Leden A-team Suriname pikken tuchtstraf niet

26

PARAMARIBO, 19 okt – Leden van het Arrestatieteam van de politie verzetten zich tegen tuchtmaatregelen van hogerhand. Dit meldt de Times of Suriname. De maatregelen maken deel uit van het onderzoek naar drugs die uit de opslagplaats van het team verdwenen. De groep stapt naar de rechter.

Volgens de politieagenten gaat het korps zijn boekje te buiten door hen met verplicht verlof te sturen. Ook is overplaatsing naar een andere eenheid in het vooruitzicht gesteld. “Ze worden nu valselijk beschuldigd. Ze zijn zeer teleurgesteld in het korps.”, zegt een bron bij justitie. Per kortgeding wordt getracht recht te halen. Volgens de politieagenten is het verplicht verlof onterecht, omdat er geen bewijzen zijn.

Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie vindt het tijd voor een leugentest. Verscheidene eenheden worden onder de loep genomen.“Er is een criminele daad gepleegd en er komt een justitieel onderzoek”, aldus Santokhi. De drugs waren in beslag gennomen bij diverse acties. De bedoeling was de partij bij het A-team te bewaren om later te vernietigen.

26 REACTIES

 1. ik vind het een heel goede zet van de minister de a- team agenten moeten niet denken dat ze boven de wet staan en een staat binen een staat willen creéren.


  Maak melding

 2. Het zou van goed beleid getuigen, indien niet alleen leden van de arrestatieteam, maar ook leden van de staande en zittende magistratuur en natuurlijk ook de minister van Justitie, zo een integriteitsonderzoek zouden ondergaan.


  Maak melding

 3. @aka & Brantimaka
  NBlijkbaar zijn jullie in dienst van een of andere drugsbaron. Gelukkig blijkt die man niet instaat om deskundig personeel in te huren.

  Met 3 maanden it hij en moeten jullie een andere “voorlichters/communicatiemedewerkers” baan zoeken 😆


  Maak melding

 4. Eindelijk is een begin gemaakt om corruptie onder ambtenaren aan te pakken. Nu gelijk alle ministeries onder de loep nemen en de kaf van het koren scheiden. Ook de mensen die onder tafel wat schuiven nog zwaarder aanpakken, want zij verpesten het hele systeem. Zwarte lijst van corrupte ambtenaren in de kranten publiceren, te beginnen met de ministers en dan aflopend. Hup naar de verkiezingen volgend jaar zonder boeven, weg met de zittende boevenbende. Misschien moet een nieuwe partij opstaan ???
  Big Brother (19 okt.2009)


  Maak melding

 5. Als de minister sterke verdenkingen heeft tegen enkele politieagenten,gerelateerd aan het A-team,is hij gemachtigd een onderzoek in te stellen.Zo’n onderzoek genereert dan eventueel het ondernemen van juridische stappen.Bizar natuurlijk voor de onschuldige agenten maar het is niet anders.Zo’n onderzoek behelst natuurlijk ook dat niet alleen de agenten worden gehoord.Verder kan ik inhoudelijk/feitelijk niets over deze zaak zeggen.Onderzoek zal verder uitwijzen.


  Maak melding

 6. Beste mensen Santokhi heeft gewoon juist gehandeld, in zo’n situatie ga je geen mensen door laten werken, eerst alles boven water, de fouten eruit en dan kan men zijn werk hervatten. Nee in deze laag graag geen corruptie…. hij haalt de bezem er door heen, ze gaan zich spangen, nee die Santokhi is goed bezig, ik sluit mij aan op #8 POWERRR

  DAT ER OOK POLITIE TEN ONRECHTE NU GEDUPEERD WORDEN (TIJDELIJK) JA DE GOEDE LIJDEN HELAAS ALTIJD ONDER DE SLECHTE….

  Het is niet anders.


