Ontmantelen Surinaams Arrestatieteam geen optie

24

PARAMARIBO, 24 sep – Het ontmantelen van het arrestatieteam van de politie is geen optie. Dit stelt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De verduistering van een hoeveelheid in beslaggenomen drugs is absoluut geen reden. Het hele team straffen zou slechts het criminele circuit goed uitkomen.

“Het ontmantelen van het arrestatieteam of andere specialistische diensten speelt criminelen alleen maar in de kaart. Dat gebeurt niet”, zegt Santokhi. Wel loopt een strafrechtelijk onderzoek. Informatie over het verloop en over hoeveel drugs precies zijn gestolen, blijft voorlopig geheim. In het belang van het onderzoek. Criminelen zouden wel eens kunnen meeluisteren.

Dus is het zuinig omspringen geblazen met de publiciteit. Overigens vindt Santokhi het normaal dat politieagenten die werken bij de specialistische diensten onderworpen worden aan een leugentest. Dit ondanks het ontbreken van wetgeving. “Het is mijn bevoegdheid als minister de test te eisen voor wie wil werken bij de specialistische diensten. We gaan de test institutionaliseren om te bepalen wie gehandhaafd kan worden en wie niet.”

24 REACTIES

 1. Inderdaad minister

  Het netwerk die de NDP onderesteunen weten nu ook dat de omgeving/het Surinaams volk niet de mens maakt maar dat alles wordt bepaald door wat de mens ervan maakt, door de houding die hij tegenover zijn omgeving/het Surinaams volk inmeent.

  Dus minister de beslissingen ten uitvoer brengen anders is het zinloos, zodat innerlijke ethiek en het manifeste gedrag in overéénstemming zijn of komen.

  Advies minister een beetje meer intimiteit naar het volk.
  Uit u ook een beetje warmte,teder gevoelens naar het volk?

  Ze kijken af van de wereld nu afkijken verplicht en worden mondiger.

  In die zin heeft internet wel een socialiserende,bewustheidmakende en alles wat opsitief is functie.


  Maak melding

 2. @ de minister,
  het zou op zijn plaats zijn om alle politie amtenaren die op één of andere manier in contact zijn met criminele uit de dienst te trappen al is het aan de borrel tafel mag het ook niet zelfs als het om jou familie gaat onderwerp de hele korps aan strenge regels wie zich niet eraan houd de deur wijzen, wat ook verwerpelijk is binnen de politie dienst van suriname is de mate waarop politie amtenaren alcohol gebruiken in hun dienst tijd dit moet tot het verleden behoren want zo ondermijn je jou gezag een politie man of vrouw die stom dronken is vind ik een grote schande voor de gehele dienst,in de tijd van tris moest een militair durven om in zijn militiare kleding achter een bar te zitten wat je ook nu ziet gebeuren in suriname sommige gewapende diensten gaan zo ver dat soms fungeren als lijfwacht voor criminele surinamers uit nederland drugsdealers hoe moet dit land in god’s naam vooruit komen .


  Maak melding

 3. “Het hele team straffen zou slechts het criminele circuit goed uitkomen”.

  “Criminelen zouden wel eens kunnen meeluisteren”

  meneer santhoki de drugs voor zover je niet weet is door criminelen gestolen of wil je de link niet leggen??? ten tweede je hoeft niet het hele team te ontmantelen slechts degene die: 1 dat spul hoorden te bewaken.
  2 een sleutel van de “kluis” hebben. begin daar dan gaat het zaakje vanzelf rollen.


  Maak melding

 4. En als ze de test hebben gefaalt wat dan??
  ik geef een hint:-ontslag
  -achter de tralies
  -geen overheids positie meer bekleden

  Ik benne benieuwd wie wel en wie niet hieraan gaat meedoen.
  Do not get your hopes up.Dit onderzoek zegt mij niet veel.De gevolgen hiervan daar en tegen wel.

  ik wacht op de uitkomst van het´onderzoek´.


