Theo Para: ‘Nooit meer terug naar de Nieuwe Orde’

41

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 19 okt – Volgens publicist Theo Para zou Suriname ‘nooit meer terug moeten keren naar de Nieuwe Orde’. Hij reageerde daarmee op de recente oproep van ex-legerleider Desi Bouterse dat in Suriname weer ‘de Nieuwe Orde’ nodig is. Para wijst erop dat de term Nieuwe Orde gebruikt werd door de militaire dictatuur om ‘aan haar macht de schijn van vernieuwing te geven’.

De publicist vindt dat de Nieuwe Orde staat voor wetteloosheid, schending van de mensenrechten en corruptie. ‘De Nieuwe Orde is een obsoleet regime van de vorige eeuw. Suriname en zijn jeugd willen naar de toekomst, niet terug in de tijd’. Volgens Para gaat het op 25 mei 2010 niet om een oude of nieuwe orde, maar ‘om de Nieuwe Orde of de rechtsorde’.

Onlangs verscheen van Theo Para de verzamelbundel ‘De schreeuw van Bastion Veere, om de rechtsorde in Suriname’. De eerste druk is volgens uitgeverij Van Gennep in nog geen twee weken bijna uitverkocht.

41 REACTIES

 1. Mensen als -Pinto- hierboven zijn te stom om inhoudelijk te reageren. Dit achterlijk geblaat van deze persoon voegt niets toe aan het artikel. leer inhoudelijk reageren.


  Maak melding

 2. Para heeft gelijk geen oude toestanden meer, Suriname moet nu opstaan, het is tijd dat wij opstaan om te werken aan een echte toekomst. bouterse moet nu endelijk accepteren dat het niet om hem draat, maar om onze nieuwe jeugd, die het later gaat moeten doen met het succes of puinhoop door dit soort van gasten geleverd. we moeten de wegen groot en choon maken voor de jeugd eniet voor bouta. zuivere en sterke resultaten heeft de jeugd nodig en geen aftakel geoep van di moordernaar en schurk, zijn geld begint zeker op te raken, we moeten op passen, ik heb het gevoel dat er straks weer een staatsgreep komt, want hij laat de laatste tijd veel van zich horen om een geschreew van machten, hiermee verstoort hij de rust in Sur.


  Maak melding

 3. Als Para een kerel is met ballen tussen zijn benen en iets te blerren heeft moet hij dat hier in Suriname komen doen maar niet daar a/d Noordzee…


  Maak melding

 4. Inafsabik@, dat is jou mening en ook die wordt gerespecteerd! Suriname schiet geen hol op met hoogdravers zoals jij en Para.
  Tegen deze figuren leunt het land al jaren aan zonder dat er sprake is van duurzame ontwikkeling. Ga maar in de volksbuurten kijken hoe mensen creperen om de eindjes aan elkaar te knopen.


  Maak melding

 5. Jullie mogen dan wel stokken in jullie hersenen breken maar zullen de komende ontwikkelingen niet kunnen stuiten. Die ontwikkelingslawine staatrantekomme! Stelletje handlangers van het kolonialistme.


  Maak melding

 6. Theo vindt dat de Surinamers hun oude schoenen moet blijven dragen.

  Beste Theo, wat gebeurd er dan als die schoen zodanig versleten zijn dat ze beginnen te stuk gaan?


  Maak melding

 7. inafsabie reageer jij dan inhoudelijk want het slaat helemaal nergens op zoals die Theo Para reageert.

  De koers die de nieuwe regering zal varen ( wen er maar aan) zal in ieder geval niet vergeleken kunnen worden met die struisvogel politiek van El Veniaan. Nooit meer mag Suriname verzeilt raken in dit soort poppenkast van een uitverkoop.

