Ex-president Ferrier: Suriname heeft alles in huis

17

PARAMARIBO/DEN HAAG, 24 nov – Suriname heeft alles in huis om een goed ontwikkelde samenleving tot stand te brengen. Dit zegt oud-president Johan Ferrier. De kunst is meer te halen uit de eigen mogelijkheden. Als dat lukt, hoeven welvaart en welzijn niet ver meer te zijn.

Het vergt wel extra inspanning van samenleving en leiders. “De enorme mogelijkheden die Suriname heeft, worden momenteel vooral nationaal gericht en niet optimaal gebruikt”, zegt Ferrier tegenover de Ware Tijd. Het is nog niet te laat het roer om te gooien en zo het tij te doen keren. Het omvangrijke potentieel aan landbouwgebied bijvoorbeeld biedt mogelijkheden.

Ook met de schier eindeloze watervoorraden kan worden ingespeeld op de stijgende vraag in de wereld. “Als dit goed wordt aangepakt kan Suriname een wereldspeler worden in de productie van voedsel”, aldus Ferrier. Minstens even belangrijk zijn de betrekkingen met andere landen. Verder kijken dan Nederland en Europa is aan te bevelen. Hoe beter de relaties met de eigen regio, hoe groter de kans op succes.

17 REACTIES

 1. Nummer 701.

  701 personen hebben dit jaar gezegd dat Suriname potentie heeft of alles in huis!
  Als we niet nu direct een ommezwaai maken, dan zeggen we over 700 jaar nog steeds hetzelfde.
  Ik wil nu daadkracht zien en liever geen meneer of mevrouw 702. Stem daarom DOE!


  Maak melding

 2. bla bla bla.

  wanneer houdt dat eindelijk eens op en gaat men tot actie over?

  ene groep houdt ervan om mooie praatjes te verkondigen, het liefst brullen ze het van de daken.

  maar als je ze zegt om hun handen uit de mouwen te steken? ho maar.

  feesten?

  JA MAN!


  Maak melding

 3. Ja meneer Ferrier, welvaart en welzijn. Wat heb jij toen uitgevoerd als staats hoofd. arron rijker gemaakt en het land verkocht aan Tata. Chaos verstrooid met al dat ontwikkelings geld.


  Maak melding

 4. Meneer de Ex-Pres. jij hebt de kans ook gehad en niets gedaan, maar zoals bij voetbal wordt gezegd de rest hoor je in de derde helft hoe het moet en dat doe je precies dan maar ook na 34 jaar bijna.
  Achteraf prater. Waarom zeg je dan ook niet dat jij dan adviseur van deze regering wilt zijn vanad nu en ook na de komende verkiezing en ga dan noiet alleen maar uitleg geven er moet dan ook dingens uitgevoierd worden anders is het dan alleen maar zonde van het belastinggeld.
  Maar ja hoe dan ook het gebeurt toch


  Maak melding

 5. Ik neem aan dat u het beste voor Suriname wenst.Heeft u nu spijt dat toen u de machtigste man van Suriname was niet verder dan uw neus gekeken heeft?? U weet wel..gedane zaken neemt geen keer.


  Maak melding

 6. Inderdaad men. Ferrier. Su heeft alles in huis.
  Nu nog een goeie regering, want deze was oök in uw periode “soep met balletjes”Zolang wij uit mensen als Somo en Brunswijk moeten kiezen zal er niets van verwezenlijkt worden.


  Maak melding

 7. pas wanneer onze leiders naast de kantlijn staan geeft deze stilzwijgend toe hoe ze gevalt zijn.vier en dertig jaren van verloren tijd.

  het zelfde gebeurt ook met de huidige president,de witte vrees bij de surinaamse leiders maakt dit land kapot.


  Maak melding

 8. Ex minister Ferrier,

  Toen de Nederlandse vlag werd neergestreken en de nieuwe Surinaamse vlag werd omhoog gehesen in het Surinaamse stadion. Vierde men volop feest en vanaf die datum is men nog steeds aan het feesten en beesten.
  Weten ze wel überhaupt wat onafhankelijk betekent?
  Het probleem is wanneer er geen bruine bonen met zoutvlees opgediend wordt zijn deze feestvierder in staat om op droge rijst en peper te overleven???????


