Politiek pocht op verharde weg naar Zuid-Suriname

11

PARAMARIBO, 24 nov – Politici doen er goed aan wat meer bescheidenheid aan de dag te leggen. Dit zei president Ronald Venetiaan bij de oplevering van de verharde weg naar Afobakka. Vooral op momenten waar projecten worden gerealiseerd voor grotere groepen mensen, is bescheidenheid gepast. De gevolgen zijn anders niet te overzien.

Dat laatste mag vooral in politieke zin worden vertaald. Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling en bestuurslid van coalitiepartner BEP, had kort tevoren nog zowat alle eer opgeëist: “De mensen in dit gebied weten best wel wie de weg heeft gerealiseerd.” Volgens Venetiaan past dit soort uitspraken niet, zeker niet bij projecten die de regering uitvoert.

“Politici moeten hun achterban leren dat we moeten samenwerken. Je kunt niet op je eilandje blijven, dat verzwakt iedereen. We moeten de achterban leren dat het om samenwerken gaat. Als de ene achterblijft, blijven wij allen achter.” De weg naar Afobakka bestond decennialang uit lateriet (afval van bauxiet, red.). Er is nu een asfaltlaag gelegd en binnenkort volgt een tweede. Transport naar Paramaribo moet voortaan aanmerkelijk comfortabeler en sneller verlopen.

11 REACTIES

 1. Politici doen er goed aan wat meer bescheidenheid aan de dag te leggen.Dit zei
  president Ronald Venetiaan.

  de afobakkaweg begint te spoken,venetiaan eist de eer op.over enkele jaren zullen we merken wie de schuld krijgt.dit wordt erger dan de oost west verbinding.

  er gaan rare dingen gebeuren,de weg naar de hel zal paramaribo niet goed doen.de bergendalers zal venetiaan om rekenschap vragen en niet te vergeten de indianen uit omliggende dorpen.

  de chinees zit op de loer,en venetiaan gaat straks achter slot en grendel.


  Maak melding

 2. Project 1.

  Project 1 wordt afgerond. Nog een tweede laag en transport van en naar Paramaribo wordt comfortabeler.

  Preject 2.
  De lange weg van Meerzorg naar Albina.
  Voor mijn part mag de minister die dit voorstel doorgedrukt krijgt best keihard op zijn borst slaan en het in alle kranten laten opnemen. Vene is jaloers?


  Maak melding

 3. Kan het niet zo goed hebben als er negatief over Suriname of Surinamers gesproken wordt. Ik weet wel dat er veel verbeterd moet worden, maar toch……..jullie hebben zo’n heerlijk land en vriendelijke mensen, ik heb zo’n heimwee naar jullie, terwijl ik geboren en getogen nederlandse ben.Het doet me echt pijn om iets negatiefs te horen, sorry mensen, mi lobi Sranang.


  Maak melding

 4. Toen hij het zelf deed was het goed… geweldig…Nu anderen het doen is het fout…Ik kan deze Pres. tot de dag van vandaag niet volgen.(hij komt zeer onbetrouwbaar over)


  Maak melding

 5. Het is in dit kader wel opvallend dat minister Felisi in zijn toespraak bij de opening van de Afobakaweg zijn “broeders en zusters” uit het binnenland heeft beticht van “luiheid” en gebrek aan zelfwerkzaamheid. Maar het blijft om misselijk van te worden dat iedere politieke partij de eer voor zich opeist. Uiteindelijk is het de president geweest die de overeenkomst heeft geratificeerd. Het blijven gewoon machtsgeile sukkels daar in de regering.


  Maak melding

 6. Wij wensen alle binneland bewoners te feliciteren met dit feit. Nu gezamenlijk werken aan de vooruitgang van het binnenland en de gemeenschappen die daar wonen en werken.


  Maak melding

 7. Wanneer is de High Way (Paranam-Latour) aan de beurt? Er zijn tientallen plannen gelanceerd maar er gebeurt niks,(zo nu en dan wat lapwerk)het drukke gedeelte van Houttuin naar Latour wordt met de dag slechter!


  Maak melding

 8. Voordat jij op die lange mooie, gladde en niet ongevaarlijke weg beland moet je eerst je over de kennedy highway het onderstel van jou voertuig aan diggelen rijden. Logica???


  Maak melding

 9. @3

  Het netwerk en de jongeren die de Democratische Nationale Partij een warm hart toedragen,willen inderdaad niet constant meer kringetjes rondraaien,nooit verder komen,niet elke keer weer op dezelfde manier leven als de dag ervoor,als een plant voortleven,bestaan maar niet echt leven,zodat jij van jou gevoel kan afkomen.

  Verdeel en heers politiek is iets wat het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,weg willen bannen.
  Zodat jij niet te maken krijgt met huichelachtigheid.

  Verder adviseer ik jou het “miskenden in opstand” forum door te blijven volgen.

  Heb je ideeen die praktisch zijn ,niet veel geld kosten voor onze achtergestelde Surinaamse burgers?


  Maak melding

 10. Vragen van het netwerk en de jongeren die de NDP steunen:

  Wanneer komen de vang rails?

  Komt er lokale kleinschalige ontwikkeling in de omgeving?

  Is er goede verlichting?

  Zijn de verlichtingspalen wel met beleid geplaatst? niet als pad van wanica,dat er onmogelijk fietspaden en voetpaden gemaakt kunnen worden,voordat je alle lichtpalen niet eerst moet verwijderen.

  Is er ruimte om eventueel voet en fietspaden te maken na 2010?

  Bij het verharden van de rest,worden de werkloze jongeren erbij betrokken om alvast ook te verdienen?

  Door betrokkenheid en welzijn, doordat je geld verdient,kan het zo zijn dat er meer gebiedswaardering vanuit de jongeren komt.

  Anders apasie langa en mooi foe soso.


  Maak melding

 11. de ndp-ers zijn met recht de domste surinamers die ik ooit in mijn leven tegen ben gekomen. vraag aan bosje waarom een brug dat door de surinaamse belasting betalers is betaald zijn naar moet dragen ?? kijk naar de bosje bruggen en naar de tekortkomingen.lees de reaktie van die andere koe op nummer 8.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.