  Deze indiaan weet als geen ander hoeveel schatten Suriname heeft en zal ze never voor een appel en een ei laten exploiteren door de landen die nog steeds een instelling hebben van uitbuiting.
  Dat is waar we naar toe willen

  WEG MET DE KATIBO WE WILLEN VRIJHEID WE WILLEN VERNIEUWING WE WILLEN ONS EIGEN DING
  WEG MET DE GOEDKOPE CHINAPRUT

  lANG LEVE NIEUW SURINAME!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Vertel deze huichelachtige bezorgdheid maar aan de Amerikanen en de Nederlanders
  na 27 jaar verdoezelde rechtsgang dec ’82,haatzaai politiek dec ’82,zonder uitkomst,met als conclussie een verdeeld volk,waarbij de heerser in het verdelen, met zijn verdeel en heerspolitiek,ondertussen zijn eigen belang voorop heeft gesteld en in binnen en buitenland zeer,zeer rijk zijn geworden.

  -XTC NAAR AMERIKA VIA SURINAME= Bouterse
  -Staatvergunningen die het mogelijk maken dat,coke exporteren en importeren zonder ruiz kan plaats vinden= Bouterse
  -Surinaamse paspoorten verkoop in het buitenland=Bouterse
  -100 % controle schiphol tot heden (het hier en nu)=Bouterse
  -Hoofd MP in suriname met dochter gepakt op schiphol en in het bezit van coke (terwijl joe moes doe aan bestrijding)= Bouterse
  -Corrupte douane en computers manipuleren= Bouterse

  Die coke is niet alleen voor de rijke blanken/zwarten maar ook voor onze sociaal zwakkeren (zie de Surinaamse achterstandswijken).Minister justitie zegt zelf dat de straatwaarde van coke is gestegen vanwege veel drugsvangsten.

  En om het maat niet te hebben overde reactie van een dorstige/hongerig verslaafde.

  Er is geen verslavingszorg,dus cold turkey afkicken of chineze witte sopie met alle maatschappelijke ongehoordheden die daarvan het gevolg kunnen zijn= Bouterse

  Meneer Para HERDEFINIËREN/HERVORMINGEN van de wereld is werkelijk aan de orde. haatzaaien is niet in de mode.

  Ook Obama is aan het herdefiniëren in het midden oosten.
  Moet hij door gaan met oorlog?Nee voor de vrede ga je voor dialoog,praten
  En het tegenovergestelde is het aller moeilijkste en dat is geen van de tegenstanders dec 82 nog gelukt

  Achterhaalde Paratheorie.


  Maak melding

 9. Ach inafsabie jou reaktie voegt toch ook niets toe aan het artikel, je hebt toch ook niet inhoudelijk gereageerd.

  If wisie anu fu, yu no spit na ini.

  Maar goed, Para wil dus nooit meer naar de Nieuwe orde, NOOIT MEER en NIEUW, die man staat niet tot zijn knieen in de blubber om de kar te helpen trekken, who cares wat hij dan wil.


  Maak melding

 10. Het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP een warm hart toedragen en de idealen ook willen uitdragen,vinden hervormingen en herdefiniëren juist op vele gebieden een noodzaak:

  Naast wachten op wet en recht ,27 jaar na dato zonder conclussie schuldig of onschuldig,is er niets gedaan dat kinderen (niet die van Para)uit Suriname massaal in de gevangenis belanden.(ontheemde jongeren die verharden in hun gevoelens in Suriname )

  Heeft Para een inbreng in één van deze problematieken.

  Geeft u wat geld dat u met uw bestseller heeft verdient ten bate aan Tienermoeders,aids baby,verkrachte kinderen,oude vandagen in asiana,stuurt u dozen voor sociaal zwakkeren,dan zult u zien waar de schoen u knelt.

  Dat was niet de droom en de hoop van onze ouders naast het wachten op uitspraak verdoezelde rechtsgang dec ’82.


  Maak melding

 11. Meneer Para!

  Hervormingen = duidelijkheid geven als er weinig houvast is, het geen je doormiddel van beleid dat met de praktijk samenwerkt,wil bewerkstelligen grijpbaarder wordt.

