Suriname’s parlement laat het structureel afweten

10

PARAMARIBO, 11 nov – Het onvermogen van het parlement regelmatig bijeen te komen is definitief structureel. Nog nauwelijks een halfjaar voor de algemene verkiezingen, blijft het aanmodderen met het management. Verbetering noch verandering is in zicht.

Het gebeurt nog maar zelden dat een onderwerp al direct behandeld wordt bij eerste uitgeschreven vergadering. De afgelopen jaren kon het falen nog toegedekt worden met argumenten. Een clichématig gebruikt vergoelijking is het vele reizen. “We moeten contact onderhouden met het buitenland, Suriname mag niet geïsoleerd raken”, zegt coalitielid Sharmila Mansaram tegenover Radio 10.

Mansaram geeft weliswaar toe dat er meer vergaderd had kunnen worden. “Maar het is het voorrecht van de voorzitter te bepalen of er vergaderd wordt en wanneer.” Dus hangt de ontwikkeling van wet en maatschappij maar aan de luimen van één individu. Volgens Jiwan Sital van de oppositie is het precies deze houding die het parlement omzet in een papieren tijger. Met de verkiezingen voor de boeg wordt die kwalificatie alleen maar concreter.

10 REACTIES

 1. Ook daar is het zeven even. Jammer dat Santokhi daar geen zeggenschap heeft, anders stond ook dat probleem op de nominatie om opgelost te worden. Somohardjo heeft helaas andere zaken aan zijn hoofd.


  Maak melding

 2. Dan heeft men de durf (FRONT)om de bevolking te vertellen..Dit is DEMOCRATIE…dit is RECHT & WET……….wel !!!!!! ik noem dit de grootste dieverij…nog erger en de arme bevolking moet dit alles betalen, en krijgen daarvoor belazer verhalen te horen.


  Maak melding

 3. In elke democratie hoort het parlement de regering te controleren, alleen die van Suriname laat het structureel afweten.

  “Dus hangt de ontwikkeling van wet en maatschappij maar aan de luimen van één individu.”

  Dit is demo-dictatuur a la front.


  Maak melding

 4. vind je het gek dat men in suriname de regering niet serieus neemt??

  Toch zijn er koebeesten (zoutvlees en bruine bonen stemmers) die toch weer omgekocht worden voor een hapje voedsel.


  Maak melding

 5. Mevr mansaram piept nou heel anders.
  Vrouw ga thuis roti , chutney en masala klaar maken en wat aan die todo lijf van je doen. you biek/hari.
  Lullen alleen kan je , meer niet.

  Sranang mang mevrouwtje geeft openlijk toe dat DNA in debet is.
  Worden we nou wakker of gaan we dit negeren


  Maak melding

 6. nog iets,
  ga stiekem naar die lijfwachten van je gluren. Jou onderhoud en kosten zijn net zoveel als het onderhoud van 20 oudjes die het verschrikkelijk moeilijk hebben.
  adviseer je een poentje wasi te doen. bah


  Maak melding

 7. Gewoontes!

  Dit is altijd zo geweest. Het is niet van nu! Geen verantwoordelijkheidsgevoel! Wel de declaraties indienen en de vele reizen en buitenlandtoeslagen ontvangen maar vergaderen? Ho maar!
  Suriname moet niet geissoleerd raken? Met de technische mogelijkheden van vandaag kan dat nooit gebeuren.


  Maak melding

 8. Daarom adviseren de nieuwe generatie NDP-ers,jong en oud,iederéén zijn/haar gedragingen en houdingen tegen zijn of haar totale omgeving levend-en neiet levend aan een nader onderzoek te onderwerpen.

  Eerste les van het bewustwordings-bewustzijn-bewustheids proces.

  front neem ook nu uwer tijd dat te gaan doen.

  Observeerbaar en verifieerbaar dat haat en rancune als toonbeeld gegeven door onze volksleiders ouder figuren front niet werkt.


  Maak melding

 9. front leeft zo misleidend,dat het de schepping Surinamers niet instand houd en ook niet stimuleert,ondertussen blijft een gedeelde maar rijker en rijker worden van lucht.

  Alles is dec ’82 tot nu.wat heeft de overheid gedaan om het in een goed perspektief te brengen.
  Het front heeft geen steen bijgedragen om betrekkingen dec ’82 te verbeteren.Maar ophitsen met dec’82 als wapen in de hand ,27 jaar lang,cumlaude!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.