Parlementsvoorzitter Suriname test gulheid Chávez

31

PARAMARIBO/CARACAS, 24 nov – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo wil koste wat kost geld loskrijgen van de Venezolaanse president Hugo Chávez. Volgens de Times of Suriname vindt Somohardjo dat zijn trip pas is geslaagd als Chávez bereid is een project te financieren. Formeel is hij er voor een vergadering van het Amazoneparlement.

Het regionaal orgaan komt dit jaar in Caracas bijeen voor de jaarvergadering. Somohardjo heeft ook audiëntie geregeld bij het Venezolaanse staatshoofd. Hij heeft ruim een half miljoen dollar nodig. Dat is wat zijn projecten kosten in de districten Para en Commewijne. Daar zitten nog hele gebieden zonder elektrische energie. Somohardjo wil dat bekostigen.

Of het met de buidel rondgaan namens de regering geschiedt is niet duidelijk. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen heeft geen energieplannen onthuld, waar Venezuela in past. De bilaterale samenwerking is grotendeels beperkt tot visserij. Onlangs is overeengekomen dat Caracas de opzet van visrokerijen in Suriname betaalt. Venezolaanse schepen mogen in ruil daarvoor vissen in Surinaamse wateren.

31 REACTIES

 1. Gulheid! In plaats van Guldheid!

  Cavez is gul! Zeker voor de armen. Suriname is niet arm! Somo is arm in zijn hersenpan.
  Hoe kan je dat nou doen zonder enige vorm van tegenprestatie? Laat Somo niet naar Caracas vertrekken. Hij gaat ons land te schande maken. En mocht deze rasbedelaar al zijn vertrokken, laat hem het land niet meer in komen.
  We hebben goede visafspraken met Chavez en die vier miljoen krijgen we.

  Binnen de regering dienen afspraken te worden gemaakt wie, wat, waar en hoeveel vraagt. Dit is een eenmansaktie die onze verstandhouding met Chavez kan verstoren.


  Maak melding

 2. hoelang mogen zij in surinaamse wateren vissen.

  zijn er geen surinaamse mensen,die zelf kunnen vissen en of worden de mensen van surinaamse afkomst benadeeld.

  wie zorg voor ons surinaamse mensen.niemand


  Maak melding

 3. En dit noemen de Surinamers..

  SREFIDENSIE!!!

  JIPPIE JEE!!!

  BAAS IN EIGEN HUIS!!!

  WAT WIL JE NOG MEER?

  Feesten jullie maar hoor.

  met jullie domme trots!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. dit lijk op onvervalst bedelen, het ergste is dat dit heerschap meent Chaves te ’testen’, maw meneer wil Chaves uitdagen. Hopelijk voor hem is dat het Chaves niet ter ore komt wat dit naïeve heerschap allemaal van plan is. Anders is het best mogelijk dat Chaves hem als een verdwaalde aasvlieg gaat behandelen.


  Maak melding

 5. Daar gaan we weer. De bedelcultuur is niet te stoppen.

  Hoe kan men zoiets van Venezuela verwachten? Een land dat hard gestreden heeft tegen de uitbuiting door multinationals, terwijl men in Suriname zelf niks hiertegen durft te doen? Wel aanmodderen en vechten.

  Het is niet Chavez, die verantwoordelijk is voor Suriname, maar de Surinaamse bestuurders zelf!

  Bijna elke dag verschijnt Chavez op de Venezolaanse Tv, en vertelt aan zijn volk wat hij voor het volk bereikt heeft. Hoeveel huizen, scholen en universiteiten er gebouwd zijn, hoeveel mijnen in de handen eigen beheer zijn gekomen etc.
  Maar in Suriname hoor je elke dag net het tegenovergestelde. Het blijft in Suriname altijd bij PLANNEN en ideeën, en hoe het zou moeten etc. Maar er wordt nooit iets concreets gedaan. Het is altijd de ander die het moet doen, zoals Nederland, en nu Chavez. Terwijl men alle tijd gehad heeft om eigen land, Suriname, veruit te helpen.

  Men is zelfs veel langer dan Chavez aan de macht!