  Duidelijkheid om doelen concreter te maken en te pakken:
  Door die mensen wordt dit en dit gedaan om dat doel te bereiken.

  Moet je dan met verdeeldheid zaaien?

  Meneer Para Nu is er weinig houvast naast wachten op wet en recht dec’82.

  En uw erudieten groepje was en is nog steeds alleen met zichzelf bezig.

  Ga naar Sunny point Wanica,naast wachten dec ’82 zonder dat het oordeel schuldig of onschuldig luidt.
  En maar doorgaan met verdeel en heersen waar moet de jeugd nog bang voor zijn dan wat wortel en met tak uitroei politiek voor hen aan voorwaarden heeft geschapen.

  Wat is uw leeftijd?


  Maak melding

 12. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen adviseren meneer Para om eerst iets te doen aan de tegenstrijdigheden in de rechtsgang dec ’82.

  Het krioelt van de tegenstrijdigheden.


  Maak melding

 13. @ 9 Chastra

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen hebben jou reaktie gelezen en hebben een idee opgedaan.

  Omdat Suriname al zoveel jaren ,decenia’s aan STRUISVOGEL POLITIEK doen,lijkt het ons goed dat er aan STRUISVOGEL teelt wordt gedaan.(serieus)De eerste STRUISVOGEL FARM IN SURINAME.

  We hebben savannegrond,het vlees smaakt als kalkoen, de eieren zijn rijk aan mineralen voor het lichaam.
  Wie er iets in ziet liefs uit Suriname werk dit idee uit.

  De eerste STRUISVOGEL GERECHTEN WINKEL IN SURINAME.

  Concurentie met fromoe metie uit het buitenland (bigie kippe bout).

  Naast wachten op wet en recht dec ’82,door blijven denken in algemeen belang,zo denken het netwerk en de jongeren die de NDP steunen.

  En het bewustzijn is er dat de wereld met het surinaamsvolk meekijkt.

  Sang de fout nanga hervormingen vanuit de idealen van de NDP als uitgangspunt?

  Gaat u uit uw boek voorlezen voor de volwassenen en kinderen van Flora.


  Maak melding

 14. Hervormingen volgens de NDP
  Sholen bouewn volgens maatstaven van de huidige wereld

  Net in Holland waar Para”s kinderen en klein kinderen op school zitten.


  Maak melding

 15. dit is geen medische prognose maar van een zeer gefrustreerde/emotionele man.
  personen met schuldgevoelens hebben in de meeste gevallen van die rare uitdrukkingen.
  een rein geweten vrees geen aanklacht.

  ik zou ook graag willen weten of er nog moordenaars van de zwarte december nog rondloopt in suriname.doe dan aangifte bij de justitie en politie.
  misschien kan dit een versnelde bijdrage leveren op het gehele december gebeuren.

  de nieuwe orde heeft dan ook niks te maken met een dwaze prognose of bevooroordeling.
  de macht is nog steeds in handen van venetiaan

  de vice president heeft voor de surinamers in het buitenland(nederland)die willen getuigen in deze zaak veiligheidsmaatregelen getroffen.
  jou veiligheid is dus ook gegarandeerd.
  MELDT JE SNEL AAN.


  Maak melding

 16. ik vindt dat de waarschuwing van teo para heel serieus genomen moet worden voor het te laat is, bouterse is niet te vertrouwen toen niet en nu ook niet maar als jullie dit mooie land en zijn bevolking tekijk willen zetten zou ik zeggen kiest maar voor die luchtballonnen van massamoordenaar bouterse achteraf zullen jullie van een hele koude kermis thuis komen, niemand vraag zich af hoe bouterse zijn plannen gaat realiseren het enige wat deze koeien doen is geloven in mooie woorden net als figuren op nummer 1 en nummer 10 de laaste heeft het over herdefinieren en hervorming van de wereld die koe, weet jij wat dat inhoud? in de nieuwe wereld orde is geen plaats voor dictators en massamoordenaars in iedere echte democratie is er geen plaats voor bouterse, jou lucht ballonnen zullen heel gauw uitspatten, men zegt vertrouwen komt te voet en gaat te paard. de enige ezels die zich meedere malen aan de zelfde steen stoten zijn de aanhangers van bouterse .