  Maak melding

 7. HA HA men zou zeggen pot poes poesi loekoe merkie , die man heeft jaren gewoond met een vrouw die basig is en hebzuchtig was en ook nog zaken deed met een drugs baron sekebai. in ned zou het als volg gaan de hoofdcomissaris zet de agenten buiten dienst en dan zou de rijks recherse onderzoek doen, en bij genoeg bijwijs volgd onslag door de minister en vervolg een rechtzaak om te brommen. maar in sur bekleed de min van justitie alle posten


  Maak melding

 8. De vraag is en blijft, wie zijn de a-teamleden die nu worden gestraft, zijn het verdachten van de diefstal of is het gewoon een kwestie van names en faces?

  Ook dit bericht klopt natuurlijk niet, ik lees ergens verplicht verlof en overplaatsing naar een andere eenheid.

  Volgens mij als agenten verdachten zijn, horen ze op non-actief te worden gesteld hangende het onderzoek, mocht er genoeg bewijs tegen de agenten zijn horen ze strafrechterlijk vervolgd te worden.

  Zoals ik al eerder zei Suriname is onder front verworden tot een bananen republiek, let maar hoeveel rechtzaken al lopen tegen de staat, front interpreteerd wetten en regels zoals ze het goeddunkt, niets is duidelijk je weet niet waar je aan toe bent. De advocaten en rechter maken intussen wel overuren.


  Maak melding

 9. zij die negetief reageren,op het geen de minister gedaan heeft zijn het eens met de in en uit voer van drugs uit Suriname,en ja ze stimuleren de corruptie in het land,vandaar hun simpatie voor de NDP,ik zeg niet dat deze regering brandschoon is maar ik vind dat we ergens moeten beginnen,en dat doet deze minister wel,ga zo door minister may God be with you.


  Maak melding

 10. Rajendar (7) en Vanity (11),

  Ik ga met jullie mee in denkwijze. Alle geboefte weg uit de overheid en ambtenarij.
  De corruptie bij overheidsdiensten en het tjoekoe-gedrag bij de ambtenaren legt een te zware druk op vooruitgang in ons land.

  Santhoki wil al heel lang verandering binnen zijn ministerie en onder zijn personeel. Als alle andere ministers op hun ministerie ook schoon schip willen maken dan moeten ze de hulp van Santhoki inschakelen.

  Het A-team moet worden doorgelicht. Jammer voor de jongens/meisjes die schone handen hebben, maar als je niets hebt gedaan hoef je ook niet bang te zijn.


  Maak melding

 11. “Santokhi heeft gewoon juist gehandeld, in zo’n situatie ga je geen mensen door laten werken, eerst alles boven water, de fouten eruit en dan kan men zijn werk hervatten.”

  Bovenstaande volgens Vanity.

  Nu een vraag aan jou. Zouden ze Tokkie niet tijdelijk uit zijn functie moeten zetten totdat alles was onderzocht en boven water was gekomen, toen duidelijk werd dat hij en zijn vrouw onroerend goed en een auto hadden gekocht van een bewezen crimineel?


  Maak melding

 12. santoki voor pres. neks no fout.
  om in su pres. te worden heb je hooguit lagere school en twee dans lessen nodig.
  de onzin die deze man uitkraamt de aandacht die de pers hem geeft maken hem tot de loser die hij is ..kortom een perfecte pres kandidaat.

  wie geen hond heeft moet jagen met een kat.


  Maak melding

 13. @ aka, jij bent de zoveelste idioot die met andere nickname stom klets,de misdaden die bouterse om zijn naam heeft zijn velen malen erger dan die valse bewering die jij hier uit yegen santokhi, die tijd dat je het surinaams volk knollen voor citroenen kon verkopen is achter ons, alleen mensen als jou die het gelul van bouterse aanhangen zijn blijven steken in die dogma daarom worden jullie gevoed met sprookjes en luchtballen en broodtjes-aap.ik kan jou echte naam aan de hand van jou schrijfstijl onthullen het begin zeker met een P ????


