Nederlandse vraag naar Surinaams visum constant

8

PARAMARIBO/DEN HAAG, 21 sep – Het aantal aanvragen voor een Surinaams toeristenvisum is niet merkbaar veranderd. Dit zegt Lilian Truideman, consul-generaal van Suriname in Nederland. Ten opzichte van vorig jaar koesteren ongeveer evenveel Nederlanders reisplannen richting Suriname. De crisis ten spijt.

Dit jaar zijn al zo’n vijftigduizend visa verstrekt. “Dit beeld was ook al te zien in 2008”, zegt Truideman tegenover de Ware Tijd. Voor de rest van het jaar wordt weinig verandering verwacht. Waarschijnlijk zijn er tegen december ongeveer tachtigduizend visa uitgegeven. De grootste drukte is rond de laatste maanden, wanneer drommen Nederlanders van Surinaamse komaf de koffers pakken.

Het driejarige visum voor deze groep is nog niet echt in trek. Sinds de introductie zijn ruim honderd verkocht. Toch is het de verwachting dat de vraag op den duur toeneemt. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is een fanatiek voorstander van versoepeling. Voor “onze mensen” moet een voorkeursbehandeling mogelijk zijn.


8 REACTIES

 1. 50.000 x €36 = € 1.800.000 lekker in het laatje en dat tot augustus 2009. De komende 4 maanden komt er nog zeker 50.000 erbij dus tel uit je winst van circa 3.6 miljoen euri’s.
  Soso lafoe dat die Suri’s Suriname blijven spekken. Dan heb je het nog niet over de inkomsten van de SLM en KLM.


  Maak melding

 2. Dit is niets vergeleken met wat het ambtenaren stelsel kost. Er zijn veels te veel ambtenaren die alleen maar hun stoel warm houden van zeven tot even.

  Het kost de Surinaamse staat een hoop geld om al die mensen te betalen.


  Maak melding

 3. Goed zo!
  Dit zijn alleen maar visa-inkomsten van de Nederlandse Surinamers, Nederlandse stagelopers en ouders en kennissen van deze zelfde stagiaires en andere vakantiegangers uit Nederland. We hebben het nog niet eens over de inkomsten vanuit de VS, de Antillen of bezoekers uit andere landen die ook een visum moeten kopen. De kassa rinkelt, toch?

  Het wordt tijd dat er een eind komt aan de visumplicht voor in Suriname geborenen. Deze behandeling verdient de in Suriname geborene niet. Ook al probeert de overheid deze groep flink te paaien met een 3-jaars visum, het blijft diefstal bij je eigen soort. Afschaffen van de visumplicht voor in SME geborenen is niets meer dan grote waardering tonen voor je elders wonende landgenoten. Ze verplichten visa te kopen om hun zo geliefde geboorteland in te mogen? Zo ga je niet met je eigen soort om. Of is het jaloezie?

  Dat er nog maar 100 van de 3-jaars visa zijn verkocht heeft te maken met de aanstaande verkiezingen in SME. Wie koopt er nu een visum voor drie jaar om te horen dat hij in mei 2010 niet meer welkom is? Dan is het hele systeem misschien weer verandert? Afschaffen!


  Maak melding

 4. Ik vind zo wie zo dat als je een aantoonbare band hebt met Su doordat je familie daar is geboren je meer welkom zou mogen zijn. Nu is het allemaal zo omslachtig met al die visa, als je voor zes maanden gaat ben je al met al 350 euro kwijt alleen al aan visa de documenten enz… dat is een hele hoop geld.

  Wij hebben familie daar we moeten ze gewoon makkelijk kunnen opzoeken zonder al die heisa…. iemand moet referent zijn… je krijgt een hele vragenlijst… beetje overdreven.


  Maak melding

 5. Vanity,

  Vraag aan familie en vrienden in Suriname om te stemmen op mijn partij: DAS (Dat Andere Suriname), dan komt alles goed mi goedoe!
  Zolang de kiezer in SME blijft stemmen op lui die niet van ons land houden, zullen de Surinamers die elders woonachtig zijn met de nek bekeke worde. Angst, afgunst, jaloezie, uitbuiting, luiheid en uitsluiting zijn de grootste drijfveren.
  Iets dat is begonnen met “we willen weten wie het land binnen komt om niet te worden verrast met een tegencoupe”, wordt door alle daarna volgende regeringen misbruikt.
  DAS, Dat Andere Suriname partij wijst u de weg naar een ander, beter toegangkelijk Suriname.
  Dit is een vervelende zaak, maar misschien breng ik je met het bovenstaande een beetje aan het lachen. Doei!


  Maak melding

 6. Surinamers staan graag voor een dubbeltje op de eerste rij.
  Neen,jullie die als Nederlander naar Suriname reizen,dienen zonder te morren gewoon een visum aan te vragen en te betalen,klaar uit.
  Waarom klagen de genaturaliseerde Nederlanders uit New-Zeeland,Australie,Canada en de VS nooit als ze gewoon ook een visum moeten aanvragen en betalen?Echt je hoort ze niet terwijl ze geboren Nederlanders waren.

  Bijna 3 miljoen wordt er verdiend,maar inderdaad het komt het volk niet toe wel de zakkenvullers in de regering-Venitiaan.
  De SLM bijvoorbeeld had reeds lang een 2e vliegtuig kunnen aanschaffen,maar neen ze gunnen de KLM de extra vluchten op de zondag ineens zijn er 2 vluchten op de zondag 1 van SLM en 1 van de KLM,terwijl de zondag altijd SLM dag was,how comes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.