  Maak melding

 5. Het zou ook onverstandig zijn je bewakers te ontmantelen mi ta en niet alleen jou bewakers toch wederom mi ta.
  Doe Mohan en Dijks, de hartelijke groeten van hun klasgenoot en vraag of ze genoeg verstopte taps in Nederland hebben mi ta.
  Doe ze de groeten van 298 dc/2207,ha ha ha,ze hebben je bij de ballen, maar vergeet ook niet M.G, niet,hij is er helaas niet meer!!
  Is het nog steeds,het pilletje of het touwtje voor spijtoptanten???


  Maak melding

 6. “Het hele team straffen zou slechts het criminele circuit goed uitkomen”.

  “Criminelen zouden wel eens kunnen meeluisteren”

  meneer santhoki de drugs voor zover je niet weet is door criminelen gestolen of wil je de link niet leggen??? ten tweede je hoeft niet het hele team te ontmantelen slechts degene die: 1 dat spul hoorden te bewaken.
  2 een sleutel van de “kluis” hebben. begin daar dan gaat het zaakje vanzelf rollen.

  vene

  Jij bent echt slim!! Als je goed leest dan lees je dat het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet!!! Anders vertaald men gaat op zoek naar de daders……..!!


  Maak melding

 7. Wat heel veel mensen niet begrijpen is,dat door het gebruik van een leugenditactor een psychologische werking uit gaat.Maw de kans dat je gepakt wordt is groot waardoor men de verleiding zal laten.


  Maak melding

 8. Waar is Opa Ronald..???????.
  Nu moet hij pikken als tjop-tjopu kip.
  Nu moet hij ballen laten zien.
  Nu moet hij met wortel en tak uitroeien.
  Nu moet hij laten zien dat de honden niet meer blaffen maar bijten.

  Tjander moet op het matje geroepen worden en erop gewezen worden dat hij met een broeinest van schurken bezig is.
  Wat een FRONT aleen maar FROMMEL.


  Maak melding

 9. RECHT EN WET….mi boi… zij nemen het bij anderen weg en stelen het zelf, wat voor recht en wet.
  Wat voor shantie is dit…dit is duidelijk zand in de ogen strooien.
  OF DIE MAN EN HEEL FRONT ZIJN ZIENDE BLIND.


  Maak melding

 10. ” Ontmantelen Surinaams arrestatieteam geen optie ”

  Laat het A-team tijdens arrestaties maar lekker blijven roven. Het is onderhand toch normaal dat het A-team tijdens hun acties spullen en sieraden ontvreemd van de verdachten. Het is toch een speciale eenheid en daar horen ook speciale taken bij toch ???
  Stelen is daar een van. Met boeven vang je toch boeven en dat daar spullen bij verdwijnen is toch maar een futaliteit ? Waar doen wij eigenlijk moeilijk over ?

  Minister Santokhi heeft een prededent geschapen door de klachten van de benadeelden steevast in de doofpot te stoppen. Hij maakt van Suriname een land met onbegrensde mogelijkheden.

  Ga zo door minister Santokhi. U krijgt als moraalridder van mij een vette pluim.

  Viva la Republica !


  Maak melding

 11. @ RMD
  de ballen zijn vast geklemd
  hij begind al te fluiten
  hij doet zomaar boos die tjanderbal
  het zijn geen pilletjes of touwtje springen
  maar lood en dat is zwaar mang
  en wat betref zijn maatjes die beginnen ook zo te zingen deze vogels zitten zo in de klep
  groetjes


  Maak melding

 12. Feit is en blijft dat deze mini-ster geen persconferentie heeft belegd toen die achter kwam dat de drugs was verdwenen ergo ze zijn het resterend deel snel gaan verbranden zodat nieman achter kwam, wie heeft daar opdracht voor gegeven? Dankzij een anonieme tipgever is de gemeenschap achter deze diefstal gekomen, soso damage control wat er nu plaats vind.

