Leider Surinaamse Partij van de Arbeid moet weg

18

PARAMARIBO, 25 mei – Siegfried Gilds moet onmiddellijk aftreden als voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Dit zegt John Defares, oud-minister en lid van het centraal bestuur van deze politieke partij. Gilds mag geen dag langer aanblijven, nu hij door de rechter is veroordeeld wegens witwaspraktijken.

Wachten tot de bestuursverkiezingen van 20 juni is uit den boze. Dat Gilds zegt het voorzitterschap niet meer te ambiëren, is onvoldoende. “Elke dag dat hij in die functie blijft aanzitten wordt de partij gebrandmerkt als één die wordt geleid door een veroordeelde en een partij die geen respect heeft voor de rechtsstaat”, zegt Defares tegenover de Ware Tijd.

Door nu af te treden zou Gilds zichzelf en de partij een grote dienst bewijzen. “De SPA is een sociaaldemocratische partij met respect voor de rechtsstaat. De uitspraak van de rechter respecteren wij dan ook. Ik geloof dan ook helemaal niet dat er sprake is van een scenario of een complot”, aldus Defares. Dat laatste is wel gesuggereerd door SPA-parlementariër Guno Castelen.

18 REACTIES

 1. Defares is een domoor en behoorlijk ook…laten hem maar naar Somo kijken.

  Er lopen teveel domoren in Su…Als ik Gils was ging ik voor nog een periode.

  Ik zeg DEFARES ERUIT…Hij is het niet waard lid van zo’n Partij te zijn….Defares errrrrrr uit….weg met die DOMKOP weg ermee!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Het zou fijn zijn als Defares ook zo een grote broek durfde aantrekken als het gaat om de levenswandel van een andere partijvoorzitter (zeg maar partij dictator) namelijk Desi Bouterse. Ik heb nog nooit commentaar van Defares gehoord als het gaat om diens herhaaldelijke beledigingen, negering en kleinering van de rechtstaat Suriname.


  Maak melding

 3. En niet alleen gildss,
  Maar alle anderen die een smet hebben voor-achter hun naam en vooral de veroordeelden van welke partij dan ook,moeten met de grootste spoed de éér (zolang er nog sprake is van ëër ) aan zich zelf houden en oprotten..

  Dat is ook goed voor de algemene beschaving van het volk..


  Maak melding

 4. ik denk dat de opmerking van nummer 2. cynische bedoeld is neem ik aan.Maar defares geeft dus aan hoe het zou moeten zijn en gaan in Paramaribo.


  Maak melding

 5. Hij heeft wel de moet om het te zeggen over zijn partij hij is nog lid van het centraal bestuur van deze partij. wat bij de NDP gebeurt moeten de leden en het partijbestuur maar zelf uitzoeken niemand heeft de moed om wat te zeggen over hun voorzitter hij is de baas niemand anders .


  Maak melding

 6. Ik vermoed dat er nog meer lieden in de SPA zitten die coca-boter op hun hoofd hebben.Ook in andere partijen van het Nieuw Front lopen er lieden rond die met duistere zaken bezig zijn.Santoki is een van deze figuren.Het zaakje rond zijn “ex bijslaap,vrouw,minnares,zaadontvanger” stinkt als verotte rattenvlees.De crimineel Ajoeba was een vriend van de familie.


  Maak melding

 7. Defares helpt Opa Ro om nog een blakaman de nek om te draaien.
  Stuur deze smeerlap naar de NPS.
  Daar komt heel wat domheid uit en daar hoort hij thuis.


  Maak melding

 8. Inderdaad ident Siegfried Gilds zelf op te stappen las politieke leider en als politicus.De rchter heeft in de Surinaamse democratische rechtstaat uitspraak gedaan: Schuldig.Defares is capabel, integer en een ware democraat. Dat Desi Bouterse wordt aangehaald in een vergelijking met Gilds is onjuist: immers is er een veroordeling in het ene en in het andere geval niet.Defares doet verstandig om een zaak die onder de rechter is, geen uitspraken obver te doen.Dit typeert een echte democraat. Politici die wel uitspraken doen maken gebruik van het recht van vrije meningsuiting : maar ook dit recht wordt begrensd door normen van fatsoen en gebruik.


  Maak melding

 9. U ziet het, u begrijpt het…wanneer zwart man NEGER wil zijn….. Eet hij ander zwart man OP !!!!!!!!!

  Andere schurken ziet hij niet maar die zwarte….BLAKA>>>Die>>>>wil hij met wortel en tak uitroeien.


  Maak melding

 10. De Spa heeft geen achterban!
  De Spa lift al jaren mee over de ruggen van andere.

  De pot verweet de ketel, twerwijl het zelf zwart zag en nog immer ziet.


  Maak melding

 11. @ nummer 11
  ik snap jou manier van denken niet wat heeft dit met zwart of neger te maken, als iemand fout is maakt het niet uit of hij zwart is of neger is of mijn eigen landgenoot is uit morele overweging moet jij dit veroordelen. daarom komen wij niet vooruit in suriname. gilds had dit moeten weten hij was minister van politie hij moet en voorbeeld zijn en orde er rust handhaven en zich houden aan het recht .


  Maak melding

 12. Oom Boem 11-14

  Wat is het verschil tussen die ondro gron tori van minister Santhoki van Justitie & Politie versus die ondro gron tori van (ex)minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie.

  De één wordt vrij gesproken van witwas praktijken in tegen stelling tot de ander voor hetzelfde vergrijp, die wel veroordeeld wordt voor wit was praktijken!

  Patriot!]


  Maak melding

 13. @ DU
  wat erg wat met je gebeurdt heb je geen gevoel dat je op alles naast zit hoe krom kan je zijn als je niets begrijp erg met je mie boy je bent ook nergen welkom doe wat aan je zelf of duik onder de tafel of onder je bierkist die gils heef het aanzich zelf te danken bouterse had hem zo gewaarschuwd.


  Maak melding

 14. hahahahaha, ai mi boi
  die nummer 16 kan zo voor clown gaan spelen, bouterse had gilds gewaarschuwd wat joker ben jij dit is duidelijk een voorbeeld hoe labiel en dom de aanhang van bouterse is en daarom zijn ze makelijk te manipuleren en dom te houden lees ook reaktie op nummer 15 deze (mensen)houden de hand boven het hoofd van de grootste schurk in suriname D.B iemand die aantoonbaar misdaden heeft gepleegd en volgens deze achterlijke aanhangers mag hij niet berecht worden want hij is hun god de messia, vergeten jullie één ding niet er word wel recht gesproken in suriname door een rechtbank deze mensen zijn bevoegd om dat te doen zelf dat nemen jullie in twijfel, maar waneer de man die jullie adoreren mensen afslacht zonder enige vorm van proces puur uit macht belust dan verdedigen jullie deze misdaden hier op deze forum dan vraag ik mij serieus af of jullie het verstand van een kind hebben of helemaal geen verstand hebben. het gekke is dat zij met open ogen de discussie over het recht willen voeren terwijl zij de grooste onrecht wat heeft plaats gevonden in de republiek suriname hier willen afdoen als een incident en het goed praten sommige gaan zo ver dat zij het ook verheerlijken .dit is de omgekeerde wereld.


  Maak melding

 15. D.B iemand die aantoonbaar misdaden heeft gepleegd ….

  DU

  i.. i.. luku drapi……Du wil nu D.D.B als beste vriend.
  Du stop ermee de clown te spelen jij bent al niet goed(Halfgaar) meld je bij de GAARKEUKEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.