Bouterse: Suriname moet af van afwachtende inslag

37

PARAMARIBO, 24 nov – Suriname moet zijn houding van afwachten en gebrek aan initiatief achter zich laten. Dit stelt oud-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. De machthebbers van het moment lijken weinig geleerd te hebben van de afgelopen vier en dertig jaar. Het verklaart ook de huidige stand van ’s lands ontwikkeling.

Armoede en gebrek aan koopkracht tieren welig. En dat ondanks gunstige economische resultaten. “Creativiteit en de wil om met nieuwe benaderingen te komen om de eenzijdige afhankelijkheid van niet-hernieuwbare productiestructuren te doorbreken, ontbreken volledig”, stelt Bouterse. Een goed gespekte staatskas tegenover een noodlijdende massa.

Dit verwijt is de traditionele politici vaker naar het hoofd geslingerd. Dat was onder meer het geval rond de legercoups van 1980 en 1990. Het kruispunt is dit keer bij de komende verkiezingen. “Waarbij het meer dan ooit tevoren duidelijk wordt dat een nieuwe politiekvoering nodig is. We zullen als volk progressieve leiders moeten kiezen die bereid zijn het beleid fundamenteel om te gooien.”

37 REACTIES

 1. De machthebbers van het moment lijken weinig geleerd te hebben van de afgelopen vier en dertig jaar. Het verklaart ook de huidige stand van ’s lands ontwikkeling.

  En de machthebbers van toen????


  Maak melding

 2. Mijnheer Bouterse Please! Laat dit nu echt aan anderen over want U en Uw volgelingen zijn absoluut niet de oplossing voor Suriname’s problemen. Voor elk ander zeg ik geef die een kans. Maar Bouterse….? God zij nogmaals met Suriname.


  Maak melding

 3. wie kan deze monster vertellen om zijn grote revo smoel dicht te houden er komt niets goed uit zijn bek alleen maar hoe het zou moeten maar toen hij zelf alle macht in zijn klauwen had heeft hij geen moer van gebakken ik word een beetje moe van deze Beest bouterse didibri yu.


  Maak melding

 4. Leiden 24 november,

  Het beleid moet inderdaad om, Bouterse geeft objectief gewoon aan precies wat er mis is in het land. De zwakke neo koloniale houding van front-rechts is funest voor het in gang zetten van de sociale rechtstaat. Etno politiek van front destabiliseert elk initiatief. Wan pipel, one nation, sranang free.
  Verder word er ook duidelijk dat de houding tov ned veels te onderdanig is. De 100 % controle kan niet. En de ned ambassadeur moet direct naar huis totdat er maatregelen zijn genomen.
  Verder is het niet functioneren van het parlement duidelijk te wijten aan front- rechts. Zij nemem het woord transparantie duidelijk in de mond, maar objectief bekeken leggen zij de boel duister en plat om electorale redenen.
  Het proces rondom Desi Bouterse is een schijnproces zonder bewijzen. Front-rechts wil zo zwakke kiezers naar zich toe trekken.
  Zonder bewijs geen veroordeling, zo ligt het objectief in de rechtstaat.
  De echte surinamers raad ik aan zich met alles vd komende verkiezingen bezig te houden en actief te lobbyen. Zodat er een ruim raamwerk van goede initiatieven komt om Suriname te stabiliseren, dit zowel in de binnenlandse politiek, alswel op het gebied vd int betrekkingen.
  Sranang Free
  Mr Roy Siwpersad


  Maak melding

 5. @ nummer 6.
  bouterse is nooit objectief geweest hij is een demagoog,hij weet nu precies te vertellen hoe het moet dat deed hij in de jaren 80 ook heel veel belofte en geen moer gedaan een lege schatkist achter gelaten met toren hogen schulden een econimie die op zijn gat terecht is gekomen sterke gulden die gedevalueerd is suriname die in isolatie terecht kwam zo goed heeft bouterse het gedaan in jullie ogen toch? die grote bek van hem richting holland was meer voor eigen consumptie en voor ezels zoals jij, jullie denken dat iedereen hier op zijn achterhoofd is gevalen bouterse vecht nu voor zijn laaste overlevingskansen. echte surinamers willen niet meer terug naar de jaren 80 onthoud dat goed.


