Zuidoost herdenkt de Parel van de Bijlmer

2

Zaterdag 6 juni herdenkt Zuidoost profvoetballer Steven van Dorpel, `de Parel van de Bijlmer’ die 20 jaar geleden om het leven kwam bij de vliegramp in Suriname. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet zal de herdenking rondom het beeld van Steven bijwonen.

Op 7 juni 1989 stortte SLM vlucht 764 vlak voor de eindbestemming Paramaribo neer. 176 inzittenden kwamen hierbij om het leven, waaronder vijftien voetballers uit het Kleurrijk Elftal. Dit gelegenheidsteam met tal van Surinaamse topvoetballers was op weg naar een benefiettoernooi om geld in te zamelen voor goede doelen in Suriname. Onder hen Steven van Dorpel, die in Zuidoost woonde, waardoor hij de `Parel uit de Bijlmer’ werd genoemd.

Elvira Sweet:”Voor voetballiefhebbers heeft Steven een enorme indruk achtergelaten door zijn verrichtingen in de spits van FC Volendam. Voor bewoners van het stadsdeel daarnaast ook door zijn inzet in de buurt. Door met jongeren een balletje te trappen, door zijn talent met keihard trainen om te zetten in een droomcarrière. Hij heeft veel bewoners geïnspireerd.”

De herdenking vindt dit jaar nog plaats bij de flat Hoogoord. Naar verwachting zal het bronzen beeld van Steven, gemaakt door Nelson Carrilho, volgend jaar verhuizen naar een eervoller en prominentere plek, namelijk bij de hoofdentree van het Bijlmerpark.

Elvira Sweet: “Mensen die dan vanuit het Anton de Komplein het park inlopen voor een wandeling of om te sporten zullen het beeld dan in volle glorie kunnen bewonderen. En terugdenken aan het talent uit Zuidoost met het hart op de goede plek: onze `Parel uit de Bijlmer’.”

2 REACTIES

  1. […] Steven van Dorpel. Hij was spits bij FC Volendam, woonde in de Bijlmer en had de bijnaam de ‘Parel van de Bijlmer‘. Stadsdeelvoorzitter Elvira Smit: ‘In de buurt trapte hij vaak een balletje met jongeren. […]


    Maak melding

  2. […] van Dorpel, die in Zuidoost woonde, waardoor hij de `Parel uit de Bijlmer’ werd genoemd. Lees hier het hele artikel op Waterkant.net. Foto: wikimedia. Lees ook:Benefiet voor Trio-indianen met […]


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.