Tegen Brunswijk zij men ga jongen hier heb je wapens vecht voor democratie.
  en als die gasten hun doel hebben bereikt zegt men tegen brunswijk . En nu krijgt jij zoveel jaren gevangenis-straf omdat wij jou niet willen ontmoeten, jij bent niet van ons niveau oprotten nu, of blijft net als vroeger in de slaventijd op de plantage slaaf!!!Sommigen schreewen moordenaar net als dat iets uitzonderlijk is in deze wereld.

  In deze wereld geldt het belang van de zaak die gemoeid is, bvb een taliban strijder gaat een woning binnen waar vrouwen en kinder verblijven. De piloot geeft de situatie door dat er vrouwen en kinderen aanwezig zijn in de woning. Toch krijgt de piloot opdracht om de bom te werpen omdat het belang om die strijder te doden groot is voor de US Army.

  Wat was het belang kort na de onafhangklijkheid van suriname geweest voor de militairen in suriname om die 15 mannen dood te schieten. Was dat een afrekening met de oude slaven periode en kolonialisme ?


  Maak melding
 6. ik vraag me af wat de migratiediens wel gaat doen.
  laat ze het eens uitzoeken hoe het kan dat de chinezen die naar sur komen, surinaamse paspoort hebben. ze kunnen geen woord nederland of engels.
  suriname moet zich gaan voorbereiden voor een invasie van chinezen. op elke vlucht naar pbm zitten er minimaal 10 chinezen, dus men kan zelf berekenen hoeveel er op jaarbasis binnenkomt.

  maar daar zal de migratiedienst niets aan doen. want dan zitten ze aan de inkomsten van enkele ministers die hier ruim aan profiteren.
  en de surinaamse bevolking is er ook blij mee want dat garandeert zeker een nieuw winkel erbij, dus een supermarkt. wie wilt er nou geen supermarkt naast zijn huis hebben, dat is tegenwoordig heel normaal in sur. als men een woning of perceel te koop heeft staat er standart, supermarkt op loopafstand of om de hoek…..toch
  en er zal een tijd komen dat de surinamer niets meer te zeggen heef in sur, en dan zijn de chinezen hier de baas

  over 10 jaar zullen we anders over de chinezen praten maar daar zijn wij zelf schuldig aan

  word vervolgd

  wh


  Maak melding
 7. laat de hard werkende mensen toch een keer met rust
  zonder de guyanesen ,hadden jullie nu geen vis te vreten in suriname

  bij mij komt het over als

  eigen volk eerst//we hebben nog steeds eigen ras eerst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES