Moord Surinaamse journalist Rahman ‘vergissing’

20

PARAMARIBO, 30 okt – De executie van journalist Leslie Rahman op 8 december 1982 was een vergissing. Volgens Rahman’s moeder Marlene heeft oud-legerleider Desi Bouterse dit zelf beweerd. Rahman, journalist bij het dagblad de`Ware Tijd, had niet geëxecuteerd mogen worden.

Bouterse moet dit gezegd hebben tegen vakbondsleider Roy Adama. Ook zouden de executies beraamd zijn in de woning van politica Cynthia Rozenblad. Daar hebben Bouterse en anderen het draaiboek in elkaar gezet. “Ik vind het goed dat na zeven en twintig jaar eindelijk berechting plaatsvindt. Gerechtigheid komt er zeker, dat kan Bouterse niet ontlopen”, zegt Joyce Rahman.

Haar broer behoort tot de vijftien geëxecuteerde opposanten van het militair regime. De excuties “Het is vooral goed voor de jonge generaties dat het proces er is”, aldus Rahman. De beide Rahmans behoren tot de vijf getuigen die uit Nederland zijn gehaald . Tot de vijf behoort ook ex-militair Sammy Monsels. Het Openbaar Ministerie acht hun komst nodig bij het verder opbouwen van de case tegen Bouterse en andere verdachten.

20 REACTIES

 1. waarom komen deze verhalen naar boven wanneer de veriezingen in aantocht zijn? De huidige politieke bestuurders rijten zo de wonden van de nabestaanden open alleen ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Althans om een volgend regeerperiode wederom op het pluche te zitten. En als ze eenmaal op het pluche zitten gaat dit onderwerp in de koelkast.


  Maak melding

 2. Zo zie je maar dat doodstraf onomkeerbaar is.

  Laat de mens gewoon zijn straf uitzitten. Met de doodstraf bestraf je meer de nabestaanden en vooral jezelf (je moet ermee verder leven).


  Maak melding

 3. cynthia rozenblad,
  de gasten zijn volgens mij echt gefrustreerd
  van roy adema weten we allemaal dat deze ook heeft bijgedragen om de directeur bij de telesur weg te krijgen met z`n opgezette boobytraps.

  jullie maken het makkelijk voor de mensen op boxel.ga jullie maar rustig terug naar huis en van daaruit de rest volgen.want dit stelt ook geen fluit voor.
  griffier volgende patiënt aub.


  Maak melding

 4. wat voor flauwekul en gelul is dit nou om hier te beweren dat dit met de verkiezing temaken heeft het zijn de verdachten die alles proberen te torpederen en niet de nabestaanden gebruik jou verstand. niemand heeft het recht om mensen zo te doden dit proces gaat om gerechtigheid.


  Maak melding

 5. Ja maar jongens, jullie weten en zien zelf dat alleen in de maand november en december iedere jaar dit toneel spel plaats heeft.

  en ook iedere keer wanneer de verkiezing aan de deur staat hebben ze het over de december moorden.

  Ik ben geen bouta vriend ,maar ik denk het front ook evenveel mensen hebben vermoordt of zelf meer door het beleid dat ze voeren.

  Neem maar Somohardjo met zijn gaarkeuken.
  Hij vindt dit leuk om het in stand te houden, zodat de arme mensen dagelijks eten bij hem kunnen komen halen, al is het vies en smerig en de mensen die koken niet gekeurd of proffessionels zijn.
  Elk land die een revolutie (verandering) doormaakt, sneuvelen er goede en slechte mensen.

  Zie het als de tijd van deze byzondere mannen.

  Tenminste blijven ze voortbestaan als helden van Suriname, maar vergeet niet zij waren ook niet zonder zonden. of lieg ik…..

  Zij hadden ook boter aan hun hoofd, en waren dicht bij het vuur.Ze wisten waarmee ze bezig waren. Derby heeft zijn kans gehad,zat in de regering en heeft nooit zijn grote bek geopend wat en wie precies de bevelen gaven, bang voor zijn leven tot hij zelf een hard aanval kreeg.

  Op deze mensen moeten wij als surinamers boos zijn.
  Henk arron was macht lustig even als bruma en lachman.
  Waar zijn ze nu.