  Maak melding

 14. Ik heb liever iemand die alle posten bekleedt om er iets goeds mee te doen, dan één of andere gek die alle posten bekleedt om een volk te onderdrukken. Suriname is niet volwassen en heeft geen structuur, dus verdient het niet in alle gevallen een volwassen benadering. Gaat het niet in de lengte, dan maar in de breedte.

  Een bazige of hebzuchtige vrouw heeft niets met het artikel te maken, en kan worden geschaard onder de noemer roddel, of het nou wel of niet waar is.

  Kopje thee, speculaasje erbij, en dan maar kwekken over een ander.


  Maak melding

 15. Ik vertrouw Santokhi helemaal niet.Ht lijkt me zeer waarschijnlijk dat Santokhi achter de verdwijning van deze partij drugs zit.Hat zal me niet verwonderen als de lieden van het A-team overgaan tot het plegen van een staatsgreep.


  Maak melding

 16. Hebben ze Brunswijk ondervraagd en een leugentest laten doen~?
  Zielig voor die agenten , met verplicht verlof worden ze hoe dan ook als schuldigen gezien,terwijl ding Bigi Visie eh sweng eteh.
  Wist het wel dat de lagere rangen bij de politie als hoofdschuldigen gebrandmerkt worden zouden worden.


  Maak melding

 17. Het zijn de mensen uit de laagste rangen die met verlof moeten. De persoon die de sleutel heeft tot de kluis zit gewoon op zijn post. Binnen de politie wordt er gezegd dat men weet waar de drugs is maar men kan het niet halen omdat degene geen kleintje is die de drugs heeft. Mensen denk goed na, zonder goedkeuring van de hoogste baas kom je echt niet bij de kluis.Santokki is nu aan zet!! maar hij durft niet, heeft teveel boter op zijn hoofd.Ik weet niet of het Vanity,DU,Rajendar en Neus is opgevallen dat wanneer er iets gebeurt of voor gevallen is dat de minister uitlandig is. Nou mij is het wel opgevallen.


  Maak melding

 18. Brunswijk is de nog enige opererende gevonniste drugsbaron in Suriname ,iedereen weet het,op zanderij en Schiphol worden steevast zijn soort gearresteerd voor drugssmokkel.Santikie speelt nu de vermoorde onschuld, door agenten van het A-team met verplicht verlof te sturen,deze agenten zijn op zeker onschuldig,die diefstal komt van hogere hand zonder twijfel.
  Die agenten moeten een blok vormen en kostte wat kost zelf onderzoek gaan verrichten,in het geheim dan,gegarandeerd dat ze de dader(s)zullen ontmaskeren.Die sleutel tot die kluis was niet in handen van de agenten met 1 of 2 strepen,die lag bij de hoogste rangen van brigadier tot inspekteur,daar ligt de sleutel tot de opslossing van deze vuile zaak.Als Santikie een beetje hersenen had hoeft hij echt niet verder te zoeken 1 a 3 personen hadden/hebben echt toegang tot die kluis,ach ja wat is beter,dan onschuldige kleine politiemensen te laten opdraaien,als je op deze manier de hoogste rangen kan vrijpleiten,maar het Surinaamse volk slaapt echt niet.
  Nogmaals Santikie dit is niet het WERK van leden van het A-team ik en velen met mij wedden hun leven er op.


  Maak melding

 19. Er zijn volgens mij maar weinig in Suriname die niet echt brandschoon zijn. Ik durf ook niet mijn handen in vuur te steken voor een politicus daar. Maar we praten wel over een land dat doorbestuurd moet worden wat er ook gebeurt. Wie gaat het dan doen? Jullie?

  Laten we ons even focussen op de goede dingen die iemand doet, want een ander had er een grotere puinhoop van gemaakt.


  Maak melding

 20. Correctie in mijn laatste reactie.

  “Er zijn volgens mij maar weinig in Suriname die niet echt brandschoon zijn”

  Dit moet zijn:

  Er zijn volgens mij maar weinig in Suriname die echt brandschoon zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.