Universiteit van Suriname in zee met TU Delft

2

PARAMARIBO, 6 jun – De Anton de Kom Universiteit van Surinme, Adekus, gaat samenwerken met de Technische Universiteit Delft in Nederland. Er zijn reeds projecten bedacht om de samenwerking te beklinken. Het Surinaamse binnenland krijgt speciale aandacht.

Onder meer wordt de telecommunicatie in verafgelegen gebieden onder de loep genomen. Volgens bestuursvoorzitter Allan Li Fo Sjoe van Adekus moet Suriname sowieso concrete resultaten zien. Behalve de gemeenschappelijke projecten, wordt ook het studeren zelf speciaal afgestemd. Studenten kunnen dan afstuderen op een master of bachelor met koppeling aan een project.

Ook is het mogelijk een deel van de studie in het andere land te volgen. Ashwin Adhin wordt de eerste Surinaamse docent die gaat promoveren via de samenwerking. Bijscholen en uitwisseling van docenten staan ook op programma. De Surinaamse universiteit werkt al samen met andere Nederlandse universiteiten. De laatste jaren wordt ook vaker gekeken naar regionale universiteiten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.