  Houden jullie toch op met dat zielg gedoe.
  en laten we nu ons hoofden en verstand bij elkjaar zetten om suriname op te bouwen zodat onze nakomelingen van deze mooie land kunnen genieten.
  gelul allemaal…….
  alfa


  Maak melding

 6. 8 december 1982 en de moorden onder het mom van (binnenlandse)oorlog kan met geen enkel andere actie van wie dan ook in su vergeleken worden. wordt aub wakker en zoek geen excuus!
  In the end democracy rules!


  Maak melding

 7. Nirmala en fam rahman’s doen zo zielig in Suriname, maar zodra ze hun voet in Nederland zetten, vergeten ze alles dan maar te denken aan de luxe’s en de dansieoso die ze hier hebben.


  Maak melding

 8. Dat er nog mensen zijn die blijven ontkennen de waarheid kan er niet tegenop als je verantwoordelijk bent en je je excuses hebt aangeboden aan de nabestaanden dan kom je toch als je een vent bent Mexicaanse griep! Lasvandaag een interview van jessica dikmoet met sammy monsels. goed interview.


  Maak melding

 9. @ nummer 7
  je mag zeggen wat jij wil over arron bruma lachmon noem ze allemaal maar maar op deze mensen hebben zich nooit zo misgedragen als de militairen onderleiding van bouterse macht lustige mensen schrijven geen verkiezing zoals bouterse dat deed hij heeft gemoord om aan de macht te blijven een binnenlandse oorlog moet er aan te pas komen om hem uit het machtscentrum te trappen de hele economie en onze geld waarde is vernietigd door bouterse moet je nog meer voorbeelden hebben ik vind het schandalig hoe jullie met allerlij onzin en leugens retoriek de wandaden en misdaden die hebben plaats gevonden onder het militaire regime van bouterse goed willen praten je kan dit niet goed praten het is onmogelijk en onmenselijk, iedereen geven jullie de schuld behalve bouterse zelf dat snap ik echt niet is voor mij onbegrijpelijk .


  Maak melding

 10. Welke betrouwbare zg getuige ,laat zijn ticket betalen,wetende dat ze niet echt ooggetuigen waren.
  Ik ben geen jurist maar,wat hebben deze zg getuigen te verklaren?Niets anders dan hoe hun broer in elkaar zat,hebben ze met eigen ogen kunnen zien wat er zich afspeelde?Ze weten echt niets meer en niets minder dan 400.000 andere Surinamers.
  Inderdaad geloof het of niet 99% van de Surinamers in SURINAME zien dit als een laag bij de grond politiekestunt van front.
  De enige die ik zou geloven is Monsels de rest is blij met een gratis ticket.
  Die zus van Rahman en die zus van Rambocus kunnen beter hun tijd besteden om aan hun kinderen en kleinkinderen de goede en kwade karakters van hun broers te gaan vertellen ,ipv te teren op die gratis tickets, stellteje profiteurs.


  Maak melding

 11. Niet 1 van deze 15 Surinamers had geëxecuteerd mogen worden !! De verantwoordelijken ,de uitvoerders en zij die er meer van afwisten dienen een eerlijk proces te krijgen.dikke punt.

  Wie niet inziet dat dit “proces”door lieden
  word misbruikt om politieke munt uit te slaan,twijvel en haat te zaaien in aanloop naar de verkiezingen is,of selectief blind of gewoon net zo dom(of dommer) als die lieden verwacht hadden.

  Suriname ,word wakker


  Maak melding

 12. een binnenlandse oorlog moet er aan te pas komen om hem uit het machtscentrum te trappen de hele economie en onze geld waarde is vernietigd door bouterse moet je nog meer voorbeelden hebben ik vind het schandalig hoe jullie met allerlij onzin en leugens retoriek de wandaden en misdaden die hebben plaats gevonden onder het militaire regime van bouterse goed willen praten je kan dit niet goed praten het is onmogelijk en onmenselijk, iedereen geven jullie de schuld behalve bouterse zelf dat snap ik echt niet is voor mij onbegrijpelijk .

