Ruim dertig arrestaties in Surinaamse grensplaats

11

PARAMARIBO/ALBINA, 28 dec – Ruim dertig personen zijn aangehouden in verband met het geweld in Albina. De meeste aanhoudingen geschiedden op aanwijzing van de slachtoffers, waaronder verkrachte Braziliaanse vrouwen. Volgens de politie worden nog zeker tien personen gezocht.

Het betreft merendeels bewoners van het nabijgelegen Papatam. Intussen zijn ruim honderd Brazilianen en Chinezen overgebracht naar Paramaribo. De meesten zijn beroofd of hebben op een of andere manier te lijden gehad. “Het was verschrikkelijk. Dit mag geen mens meemaken, zoals de meute op alles en iedereen inhakte”, zegt een Braziliaanse. Ze is al haar bezittingen kwijt.

Ook Chinese winkeliers moesten het ontgelden. De winkels werden leeggeplunderd en alle geld meegenomen. Auto’s en woningen werden in brand gestoken. Intussen blijkt het allemaal begonnen om enkele honderden euro’s. Een Braziliaan had deze schuld lopen bij een bewoner van Papatam. Op kerstnacht gingen de heren op de vuist. De man uit Papatam liep een fatale steekwond op.

11 REACTIES

 1. In troebel water was het ontzettend goed vissen voor deze minkunkels.Wat hebben de chinezen te maken met een ruzie tussen een Braziliaan en een minkunkel?Het lijkt me onacceptabel dat deze mensen van hun bezittingen, door keihard werken verkregen, beroofd zijn.
  En niet te spreken over de verkrachtte Braziliaanse vrouwen.De daders moeten keihard gestraft worden,dit is de kans voor de zg crimefighter Santoki om zich de man met ballen te tonen,laat Brunswijk zien en merken dat je hem en zijn soort spuug en spuug zat bent,dan maar een kabinet-crisis.


  Maak melding

 2. Intussen blijkt het allemaal begonnen om enkele honderden euro’s. Een Braziliaan had deze schuld lopen bij een bewoner van Papatam. ….Deze gasten Brazilliaan lopen behoorlijk te moorden in Su.
  Nooit hoort iemand erover maar één keer houdt het op.
  Dan schreeuwt een ieder moord en brand…..wil men het over recht en wet hebben dan zijn de feiten daar….maar ook duidelijk de omstandigheden.

  En dit alles heeft men te danken aan laksheid idioten beleid van eigen overheid misbruik, misleiden…..Men zit daar in Par’bo maar met één ding….de NDP met wortel en tak vernietigen…..maar laat het land over aan verwilderde schurken van buitenlands om de binnenland bewoners duidelijk met wortel en tak uit te roeien………….zij(die hele Front) zitten alleen lieg en bedrieg te verkopen….maar nu wie moet het gelag betalen.

  Ieder domoor wist wat er vroeg of laat daar zou gebeuren….maar nee die domme achterlijke (denkende) slimmeriken te zijn hebben gewoon de boel daar aan eigen lot overgelaten…..beleid…importeer maar CHINEZEN.


  Maak melding

 3. Het is te triest voor woorden.
  Oppakken en opsluiten want dit kan echt niet!

  De overheid moet dan serieus gaan zorgen voor industrie in deze omgeving anders zal verpaupering intreden.
  Geen enkele Chinees zal daar nog een winkel willen beginnen. De kans voor de Marrons om eigen winkels te openen is nu aanwezig. Wedden om een SRD dat ze het niet doen? Wie durft!


  Maak melding

 4. Mensen toch,

  Ik heb er geen woorden voor, en zal het ook niet goed praten. Er wonen ook boslandcreolen aan de Franse kant en moeten niet zeuren. Hun mentaliteit laat mij denken aan Zuid-Afrika wat daar is gebeurd.
  Deze mensen weten niet wat praten is en alle negativiteit maar goed keuren.

  =De kapitein die een 11 jarig meisje heeft verkracht wordt gewoon beschermd.
  =Winkels plunderen en vrouwen verkrachten vind men ook goed

  Bah, bah en nogmaals bah.

  DE REGERING MOET EEN IEDER VERWIJDEREN UIT HET BOS ALS MEN ONTWIKKELING WIL ANDERS BLIJFT HET EEN PUINHOOP EN MEN ONTWIKKELD ZICH NOOIT.
  HET BINNENLAND IS NIET VAN DE BOSLANDCREOLEN ZOALS ZIJ DIT CLAIMEN.


  Maak melding

 5. Ik keur dit allemaal af wat er is gebeurd. En deze eikels dienen te worden gestraft. Maar hoe is het toch dat wanneer de anderen geld hebben, men dat eerlijk geld noemt en wanneer de boslandcreool zijn geld te goed heeft bij de Braziliaan er niemand aan denkt om te zeggen dat deze marron ook door hard werken aan zijn geld is gekomen?

  Maw die marron moet niet zeuren om zijn geld en als hij wordt doodgestoken dan is het zijn eigen schuld, toch?

  Nogmaals ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd en deze gasten verdienen minstens 15 jaar straf wat mij betreft.


  Maak melding

 6. Janny je hebt helemaal gelijk

  waar ik helemaal van dicht sla is, dat je schrijft.

  =De kapitein die een 11 jarig meisje heeft verkracht wordt gewoon beschermd.

  is dit echt waar………….(zucht)

  het zal je kind maar zijn…..waar gaan we toch in godsnaam naar toe.

  het is heel raar maar zo zie dat wij allemaal een duivel in ons hebben. het komt er op een gegeven moment er zelf uit, en dan weet ik niet of je het in eigen handen heb.

  lange


  Maak melding

 7. Dit zijn nu de gevolgen van een politiek die tot gevolgd heeft te mislukken.Bekijk het geval van de Chinezen in Suriname de meeste Surinamers hebben er veel over te klagen en de Brazilianen die door de bossen rondzwerven achter goud dat ergert ook vele Surinamers.Deze opstand van de Marrons was te verwachten en zal zeker niet de eerste zijn.Laat deze marrons hun gebieden zelf ontwikkelen met steun van de gemeenschap er hoeven geen Brazilianen en Chinezen daar te zijn.


  Maak melding

 8. Ik ben hartstikke trots op de bewoners van Papatam. Er moet een geld inzameling komen voor de mensen van Papatam, het enige waar ik niet achter sta zijnn eventuele VERKRACHTINGEN (wat ook nog bewezen mmoet worden) want het is logisch dat de Braziliaanse vrouwen dat gaan aandikken en of overdrijven maar dat vind ik niet kunnen en die mensen moeten wel gestraft worden. maar derest vind ik goed en moet navolging krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.