  Maak melding

 6. Beste Meneer Somohardjo
  Dit duidt aan wat de heer Bouterse en Ferrier bedoelen.dat deze regering egt een bedelregering lijkt .kom op man 1 miljoen dollar ligt er wel in kas en we hebben er 20 als het egt nodig is Laat Suralcoa en Alocoa dat financieren ipv allen bauxiet weg te halen en te verkopen /bauxiet prijs 3 % omhoog en het geld is binnen.let op Chaves is een sluwe tijger .geef jou half miljoen en je moet hem wel 20 x terug betalen .ik denk dat mijnheer Bouterse toen heel SLIM heeft gehandeld om tog niet met Venezeula in zee te gaan voo wat betreft Staatsolie.
  Ik zit te denken dat de Heer SomoHardjo beter een ambassade functie kan bekleden in Indonesie .China of ergens in Africa zou beter zijn voor wat hij kan .maar half miljoen dollar bedelen is egt uit den boze en wie kan er voor opdraaien ,de jongere die geen of weinig toekomst hebben in Suri .hun krijgen deze rekening straks gepresenteerd
  Wat mij betreft kunnen wij een 1/10% staatschuld erbij nemen heer Somo ipv van heel veel snoepreisjes organiseren
  Helder denken is bij U ver te zoeken heer Somo
  Groetjes van een VHP minder


  Maak melding

 7. Hahaha, de wereld op z’n kop. Somo op de bedeltoer om een elektrificatieproject in Commewijne en Para te financieren. Waar ook weer? O ja, Mariënburg. Wonen daar niet veel mensen die op hem lijken? Voor $ 800.000. En de levering van goedkope brandstof dor Venezuela.

  Wat heeft hij als tegenprestatie in gedachten? Suriname moet goed beseffen dat er grote spanningen zijn in hun eigen achtertuin. Venezuela, Colombia, Bolivia, ze kunnen niet meer door één deur. En Chávez, heeft vandaag in de krant zijn bewondering uitgesproken voor Ahmadinejad, Mugabe, Ilich Sanchez Ramirez alias “Carlos de Jakhals” (op dit moment een levenslange gevangenisstraf uitzittend in Frankrijk) en zelfs Idi Amin, verantwoordelijk voor de moord op ruim 300.000 van zijn eigen onderdanen, die hij zelfs als “zijn broeders” betitelde.
  Natuurlijk preekte hij voor eigen parochie, zijn eigen ultra-linkse achterban.

  Chávez is een zeer gevaarlijke lont in een nog gevaarlijker kruitvat.

  Ik vind dat de Surinaamse regering de heer Somohardjo op het matje moet roepen en hem op zijn verantwoordelijkheden moet wijzen en duideijk afstand moet nemen van deze eenmansaktie van Somohardjo. Deze aktie wordt buiten het regeringsbeleid om genomen.


  Maak melding

 8. Daar gaan we weer met het bedelen. Hoezo onafhankelijk. En in ruil daarvoor alle vis uit de Surinaamse wateren leeg plunderen met hun super grote schepen. En de surimaamse vissers dan? Corrupte lui allemaal in het parlement.

  suri


  Maak melding

 9. Somo hoe je draait of keert het is belachelijk wat jij van plan bent.

  Het lijkt erop dat jij als boef zijnde wil
  gaan stelen bij een dief. En als dat lukt
  denk jij in je zelve dat jij dan beter bent
  dan Chaves zelf volgens mij en de jongeren maar het rekening gaan laten betalen.

  Tang Boeng.


  Maak melding

 10. Wie heeft het bedelen uit gevonden? Zijn het zeker deze mensen uit de coalitie?Waarom kan men niets ondernemen zonder dat er gebedeld wordt?Is Suriname zo arm dat er de gelden voor het aanleggen van elektriciteit in twee gebieden niet bestaan? Als deze voorzitter en zijn vrienden minder zouden reizen zoals zij het nu doen, dan zouden de gelden voor het aanleggen van een elektrische net in Para en Commewijne bestaan.


  Maak melding

 11. 300 jaar lang zijn de surinamers onderdruk door de blanken en daarna 60 jaar lang door de nps …
  Neks no fout !!!
  Regeren is vooruit kijken,
  Somo for president!!!!


  Maak melding

 12. Zelfs als hij op privetour zou zijn om sponsors voor zijn verkiezingsprogramma te zoeken, waar dit project onderdeel van zou (kunnen) zijn is deze aktie op z’n zachtst gezegd discutabel. Dat zou dan betekenen dat hij nu al kleur bekent voor de toekomst, in het geval dat hij na de verkiezingen een belangrijke functie zou hebben. Die functie laat ik even in het midden.

