Telenamic draagt bij aan werkgelegenheid Suriname

4

PARAMARIBO, 22 okt – Contactcenter organisatie Telenamic heeft gisteren bekend gemaakt verschillende nieuwe contracten met Nederlandse bedrijven te hebben gesloten om contactcenter activiteiten in Suriname uit te gaan voeren. Het gaat o.a. om een Nederlandse leverancier van multimedia producten en een Nederlandse uitgever van dagbladen.

Voor Suriname betekent dit een stijging van het aantal mensen dat werkzaam is in de offshore/outsource klantenservicebranche. Op dit moment werken er zo’n 300 mensen bij Telenamic, eind 2009 moet dat aantal gegroeid zijn naar ruim 400 medewerkers. Om alle medewerkers te kunnen huisvesten wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een gloednieuw pand van vier verdiepingen aan de Zonnebloemstraat in Paramaribo.

Telenamic is een zelfstandige NV. De aandelen van het bedrijf zijn in het bezit van Telesur en Unamic/HCN. Telenamic is actief op het gebied van Business Process Outsourcing van klantprocessen en is het grootste contactcenter van Suriname en marktleider op het gebied van offshoring en outsourcing naar Suriname.

4 REACTIES

 1. Telenamic is dus geen zelfstandige NV. De aandelen zijn in het bezit van Telesur. In terminus contradictus. Ze doen hun best maar, ik zal er weinig van merken.


  Maak melding

 2. Alleen smijt men tegenwoordig teveel met allerlei kreten zoals Business Process Outsourcing, offshoring, outsourcing, en in dit artikel mis ik ook nog nearshoring en bv insourcing. Managementtaal die jammer genoeg te pas en te onpas en op de verkeerde manier wordt gebruikt. Dat is in dit artikel ook het geval.
  Maar dat ga ik niet uitleggen dus dat even terzijde.

  Ik vind het een goede ontwikkeling. In een eerder artikel van een paar weken geleden heb ik ook angegeven dat er hier kansen liggen voor Suriname. Omdat het voor het rijke westen nu ook vijf voor twaalf is geworden om mogelijkheden te zoeken voor het in stand houden van hun economie. Lagere uurlonen, locale belastingen, locale regels en wetten. Oke, dat heeft behalve voordelen ook wat nadelen maar opent wel nieuwe deuren voor hun bedrijfsvoering.

  In dit artikel gaat het puur om contactcenter cq callcenters van Nederlandse bedrijven. Die hebben al het voordeel van de taal in SME, en ik denk dat dit zich alleen maar zal gaan uitbreiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.