  Maak melding

 17. Verhalen van mensen als Does aka Theo Para vinden geen weerklank in het Suriname van vandaag. Een verpauperde Suriname waar een gros van de samenleving moet vechten om te overleven. Mensen als Does zijn mede oorzaak dat Bouterse nu zo populair is in Suriname. Als je jarenlang hetzelfde liedje zingt en personen met een andere mening demoniseert en criminaliseert samen met of in opdracht van anderen is het niet vreemd dat mensen zich gaan afvragen wat er eigenlijk hier aan de hand is. Zoals een jongeren leider dat laatst zei. Je wordt getriggerd om op zoek te gaan naar de andere kant van het verhaal. Mensen als Does hebben de cruciale fout gemaakt (en nog steeds) door tot vervelens toe te hameren op de slechtheid van Bouterse cs. Wat is daarvan het gevolg? Je krijgt een averechts effect. Je krijgt hetzelfde effect als met de pravda in het oude USSR. Mensen nemen jou verhaal op een gegeven moment met een korreltje zout.

  Het uiteindelijk doel van deze boekenverkoop stoort mij als nazaat. Het fort zeelandia is zeer berucht. Daar werden onze voorouders Afrikanen en Indianen bij duizenden gemarteld, gevierendeeld, geradbraakt enzovoort. Van de 3 miljoen Afrikanen die zijn ontvoerd naar Suriname waren er na de slavernij nog een paar duizenden over. En hoeveel Indianen zijn er niet vermoord?

  Het fort zeelandia heeft een zeer prominente rol vervuld in de zwarte holocaust. De uitroeiing van de Afrikaan, die zijn weerga niet kent in de geschiedenis van de mensheid. Om dan geld in te zamelen om daar een monument neer te zetten voor de slachtoffers van de zgn decembermoorden is je reinste heiligschennis. Eén van de slachtoffers was zelfs bezig met het voorbereiden van een coup om de democratisch gekozen regering van Henck Arron omver te werpen. Hij is zelf daarmee afgestudeerd op de KMA.

  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die geboren in Suriname is met dat idee komt. Denkt hij soms dat wij kokoswater in ons hoofd hebben. Dat zegt veel over deze meneer. Hoe kan iemand het in zijn dolle kop halen om op deze plek zo’n monument neer te zetten? De duizenden Afrikanen en Indianen die daar vermoord zijn zijn voor hem (en zijn aanhangers) waarschijnlijk niet meer dan insecten. Geen greintje respect voor de nakomelingen van Adjuba, Jauw, Kodjo, Mentor, Present. Om maar enkelen te noemen. Wat er ook gebeurd is in december 1982, je kan dat met de beste wil van de wereld onmogelijk kwalificeren als de ergste misdaden gepleegd in Suriname. Een Surinaamse dna-lid zei het treffend. Vanaf de dag dat indiaanse jongetjes de 3 schepen zagen is het moord en doodslag geweest in wat nu Suriname heet. Ze kunnen ons veel wijs maken maar wij kennen onze geschiedenis.

  Erger dan wat de koloniale machthebbers hebben uitgehaald kan niet. Een Surinaamse overheid die hieraan meewerkt pleegt hoogverraad jegens duizenden ontvoerde en vermoorde landgenoten. Ik gun meneer Does zijn monument maar NIET daar.


  Maak melding

 18. surinamers willen hun geschiedenis niet kennen. Ze hebben korte-termijn geheugen, terwijl de jaren 1980 en met name 1982 toch niet zo ver lang achte ons liggen. Of toch niet gelet, op het feit dat dat in de vorige eeuw was. Nogmaal, militaien en politiek is nooit een goede combinatie geweest.


