Suriname laveert tussen inflatie en sociale druk

1

PARAMARIBO, 5 jan – Het wordt de komende tijd druk laveren tussen inflatie en sociale druk. De dreiging van gierende inflatie is reëel als de lonen van ambtenaren stijgen. Aan de andere kant verwacht de vakbeweging een stevige impuls. Afspraak is afspraak, stelt ambtenarenvakcentrale CLO.

Het tweede deel van het waarderingsprogramma Fiso is immers in het vooruitzicht gesteld. Nu het eerste deel zo goed als afgerond is, moet het vervolg logisch zijn. Niet echt, vindt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. De ambtenaren zijn al royaal bedacht met deel één. Aan lonen wordt nu ruim zestig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftien miljoen euro) extra uitgegeven per maand.

“Deel twee zal anders uitgevoerd worden dan was voorgenomen”, zegt Hassankhan. Dat betekent alvast uitstel. Er is meer tijd nodig voor een naadloze aansluiting van beide delen. Handzaam is het wel voor een regering onder druk. Het IMF en de Centrale Bank van Suriname waarschuwen al enige tijd tegen inflatie. Maar CLO-voorzitter Ronald Hooghart weet nu al dat Fiso doorgaat: “De regering zal nu eenmaal niet iets beloven dat ze niet kan realiseren.”

1 REACTIE

  1. Zand(Sjanti) in de ogen politiek….gewoon rotzooi….deze gasten hebben nooit gewerkt richting toekomst…Hebben flink mogen genieten van andermans arbeid uit het verleden…..Die anderen waren niet goed….. anderen dit anderen dat….. maar zij hebben lekker mogen profiteren deze boeven Front…. vandaag aan de dag komen zij de bevolking een hoop lieg en bedrieg werk verkopen.
    Laat die man zijn mond houden en komen met bewijzen wat hij voor de toekomst klaar gezet heeft……en dat kan zeker geen importeren van Chinees of Braziliaan zijn.
    LAAT DIE MAN ZIJN MOND DICHT HOUDEN……..LEUGERNAAR ………hij liegt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.