Hypotheekbewaring Suriname strenger beveiligd

7

PARAMARIBO, 6 jun – Het Hypotheekkantoor wordt strenger beveiligd. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Recent geknoei met hypotheekdocumenten duidt op serieuze lacunes. Die moeten snel worden gedicht om het vertrouwen van de gemeenschap te behouden.

Dat vertrouwen is behoorlijk onder druk gezet. “Het is een aanslag op de juridische zakelijkheden van burgers. Dit ervaren we als zeer serieus”, zegt Jong Tjien Fa. met valse handtekeningen zijn onder meer bankzaken gedaan. Er zijn hypotheken gelegd op gronden van derden. Die wisten van niets. Over de identiteit van de daders wordt met geen woord gerept.

Onduidelijk is of het om ambtenaren van het Hypotheekkantoor gaat of buitenstaanders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. “Burgers hoeven niet te vrezen. De zaak wordt zodanig aangepakt dat de daders worden aangehouden en berecht”, aldus Jong Tjien Fa. Intussen is de beveiliging verbeterd. Er zijn veiligheidscamera’s aangebracht en op de deuren nieuwe sloten.

7 REACTIES

 1. “Recent geknoei met hypotheekdocumenten duidt op serieuze lacunes. Die moeten snel worden gedicht om het vertrouwen van de gemeenschap te behouden.”

  Ach man JTF hou op dit is tekenend voor je wanbeleid al die jaren. Als de baas steelt steel ik ook zullen je werknemers gedacht hebben. Jullie worden allang niet meer serieus genomen door de bewuste Surinamers alleen de slaapwandelaars zullen front nog lusten.

  Trouwens hoe zit het met recent geknoei met percelen.


  Maak melding

 2. Een mini-ster, die met de regelmaat van de bimbam wordt teruggefloten moet gewoon zijn mond dicht houden!

  Er wordt geroofd en gegraaid alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.


  Maak melding

 3. De belangrijkste oorzaak dat dit mogelijk is vloeit voort uit het ontbreken van een goed kadaster. De oplossing ligt dan ook in een versnelde invoer van GLIS en dergelijke.

  Wie de daders zoekt kan dan ook het beste beginnen bij de tegenstanders van GLIS.


  Maak melding

 4. Dat weten velen het is een complete schurkenbende daar in Su.
  Maar juist nu…kijk wie dit zegt…Deze Min. ach kom toch kerel jij bent te Min voor.

  SCHENK MEER AANDACHT AAN JOUW GAARKEUKEN JIJ HEBT DAAR EEN GOEIE KOK……..SOMO !!!!!!!>.


  Maak melding

 5. “Er zijn veiligheidscamera’s aangebracht en op de deuren nieuwe sloten.”

  Als jullie van Front de codes van de sloten maar niet krijgen en de toegang permanent wordt geweigerd, want disi na poti poes poesi luku merki.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.