  Maak melding

 19. De landverraaders,Para en Hoost blazen van een zeer hoge toren,gelukkig hebben de gewone mensen hun door en laten zich niet meer bedonderen,het is tijd voor vernieuwingen,weg met de gevestigde orde die zich Front noemen.
  Waarom emigreren Para en Hoost niet naar Suriname?Het land wat ze denken te koesteren?Ze zeiken maar hier in Nederland over hoe het wel en niet moet in Suriname,wie gelooft nou zulke strohalmen van het Front?
  De Surinaamse bevolking maakt zelf mee wat het is om steeds in armoe te leven,terwijl de boeven zich verrijken,Para en consorten hebben het van horen zeggen en krijgen natuurlijk een fiks bedrag van het Front om hun leugens te verspreiden.
  Maarr maarrrrrrr het VOLK slaapt niet.

  no.20 een prachtig stuk uwer zijds,inderdaad wat wegen de zg misdaaden op tegen het leed van de slavernij,ik denk eerder dat Para nog steeds een slaaf is van Nederland door die zg monument te willen realiseren denkt hij de vroegere misdadigers van de slavernij een plezier te doen,nu zal Nederland nooit meer exuses aanbieden voor deze ZWARTE BLADZIJDE uit de Nederlandse geschiedenis.
  Theo Para is een meester in geschiedvervalsing.


  Maak melding

 20. Onderstaande reactie is BESLIST NIET van neus maar een een nickname jatter. Bij deze verzoek ik de moderator om weer!! te achterhalen wie dit is en zijn IP adres te blokkeren.

  De reactie van de valse neus:
  ===============================
  Theo vindt dat de Surinamers hun oude schoenen moet blijven dragen.

  Beste Theo, wat gebeurd er dan als die schoen zodanig versleten zijn dat ze beginnen te stuk gaan?

  Neus
  ===================================

  En hier een reactie die van de echte neus afkomt en meer niveau heeft:

  T Para merkt heel terecht op dat een kreet als “een nieuw orde” slechts holle rethoriek is en in het verleden veel misbruikt is door mensen om in tijden van sociale onzekerheid de massa een worst voor te houden. Alleen bleek steeds dat de worst giftig en vergaan was. Daarom.

  Mensen wees verstandig vraag wat ze concreet gaan doen en hoe dat betaald gaat worden. En boven al, hecht vooral geen geloof aan figuren die u eerder belogen en bestolen hebben. En zeker niet aan moordenaars en drugsbaronnen.
  Geef u stem aan mensne die een aantoonbare goed track record hebben, mensen die duidelijk zaken hebben gerealiseerd voor de bevolking van SME (en niet voor hun eigen zak, familie en vriendjes). Persoonlijk denk ik dat Santo in deze als rol model kan fungeren.

  En in één belangrijk aspect vergissen de sukkels zich. Een dergelijke rethoriek – holle woorden van lege vaten – werkt alleen als er spraken is van ernstige sociale achteruitgang. De laatste jaren is SME dankzij een stabiel beleid een stuk beter geworden. Nee de huidige regering is misschien de allerbest mogelijke en bevat een stelletje schurken, maar wat DDB te bieden heeft is veel erger: roof, moord, doorslag, corruptie, hyperinflatie, verdwijningen, grondroof, afranselingen, rechtswillekeur, etc. De lijst is te lang op op te noemen.


  Maak melding

 21. Blijkbaar heeft de inzending van T Para de NDP aanhang hard geraakt. Netwerk en de andere dorps idiorten hebben het forum weer volgekalkt. Jammer alleen dat ze niet verder komen dan onzin, leugens en onwaarheden. Inhoudelijk hebben ze niets te melden.


  Maak melding

 22. een andere dwaas, imbeciel heeft zich gemeld op nummer 20 wij praten hier over 8 december 1982 idioot op die dag heeft de grooste massaslachting plaats gevonden in onze republiek suriname en vergeet moi wana niet , jij wil wel een monument ten ere van de moordenaars van onze landgenoten hebben, maar niet één ter ere van de mensen die hun leven hebben gegeven voor de terug keer van de democratie in suriname wat ben jij laf mi boi, jullie komen altijd met de slavernij en de koloniale tijd een grote onzin vergelijking vind ik daarom zijn jullie zo makkelijk in te pakken door de ndp en bouterse stelletje ezels.


