VVD wil spoeddebat over Surinaamse criminelen

8

Een kleine twintig personen die in Suriname zijn veroordeeld wegens moord of doodslag lopen vrij rond in Nederland door laksheid van de Nederlandse politie. De Surinaamse autoriteiten doen jaarlijks circa dertig verzoeken om zware criminelen aan te houden, maar slechts enkele verzoeken worden in behandeling genomen. Dat meldde Elsevier.nl gisteren.

Volgens het ANP is VVD-kamerlid Fred Teeven ‘verbijsterd’ over dit bericht en wil hij een spoeddebat hierover met minister Ernst Hirsch BallIn van Justitie. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat criminelen uit Suriname naar Nederland vliegen en de Nederlandse nationaliteit aanvragen om strafrechtelijke vervolging in hun eigen land te voorkomen”, aldus Teeven.

“Rechtshulpverzoeken uit Suriname moeten zo snel mogelijk door de Nederlandse politie in behandeling worden genomen, zodat deze personen per direct uitgezet kunnen worden en hun straf kunnen uitzitten in Suriname” zegt het kamerlid.

8 REACTIES

 1. To the point!

  “Rechtshulpverzoeken uit Suriname moeten zo snel mogelijk door de Nederlandse politie in behandeling kunnen worden genomen, zodat deze personen direct uitgezet kunnen worden, enz.enz.” Aldus Teeven.
  En hoe zit het andersom meneer Teeven? Moeten in Nederland gestrafte criminelen niet door SME worden uitgezet om in NL hun straf uit te zitten?
  U bedoelt wat ik begrijp?


  Maak melding

 2. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat criminelen uit Suriname naar Nederland vliegen en de Nederlandse nationaliteit aanvragen”?

  gaat dat zo gemakkelijk?
  ik dacht van niet.
  tenzij ze een schijnhuwelijk doen.


  Maak melding

 3. die Fred Teven kan beter zijn bek houden want hij is zelf ook verdacht.
  hij beloofde een antiliaan dat als hij schuld zou bekennen dan zou Teven hem beschermen mooi niet. Teven liet hem barsten nu moet hij zelf proberen om zelf te beschermen.


  Maak melding

 4. Onderstaande snap ik niet.

  Suriname: geen gezochte moordenaars in Nederland DEN HAAG/PARAMARIBO –

  Suriname is niet op zoek naar veroordeelde moordenaars die vrij rondlopen in Nederland. Dat heeft het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie bekendgemaakt.

  Suriname zoekt wel andere verdachten die mogelijk in Nederland verblijven. De Surinaamse minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi heeft inmiddels met zijn Nederlandse collega Ernst Hirsch Ballin afgesproken dat die zaken op hoog niveau verder onderzocht worden. Als blijkt dat de verdachten inderdaad in Nederland verblijven, zal er een rechtshulpverzoek worden ingediend.

  De Surinaamse politiebaas Humphrey Tjinliepshie zei eerder deze week dat tien tot twintig veroordeelde moordenaars naar Nederland zijn gevlucht, waar ze vrij rondlopen. Bureaucratie bij de Nederlandse politie zou pogingen om de veroordeelden op te pakken, dwarsbomen.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.