Christelijke leiders Suriname eisen sociale rust

18

PARAMARIBO, 18 – De dreigende sociale onrust vanwege ambtenarenstakingen is niet goed voor de samenleving. Dit stelt het Comité Christelijke Kerken, CCK. Het ultimatum van vakcentrale Col hangt als een zwaard van Damocles boven de hoofden van burgers. Het is hoog tijd voor een ommezwaai.

Zowel overheid als vakbeweging zullen zich bewust moeten zijn van hun verantwoordelijkheid. De onderhandelingen van het moment zullen dus resultaat moeten opleveren. “Werknemers moeten beseffen, dat rechten en plichten met elkaar samengaan” stelt het CCK. Daar schijnt nu weinig van door. Met name het onderwijs en de economie weerspiegelen dit.

Het middelbaar onderwijs loopt achter vanwege de wekenlange staking van de leerkrachten. De economie is er ook niet beter op geworden door de staking van de douane. Nu wordt weer met actie gedreigd als de resultaten niet bevallen. De motieven moeten maar eens worden geëvalueerd, vindt het CCK. “Het eigen belang zal moeten plaatsmaken voor het algemeen belang.”

18 REACTIES

 1. het is wel lachen met die gelovigen ze zeggen dat zij in god geloven maar…
  als ze geld bij je zien dan zijn zij bereid om je kop er af te halen…..


  Maak melding

 2. CCK als spreekbuis van de regering.

  Ik dacht dat er maar 1 God was, heren en dame van het CCK.

  Weet je, je hoort het CCK nooit, als er problemen zijn waar de bevolking mee zit.
  Zijn die problemen misschien niet urgent genoeg?


  Maak melding

 3. Dat het CCK nu pas gaat reageren.
  Eerst hebben ze de mensen uitgeknepen om mooie en zo groot mogelijke gebouwen te bouwen en nu waarschijnlijk hun inkomstenbronnen aan het opdrogen zijn moet iedereen aan het werk om geld te verdienen.
  Inderdaad hypocriet.
  Begrijp me goed ik ben niet voor stakingen, maar de zo genaamd christelijke kerken hebben er weinig toe bijgedragen dat de economie gezond wordt, zowel nu niet als in het verleden niet met de slavernij.
  Ze stonden altijd achter de onderdrukkers omdat dat het meeste opleverde.


  Maak melding

 4. Problemen betekent bidden. De geestelijken kunnen op de publieke tribune plaatsnemen in het DNA voor de vergadering en vanaf nu bidden om machten die ook hun dwarsbomen te bezweren/verdrijven.Ik zou het prettiger vinden als de Geestelijken op deze suggestieve manier naar buiten zouden komen: de leerkrachten staken ,kijken niet naar de kinderen om, kinderen aanmelden voor de gebedskettindg om het parlement totdat ze jullie horen.Zo helpen de geestelijken ook de jeugd rust te bewaren, en wel te staken (leraren komen op voor hun belangen). En de geestelijken kunnen ook meer toekomstige geestelijken voorbereiden op hun taak. Niet aan de zijlijn schreeuwen hoe erg het is of gaat worden, zo schieten de geestelijken hun doel vvorbij. Begin 1 voor 1 de minister voor zijn werk in te zegenen in het belang van sociale rust.

  De geestelijken zien zelf in hun kerk de beerput van de maatschappij, dus bij alle overheidsgebouwen meer geestelijken. Oeng moes begie fos ding go na wroko,foe poeroe ding hebie fa ding wroko ding srefie.


  Maak melding

 5. Ik begrijp nu pas waarom er zoveel ongelovigen zijn op deze wereld.

  De vraag is nu..nu nu. op dit … moment ….hoeveel Christelijk is FRONT.

  Hinduman, Moslimman Fa´no du man…alles in een pot…JORKA SOEP..toch !!! of niet soms.

  Maarrrrrrrrr ik weet een ding FRONT… huichelaars, liegers, bedriegers,belazer…..CCK…doe mij een lol …Doe beter jouw best(werk)…BEGIN DAARRRRRRRRRRRRRRR….!!!!!!!!!!!!! NO ZUKU TROBI.


  Maak melding

 6. “Christelijke leiders Suriname eisen sociale rust”

  Surinaamse Christelijke leiders EISEN, ai mi boi, wat gebeurd er in onze geliefde Suriname, deze leiders laten zich door front misbruiken dat ze nu zelf de kluts zijn kwijtgeraakt. Blijkbaar is zelf de scheiding tussen kerk en staat onder front op de helling geplaats. Want nu als COL de eis naast zich neerlegt, zullen ze dan als zondaars bestempeld worden.