  Maak melding

 6. Voorwaar ik waarschuw u broeders en zusters die bedelen tot een maatstaf van regeren hebben gemaakt.
  De zonen en dochters van hen die het goed bedoelden zoals hun vaders die door belangen zijn geboycot,zij wachten.
  Zij wachten om toe te slaan en de adders die vol vergif zitten en haat dat massa media hun heeft doen geloven dat D.D.Bouterse, het kwaad is.
  Wee u allen,lang na D.D.Bouterse,zal wat het land is aangedaan en de landgenoten die wegkwijnen van armoe gewroken worden.
  Lang na Patrice Lumamba, wrekenzijn zoon en dochter samen met anderen zijn nalatenschap,lang na Maarin Luther King, wreekt Obama,zijn nalatenschap, maar ook lang na Bush Senior heeft G.W.Bush, zijn vaders belangen behartigd zoals de Bilderberg groep hun belangen blijven behartigen.
  Er is maar 1 ras die zijn eigen soort zal blijven kastijden en ik denk over de hele wereld 1 land.
  Dat land is Suriname met zijn allochtonen, ja want dat is de hindustaan de creool,de Javaan, de Chinees, de libanees, noem maar op.
  Ooit zal er een INDIAAN opstaan en als hij hulp nodig heeft zal hij dat krijgen.


  Maak melding

 7. de bekendheid en de aanloop op het grond gebied suriname hebben wij te danken aan de heer bouterse.deze heeft gezorgd dat de surinamers niet als dieren werden behandeld.
  wat zien wij vandaag de dag gebeuren.we worden terug gebracht in de tijd.

  een president als afrikaan gekleed de namen van zijn kinderen zijn ook afrikaan,maar dit is gewoon schijnheiligheid.deze is en blijft een landverrader.de blanken gebruikt de neger om hun belangen in suriname veilig te stellen.

  en nu de paus helpt dit met consistorie, heeft het een haartje gescheeld of onze president door zware emotie met tranen vervuld begon zich als een verloren schaap in de woestijn te gedragen.alleen maar dat hij door de paus werd ontvangen.

  blijft gewoon doen,dan doe je gek genoeg.

  een president dat zich ook in het openbaar begon uit te kleden is voor mij niet acceptabel.


  Maak melding

 8. Amen RMD.Leider.
  Na soso feti we feti.
  Pe mira de oni de , maar we kunnen het wel samen doen.
  Brada nanga Sisa oen bondru.
  Alla ding bezoekjes foe tata na onheil.
  Gebruik u verstand. Er is niet veel keus.
  De oude garde gaat niet wegwillen.
  Als we front kiezen zal het zo blijven.
  Het is niet zo dat na Mei 2010 alles in 1 keer veranderd wodt. Alles heeft zijn tijd nodig.
  Zo ook als de MC zou winnen zal er ook veranderingen plaatsvinden.
  Ik denk zelf positief want de jongeren zijn in de meerderheid en hebben meer lef dan de generatie ervoor. Die zullen niet schromen om te protesteren tegen wanbeleid.
  Zelfs in de armste delen van Afrika en Azie gaat het beter. There is unity.
  Ik verzoek al mijn broeders en zusters niet te vechten onder elkaar. Mi lobi mi sranang culturu en die culturu zul je nergens ter wereld vinden.Iedereeen heeft een prachtig geloof en religieuze opvatting die uniek is in de wereld. Waarom zouden wij dan niet opnieuw kunnen beginnen?
  No ethnic policy but together!
  Power to the people…
  JMO


  Maak melding

 9. DU, Mr,Drs Roy Siwpersad is geen ezel,zoals jij.
  Ik ken de hele familie in Leiden,Roy heeft zijn titels,door hard studeren verkregen,het lijkt erop dat jij stikkend jaloers bent.
  Roy heeft het bij het rechte eind,die typt zeker wat er nu aan de hand is met die slavenhouding van dit onderdanige kabinet.

  Door toe doen van een paar willende boeven,heeft Bouterse zijn goed bedoelde hervormingen niet kunnen volbrengen,kijk wat die Frontregering nu doet met het volk,al het verkregen geld,hebben ze in hun eigen zakken gestoken,hoe is het mogelijk dat een Amofo in nog geen jaar tijd als minister zo een grote villa en 3 auto`s kan hebben,ze is niet van rijke komaf,ook Amarillo is plotseling groter gaan wonen,zo ook alle ministers,kom niet vertellen dat ze hun geld met hard werken hebben verdiend.


  Maak melding

 10. Bij deze roep ik alle waarachtige broeders en zusters met hart voor Suriname op om een verzoek tot Amnestie in te dienen.
  Geef uw handtekening en laat Suriname voor eens en voor altijd lering trekken in het feit dat het belang van het Westen niet het belang van Suriname is.
  Ik heb een diament die ouder dan mij is gezien, Nederland en Engeland weten dat er diamanten zijn in Suriname,alleen de tools om die te ontginnen ontbreken.(zo was het met de olie en wie deed de eerste stap tot,D.D.Bouterse)
  Amnestie nu en anders de eerste 25 jaar zonder Nederland verder zoals Indonesie dat 25 jaar heeft gedaan.


  Maak melding

 11. Beste Desi

  Wat fijn toch. Je mag zeggen wat je wilt. Persvrijheid!!! Dezelfde persvrijheid heb je ontzegd aan vele anderen.

  je hebt het over een gespekte staatskas tegenover een noodlijdende massa. Een gespekte staatskas getuigt van een goed economischbeleid. De noodlijdende massa? Zij die kunnen werken moeten maar gaan werken. De overheid kan niet elke dag zorgen voor een bordje rijst.

  En jij Desi zal er voor zorgen dat zij die kunnen werken dagelijks een bordje rijst krijgen. Het zegt iets over jezelf. Je wordt niet gehinderd door welke kennis dan ook van een goed economisch beleid. Jij kunt toveren met geld Desi. Laat de persen maar draaien. Het woord inflatie komt niet voor in jouw vocabulair.

  Deze, Desi, je maakt jacht op de overvolle staatskas. Want wees nou eerlijk, persoonlijk zal je er goed gebruik van maken.


  Maak melding

 12. Jongeren

  Inderdaad, gelukkig zijn er meer jongeren in Suri. Jongeren die meer lef hebben dan de generatie daarvoor.
  Maar..zullen we jongeren effe analyseren: velen zijn gemixed, studeren voor een betere toekomst en hebben vooral respect voor het verleden van hun ouders.
  Ze zijn echt slim hoor die jongeren, ze weten heus wel wat er speelt, en begrijpen dat ze keihard moeten werken voor hun toekomst. Gelukkig zijn ze niet “wereldvreemd” en ontdekken mbv de techniek wat waarheid is!
  Dus verhaaltjes van politieke leiders van welke partij dan ook hebben geen invloed.
  Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen!!!


  Maak melding

 13. Enjoy Poverty.

  http://cgi.omroep.nl/legacy/player?/ceres/vpro/rest/2009/VPRO_1135763/bb.20091119.asf

  Renzo Martens stelt in zijn film Episode3- Enjoy Poverty dat het in Afrika niet beter zal worden, dus dat de Afrikanen maar beter kunnen profiteren van hun eigen misère. Hij maakte een kunstwerk met een boodschap in neonletters: Enjoy Poverty.

  Hij volgde VN-blauwhelmen, de UNHCR, Médicins Sans Frontières en anderen die aan de armoede verdienen. Hij filmde ook de ondervoede kinderen van onderbetaalde dagloners.


  Maak melding

 14. @1 Als de bewering,veronderstelling klopt,wat voor stappen zijn er door @1 persoonlijk en door de overheden lang na meneer Bouterse ondernomen,dat Surinamers,NU,bijna 28 jaar na dato verdeeld zijn, door haat en rancune te prediken,over de verdoezelde rechtsgang miskende situatie meneer Bouterse?

  @1 wacht op collectieve straf,door collectief gek te doen miskende situatie meneer Bouterse.

  AhA, staatsschuld padvinders ’80 opgelost.
  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,zijn zeer blij,dat hierover niet meer geklets gaat worden.

  Alle Surinamers zijn blij,dat ze van 1 fjofjo zijn verlost.

  Nu nog de anderen.


  Maak melding

 15. @sita

  Hij heeft misschien hard gestudeerd maar gezien het niveau van zijn reacties waarschijnlijk voor een BLO papiertje. Ach studie gaat niet iedereen even makkelijk af.

  Nee een universitair niveau zal hij nooit halen.

  Overigens. Wie op het forum titels gebruikt doet dit gewoonlijk om zijn argumenten een afgeleid extra gewicht te geven. Blijkbaar weten ze van zich zelf dat hun stukken inhoudelijk van zeer laag niveau zijn en hebben ze die onzin nodig om hun gebrek en minderwaardigheidsgevoel te compenseren. Zie:

  RMD.Leider.Sr & Mr.Drs Roy Siwpersad

  Twee malloten zonder inhoud, structuur en consistentie.


  Maak melding

 16. Het blijft mij verbazen dat volwassen mensen, zgn ontwikkelelde mensen, zich blijven herkennen in de opvattingen van Bouterse. Iemand die zonder enige vorm van rechterlijk proces mede burgers martelt en vermoord zou geen navolging waard mogen zijn. Ook de mening dat dit we niet achterom moeten blijven kijken is onbegrijpelijk. Leg dat de familieleden van de slachtoffers uit. Zonder gerechtigheid voor die Surinamers, zullen wij als land nooit helen!


  Maak melding

 17. Het moet toch niet ongewoon zijn dat,het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP willen en kunnen uitdragen vanwege potentiéél,zich willen onderscheiden van de voorgangers rancuneuse volksleiders?

  Behalve in kleding,haardracht,muziek,dans,woordenschat(geen latijn en grieks als je maatschappelijk niets hebt uitgevreten),persoonlijke verzorging,hechten het netwerk en de jongeren ingegroeide versie NDP,veel waarde aan de belangen van al hun leeftijdsgenoten.

  Ook NPS,ook pl,ook ac,e.a

  Het zou toch hoogst opmerkelijk raar zijn als de megacombinisten,het front koeioneer en buitensluit gedrag/beleid, jegens Surinaamse kinderen ook gaat toepassen op nu een ander gedeelte van het volk?

  Neks no Fout!!Toch?


  Maak melding

 18. De megacombinisten, vinden het NU tijd worden,dat jongeren, de oudere generatie “rancuneuse,haat predikende volksleiders”,niet meer moeten gaan imiteren en niet meer moeten willen zijn als zij.


