A-team Korps Politie Suriname ondergaat zuivering

20

PARAMARIBO, 22 okt – Het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname, KPS, wordt gezuiverd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Een groot deel van de manschappen wordt overgeplaatst naar andere afdelingen. De uitermate specialistische eenheid blijft wel gehandhaafd.

Het gaat nu vooral om vervangingen. “De mensen worden er weggehaald als gevolg van een integriteitsonderzoek. Zij hebben niet de status van verdachten”, zegt Santokhi. Het onderzoek volgt in het kielzog van de verduistering van een partij in beslag genomen drugs. De drugs lagen opgeslagen in het hoofdkwartier van het team. De onderzoeksresultaten zijn kennelijk minder voordelig uitgevallen.

Tegen vier teamleden loopt wel een onderzoek. Alle vier zijn met verplicht verlof gestuurd. Volgens Santokhi blijft het Arrestatieteam een voornaam instrument in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het onderzoek komt daar niet tussen. “Het team is het enige apparaat dat vuurwapengevaarlijke criminelen aanpakt. Het mag niet zo zijn dat we er op gegeven moment geen beroep op kunnen doen.”

20 REACTIES

 1. Goedzo de bezem er door heen !
  Als men een integriteitsonderzoek niet kan door staan, wat doe je op je post dan ? Beetje corrupt zijn ? De boel in de maling nemen ? Hup weg ermee !


  Maak melding

 2. “De onderzoeksresultaten zijn kennelijk minder voordelig uitgevallen.”

  Dit wisten een paar weken geleden al, als de mini-ster zelf niet integer is, kan je niets goeds verwachten.


  Maak melding

 3. het is best wel interesant om te lezen hoe sommigen mensen denken. iedereen die tegen een beruchte partij-voorzitter in suriname is of hem aanpakt kan niets goed doen in hun ogen, boereveen kon na zijn gevangenis straf in amerika gewoon aanschuiven naast zijn kamaraad , baas B. deze minister doet wat tegen de misdaad in suriname word hij door een bepaalde groep van beschuldig dat hij niet integer is, wat een kromme en domme manier van redenering. wie weet wat de vergelijking tussen bouterse en dirk scheringa is ?? wie het weet mag het mij vertellen .


  Maak melding

 4. Vanwaar die twijfel dat de Minister niet integer zou zijn ? Volgens mij was het voor zijn tijd al corrupt ??? Dus waarom suggereren dat het door de Minister komt?

  Hij hoort bij de groep Suri’s die juist in de slechte periode voor Suriname koos, hij had ook lekker in Nederland kunnen blijven, waarom deed hij dat niet ? O ja hij houdt zoveel van Su, hij wou mee helpen het land op te bouwen, zijn liefde voor Su is zo groot hij houdt wel degelijk rekening met alle bevolkingsgroepen, stelt niemand achter, trekt niemand voor. Enne jawel hij toont echt ballen, de grote schoonmaak is begonnen.

  Respect !


  Maak melding

 5. Vanity jij schrijft: stelt niemand achter, trekt niemand voor. Enne jawel hij toont echt ballen, de grote schoonmaak is begonnen.

  Ik som enkele feiten op; De moeder (inspecteur)van de 17 jarige jongen die 3 mensen dood rijdt heeft haar baan nog. Moeder werkzaam op JAP luchthaven die samen reist met dochter die gepakt wordt met drugs. Niets mee gebeurt. De hoge commissarissen die bij de verdwenen drugs zaten zitten er nog. Ik wil er geen rassen issue van maken maar al die mensen lijken op de minister.

  In de zaak Biervliet heeft hij inderdaad snel opgetreden en zijn ongelijk gekregen aan de groene tafel,maar legt het vonnis naast zich neer. Om die reden is deze man niet integer in mijn ogen en in vele respectabele,integer en vooral kritsiche burgers.

  Laat het gezegd zijn.


  Maak melding

 6. Beschuldiging

  Het is te gemakkelijk om de minster te beschuldigen van verkeerde praktijken. Hij kan zich op dit forum niet verdedigen dus zullen andersdenkenden het voor hem doen.
  Dat doe ik ook! Ik verdedig hem omdat niemand op dit forum met echte bewijzen tegen de minister komt.
  Zonder Santhoki was SME op dit moment de grootste drugsstaat van het Caribische gebied, op Columbia na.