  Maak melding

 23. Vernieuwing wil niet altijd een verbetering betekenen.Zeer zeker niet als de vernieuwing sterk lijkt op de periode van de roerige jaren ’80.
  Maar als het gaat om een vernieuwing die door oprechte kondremangs wordt geschapen,vind ik dit OK.
  Zo’n vernieuwing moet dan ook maximale doelen nastreven zoals verbetering van de infrastructuur,onderwijs,toerisme,internationale samenwerking,gezondheidszorg.Betreft het justitieel en politie apparaat ben ik redelijk tevreden.Alsook vind ik dat de regering de particuliere sector beter moet stimuleren.Deze sector verdient trouwens werkelijk een pluim gezien de laatste ontwikkelingen deze hebben doorgemaakt.


  Maak melding

 24. Ja, kenmerkend dat ook deze polemiek (laten we het die naam maar geven) uitblinkt in laffe scheldberichten en schooljongens/meisjes-poeha.
  En vooral kenmerkend dat NIEMAND het LEF heeft zijn of haar werkelijke naam te noemen.
  Dacht ja dat ík dat ineens wèl zou doen?
  Het heeft helemaal geen enkel effect, op geen enkel gebied en gaat ook echt nergens over.
  Moet het land daarvan vooruitkomen???


  Maak melding

 25. Er is een nieuwe revolutie opkomst en daar heeft Bouterse niets mee te maken, helaas zal de tijd leren dat haat alleen haat voort kan brengen.
  U allen is en was gewaarschuwd, de zonen verguisden worden groot en hebben het leed van hun vader moeder en zusters gezien.
  De ene wordt advocaat door teleurstelling in de rcchtsgang,de ander politicus,arts,docent, maar sommigen hebben nu eenmaal de aangeboren drang om hun familie te wreken etc

  tan bun


  Maak melding

 26. De overeenkomst tussen Geert Wilders en D.D.Bouterse: hoe meer men op Geert Wilders fit hoe groter zijn aanhang in Nederland, kijk maar naar de peilingen.
  hoe meer men op D.D.Bouterse (the Bos) fit hoe groter zijn aanhang in Su.Dus “Bos” je doet het goed.je hoeft geen reklame te maken,
  de schrijver en Du laten jou aanhang groeien.
  Succes op 25 mei 2010.


  Maak melding

 27. VOOR U GELEZEN

  J.K. Meyer werd voor de tweevoudige moord nooit vervolgd. In 1948 werd hij bevorderd van majoor tot generaal-majoor en voor zijn strijd tegen de nationalisten in Indonesië kreeg hij de Militaire Willemsorde. Hij vestigde zich in de Verenigde Staten en ontving van dat land de Legion of Merit, in de zelden uitgereikte Officiersklasse. De procureur-generaal van Suriname, Grünberg, deed ter plekke onderzoek in 1949. Zijn rapport raakte zoek. Nederland concludeerde in 1950 dat er ‘misdrijven’ waren begaan, maar liet de zaak rusten. Minister Voorhoeve maakte in 1994 tegenover advocaat A.G. Besier een vorm van excuus aan de nabestaanden