  Maak melding

 19. @ sita
  ben jij weer losgelaten ?
  jaloers ben ik op niemand zal ik nooit zijn ook.maar ik vind het erg als mensen zich hier voordoen als mr.drs en heel wat onzin hier vertellen.laat hij eerst vertellen hoe die mensen in fort zeelandia aan hun einde zijn gekomen, laat hij vertellen wat de revo met suriname heeft gedaan? hij heeft het over een schijnproces weet je wat een schijnproces was 8 december 1982 zonder enige form van proces mensen afslachten in fort zeelandia. je hoeft geen hogeschool achter de rug te hebben om te weten dat bouterse een seriemoordenaar is en een laffaard, het doet mij erg pijn om te zien dat surinamers zich laten misleiden door iemand die in tien jaren tijd dood en verderf heeft geziaad in suriname de economie kapot heeft gemaakt onze sterke surinaamse gelden heeft laten devalueren het volk heeft onderdrukt vernederd mensen moesten in lange rijen in de velle zon staan om aan hun eerste levensbehoeften te komen dan ben je toch ziek om deze beest bouterse terug te willen. deze week ik luisterde ik naar een reportage over een anonieme schrijfster over dagboek kamp vught ik zou jullie willen aanraden om dat te doen zoek het op het internet, mss komen jullie tot de conclussie dat het niet verstandig is dat één persoon alle macht beschikt daarom mij waarschuwing voor bouterse voor het te laat is in 1980 leek het ook zo ontschuldig.bouterse heeft bewezen en doet dat nog steeds dat hij niet met macht kan omgaan en ook niet tegen kritiek kan die man lijd aan politieke aarmoede.


  Maak melding

 20. Tijd voor een beetje geschiedenis zelfstandig denken van het netwerk en de jongeren die er alles op zetten om zich te gaan meten vanuit Suriname aan de wereld gemeenschap.

  In de 17e eeuw bestreed Anne Hutchinchon de toentertijd gezaghebbende puritëinse theologie.

  Zij verzette zich niet alléén tegen de religieuze dogma’s, maar ook tegen het feit dat vrouwen geen enkel recht van spreken hadden binnen de kerk.

  Kennelijk stond haar persoonlijke script haar toe om zelfstandig te denken.

  Zij riep anderen (hetgeen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen doen),ook vrouwen, in het openbaar op hetzelfde te doen.

  Als beloning(net als de revolutionairen toen)stond haar een langdurig en ellendig proces te wachten.

  Zie observeerbaar en verifieerbaar verdoezelde dec ’82 rechtsgang nu bijna 28 jaar zonder dat conclussie schuldig of onschuldig luidt.

  Ze werd veroordeeld wegens keterij(net als meneer Bouterse),uit de kerk gestoten(zie observeerbaar en verifieerbaar koeioneer en buitensluit beleid in het DNA jegens NDP-ers)en als straf de rimboe ingestuurd.

  Zij en haar familie werden uiteindelijk uitgemoord.(is dat wat @ 7 en andersdenkenden willen?)

  De enige die op de bres sprong voor Anne Hutchinson was een jonge vrouw, Mary Dyer genaamd.

  Het zelfde drama herhaalde zich 22 jaar later.

  Mary Dyer werd door de Boston Fathers als Quaker tot de galg veroordeeld.

  Sommige mensen zuulen de schuld voor hun eigen falen ongetwijfeld altijd toe blijven schrijven aan de cultuur waarin zij leven.

  De historie kent echter ook vele mensen die autonoom waren en zelfstandig dachten en handelden, maar met een cultureel script te maken kregen, dat niet tolereerde dat zij nieuwe dramatische elementen introduceerden.
  (Meneer Bouterse heeft het over beleid en andersdenkenden antwoorden met haat en rancuneuze spreuken),echt toren van Babel.

  Zij werden inderdaad geblokkeerd door hun culturen.


  Maak melding

 21. Desi, geef me een grote brik. Je noemt zelf 2 grote pluspunten die jij nooit kon en kan realiseren:gunstige economische resultaten en een goed gespekte staatskas.Een verstandig mens heeft maar 1 oor nodig. JIJ WIL GAAN SMULLEN VAN DEZE STAATSKAST en het volk weer naar een VERDOEMENIS leiden.
  SCHAAM JE.