  Om duidelijk te krijgen in welk kader meneer bezig is, moet hij verantwoording afleggen aan de regering. Maar het blijft zielige politiek. Niets is gratis.


  Maak melding

 13. Waarom gaat deze dommi niet naar Indonesia zijn grijpers ophouden waar hij zo prat op gaat? Hij zal wel terugkomen met twee kleine Brigs & Stratton lichtmotoren.

  Een schaamteloze daad ten voeten uit.


  Maak melding

 14. Ik denk niet dat USA blij zal zijn met deze olie domme bedeltruc.
  Meneer Somo zou zeker geen slecht figuur slaan als president in “Fabeltjes Land”. Zolang dit soort figuren in de regering zitten kunnen wij ontwikkeling en vooruitgang in Su. vergeten. Helaas , maar ze zijn doorhet volk democratisch!! gekozen.Jammer maar de Su kezers hebben helaas geen anderen keuze dan op deze “toppers”te kiezen….ronduit belachelijk


  Maak melding

 15. Wat ik niet snap is dat wij mensen van Surinaams komaf niet kunnen begrijpen dat we een eigen economie moeten opzetten .We zijn zo schandelijk bezig dat we ons eigen munteenheid te grabbel gooien.Hoe moeten mensen die in Suriname wonen een huiss met perceel moeten betalen in euros of amerikaanse dollars .
  En wat ook heel belangerijk is ,dat we ons echt moeten beseffen dat de etniciteit welke een heel belangerijke rol speelt tussen de diverse groepen zullen we MOETEN afwerpen .
  Anders wordt het nooit wat.


  Maak melding

 16. Yvox, met je eerste drie alineas kan ik het eens zijn, maar met de vierde heb ik wat moeite. Het blijkt dat je toch niet zo goed op de hoogte bent met de huidige situatie in Venezuela. Er worden daar meer moorden PER DAG gepleegd dan in Suriname in VIJF jaar. 15.000 moorden per jaar in Venezuela. Caracas, de steden en plaatsen in het grensgebied met Colombia en Isla Margarita (het toeristeneiland) staan in de top-5 van meest criminele plaatsen ter wereld. Hoe komt dat? Omdat de armoede de laatste jaren sterk is toegenomen onder het bewind van Chávez. Hij mag dan wel elke dag op de t.v. komen vertellen wat hij allemaal gedaan heeft voor het volk, maar hij doet er beter aan te vertellen wat hij allemaal NIET gedaan heeft. De infrastructuur, elektrificatie en dergelijke staan op een heel laag peil. Op dit moment zijn er lege scholen en universiteiten, omdat men inziet dat de doctrine van Chávez zijn intrede heeft gedaan. Op 26 september jl. bestond er vanuit ministeries van B.Z. van diverse Europese landen een nog steeds geldig ongunstig reisadvies. Dus Hugo Chávez is bezig aan zijn eigen “populariteit” ten onder te gaan. Somo volgt wel in zijn kielzog.

  Dit gezegd hebbende wens ik iedereen wan swit Srefidensi toe.


  Maak melding

 17. Nps zegt: “de staatskas is gevuld”

  weer een leugen dat waarheid is of omgekeerd een waarheid is leugen.

  soso broeia.

  Is de staatskas nou gevuld of niet?


  Maak melding

 18. Het geld van somo is opgegaan aan adhoc voedsel verdeel akties.

  Wat nu blijkt: geen continuiteit op de eerste fysiologische levensbehoefte van de armlastigen.

  Wie neemt de job van somo over, de armen hebben honger en gaan straks weer protesteren.

  Geld colecteren voor somo lijkt het netwerk en de jongeren die de NDP steunen de beste aktie nu,zodat ding armen kan jang.

  Over 1000 jaar zijn het armen beleid en kinderbijslagwet klaar. volgens zegman somo.


  Maak melding

 19. Dit is veel meer dan een uitermate schandalige en egoistische actie van Somohardjo.Voor enkele tonnen aan visrokerijen beloven en voor vele miljoenen aan vis laten wegslepen door Venezula.Surinaamse vissers zullen nog amper vis vinden omdat ze niet opgewassen zijn tegen vissersboten met hun grote motorvermogen en kilometerslange visnetten.Heeft het parlement in dit land nog iets te vertellen??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.