  Maak melding

 28. mie gadooo DU,massaslachting????noem je 15 doden massa slachting???Maasaslachting is gebeurd tijden de slavernij,steek je kop maar in het zand,tijdens de 2e wereld oorlog in europa en indonesie,ja door je slavenhouders.Waarom mag Nederland zijn 200 jarige vriendschap,daar zit ook de slavernij in,vieren met de USA en mogen de negers het niet meer over de slavernij hebben?Dus weer een bewijs dat je de slavernij ontkent tewijl je ook een neger bent ,je zit liever nog onder het juk van je meesters,masra`s.
  Je vergeet je idool Brunswijk weer te noemen,denk aan Pokigron.
  DU,neus en sommigen doen alsof Bouterse de enige kwade is,maar vergeten gemakshalve Brunswijk die nog steeds een drugsbaron is.
  Daarom toch ,groeit de aanhang van de NDP,MegaBlok,de 1 wordt gekoesterd de andere verguisd.
  Neus reageer jij wel inhoudelijk dan,wie in zijn eigen tuintje wiedt ,ziet het onkruid van een andere niet.Het enige wat jij en je holmaat DU doen is reageren op anderen hun MENING,maar gaan jullie je gang maar niks te maken nanga oenoe.
  In 2010 lopen de psychiatrische inrichtingen overvol denk ik, met Neus en DU als de leaders.


  Maak melding

 29. Geen idee waar het partijprogramma van oom Desi is te vinden, maar ik ben erg benieuwd naar zijn buitenlands beleid? Aangezien Interpol nog in beeld is, ben ik benieuwd hoe hij dit knelpunt zal klaren?
  En met buitenlands beleid bedoel ik natuurlijk ook de “landverraders”, de suri-neds. Mag ik er nog in of blijf ik een landverrader, gevlucht vanwege studiedoeleinden en gebleven vanwege het praktiseren van de verkregen kennis?
  Het is bekend dat oom Desi niets van de Nederlanders moet hebben, wat nu: hogere visumprijzen, geen vluchten meer naar Ned, alle bakras het land uit, stopzetting import/export, stopzetting geldstroom etc etc..?
  Suri is lid van een aantal Internationale organisaties/ Wie zal suri vertegenwoordigen?
  Hmmmm, oom Desi wat is uw visie hierover?


  Maak melding

 30. “Blijkbaar heeft de inzending van T Para de NDP aanhang hard geraakt.”

  Aldus neusje.

  Enerzijds denk ik juist dat berichten als van de kwakzalver Para juist bestreden moeten worden anders zouden ze een eigenleven gaan leiden, anderzijds is het zielig om te zien dat Surinamers als jou nogsteeds dom worden gehouden door geschiedvervalsers als Para. Het is de plicht van elke oprechte Surinamer om de jeugd te behoeden en te beschermen van zulke doemdenkers.


  Maak melding

 31. Sranangman (26),
  De doelen die jij opnoemt is adakadabra. Politieke doelstelling? Dat is een vreemd fenomeen hoor.
  Nee, ga ook van alles roepen over nieuwe revolutie, macht, we gaan de verkiezing winnen, nieuwe orde, we gaan ze mores leren en, al die oppervlakkige kreten.

  Dán denk ik dat je serieus wordt genomen.


  Maak melding

 32. @ djagga ik reageer niet op jou inhoudloos retoriek jij ben dom en zal ook dom blijven jij klaag over 300 jaar geleden en als ik wat zeg over 28 jaren geleden hoe mij volk onderdrukt en vernederd en afgeslacht is door bouterse komen jullie altijd aan met het slavernij wel luister idioot ik leef nu en veroordeel iedere vorm van mensen rechten schending die nu plaats vinden en ook die zich hebben voltrokken in mijn land daar heb ik alle recht toe ,wie zijn volk laat verhongeren en afslacht een oorlog om macht te behouden is in mij ogen een geestelijk gestoorde klootzak en dat is bouterse , en de mensen die deze beest willen verdedigen door gebeuren van honderde jaren geleden erbij te halen zijn in mij ogen netzo geestelijk ziek als bouterse


  Maak melding

 33. als ik de denkbeelden van de dorpsgek onder ons volg dan moet ik of wij die terecht kritiek op bouterse en zijn beleid hebben hem bedanken voor het leed wat hij mijn land en mijn landgenoten heeft aangedaan sterker nog sommige gaan nog verder omdat er slavernij is geweest moet ik of wij alle blanken haten en bouterse eren ik zal jullie uit die droom helpen deze man DU zal tot mijn laaste snik bouterse bekritiseren omdat hij persoonlijk verandwoordelijk is voor de ellende wat dit land en zijn bevolking nu meemaakt, bouterse heeft de zelfde methode toegepast als 300 jaren geleden en wat denk je van de plek waar dit allemaal zich heeft voltrokken.fort- zeelandia uit de 17e eeuw, aan die andere koe op nummer 30 ga nog verder de geschiedenis in om die misdaden en massamoorden van bouterse goed te praten dorpsgek dat je bent.