  Maak melding

 22. bauta denk goed na je weet dat surinase kas veel geld heb. daarom probeerje binnen te komen om te pluken maar somo is niet gek
  waar heb je al dat geld verstop wat jij al die jaren heb laten wisselen op zanderij in die tijd was het verplicht om 1000 nederlanse gulden te wisselen. ze moeten je huis verkoopen . want jij en brunsi zijn een potnat.bouta is een moordenar – brunsi is een roveren zijn joeka in het binnenland
  en somo is een kinderverkrachter. dus deze drie persoonen moeten ongeacht in de cel en nooit meer de kans krijgen om in de regering te komen


  Maak melding

 23. Neus,

  Ik zal jou met open armen ontvangen als mij ooit nodig mocht hebben en Mr.Sewpersad, ook, wij haten onze eigen mensen niet.
  Nee wij waken jist dat het haten ooit zal stoppen want ook wij hebben kinderen die ooit misschien zelf gaan denken en doen.
  En ja D.D.Bouterse, is een mens als elk ander mens, zo ook Venetiaan,maar wie zijn volk honger laat lijden is wreed.
  Beste Neus, een mooie naam om geuren waar te nemen, heb je ooit de geur van een bejaarden tehuis in SURINAME waargenomen, of de vuilnisbelten, de trensen,neus toch, snuit je neus en ruik, ruik goed!!


  Maak melding

 24. reactie 6, meneer Siwpersad
  je hebt geleerd maar je bent nog steeds heel dom.

  Suriname moet eerst de visum voor surinamers en nederlanders afschaffen. de meeste geld uit toerisme komt vanuit nederland.
  wat betreft de controle moet suriname in suriname de 100% controle doen en pas dan kan je op je achterste poot gaan staan en de nederlandse ambassadeur op het matje roepen als de 100% controle ook in nederland gebeurt.
  vraag desnoods assistentie om in suriname een scan te plaatsen.
  en pas dan zijn we goed bezig. niet wanneer je de ambassadeur wegstuurd.

  en dat verhaal over bouterse is larriekoek.
  ik weet niet hoe oud je bent maar er zijn wreedheden begaan die je je eigen familie of landgenoten nooit zou willen aandoen.
  trouwens er zijn intelectuelen vermoord. en jij gedraagd je als een domme intelectueel.
  of heb je die titulatie voor de lol gebruikt of gekocht.

  Papo


  Maak melding

 25. als ik zo leest is het net of de ndp uit een persoon bestaan ,nee de ndp is het volk van suriname die in eigen kunnen gelooft die zijn natuurlijke hulpbronnen niet voor een 5% wil verkopen zijn rijkdom zelf wil ontginnen een verkopen en het land opbouwen zodat onze kinderen een betere leven krijgen . zij die beweren dat ndp het niet goed doen waren al jaren zelfs eeuwen voor de ndp wat hebben ze ervan gemaakt ????????????? laten we goed nadenken wij worden tegen elkaar uit gespeeld zodat ze hun gang kunnen blijven gaan .HOE WIJ HIER OOK SAMEN KWAMEN AAN ZIJN LOT ZIJN WIJ VERPAN


  Maak melding

 26. @ 23

  Nogmaals!/wan tron moro!/one more time!/

  Het netwerk en de jongeren kennen het verleden van de Nationale Democratische Partij Suriname,onder leiding van de voorzitter meneer BOUTERSE.

  feb ’80/dec ’82 zijn gebeurtenissen waar Surinaamse kinderen/Surinaamse mensen,middels een driftaanval toen,een legitieme verontwaardiging/ergernis hebben geuit, die toen en NU NOG STEEDS gebasseerd was op het zien van onrechtvaardigheden.

  Zie NU,somo met NV in para. op achterbakse wijze, zonder overleg,zonder de bevolking de mogelijkheid te bieden te denken, wat het aan economische ontwikkeling de onderneming op korte termijn en lange termijn voor bijv de jongeren uit dat gebied gaat brengen?

  Somo leeft in zijn culturele script en onze zwarte psychische afwijking dat: “nak pokoe djie ding negré,geef ze sophie,lach vooral huichelachtig,en toon ze huichelachtige sympathie,want toch ding dong,sa oeng serie no de binnen,later ef din negre e fetie dan zit ik in Jakarta,bangelor(india),of lekker met 20 vrouwen zoals Berlesconi op het strand op Hawai”

  Front heeft de tijd gehad om dit in een juist perspectief te plaatsen.