  Maak melding

 7. Bepaalde mensen hebben altijd wat te zeiken hier. Is ook nooit goed. Men wil volgend jaar een negroide persoon op justitie en politie neerzetten dan gaan we weer richting afrika. No civilisation oftewel geen beschaving.


  Maak melding

 8. Integer is iemand die over een intrinsieke betrouwbaarheid beschikt, de persoon in kwestie moet dus eerlijk en betrouwbaar zijn.

  De grote schoonmaak moet bij de top beginnen en niet bij de kleine man terwijl de top gewoon vervuild blijft.


  Maak melding

 9. Welkom in onze quiz, met vandaag het onderwerp: “VERGELIJK en herken de echte martelaar”.

  De echte martelaar sterft voor zijn ideaal en krijgt terecht sympatie van het volk.

  Bedriegers, op macht beluste mensen, alleenheersers en dictators kruipen onterecht in deze rol, op het moment dat ze door de mand zijn gevallen.


  Maak melding

 10. de aanhangers van bouterse moeten ophouden om woorden als integer repect in de mond te nemen want jullie zetten je zelf echt voor de gek, hoe kan je mensen serieus nemen die een een massamoordenaar dictator verrader van zijn eigen volk aanbidden en woorden als integer repect in de mond nemen. ik zou graag één op één in discussie met deze (mensen) willen gaan ik vraag mij af wie deze gekke figuren zijn.


  Maak melding

 11. O nee?
  40 kg onderschept te Rotterdam. Fawaka?

  #2 oftewel dombodu heeft er een handje van om alles wat krom is recht te praten.

  Het uur “U” is nabij!

  Een ketting net zo sterk als de zwakste schakel!


  Maak melding

 12. De minister is beschuldigd van handel met een crimineel persoon, de mini-ster zegt doodleuk ikke was het niet, het was mijn vrouw die heeft gekocht enne ik wist niets van.

  Wie in sprookjes geloofd, mag, maar de weldenkenden doen dat allang niet meer.

  Trouwens iedereen met echte bewijzen zijn momenteel als de dood, A-team komt eraan, ever heard of a gangster with a badge.

  De cokehandel vanuit Suriname wordt momenteel gereguleerd en gestructureerd, niet iedereen mag het meer doen, nuance verschil mi boi.


  Maak melding

 13. het spijt me heel erg hoor maar met mensen als na mi en pinto en de rest van de aanhang is het niet mogelijk om een discussie aan te gaan want ze zijn dommer dan een ezel. gilds was ook niet goed alleen maar om het feit dat deze ministers vinden dat de daders van 8dec berecht moeten worden sorry hoor maar jullie zijn een stelletje geestelijk gestoorden figuren . die splinter in andere hun ogen zien jullie wel maar die grote balk in jou gezicht dat zien jullie niet .


  Maak melding

 14. Hoe kan men een discussie aangaan met een Brunswijk aanhanger?Iedereen weet dat Brunswijk een koe is ,zo ook zijn aanhangers DU.
  Dus jij mag een moordenaar,DRUGSDEALER,bankovervaller en een nog steeds met een wapen zwaaiende(nog er bij op het voetbalveld) dommie adoreren en anderen mogen Bouterse niet steunen noh,luister no kronto ede jou wil is geen wet hier nep-democraat,ieder is vrij om te spreken en te denken we leven immers in een democratie.Bouterse berechen is hypocriet ja,dan moeten ze de toenmalige verantwoordelijken uit Nederland ook berechten.Het zelfde gebeurt nu de lage rangen ondergaan de zuiveringen,maar de hoge piefen blijven buitenschot.
  Nogmaals Santi-tikie weet verdomd goed waar hij het moet zoeken,maar zoals altijd probeert hij het volk dom te houden.Ga maar na 3 personen maar hadden toegang tot die kluis en deze minister wil mensen doen geloven dat het hele A-team toegang had.
  Jammer dat het Surinaamse volk zo passief reageert op de praatjes van dit boeventuig,ze zouden de straat op moeten om te eisen dat de lage rangen met rust gelaten wordt en de bigi fisie`s door de mangel moeten worden gehaald,Brunswijk en Santi-Tikkie voorop.