  Maak melding

 34. @36

  Het moet niet gekker worden hier, want anderen dorpsgek noemen is de wereld op zijn kop.

  Volgens mij is er maar een dorpsgek hier, en dat ben jij, wat een gekkigheid.


  Maak melding

 35. probeer dan inhoudelijk te reageren of de discussie met mij aan te gaan zal je zien wie die dorpsgek is , ik grijp niet naar het jaar 1800 of eeuwen geleden om moorden te verdedigen ik verwijs niet naar de slavernij om zo een brutale dictator te verdedigen we leven nu dus moet je kijken wat onze strafrecht schrijft over moord op voorbedachte rade op onschuldige en ongewapende landgenoten als die andere onzin wat jij en de rest van de aanhangers schrijven is voor de prullenbak en voor ocer mensen met verstand prikken door jullie retoriek door. ik durf hier de stelling te poneren dat de over grote deel van de aanhangers van de ndp van bouterse dom zijn , mensen met verstand reageren inhoudelijker een doordachter en verstandiger en dat kan ik van jullie niet zegen alhoewel bouterse ook zo hele domme koe is dus ja wat vewacht je het trekt elkaar aan soort zoek soort.


  Maak melding

 36. DU,waarom praat/typ je anderen steeds na?
  Wat begrijp jij onder het woord inhoudelijk?
  Reageer jij inhoudelijk op de artikelen?Meestal heb je totaal niets in te brengen,je reageert alleen maar op anderen en nooit op het artikel zelf.Haast iedereen hier op dit forum weet en kan merken dat jij de one and only DORPSGEK bent,je typt steeds hoe je zelf in elkaar zit nl,DOM en ACHTERLIJK.Aan je spelling ,wat een hap bagger Nederlands,kan men merken dat je weinig scholing hebt gehad.
  Na Mi,laat hem hoor hij is niets meer en niets minder dan een zielepoot.


  Maak melding

 37. Nr.34 (AHE),
  Met het meedoen in zo’n forum is het niet relevant of men wél of niet serieus genomen wordt.Een ieder doet zijn/haar zegje en daar moet men het maar mee doen.Mijn wens betreft de koers en inhoudelijke verbetering die de Surinaamse regering dient te volgen heb ik duidelijk toegelicht.Deze toelichting is gebaseerd op mijn directe(feitelijke) waarneming in mijn eigen kondre Sranang.
  Bij alle door mij eerder genoemde factoren is de nood om verbetering/hulp groot.Ik maak het bijna dagelijks mee.Surinamers hebben echt niets aan de door jou opgesomde issues.
  Als echte Surinamer hoop ik oprecht dat er een goede verbetering komt voor mij en mijn kondremangs.Voorts moet ik toegeven dat het voor u die in Nederland woont, het makkelijk praten is en uw daadwerkelijk gevoel wat de gewone(niet rijke)mensen hier meemaken verre van juist is.Maar (AHE)…ook uw mening respecteer ik.


  Maak melding

 38. srananman (40),
  De issues die jij in (26) hebt opgenoemd; vanuit de Surinaamse politiek hoor ik daar over het algemeen weinig over. Als je al wil spreken over verkiezingscampagnes, dan zou ik daar meer over moeten horen. Maar ik hoor en lees alleen maar loze kreten. En dat wordt weer een beetje overgenomen door een groot deel van het volk. Dat bedoel ik.

  By the way, ik geef ik toe dat ik makkelijk praten heb, helemaal mee eens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.