  Inplaats daarvan miskennen de andersdenkenden Nu al bijna 28 jaar,’80,’82, de problemen en de betekenis daarvan.

  @23
  Het leven is een DOE-HET-ZELF karwei en alle regeringen ervoor hebben nagelaten het Surinaamsvolk dat bij te brengen.

  @23

  Sta op, ga naar Suriname,niets gaat je gebeuren want de wereld grootmachten kijken toe en zet vaart om die miskenning feb’80,dec’82 op te laten houden,met conclussie recht en wet.

  Moeten we geld voor @23 ophalen,want hij kan zichzelf niet meer wijs maken dat hij zijn probleem op de plaats van oorzaak moet gaan oplossen en niet vanuit DAMSKO so mie tan/tamara.


  Maak melding

 27. @ 25

  Ondanks het verleden en nu na bijna 28 jaar verdoezelde toestand dec’82 en de jaren daarna, totdat front met vlag en wimpel won,zonder conclussie schuldig of onschuldig,vinden het netwerk , de jongeren en alle sympathisanten die de NDP/MEGACOMBINISTEN steunen,willen ondersteunen,nog steeds dat “wie waagt, Die wint”(aka Bouterse)geen tussenpersoon nodig heeft,alleen zijn eigen zelf reflectie .
  Zo ook @25.Verbeter de wereld ,begin bij je zelf en stop met verdeel en heers,want nu 28 jaar na dato,zit @ 25 ook in het ongewisse,ondertussen ding erudieten e nak ding slag.

  Wie waagt die wint(aka Bouterse)heeft het Surinaams volk een aantal psychologische inzichten te bieden op een direkt herkenbare wijze.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen willen de skills van de humanistische mens uitdragen,met belangstelling voor PERSOONLIJKE GROEI en BEWUSTWORDING.

  De NDP wijst de jongeren, dat zij door die skills voor PERSOONLIJKE GROEI en BEWUSTWORDING aan te nemen ,aan te leren,zij straks in staat zullen zijn, om dingen die tot voor kort alleen maar intellectueel gekend konden worden,door alleen maar intellectuelen,nu ook door de doorsnee volslagen leek(Surinaamse bevolking0, en ook voor de ontheemde jongeren te bevatten moet zijn,zodat ze allert reageren op mistanden,vooral ook op sociaal-economisch-maatschappelijk niveau.

  Advies om dat ook te doen @ 25,zodat er in het maatschappelijk collectief in Suriname,Nederland,kortom de werld maatschaapij,observeerbaar en verifieerbaar gedrags verandering te zien is.


  Maak melding

 28. Struisvogel

  Waarschijnlijk was mijn stukje over de jongeren niet duidelijk genoeg, dus voor herhaling vatbaar.

  Je bent echt bezig je kop in het zand te steken, als je überhaupt denkt dat ALLE jongeren ndp’er zijn.

  Denk je echt dat ze afgesloten willen worden van de rest van de wereld.
  Denk je echt dat ze net als in China, met restricties willen internetten.
  Begrijp je dat de rest van de politieke partijen ook kids hebben, die er anders over denken?
  Geloof je echt dat de hele suri gemeenschap bestaat uit zielige alleenstaande moeders?

  My God, ik heb ze gezien afgelopen zomer, frank en vrij genietend van het leven.
  De zsa zsa sou en havanna lounch, de pier etc. gemeenschap is een totale andere jeugd.
  Die zitten inderdaad niet hiero, dus je hebt geen idee wat hun politieke kleur is.
  Ook niet de jeugd in het binnenland, die zijn op jonge leeftijd al ondernemer vanwege het toerisme, ze zullen echt niet met hun brood spelen.

  Je zou beter moeten weten:een leuk bandje, gratis eten en drinken hebben geen invloed op stemgedrag.

  Wees geen struisvogel, de jongeren willen echt geen “back to basic” toestanden, vraag het maar..