  Maak melding

 7. Een aantal mensen hier die hebben een mond vol over haat maar hun reaktie zit vol haat ze reageren als een strier die een rode lap ziet,verder niets inhoudelijks.ze zijn vergeten dat hun (baasje)ook bekeerd was tot god of was het de zoveelste list van deze monster. in iedere democratie mogen geestelijk hun mening geven en terecht vind ik. ik ben het volkomen eens met de laatste regels. De motieven moeten maar ééns worden geévalueerd,vind CCK het eigen belang zal moeten plaatsmaken voor het algemene belang. en dit is één van GROOTSTE manko binnen de surinaamse gemeenschap dat je kan hier op deze forum ook heel duidelijk zien.


  Maak melding

 8. Bestaan deze mensen nog in een land als Suriname.
  Ik weet van wel dat er moskees kerken mandier en alles in een straat voorkomt in Su maar dat de gelovigen ermee nu bemoeien
  wordt het straks nog erger.
  De mensen in de regering gaan misschien nu eens in de tijd naar de kerk om hu zondes op te biechten, maar nu wordt het mooier straks zullen de paters priesters moelbies en alle andere voorganger van de gelovigen met hun samenwerken. Wat zal er dan gebeuren als de gelovigen zelfs mee moeten gaan doen met deze bendes. Komt het omdat ze ervan gehoord heben dat Su nu met Nigerianen aan de slag willen en/of dat de Nigerianen in hun eigen land nu al raffinaderijen willen gaan bombaderen.


  Maak melding

 9. Geestelijke leiders moeten ellereerst de hand in eigen boezem steken. Hoevele pseudo priesters/quasi voorgangers zijn juist veroorzakers van deze onrust.

  Als zij van die jonge mensenkinderen afblijven komen wij al een heel eind.

  In the end worden vergrijpen toch met de mantel der liefde bedekt, i.p.v. deze grappenmakers uit het ambt te lichten.


  Maak melding

 10. Du

  Vraag aan Vene hoe het zit met het denken in landsbelang van:

  Somohardjo
  Brunswijk

  En als je het antwoord hebt, dan mag je hier komen posten.

  Het is 1 en al stommiteit wat het CKC intrapt. Laten ze die twee hierboven aanspreken op denken in landsbelang!

  Blakaboy


  Maak melding

 11. nummer 12
  het is makkelijk op een land naar de afgrond te leiden met mislukte revolutie maar nog moeilijk om het weer op te bouwen we hebben nog steeds last van de naweeén. in sommige gevallen heilig het doel de middel.ik ben nooit een voorstander geweest van de samenwerkking met deze twee gasten laat dat duidelijk zijn ik schuif dat niet onder stoelen of banken daar ben open in wat ik van jou en de rest niet kan zeggen want ik heb jullie nooit maar dan ook nooit kunnen betrappen op enige kritiek op het gevoerde beleid van bouterse en bosje en dat vind zeer opmerkelijk.


  Maak melding

 12. “Het eigen belang zal moeten plaatsmaken voor het algemeen belang.”

  Welk belang dient CCK? Zeker niet het algemeen belang want ik heb ze nogsteeds niet horen EISEN dat vene en de andere kwakzalvers met onmiddelijke ingang hun functie neerleggen. Dit zou echt het algemeen belang dienen, tot die tijd zullen we de CCK leiders als hypocrieten beschouwen die niet het algemeen belang dienen.


  Maak melding

 13. Dan moeten zij maar een gaarkeuken beginnen.
  Dan kan men luie asociale bevolking kweken.

  Front werkt niet aan de toekomst van het land.
  Maar zit met allerlei buitenlandse verhalen de boel daar te bedonderen.

  LIEGERS BEDRIEGERS AAN DE MACHT…ziet CCK dat niet.


  Maak melding

 14. DU,
  De revolutie leeft nog altijd voort. Maak je daar vooral geen zorgen om.
  Als dat jou probleem is dan heb jij wel een heel groot probleem.
  Die revolutionairen hebben wellicht een slag verloren, want loosers als DU schuiven hen alle mislukkingen in de schoenen, maar die idealen of oorlog staat nog recht overeind.

  Iem sabi!


  Maak melding

 15. @ nummer 16
  onbewust geef jij mij wel gelijk ik had al een vermoedens maar nu zeg jij het zelf jou revolutie leeft voort jij komt niet meer af van die dogma. zo kan je zien dat jullie wolf in schaaps kleren zijn de ene keer zijn jullie democraten en de andere keer revolutionare .


  Maak melding

 16. @Maandag 18 mei 2009 om 07:47 uur, door isri

  Toen ging het om Bosje en was DDB minder geinteresseerd. Nu heeft DDB ze hard nodig om op zijn stoel te blijven zitten en BOMA te ontlopen.

  CCK negeert bewust het feit dat door de inflatie en geld ontwaarding vele meer dan 30% in salaris achteruit gegaan zijn. CCK maakt zich niet druk om de kinderen die niet genoeg te eten hebben. CCK handelt in dienst van DDB

  Een over simplistische reactie als van CCK die niet ingaat op de achterliggende feiten DOET NIEMAND GOED en zal en kan nooit of nimmer enige bijdrage leveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.