  Maak melding

 15. Wel niet veel te vertellen.
  Alleen heeft het volk veel verwacht van deze regering ,maar men vergeet dat de regering wordt gevormd door coup plegers,bank rovers en noem maar op .Deze mensen hebben en 2de(*democratische kans door een coalitie te vormen met andere politieke partijen en nu tellen ze deze partijen niet meer,men heeft alle macht naar zich toe getrokken,en is jammer dat deze visjes blijven azen.Ik vraag me af wie hun GELOOFSBRIEVEN heeft onderzocht,Ook grote delen van de jongeren ging voor de NDP en willen verandering zien ,maar jammer wat we zien gebeuren,alle belofte zijn drogredenen om aan de macht te komen,geen nieuwe banen,geen belofte nagekome Alle belofte is voor de gek houwerij,waarvoor het volk heeft gestemd,vooral de verlaging van de benzine heeft het volk de das omgedaan,een ieder is teleur gesteld, eerste belofte,de vp heeft gedaan,de bushouders voor de gek gehouden en ga zo maar door,er rijden in tegen deel peperdure auto’s rond met de dure benzine waar voor het volk betaald.Men heeft’t geld welke de vorige regering heeft achter gelaten ,dom verbrast,zonder na te denken,er is al nieuwe biljetten in omloop ,wat een devaluatie voorstelt,men betaald partij loyalisten toren lonen waarvoor ze niet waard zijn.De dievenijzer zouden verdwijnen,maar juist woont ’t in volk in een gevangenis huis.Mensen zitten op posten waarvan zij geen benul hebben.En zo voort.Corruptie zou verdwijnen Zo zijn er tal van belofte die 1 op de 100 wordt waar gemaakt en ’t volk wordt flink belazerd.In DNA zitten er alleen ja knikkers,zij zitten voor het geld daar.De criminaliteit viert hoogtijd en de minister van juspol komt doodleuk vertellen(GOD alleen weet waar hij ze vandaan haalt)en zegt dat’t niet zo is.Hij is meer een sinterclaas die pakketten verdeelt in Albina,aan zijn aanhang en op de scholen en doet niks aan de criminali teit.Elke dag vinden er 2 tot 3 roofovervallen plaats (welke in de media verschijnen).Denk jij dat de gemid delde crimineel zich gaat aanmelden.Een OEN zou eerder de slachtoffers bezoeken dan de criminelen die mensen beroven,vermoorden,verkrachten en een trauma bezorgen in ’t hele leven van de slachtoffers,die zijn er zat.
  De criminelen krijgen op tijd en portie eten,terwijl ’t volk hard moeten werken en nota bene door belasting gelden te betalen om hen nog te verzorgen.Bij ’t aan treden van onze minister heeft hij als eerst de crimi -nelen bezocht en werden zij beloofd een goede behande -ling.Zonder een koper cent terug te betalen voor de morele en materiële schade die zij de slachtoffers hebben aangedaan worden ze vet gevoed om weer te gaan roven na hun straf.Bij koelbloedige,de dood tot gevolg hebbende,blijvende invalide bij de slachtoffers moet de doodstraf worden toegepast zonder aanzien des persoon.Het kost de staat te veel geld,deze belasting gelden kun je gebruiken in het onderwijs.Ze worden immers niet goed ingezet,ze worden juist vet gemest om te gaan roven na afloop van hun straf.In ’t buitenland werken ze op de asfalteringsprojecten, ontbossing , civiel werken en noem maar op.In Suriname hebben ze een lekker leventje,ie roof ,kier wan mang(amnestie) verkracht wang kind bij beroving,noem maar op,de wet is sterk verouderd ,men moet nu dit gaan aanpassen, de misdadigers moeten terug betalen voor wat ze de slacht offers hebben aangedaan.
  Dat Is pas STRAF ,ALS JE HET GAAT VOELEN
  EN NIET ZITTEN EN VET WORDEN.WERKEN VOOR JE GELD.
  AllA SANI SAN ME BAI ,NA MONI AI PAI FUNING.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.