  Maak melding

 29. Die man Desi heeft gewoon gelijk 100%..toch heb jij de wortel en tak vernietigers die land en volk de nek omdraaien en vol stoppen met rotzooi…lieg en bedrieg huichel ook nog erbij.


  Maak melding

 30. Nu komt de aap uit de mouw,Neus jij hebt zeker alleen de blo doorlopen?Want zo gauw je merkt dat een reageerder veel en veel hoger dan jij typt, wordt je crazy ,tja ook jij had dan naar school moeten gaan.
  Roy zit niet 10 ladders,maar 100 ladders boven je.
  Jij en DU,denken democraten te zijn,maar the hell no,jullie hebben geen kaas gegeten van democratie ,1 klein voorbeeldje dan:Ieder is vrij met welke naam dan ook te reageren,ieder is vrij de politieke partij te kiezen en ieder is vrij zijn mening te geven,got it.En dat is DEMOCRATIE.

  DU,ik las ergens dat men je aanraadde om een ticket te vragen is toch gratis,ga daar getuigen,want je bent van alles op de hoogte zo te lezen.99% van de Surinamers in Suriname die de revo hebben meegemaakt,hebben Bouterse vergeven,dat merk je wel in 2010,jij en nog enkelen hiero zitten zo vol haat dat jullie door het bos de bomen niet meer zien,maar what the hell,jullie wonen hier in Nederland wat weten jullie wat de Surinamers voelen en denken?Stay putt,in 2010 zullen jullie met de staart tussen de benen gaan lopen.DU wat zeik je over kamp Vught,als je daarover wil beginnen,neem dan het waargebeurde verhaal van Missisipi Burning,Kunta Khinte, Mahatma Ghandi,dood en verderf door de Engelsen, talloze verhalen over de genocide van de Indianen enz.enz.enz,waarom zou ik of anderen het gaan opzoeken op internet,hebben alleen de Joden geleden dan?Vergeet ook niet de genocide in Armenie.

  Het Netwerk typt precies hoe de jongeren in Suriname gaan stemmen nl op de NDP.


  Maak melding

 31. @RMD.Leider.Sr

  Blijkbaar behoor je tot die criminelen die met Bewind heulde want anders wist je wel dat het volk onde Bewind pas echt honger heeft geleden. Toen was het een feest als je een pakket uit NL kreeg met een paar blikjes tonijn en macaroni. En natuurlijk deelde je dat met je buren en familie.

  Dus kom hier niet kletsen over dat het nu zo slecht gaat. Je bent al net zo’n grote leugenachtie fantast als het DDB-netwerk en de DDB-nep-Drs.


  Maak melding

 32. @ #30 Het netwerk

  Wacht maar rustig het proces af. Dan blijkt wel wat voor een onbeschofte onzin jij hier verkondigd.

  Je inzending is beneden elk niveau en geeft een inkijkje in je geestes gesteldheid. Lijkt mij dat hulp dringend gewenst is.


  Maak melding

 33. @ nummer 31
  waneer word jij bewust van het feit dat bouterse een didibrie is , jij vergiftig de jongeren met jou dogmatische retoriek en revolutionaire gelul van jou.bouterse is de pol pot van suriname .


  Maak melding

 34. mss moet ik iets duidelijker zijn, mijn verwijzing naar kamp vught is meer bedoeld om jullie te waarshuwen voor één persoon die alle macht bezit en juist daarom moeten wij voor zorgen dat de macht niet in handen komt van een psychopaat als bouterse want hij heeft in het verleden laten zien hoe hij met het vraagstuk macht omgaat en juist om deze redenen moeten wij allen voor zorgen dat er een goede en sterke democratie komt in suriname waar mensen niet worden gedood omdat ze een andere mening hebben en waar iedereen in vrijheid kan leven en waar de mensenrechten gegarandeerd zijn en ook de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting wie dit alles hoog in zijn of haar vaandel heeft die heeft mij aan zijn kant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.