Rukwinden wervelen door Surinaamse hoofdstad

5

PARAMARIBO, 5 jan – Paramaribo heeft de afgelopen nogal wat last van hevige rukwinden. Verscheidene buurten zijn geteisterd. Persoonlijke ongelukken zijn niet gemeld. Wel is de materiële schade aanzienlijk.

Vooral aan huizen is te merken dat een flinke ruk voorbijtrok. Hier en daar zijn hele daken als velletjes papier afgetrokken en soms tientallen meters verder neergekwakt. Een enkele auto is beschadigd door takken of een boom. Ook zijn hele wijken urenlang verstoken van elektriciteit door een geknakte toevoer. Volgens de Meteorologische Dienst zal het voorlopig stevig blijven waaien, zij het sporadisch.

5 REACTIES

 1. Naar aanleiding van deze bericht en uit andere misschien vergelijkbare bladen
  verschilt het nieuws heel erg veel.
  Ik heb zelf vernomen dat niet alleen Paramaribo maar ook Commewijne hiervan heeft moeten verduren,nl. Meerzorg. Er is een foto gepubliseert die naar mijn mening uit gaat over Paramaribo, en omstreken. Verder lees ik of zie ik niets dat het ook in het district iets is gebeurt.
  Maar men vergeet dat geheel Suriname van de Distrikten afhankelijk zijn. En niet alleen nu maar ook en na de onafhankelijkheid.
  Het moraal van dit bverhaal is dat veel Surinamers en politici ervan uit gaat dat Suriname uit Paramaribo uitmaakt.


  Maak melding

 2. Ja in Suriname spreekt men van rukwinden die een takje of boompje neer waaien.De mensen moeten begrijpen dat het natuur zich aan het veranderen is, het zal zeker niet de eerste keer geweest zijn? ze moeten hun huizen beter bouwen, de auto`s niet onder de bomen parkeren ,want dan kan je auto beschadigt worden.


  Maak melding

 3. wij vernielen oftewel ontbossen de natuur en nu slaat “mother nature” (de natuur) terug.
  ga zo door met jullie ontbossing en houtkap en “father Sunami” is onderweg.
  Sterkte……….


  Maak melding

 4. Goedemorgen kondremang,

  Wat men niet moet vergeten is dat de meeste woningen bij Land van Dijk sinds jaar en dag geleden daar zijn neergezet, sommigen al sinds de jaren vijftig of langer en vanaf die periode tot sinds kort is er weinig of niet aan onderhoud gedaan.Dus vreemd is het niet wanneer wij nu te kampen krijgen met dit soort natuurgeweld door de veranderde effecten van de natuur waar ‘wij’ als mensen de veroorzaker van zijn.Wij moeten hier lering uit trekken en niet meteen gaan scaderen op hoge toon dat de huizen in Sur.niet goed gebouwd zijn/worden.De meeste huizen die nu worden gebouwd zijn wel redelijk bestendig tegen de veranderingen, wij moeten nóg beter dan voorheen hier op letten.
  Ik wens alle landgenoten het beste en veel sterkte want dat hebben wij nodig.

  Een swiete groet,
  Stanley.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.