  Maak melding

 9. Meneer Ferier

  De eerste bijdrage aan een script zijn niet verbaal.

  Een baby vangt,alsof hij over een radar beschikt,boodschappen op over zichzelf en de waarde die hij heeft door de eerste ervaringen die hij opdoet,met de aandacht die hij van anderen krijgt.

  Zie de rassen scheidingen “nationaal karakter”van Suriname al generaties op generaties.
  Trouw niet met blaka-man
  Institutionele discrminatie nu heden ten dage en aanverwante intolerantie.

  Hij begint al snel gelaatsuitdrukkingen te onderscheiden en reageert daarop,evenals op aanrakingen en geluiden.

  Een kind dat liefderijk(net zoals u uw kinderen heb opgevoed)wordt genuffeld,dat toegelachen wordt en toegesproken, registreert totaal andere boodschappen, dan een kind(gedeelte van het volk dat vanwege politieke keus gekoeioneerd wordt)dat angstig of vyandig benaderd wordt en dat door zijn ouders.

  Volksleiders die al decenia haat en rancune prediken en bijvoorbeeld niet aan het vernieuwen van de kinderbijslagwet denkt.

  De toekomst die daad bij het woord moet gaan voegen bij al die mooie Surinaamse potentie verhalen.

  Een kind een volk)dat slechts weinig aangeraakt wordt en dat door zijn ouders(volksleiders front)onverschillig of vyandig wordt bejegend,wordt miskend meneer Ferier.

  Hij merkt dat dat hij niet-oké is en gaat zich wellicht als een'” nul” voelen en zich ook naar gedragen.

  Ook in uw tijd.
  Uw kaste trouwde niet met de zwaar gepigmenteerde kaste.
  Hetgeen in die kringen betekende jezelf verlagen.

  Die boodschappen hebben velen van ons meegekregen,hetgeen zich al generaties uit als psychische afwijking(zwaar gepigmenteerden neigen elkaar zonder reden aan te vallen, elkaar niet te vertrouwen,voordat…,durven niet masaal micro bedrijfjes op te zetten,bang om te falen.

  De eerste gevoelens die een kind(het volk)heeft met betrekking tot zichzelf, blijven waarschijnlijk de sterkste krachten in zijn levensdrama.

  Zij bepalen in grote mate welke psychologische posities hij zal gaan innemen en welke rollen hij zal gaan spelen.

  De aziaat doet grote overheid drugstransporten ,en de zwaar gepigmenteerde wordt zover gekregen dat hij meer risico’s loopt door het in zijn lichamelijke koffer te vervoeren inclusief een bonoe-man die instructies geeft en helpt voor zo een vernietigende aktie.

  Kinderen (het Surinaams volk)gaan in hun eerste levensjaren ook de verbale mededelingen van hun ouders begrijpen.

  Deze mededelingen gelden voor het kind(het Surinaamsvolk)als instructies die het later meent te moeten volgen.

  En dat willen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen niet meer.
  rancuneuze en haat predikende ouders/volksleiders volgen.

  Kinderbijslagwet uit het jaar voor Christus= de mededeling “Surinaamse kinderen vooral de sociaal zwakkeren zijn niet welkom op de Surinaamse bodem”

  Misdadig meneer Ferier van die ouder figuren volksleiders front en daarvoor en nog ver en ver daarvoor.


  Maak melding

 10. @ het netwerk alias de jongeren word je niet moet van dat gelul van jou???
  maar ik heb jou door integere mensen zijn allemaal in jou ogen slecht maar moordenaars en dictators drugsdealers die draag jij op handen jij bent dom misselijk maneke niemand is goed in jou ogen in suriname alleen die moordenaar bouterse laat je nakijken idioot .


  Maak melding

 11. @ het netwerk alias de jongeren
  jij predik leugens op leugens en dat is zeer kwalijk en verwerpelijk het is onmenselijk om een partij die geleid word door moordenaars drugsdealers oplichters en landverraders hier neer te zetten als goede en eerlijke partij.
  De bijbel over valse profeten en dwallelaars, in de oude tastament word aangegeven hoe valse profeten herkend kan worden.
  Wacht u voor valse profeten,die in schaapevacht tot u komen,maar van binnen zijn zij roofgierige wolven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.