  DU
  Helaas Du kan jouw hoofd wel werken kan dat ding boven jouw lichaam denken en handelen.
  Ik denk het niet, jij komt over als een of ander EZEL.( een domme Boerikie)
  Waar was jij om een binnenlandse oorlog te verkomen.
  jaja….Jij zat met buitenlanders te bekokstoven hoe jij met een stel schurken en domme eigenlandvernietigers het land het best kon vernietigen.
  En hoe de economie het best stuk gemaakt moest worden …want kosten wat het ook zou moeten kosten de militairen mochten geen succes hebben.
  ANDERS ZOU DE WERELD ANDERS DENKEN EN OOK ZIEN.

  En daarom juist nu hebben onze landgenoten op dit moment geen moer dan dieven en roven.
  Men kan gewoon niks en ook niks zelf dan PIETERBAAS spelen.

  Kijk naar jouw land vernietigers in het binnenland wat hebben zij… NIKS….daarom zij zullen blijven roven en moorden door dom en achterlijkheid veroorzaakt door mensen als jouw.

  Men weet echt niks anders te doen dan elkaar voor te liegen en te bedriegen om te laten vernietigen met wortel en tak.

  Men zit nu elkaar daarin het land te beroven zie de politiek…geen mens in de coalitie op dit moment is te vertrouwen.

  Men zit te dieven en te moorden ook in het verkeer…door dom en achterlijkheid wie is dan te vertrouwen.

  Men heeft echt niks te doen die hele FRONT weet ook geen moer…dan liegen alles mislukt…drugsweg..liegen en bedriegen A-Team zit er tussen..maar wie gaat dit geloven…. Fiso en een of ander Glis…men gaat dood omdat men geen arts kan betalen of medicatie kan aanschaffen.

  Waar men geld kon verdienen op dit moment heeft men weggegeven als een stel kleine domme achterlijke jongens..GOUD.

  Du doe mij een lol ga voor je land en volk werken en kom niet met verhalen van 30 jaar oud…wij leven nu in 2009 men had zijn kop moeten gebruiken in de jaren ’80 dan was alles nu anders…..IDIOOT. grijp je kans …Want geen enkel 8 dec.proces brengt geld naar binnen, waar de bevolking zich beter kan gaan ontwikkelen.

  Juist zitten wij nu te pinaren want wij moeten meer en steeds meer mensen over de hele wereld straks naar binnen halen(kost geld en tijd) om een verhaal te vertellen waar de bevolking alles in alle soort van wijze en richtingen reeds te horen hebben gekregen…waar niemand iets wijzer van wordt.

  Daarom tap a don fu yu.


  Maak melding

 13. @ nummer 17.
  jij bent een pessimist.
  noem mij één land in de wereld die zich heeft ontwikkeld na en militaire staatsgreep
  ik ken geen enkele land die vooruit is gegaan na een militaire staatsgreep het enige wat militairen kunnen is voor ellende en achteruitgang zorgen blijf jij maar lekker dromen mi boi.je mag alle soorten dogma aan elkaar breien maar feit blijft dat niemand 16 mensen ongestraft mag doden daar gaat het om en als je dat niet kan inzien dan ben je in mijn ogen ongeschoold en zonder enige moraal. ben je in mijn ogen ook zo een beest als de daders van 8 december, laten wij ophouden over medicijnen want in de jaren 82 en daarna was er niets verkrijgbaar in suriname mensen moesten hun kont schoonvegen met kratenpapier er was geen valuta om belangrijke goederen te importeren ben je zeker vergeten weet je nog hoe de wisselkoers toen was als jij terug wil naar die tijd zegt genoeg over jou intilligentie.


  Maak melding

 14. Du……….. Brazilië………(er zijn meer) daarom stop ermee leg de bevolking geen rotzooi uit…Ben jij ook een soort Opa Ronald met lieg en bedrieg.
  Als jij wil zelf hier in Europa…daarom no du don…yu dondondu.


  Maak melding

 15. de militairen waren zo goed daarom is lula nu gekozen toch? op het internet zijn er genoeg informatie te krijgen hoe het is gegaan in brazilie, maar noem mij nog meer landen die nog door militairen worden geregeerd en waar het goed gaat ik ben benieuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.