  By the way nu hoor ik dat er cameras daar aanwezig waren, hoelang hebben ze nodig om de tapes te bekijken, waarom een polygraaf, waarom is nog niemand op non-actief zoals de sleutelbeheerders of opslagbeheerders, wordt er geen logboek bijgehouden wie er allemaal toegang tot de opslag ruimte hebben verkregen of is het gewoon een tering zooi.

  Deze mini-ster moet gewoon zijn conclusies trekken en de eer aan zichzelf houden, gewoon aftreden zodat andere mensen de zaak voorspoedig onderzoeken.

  En nu wordt het pas mooi.
  “Wel loopt een strafrechtelijk onderzoek. Informatie over het verloop en over hoeveel drugs precies zijn gestolen, blijft voorlopig geheim. In het belang van het onderzoek. Criminelen zouden wel eens kunnen meeluisteren.”

  Jaja het zal wel tokkie en dit nadat je van alles in het openbaar hebt beweerd. Wie leid het strafrechterlijk onderzoek onderzoek?????
  Weet je wat we willen het toch niet weten, het is toch geheim!!!! Al die Surinaamse onderzoeken zijn altijd geheim, om daarna doodleuk te beweren dat er toch niets aan de hand is geweest.


  Maak melding

 13. Het is toch niet raar als de A-Team het with boy zelf hebt laten verdwenen kom het geld dat de politie krijgen is geen shit waard.

  ik weet zker dat santhoki meer van weet dat hij zit meer achter hij was al bezig met criminelen dinges voor dat hij je weet wel is geworden en die domme president en andere minister zeggen niks is toch raar dat zo iets is gebeurt was het maar wapens dan zou je ze horen want dan kom hun veiligheid in gevaar time will tell waarheid is hard om te horen he


  Maak melding

 14. De diefstal werd 4 dagen voor de verbranding van andere drugs ontdekt en lok mensen niet uit om te zeggen wie dienst hadden.
  De twee die de test weigeren stonden op het punt deze week naar Nederland af te reizen, dus no meri den wan san sabi.
  Het is altijd goed te wachten tot het juiste moment en dan toeslaan,wat ik en anderen weten is dat 1 en 2 december, maar vooral de maand oktober, belangrijk is om even een balletje op te gooien.


  Maak melding

 15. Wel nee Santokhi weet heus wel waarmee hij bezig is, de beste stuurlui staan aan wal zoals gewoonlijk… laat hij nou maár z’n ding doen, hij doet het goed ! En die rotte appels zijn binnen de kortste keren eruit.

  Suriname was toch zo corrupt, nou je kan niet verwachten dat dat van de 1 op de andere dag weg is, maar hoe hij het aanpakt wordt de corruptie steeds minder en minder, dat heeft hij wel al voor elkaar.

  Hoe ik ‘m al een paar jaar volg vind ik dat hij het heel goed doet !


  Maak melding

 16. Dhr Santokhi realiseert een van mijn wensen aangaande een verbetering in de Surinaamse situatie.Positief en efficient is de man bezig.
  Eens moet er een eind aan alle schuin-marcheerderij komen binnen de Surinaamse gelederen.Deze regeringsfunctionaris laat zien dat woorden omgezet kunnen worden in daden!!
  Ik ben nogmaals erg trots op mijn voortvarende kondremangs.Maar ik verafschuw die kondremangs die van ons mooi landje een rotzooi maken.
  Bij cleaning up our own garden,we then are able to make a big fist agains the entire world.Meneer Santokhi…gaat u zo door.
  Mie kondre troe….er komt een tijd dat alla srangmang sa lobie joe.


  Maak melding

 17. Beste stuurlui staan aan wal.
  Maar mi boi met Opa Ronald aan het stuur.
  Ik denk het echt niet.
  A boto e sikkie liki wan dobber
  A wagi e harie din bantie e slinger liki wan hoepel…..toch brengt (hij) Opa Ronald FRONT niet om de boel te laten balanceren en uittelijnen.
  Wachten tot mei 2010 is belazeren of domme HEBZUCHT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.